Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Usika nākamā cīņa tiek ieplānota pret Čisoru, bet prātā paturot Džošua

Rolands Eliņš

Usika nākamā cīņa tiek ieplānota pret Čisoru, bet prātā paturot Džošua
Oleksandrs Usiks. Foto: AFP/Scanpix

Ukrainas bokseris Oleksandrs Usiks septītajā martā aizvadīs cīņu pret Dereku Čisoru, apstiprinājis promouters Edijs Hērns. Hērns gan atzina, ka pastāv neliela iespēja Usikam jau pavasarī cīnīties ar Entoniju Džošua, taču daudz ticamāks ir variants, ka Džošua aizstāv IBF titulu pret Kubratu Pulevu un tikai tad cīnās ar Usiku.

Oleksandrs Usiks ir nozīmēts kā WBO pasaules čempiona titula obligātais pretendents, kuram tuvākajā laikā jāvienojas ar Entoniju Džošua par cīņu. Taču Džošua līdzīgā situācijā ir arī ar IBF pasaules čempiona titulu, kur viņam tuvākajā laikā jāvienojas par cīņu obligāto pretendentu Kubratu Pulevu no Bulgārijas. Attiecīgi nāksies veikt izvēlēties vienu iespēju, un Džošua promouters Edijs Hērns uzskata, ka pirmais pie cīņas tiks Pulevs.

„Mums ir jāveic saprātīga diskusija ar abām organizācijām,” intervijā „Boxingscene” sacīja Hērns. „Esmu aizrakstījis abām organizācijām. Nevar saņemt Džošua „gūstā” un prasīt, lai viņš no vienas jostas atsakās. Pastāv rotācijas sistēma, kas nosaka, kura organizācija būs pirmā. Tā ir IBF. Taču es pārstāvu arī Usiku, tādēļ te rodas problēma. Ir neliels haoss, taču Džošua savus titulus aizstāvēs pret jebkuru. Tāpat tiek paturēts prātā, ka 22. februārī būs Fjūrija un Vaildera cīņa, sekosim, kas notiek tur.”

Hērns apstiprināja, ka Džošua neplāno atteikties no nevienas čempiona jostas. Pirms pāris mēnešiem WBO bija līdzīga situācija pirmā smagā svara kategorijā, kad - līdzīgi kā Hērns – Maira Brieža menedžeris Raimonds Zeps informēja WBO par to, ka noliktajā laikā Briedis nevar aizstāvēt titulu, jo ir citas saistības, taču gatavs titulu aizstāvēt uzreiz pēc tam. WBO lēma par titula atņemšanu Briedim.

Usika nākamā cīņa līdz ar to, visticamāk, būs pret Zimbabve dzimušo Lielbritānijas bokseri Dereku Čisoru (32-9), kurš iepriekšējo divu gadu laikā aizvadījis astoņas cīņas, zaudējot Dilianam Vaitam un Agitam Kabajelam, bet pieveicot Karlosu Takamu, Arturu Špilku un Deividu Praisu. Usikam, vienīgajam bokserim, kurš pieveicis Mairi Briedi, tā būs otrā cīņa smagsvaros.

„Usiks-Džošua ir cīņa, kurai ir potenciāls būt megacīņai, taču vēl neesam tikuši tik tālu,” sacīja Hērns. „Ja Usiks iet un pieveic Čisoru, aizvadot lielu cīņu smagsvaros, tad Usiks-Džošua kļūst par iespaidīga līmeņa cīņu, ko varam sarīkot nākamā gada otrā pusē.”

Arī pats Džošua publiski norādījis, ka domā par cīņas aizvadīšanu ar Usiku, izskatot iespēju, ka tas varētu būt jau šajā pavasarī: „Usiks ir ļoti nopietns pretinieks. Cenšoties būvēt savu karjeru, es vēlos cīnīties pret tādiem bokseriem kā Usiks, lai varētu teikt, ka esmu viņu pieveicis. Es jau esmu sācis pētīt viņa boksa stilu un darbības. Es došos pie bokseriem, kuri ir cīnījušies pret viņu, un uzzināšu, kā viņu pieveikt.”

Izmantotie resursi:
https://www.boxingscene.com/usyk-ch...

  +1 [+] [-]

, 2019-12-19 19:59, pirms 4 gadiem
Čisora būs gana labs pretinieks. Tad jau redzēs kā ies.

     [+] [-]

, 2019-12-19 20:01, pirms 4 gadiem
Tikmēr par Brieža cīņas datumu joprojām nekas nav zināms. Cik tad ilgi WBSS var to finālu marinēt?

  -1 [+] [-]

, 2019-12-19 21:39, pirms 4 gadiem
Magnijs rakstīja: Tikmēr par Brieža cīņas datumu joprojām nekas nav zināms. Cik tad ilgi WBSS var to finālu marinēt?
Briedis novecos kamēr gaida savu lielo cīņu!

     [+] [-]

, 2019-12-19 22:17, pirms 4 gadiem
Wbss klaunāde, kalle būs nošņaucis prize money.

  -2 [+] [-]

, 2019-12-20 08:23, pirms 4 gadiem
Brieža menedžeris Zepsikiņš un pārējie "ahujennie" treneri, dajutuši, ka par cīņu var nopelnīt 300tk rubļus un gatavi gaidīt kaut piecus gadus. Nožēlojami... Tikmēr citi cīnās, gan arī peļņa neizpaliek. Mums mentālā domāšana ir pizgc.

     [+] [-]

, 2019-12-20 12:09, pirms 4 gadiem
čisora varētu būt labs parbaudijums, ja vien sagatavosies šai cīņai

     [+] [-]

, 2019-12-26 22:57, pirms 4 gadiem
RobertsR rakstīja: Brieža menedžeris Zepsikiņš un pārējie "ahujennie" treneri, dajutuši, ka par cīņu var nopelnīt 300tk rubļus un gatavi gaidīt kaut piecus gadus. Nožēlojami... Tikmēr citi cīnās, gan arī peļņa neizpaliek. Mums mentālā domāšana ir pizgc.
Eu, Tu par kādiem 300K....?