Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

27 gadu vecumā pēc nokauta miris amerikāņu bokseris Dejs

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

27 gadu vecumā pēc nokauta miris amerikāņu bokseris Dejs
Patriks Dejs. Foto: Reuters/Scanpix

27 gadu vecumā aizsaulē devies bokseris Patriks Dejs (17-4-1, 6 KO), kurš sestdien devās ringā pret Čārlzu Konvelu un cieta zaudējumu desmitajā raundā. Viņš tika aiztransportēts uz slimnīcu, pie samaņas vairs nenākot.

Deja un Konvela cīņa notika sestdien Čikāgā, pirms Oleksandra Usika debijas smagsvaros. Konvels ir bokseris, kurš nav piedzīvojis nevienu zaudējumu un kurš 2016. gadā pārstāvēja ASV Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs. Dejs uz ringa dēļiem nonāca ceturtajā un astotajā raundā, bet zaudējumu viņš cieta desmitajā raundā.

Konvelam izdevās divi precīzi sitieni ar labo roku un kreisais āķis. Dejs krītot atsita galvu pret ringu grīdu, un tiesnesis uzreiz pieņēma lēmumu pārtraukt cīņu. Bokseri tūdaļ ielenca mediķi, un dažu minūšu laikā viņš tika ievietots ātrās palīdzības automašīnā un nogādāts slimnīcā. Dejs tā arī nenāca pie samaņas.

Viņam tika veikta smadzeņu operācija, tomēr ārsti par viņa izredzēm izdzīvot nebija noskaņoti optimistiski. Klāt esot ģimenei un tuvākajiem draugiem, tika pieņemts lēmums bokseri atvienot no iekārtām, kas viņu turēja pie dzīvības.

Divas dienas pirms pretinieka nāves Konvels sociālajos tīklos dalījās ar savām pārdomām. "Nekad negribēju tev to nodarīt. Viss, ko vēlējos paveikt, bija uzvara. Ja man būtu iespēja pagriezt laiku atpakaļ, es to izmantotu. Neviens nav pelnījis, lai ar viņu notiktu kas tāds. Galvā atkal un atkal atkārtoju cīņu, domājot, kā būtu, ja nekad nebūtu rīkojies šādi un kāpēc tas notika tieši ar tevi. Nevaru beigt par to domāt. Lūdzu par tevi un esmu raudājis tik daudz reižu, jo nevaru pat iedomāties, kā justos mana ģimene un draugi šādā situācijā. Redzu tevi visur, kur dodos, un dzirdu tikai labas lietas."

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/boxing/story/_...