Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

"Sports Illustrated" atzīst Usiku par 2018. gada labāko bokseri

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Sports Illustrated" atzīst Usiku par 2018. gada labāko bokseri
Oleksandrs Usiks, nokautējot Toniju Beljū. Foto: PA Wire/PA Images/Scanpix

Ukraiņu bokseris Oleksandrs Usiks, kurš sagādājis Mairim Briedim vienīgo zaudējumu karjerā, atzīts par 2018. gada labāko prestižā ASV izdevuma "Sports Illustrated" versijā.

Oleksandrs Usiks līdz šim pēdējo cīņu aizvadīja novembrī, kad aizstāvēja četras čempiona jostas pirmajā smagajā svarā, uz ringa dēļiem noguldot britu Toniju Beljū, kurš pirms cīņas bija paziņojis, ka beigs karjeru. Beljū pēc dueļa pauda, ka Usiks ir labākais bokseris, ar kuru viņš jebkad atradies ringā.

Amerikāņu izdevums norāda, ka Usika ceļš augšup pa atpazīstamības kāpnēm sākās, pateicoties pasaules boksa supersērijai, lai gan turnīri šajā sporta veidā ir riskants un bieži vien neizdevies pasākums. Ukrainis pirmajā kārtā tika galā ar Marko Huku. "Īstais darbs sākās 2018. gada janvārī, kad Usiks pusfinālā pārspēja Mairi Briedi, tiekot pie diviem tituliem. Finālā viņam pretī stājās Murats Gasijevs, kura sitieni ir ļoti bīstami. Taču Usiks nodemonstrēja paraugstundu un dominēja, un tiesneši viņam piešķīra vienbalsīgu uzvaru," raksta SI.

11 mēnešu laikā 32 raundus aizvadījušais Usiks norādīja, ka psiholoģiskās sāpes bijušas lielākas nekā fiziskās, lai gan martā viņam tika veikta elkoņa operācija. "Fiziskas sāpes – tās ir īstermiņa. Vairāk sāp tas, ka neredzu, kā aug mani bērni. Viņi izaug un aiziet. Lielāko daļu laika pavadu treniņnometnēs, tāpēc to neredzu, un tas ir sāpīgi," teica Usiks, kuram ir trīs bērni.

"Manas profesionālās karjeras pirmā nodaļa ir beigusies. Mēs dosimies uz priekšu un mēģināsim jaunas lietas. Iešu uz priekšu, kamēr vīrs no debesīm teiks: "Aleks, pietiek." Mans mērķis ir pāriet uz smagsvariem, cīnīties ar viņiem. Daudzi man netic. Viņi uzskata, ka esmu pārāk mazs, lai varētu cīnīties smagsvaros. Tieši tāpat kā kādreiz cilvēki man teica, lai nenodarbojos ar boksu, ka man nesanāks. Taču es zinu, ka varu," teica Usiks. SI norāda – ja kādreiz pirmais smagais svars bija tikai pieturas punkts pa ceļam uz smagsvariem, tad Usiks šo kategoriju ir pacēlis jaunos augstumos.

Izmantotie resursi:
https://www.si.com/boxing/2018/12/1...

     [+] [-]

, 2018-12-14 10:17, pirms 5 gadiem
Tad jau Briedis izvelkot gandrīz niču ir nr 2. Kaut gan Alvarez,Lomačenko un Meivezers nekur nepazuda.
Un šķiet,ka Džošua arī te iederas