Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Latvijas boksere Millere grasās palikt Londonā un cīnīties par olimpisko ceļazīmi

Agris Suveizda

Latvijas boksere Millere grasās palikt Londonā un cīnīties par olimpisko ceļazīmi
Amanda Millere (zilajā formastērpā)
Foto: XL Energy

Lielbritānija ir viena no nedaudzajām Eiropas valstīm, kurās sporta sacensības netiek apturētas vai to norise tiek atcelta salīdzinoši reti. Londonā turpinās arī Eiropas olimpiskās kvalifikācijas boksa turnīrs, kurā rīt ringā jākāpj arī 20 gadus vecajai latviešu sportistei Amandai Millerei.

"Sazinājāmies sestdien, un Millere joprojām plāno piedalīties kvalifikācijā," portālam Sportacentrs.com atklāja Latvijas Olimpiskās vienības sporta speciāliste Marita Vilciņa. "Viņa uztur kontaktus ar citiem Baltijas bokseriem, kuri arī atrodas uz vietas, un tālāk jau redzēs, kādi būs nākamie plāni. Jebkurā gadījumā sportiste var griezties pie mums un vaicāt pēc palīdzības, kā varam viņu atbalstīt finansiāli vai mēģināt palīdzēt nokļūt iespējami tuvu Latvijai, ja tas būs nepieciešams."

Pirmo kārtu svara kategorijā līdz 57 kilogramiem Millere varēja izlaist, bet otrajā kārtā viņai rīt paredzēta cīņa pret horvātieti Nikolinu Čačiču, kura ir 2018. gada pasaules jaunatnes čempionāta sudraba ieguvēja un 2019. gada Eiropas jaunatnes vicečempione. Arī Čačiča automātiski pārvarēja pirmo kārtu. Londonā šajā svara kategorijā uz spēles būs sešas olimpiskās ceļazīmes, kas nozīmē, ka Millerei noteikti ir jāpārvar šī kārta un pēc tam jāizcīna vēl viena uzvara.

Atgādinām, ka olimpiskajā kvalifikācijā piedalījās arī divkārtējais Eiropas bronzas medaļnieks Nikolajs Grišuņins, tomēr viņš jau pirmajā cīņā pēc punktiem ar tiesnešu vienbalsīgu lēmumu atzina francūža Vilfrēda Florantēna pārākumu. Grišuņinam ceļazīmes iegūšanai vajadzēja trīs uzvaras. Vēl olimpiskās ceļazīmes plānots dalīt no 13. līdz 24. maijam Francijas galvaspilsētā Parīzē – ja vien situācija valstī un Eiropā to atļaus.

     [+] [-]

, 2020-03-16 10:31, pirms 4 gadiem
Netiks jo ja uzvarēs Horvātieti tad pretī nāks pasaules vicečempione kur izredžu maz.

     [+] [-]

, 2020-03-16 11:51, pirms 4 gadiem
Nav mums Latvijai vairāk bokseru, viens Mairis un viss..

  -1 [+] [-]

, 2020-03-16 11:57, pirms 4 gadiem
Mairim 35. Nedomāju ka vińš ir vairs tik labs cik bija 5 gadus atpakał. Kaut kad karjerai jābeidzas.

     [+] [-]

, 2020-03-16 13:04, pirms 4 gadiem
Āfrika12 rakstīja: Mairim 35. Nedomāju ka vińš ir vairs tik labs cik bija 5 gadus atpakał. Kaut kad karjerai jābeidzas.
A tu to kādā sakarā te iecepi..?

Vispār komentāros vieni ņaudētāji, viss slikti lv