Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Eksperts: "Briedis nekāptu ringā, ja uzskatītu, ka nav gatavs"

Ints Megnis
Ints Megnis

Eksperts: "Briedis nekāptu ringā, ja uzskatītu, ka nav gatavs"
Mairis Briedis
Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Latviešu boksa zvaigzne Mairis Briedis arī ar 60% gatavību ir bīstamāks par lielāko daļu citu pasaules bokseru, turklāt viņš nekāptu ringā, ja uzskatītu, ka nav gatavs konkrētajam duelim, sarunā ar Sportacentrs.com savu viedokli pauda cīņas sporta veidu eksperts Jānis Eisaks.

Briedis (23-1,18 KO) savu nākamo cīņu aizvadīs 21. jūlijā Maskavā pret 25 gadus veco francūzi Brendonu Delorjē (11-1-1, 1 KO). Šis duelis būs iesildošā cīņa Supersērijas finālam starp Oleksandru Usiku un Muratu Gasijevu, kurai latvietis ir rezervists. Tās uzvarētājs iegūs visas četras prestižākās pasaules čempiona jostas.

Par Delorjē nav nekas daudz zināms - Latvijas puse redzējusi tikai vienu viņa cīņu, zina, ka francūzis ir svara kategorijai neierasti īss (ap 1,80 metriem), turklāt viņam ir jauktas maniere, cīņas laikā regulāri mainot kreiļa un labroča stājas.

"Pavēroju internetā vienīgo atrodamo Delorjē cīņas fragmentu. Tiesa, pēc šī īsā video objektīvus secinājumus grūti izteikt. Ko redzēju tajā video, viņš boksēja diezgan vienveidīgi. Arī papētot francūža statistiku (no vienpadsmit uzvarām, tikai viena ar nokautu), var pieļaut, ka diez vai viņš ar Briedi labprātīgi iesaistīsies atklātā cīņā," saka Eisaks, paužot, ka Delorjē ievērojami zaudē arī ātrumā. "Viņš karjeru sāka kā smagsvars, kopš 2016.gada boksē pirmajā smagajā svarā. Franču bokserim Briedis būs pirmais augstākās klases pretinieks. Spriežot pēc Boxrec pieejamās informācijas, Delorjē viens no līdz šim nopietnākajiem pretiniekiem bijis mūsu Artūrs Kuļikauskis, kura statistikā ir atzīmēta uzvara pār Delorjē tautieti, bijušo pagaidu WBA pasaules čempionu Juri Kajambri Kalengu."

"Kuļikauskis ir viens no sīkstākajiem Latvijas bokseriem. Reti, kuram no Artūra pretiniekiem izdevies viņu nokautēt, arī Delorjē astoņu raundu duelī tas neizdevās," komentēja Eisaks. "Skaidrs, Delorjē boksēt māk, bet problemātiski ir, ka neviens neko par viņu nemāk pastāstīt - vienīgi Kuļikauskis varētu. Statistika Delorjē ir neslikta, tātad menedžments strādā. Tas, ka viņš maina pozas, manuprāt, Briedim īpašas problēmas nesagādās, jo esam redzējuši, ka viņš labi māk cīnīties arī pret kreiļiem. Slikti tikai, ka mazās informācijas dēļ ir grūtāk gatavoties. Būs visi pretinieka izpētes darbi jāveic turpat ringā."

"Delorjē tikmēr par Briedi zina visu. Ja jau piekrita šai cīņai, viņš uzskata, ka ir gatavs - džeks, kurš ir 25 gadus vecs un grib pierādīt sevi. Domāju, ka viņam ar motivāciju viss ir kārtībā," uzskata Eisaks.

Pats Briedis pagājušajā nedēļas nogalē atzina, ka pēc šīs cīņas veiks operāciju un pašlaik ir gatavs vien par 60%. "Trauma ir traucējusi sagatavoties, bet Briedis arī ar 60% gatavību ir bīstamāks par daudziem citiem bokseriem. Briedis neietu ringā, ja zinātu, ka nav gatavs cīnīties. Viņš ir gatavs tik cik uz šo cīņu jābūt gatavam. Viss, manuprāt, ir atkarīgs no psiholoģijas, jo Briedis pirmo reizi karjerā ringā kāps pēc zaudējuma, bet fiziski viņš jebkurā gadījumā ir pasaules top bokseris."

"Man nav ne jausmas, kas tā Briedim ir par traumu, bet baumas par viņa savainojumiem esmu dzirdējis jau ilgstoši, jau pirms cīņas ar Maiku Peresu. Boksa aprindās diezgan noslēpumaini par to visu laiku tiek runāts, bet nav ne jausmas, kas tieši par problēmām. Vai tā trauma par, ko tagad runā un par, ko runāja pirms mača pret Peresu ir viena un tā pati, arī nav nekādu ziņu," saka Eisaks.

Otrdien Brieža pārstāvis Raimonds Zeps Sportacentrs.com apstiprināja, ka sportista menedžeris vairs nav Als Siesta jeb Alberts Hačaturovs, bet Eisaks uzskata, ka tas neko nemainīs."Arī pirms Siestas viņi lieliski tika galā. Lielāks jautājums ir par jauno cīņas stilu, ko vēlas ieviest treneris Dmitrijs Šiholajs."

"Sandis Kleins pierādīja, ka ir pasaules top klases speciālists. Līdz Kleinam Briedis bija labs, bet, sākot sadarboties ar Kleinu kā ar galveno treneri, viņa cīņas un taktiskās manieres pamainījās, kļuva vēl labāks. Kleins ļoti analītiski piegāja katram nākamajam Maira pretiniekam, gatavojās uz katru ļoti individuāli. Pret Huku Briedis savu taktiku bija izmainījis kardināli, bija pilnībā atšifrējis pretinieka stilu un boksēja tā, lai Hukam būtu maksimāli neērti cīnīties. Savukārt vislabākā cīņa, kurā redzējām Maira māku pielāgoties situācijai, bija pret Maiku Peresu, kad otrajā raundā Mairim pārsita uzaci un vajadzēja mainīt sākotnējo taktiku. Viņš pēc tam strādāja tā, lai netrāpa pa uzaci - nomainīja stilu, klinčoja, ieturēja distanci un turpinājumā Peress ne reizi netrāpīja pa savainoto uzaci. Tas parādīja gan Maira, gan viņa komandas augsto līmeni. Protams, nedrīkst aizmirst mūsu boksera nu jau leģendāro maču ar Usiku. Laikā, kad reti kurš ticēja latvieša iespējām uz panākumu, Mairis bija milimetra attālumā no uzvaras, " komentē Eisaks. "Kā būs ar jauno treneri? Grūti pateikt, bet arī viņš ir jauns un izsalcis, kurš tagad saņēmis iespēju sevi parādīt."

Pats Šiholajs pauda, ka, lai redzētu viņa darba augļus, būs nepieciešams vismaz pusgads, kam piekrīt arī Eisaks. "Pieaudzis cilvēks ir ieprogrammēts, viņu ir grūti izmainīt, likt kustēties citādāk. Šādā vecumā tas ir ļoti sarežģīti. Sandis mācēja Mairi pārtaisīt. Dima ar šāda līmeņa bokseri iepriekš nav strādājis, redzēsim kā būs. Tomēr esmu drošs, ka Brieža komanda pirms pieņēma viņu darbā, ilgi pētīja. Man jau liekas, ka stilā nevajag kardināli neko mainīt, lielas viņa stila kļūdas acīs nekrīt."

Savukārt kādas boksa ekspertam ir prognozes par šīs nedēļas galveno cīņu starp Gasijevu un Usiku? "Dēļ simpātijām pret abiem bokseriem, gribētu teikt, ka būs neizšķirts, bet tas pēc šī turnīra reglamenta nav iespējams. Vairāk lieku uz Usiku, taču nedrīkst aizmirst, ka cīņa notiek Krievijā, kur jebkurā sporta veidā mājiniekiem ir vairāk spēka nekā viesos - tas pierādījās gan Soču olimpiskajās spēlēs, gan tagad Pasaules kausā futbolā. Viss var būt. Tomēr, ja abiem būs vienādi apstākļi, lieku uz Usiku."

"Ja Usiks uzvarēs šo cīņu, viņš kļūs par visu laiku vienu no titulētākajiem bokseriem, jo sasniedzis visu - amatieros viņam ir Eiropas, pasaules un olimpisko spēļu zelta medaļas, bet profos, ja vinnē Gasijevu viņam ir visas četras svarīgākās pasaules čempiona jostas (WBA, WBC, IBF un WBO). Boksā neapstrīdamie čempioni ar visām četrām jostām bijuši tikai trīs. Pirmais to 2004. gadā paveica Bernards Hopkinss," stāsta Eisaks. "Arī Gasijevs savā veidā kļūs par leģendu, bet nav teikts, ka viņš uzreiz Briedim dos iespēju cīnīties, jo Briedis ir bīstams. Jaunais čempions, ja neizvēlēsies iet uz smagsvariem, pirmajā pusgadā drīkstēs izvēlēties pretinieku, tikai pēc tam būs obligātie pretendenti. Ar Briedi neviens negribēs cīnīties - viņam aiz muguras ir maza valsts, kas iespaido finansiāli, kā arī viņš var jebkuru nogāzt. Ja pēc savas uzvaras Usiks ies uz smagsvariem un šīs jostas paliks vakantas, Briedis uzreiz metīsies cīņā par čempiona titulu. Sestdien Briedim vienkārši jāboksē, lai neatkristu rangā, kas ir svarīgi, kā arī, lai psiholoģiski aizmirstu iepriekšējo zaudējumu."

"Šobrīd nav iespējams prognozēt, ko Usiks un Gasijevs darīs pēc sestdienas, bet abi ir ļoti inteliģenti un harizmātiski bokseri," piebilda Eisaks.

  +3 [+] [-]

, 2018-07-20 09:37, pirms 6 gadiem
Paldies! Ļoti labs raksts. Priekā!

  +7 [+] [-]

, 2018-07-20 09:38, pirms 6 gadiem
No raksta: "...bet problemātiski ir, ka neviens neko par viņu nemāk pastāstīt - vienīgi Kuļikauskis varētu."

Brīnos, kāpēc vēl neviens žurnālists nav uztaisījis interviju ar Kuļikausku? Protams, tas ir sarežģītāk nekā uztaisīt rakstu pēc internetā atrodama jau gatava raksta angļu valodā vai atreferēt spēles gaitu pēc protokola, bet kāds taču varēja saņemties!!! Atvainojos, ja Kuļikausks vairs nav pieejams (miris (tpu, tpu, tpu), emigrējis uz nesasniedzām ārzemēm, atrodas cietumā, vienkārši nevēlas runāt ar žurnālistiem vai tml.).

  +2 [+] [-]

, 2018-07-20 09:46, pirms 6 gadiem
Nu tad par Leģendu Usiku !!! Kaut arī Gasijevs ka bokseris patik! Gasijevs ir jauns paspēs ar Briedi pacīnīties par jostam,tajā gadījumā ja Usiks ies uz smagsvariem.
Slēpts komentārs: garais_999

  +9 [+] [-]

, 2018-07-20 11:00, pirms 6 gadiem
garais_999 rakstīja: Nav vairs ticība Briedim, puse Latvijas pa.isa tādas naudas summas toto cīņā pret Usiku, ka riebjas
Ja "puse Latvijas" pavilkās uz totoistu smadzeņu skalošanu, tad pati vainīga!
Labā ziņa - otrai pusei acīmredzami vēl nebija zudis veselais saprāts.

 +13 [+] [-]

, 2018-07-20 11:08, pirms 6 gadiem
garais_999 rakstīja: Nav vairs ticība Briedim, puse Latvijas pa.isa tādas naudas summas toto cīņā pret Usiku, ka riebjas
Briedim varbūt jājūtas vainīgam, ka tu un "puse Latvijas" nodarbojas ar herņu spēlējot azartspēles?
Slēpts komentārs: garais_999

  +7 [+] [-]

, 2018-07-20 11:23, pirms 6 gadiem
garais_999 rakstīja: Ulrihs, 11:08, pirms 2 minūtēm, ignorēt, atbildēt
garais_999 rakstīja: Nav vairs ticība Briedim, puse Latvijas pa.isa tādas naudas summas toto cīņā pret Usiku, ka riebjas
Briedim varbūt jājūtas vainīgam, ka tu un "puse Latvijas" nodarbojas ar herņu spēlējot azartspēles?
============
pareizi šmurguli, tev jau vēl nav 18, uzspēle ar mammu domino
Pirmā pazīmē jau, ka vajag iet ārstēties no azartspēļu atkarības

  +1 [+] [-]

, 2018-07-20 11:28, pirms 6 gadiem
Ļoti labs, paldies!

  +1 [+] [-]

, 2018-07-20 11:45, pirms 6 gadiem
Spliter rakstīja: Pirmā pazīmē jau, ka vajag iet ārstēties no azartspēļu atkarības
2. Pirmā ir bezatbildīga attieksme pret naudu

     [+] [-]

, 2018-07-20 11:53, pirms 6 gadiem
garais_999 rakstīja: Ulrihs, 11:08, pirms 2 minūtēm, ignorēt, atbildēt
garais_999 rakstīja: Nav vairs ticība Briedim, puse Latvijas pa.isa tādas naudas summas toto cīņā pret Usiku, ka riebjas
Briedim varbūt jājūtas vainīgam, ka tu un "puse Latvijas" nodarbojas ar herņu spēlējot azartspēles?
============
pareizi šmurguli, tev jau vēl nav 18, uzspēle ar mammu domino

Saprotu, ka jebkura atkarība (arī azartspēļu) nodara milzīgu postu smadzenēm, bet arī ar tādām vajadzētu saprast, ka man ir vairāk par 18. Kaut vai uzspiezot uz nika, var apskatīties, kad reģistrēts un izdarīt kādus secinājumus.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-07-21 17:09, pirms 6 gadiem
Damokla zobens rakstīja: No raksta: "...bet problemātiski ir, ka neviens neko par viņu nemāk pastāstīt - vienīgi Kuļikauskis varētu."

Brīnos, kāpēc vēl neviens žurnālists nav uztaisījis interviju ar Kuļikausku? Protams, tas ir sarežģītāk nekā uztaisīt rakstu pēc internetā atrodama jau gatava raksta angļu valodā vai atreferēt spēles gaitu pēc protokola, bet kāds taču varēja saņemties!!! Atvainojos, ja Kuļikausks vairs nav pieejams (miris (tpu, tpu, tpu), emigrējis uz nesasniedzām ārzemēm, atrodas cietumā, vienkārši nevēlas runāt ar žurnālistiem vai tml.).
...................
Ārprāts cik daudz cīņu Kuļikauskis ir zaudējis, turklāt arī no Tony Bellew!
BoxRec: Arturs Kulikauskis

     [+] [-]

, 2018-07-21 17:13, pirms 6 gadiem
ura_barenkov_2109207482483278 rakstīja: м
wtf?