Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Kleins: "Šonedēļ redzēju Glovacki sparingā un mainīju prognozi par uzvarētāju"

Rolands Eliņš

Kleins: "Šonedēļ redzēju Glovacki sparingā un mainīju prognozi par uzvarētāju"
Sandis Kleins un Mairis Briedis. Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Kurš īsti ir favorīts sestdienas Supersērijas pusfinālā, kas ticis gaidīts vairāk nekā pusgadu un 15. jūnijā beidzot norisināsies Arēnā Rīga? Mairis Briedis vai Kšištofs Glovackis? Bukmeikeri kā favorītu izlikuši Briedi, bet portāls Sportacentrs.com vērsās pie dažādiem boksa pazinējiem, treneriem un ārzemju boksa apskatniekiem, noskaidrojot viņu viedokli.

“Kšištofs Glovackis šonedēļ pie manis izīrēja treniņzāli,” stāstīja Sandis Kleins, bijušais Maira Brieža treneris, ar kuru Briedis kļuva par pasaules čempionu un vēlāk ar viņu strādāja arī cīņā pret Oleksandru Usiku. “Viņi nekādas kameras neatļāva, taču ļāva man uz laiciņu palikt turpat zālē. Teikšu tā – biju pārsteigts par redzēto. Ja man iepriekš likās, ka Mairim vajadzētu uzvarēt un prognozēju viņa izredzes kā 70:30, tad redzot, cik ātras kustības sparingā bija Glovackim, vairs neesmu tik drošs. Drīzāk teiktu, ka šī būs 50:50 cīņa. Taču ļoti vēlos Brieža uzvaru, jo Latvijas boksam tas būtu ļoti svarīgi.”

Savukārt cīņas sporta pazinējs un TV komentētājs Jānis Eisaks par nelielu favorītu uzskatīja Briedi: “Manuprāt, abi bokseri ir viena līmeņa atlēti un šī ciņa būs punkts punktā. Varbūt nedaudz patriotisma dēļ lieku Briedi augstāk, taču, kā man stāstīja Latvijas bokseris Artjoms Savdons, kurš bijis iepriekš sparingos gan ar Briedi, gan ar Glovacki, Mairim sitiena spēks ir nedaudz lielāks. Spēcīgi sitieni ir abiem, bet Briedim tomēr labāks.”

Eisaks arī uzsvēra, ka liela nozīme šajā cīņā būs treneru darbam un izvēlētajai taktikai: “Šis būs liels pārbaudījums Brieža trenerim Dmitrijam Šiholajam, kuram tā tomēr būs pirmā titula cīņa. Viens no Brieža lielākajiem plusiem ir tieši tas, ka viņš prot pielāgoties situācijām un ringā prot mainīt taktiku un izpildīt norādījumus, kas tiek sniegti no ringa stūra, tāpēc arī trenerim būs svarīgi apliecināt sevi.”

Britu boksa žurnālists Adams Noubls-Forsijs no “Boxing Social” savukārt pastāstīja, ka viss atkarīgs no tā, vai Briedis patiešām ir atguvies no rokas traumas, kas viņam traucēja iepriekšējā gadā: “Atklātajā treniņā Briedis izskatījās ļoti labi līdz brīdim, kad viņš ar treneri sāka strādāt ar sitieniem. Tobrīd man likās, ka Briedis nedaudz piesaudzē savu roku un tas man radīja šaubas – vai nu fiziski vai psiholoģiski tomēr Briedim varētu nebūt viss kārtībā. Ja tā, tad Glovackim varētu būt pārsvars. Ja Briedis tomēr ir labākajā veselībā, uzskatu, ka tehniskajā ziņā viņam būs priekšrocības.”

“Boxing Insider” apskatnieks Šeins Vilobijs atklāja, ka viņš pats personīgi ir liels Brieža fans un noteikti uzskata viņu par favorītu pret Glovacki: “Par Briedi pirmoreiz uzzināju, kad “Youtube” redzēju, kā viņš nokautē Manuelu Čaru. Tas tik bija iespaidīgi! Pēc tam turpināju sekot viņa gaitām un kļuvu par viņa atbalstītāju. Uzskatu, ka arī pirms pusotra gada pusfinālā pret Usiku Briedis bija uzvarētājs, patiešām gaidīju, ka tiesnesis pacels viņa roku. Glovackim īsti neredzu cerības šajā mačā.”

Pretējs viedoklis bija poļu žurnālistam Mihalam Koperam no “RingPolska”: “Polijā netiek uzskatīts, ka Briedis ir favorīts, drīzāk cīņa tiek vērtēta kā līdzvērtīga. Ja Glovackis uzvarēs, es noteikti nelikšu virsrakstu, ka tas ir pārsteidzošs iznākums. Glovackis pēdējos gados neizcēlās ar ļoti spilgtām cīņām, tāpēc viņš ir nedaudz nenovērtēts, lai gan patiesībā Glovackis ir spējīgs uz ļoti lielām lietām. Domāju, ka Briedim būs ļoti grūta cīņa, un Glovackim noteikti ir spēcīgāks sitiens un labāka izturība, taču Briedim ir cita priekšrocība – viņš ļoti labi prot strādāt klinčā, un šādos satvērienos gan viņš ir ļoti spēcīgs, tā stāstījuši poļu bokseri, kas sparingoja ar viņu iepriekš.”

Ar pilnu materiālu iespējams iepazīties Sportacentrs.com maksas sadaļā "Vienos Vārtos" šeit - Brieža cīņas nianses un informācijas kripatas...

Skaties WBSS pusfinālu cīņas HD tiešraidē bez reklāmām - tvplaypremium.lv!

Slēpts komentārs: pūce

  -3 [+] [-]

, 2019-06-13 18:17, pirms 5 gadiem
Diez kuram Kleins palīdz no bokseriem?

  +2 [+] [-]

, 2019-06-13 18:31, pirms 5 gadiem
chubaki rakstīja: Diez kuram Kleins palīdz no bokseriem?
Diez kuriem latviešiem uzvārds ir Kleins!? Čigāns tīrākais.

  +8 [+] [-]

, 2019-06-13 18:38, pirms 5 gadiem
chubaki rakstīja: Diez kuram Kleins palīdz no bokseriem?
Nevienam nepalidz, tikai busnesss izirejot sporta zali!!!

  -1 [+] [-]

, 2019-06-13 18:56, pirms 5 gadiem
Maikl30 rakstīja: Nevienam nepalidz, tikai busnesss izirejot sporta zali!!!
busness

     [+] [-]

, 2019-06-13 19:16, pirms 5 gadiem
Piekrītu britu žurnālistam - ja būs izdziedēta roka, tad būs uzvara, bet ja tomēr būs vēl joprojām problēma, tad tik pa punktiem un turot distanci ir šance. Briedim pēc būtības vajadzēt būt pārliecinošam favorītam, jo Glovadskis ja nemaldos pret Huku pakāsa

  +6 [+] [-]

, 2019-06-13 19:36, pirms 5 gadiem
cobham rakstīja: Piekrītu britu žurnālistam - ja būs izdziedēta roka, tad būs uzvara, bet ja tomēr būs vēl joprojām problēma, tad tik pa punktiem un turot distanci ir šance. Briedim pēc būtības vajadzēt būt pārliecinošam favorītam, jo Glovadskis ja nemaldos pret Huku pakāsa
Vispār Glovackim tik viens zaudējums un tas ir oret Usiku bet pret Huku vinnēja ar nokautu.

     [+] [-]

, 2019-06-13 19:51, pirms 5 gadiem
Marvin rakstīja: Diez kuriem latviešiem uzvārds ir Kleins!? Čigāns tīrākais.
Kleins? Ja par uzvārdu, tad vācbalts. Par čigānu vārdiem/uzvārdiem gan stiprs nejūtos - varbūt arī tur kleins ir populārs

     [+] [-]

, 2019-06-13 21:29, pirms 5 gadiem
Vai arī kājas kļuvušas ātrākas polim? Ja viņš kustēsies kā pret Huku vai Usiku tad Briedim klāt netiks. Vlasovs bija nekāds tur nav ko komentēt.

  -3 [+] [-]

, 2019-06-13 22:33, pirms 5 gadiem
cobham rakstīja: Piekrītu britu žurnālistam - ja būs izdziedēta roka, tad būs uzvara, bet ja tomēr būs vēl joprojām problēma, tad tik pa punktiem un turot distanci ir šance. Briedim pēc būtības vajadzēt būt pārliecinošam favorītam, jo Glovadskis ja nemaldos pret Huku pakāsa
Sorry, manuprāt, ja būs zāģis, tad nederēs nekādas atrunas.
Laika bija vairāk kā pietiekami.

  -3 [+] [-]

, 2019-06-14 00:29, pirms 5 gadiem
“Kšištofs Glovackis šonedēļ pie manis izīrēja treniņzāli,” stāstīja Sandis Kleins.

Nu jā, normāli čaļi jau uzreiz nolej informāciju

  -3 [+] [-]

, 2019-06-14 00:54, pirms 5 gadiem
Witslenamitea rakstīja: Vispār Glovackim tik viens zaudējums un tas ir oret Usiku bet pret Huku vinnēja ar nokautu.
Vispār Huks pēc punktiem stabīli Glovacki vinnēja, tikai Huks aiz savas pārliecības nolaida rokas zemāk un dabūja KO. Un ar to arī Glovackis toreiz vinnēja. Veselības likstas ir bijušas abiem bokseriem, tā kā diezvai te kāds riskēs. Būs klinči un uzvarētājs pēc punktiem.

     [+] [-]

, 2019-06-14 03:54, pirms 5 gadiem
Āfrika12 rakstīja: Vispār Huks pēc punktiem stabīli Glovacki vinnēja, tikai Huks aiz savas pārliecības nolaida rokas zemāk un dabūja KO. Un ar to arī Glovackis toreiz vinnēja. Veselības likstas ir bijušas abiem bokseriem, tā kā diezvai te kāds riskēs. Būs klinči un uzvarētājs pēc punktiem.
DieZ kurš tur Bez veselības likstām? Nav ko runāt, murgot! Zinu ka Briedis cels! Čeļš tāds!
Slēpts komentārs: KDubriks

  +1 [+] [-]

, 2019-06-14 09:02, pirms 5 gadiem
KDubriks rakstīja: Tev arī bija laika/s Tu, pizģuk! Pieaugt!
Zāģis ir tavam vecfūcim dārzā! Un atceries vienu! Veselība viena, un ne tu ķirurgs, ne smadzene! Tāpēc klusē un slapini kājstarpē tiešraides laikā luni!
Ak jel, kas par intelektu no tevis staro.
Var tikai apskaust.

     [+] [-]

, 2019-06-14 10:44, pirms 5 gadiem
Toto jāuzliek kādi 100 uz poli....ja Briedis vinnē - tad prieks un lepnums....ja zaudē, tad naudiņa ...

     [+] [-]

, 2019-06-14 10:59, pirms 5 gadiem
https://www.youtube.com/watch?v=wEW...
Usiks- Glovackis! No šīs cīņas būtu jāpamācas, ka Glovackis būs tik pat ciets rieksts kā Usiks, jo Glovackis bija no kājām nogāzis Usiku! bet jāņem vērā fakts, ka Briedim ir jāgaida savi momenti, jo Glovackim mēdz būt momentu kad veiksmīg isevi nenosedz, līdz ar to pašam usikam izdevās 5 sitienus izdarit viena momenta tiesi seja!

     [+] [-]

, 2019-06-14 11:03, pirms 5 gadiem
Šitās "ātrās kustības" treniņos maz ko nozīmē.
atceros video ar D.Wilderu, kas treniņos taisīja smukus combo un džebus nenormālā ātrumā .
Bet ringā izrādījās, ka Taisons Fūrijs ir ne tikai ātrāks un precīzāk, bet tā kā nereāli ātrāks, kas jebkādu Deontija ātro džebu padarīja par smieklīgi neprecīzu.

Mairim galvenais ir nedaudz ātrāk boksēt. Viņš piemēram ar Usiku reāli palaida garām cīņas vidu, un pārāk ilgi aizsargājās. Līdzīgi kā Kļičko, kas pat sliktās cīņās aktivizējas beigās.
Domāju ar pārējo nav lielas problēmas. Neizskatās, ka Mairis ir cilvēks, kas treniņos slinko.

  +1 [+] [-]

, 2019-06-14 12:02, pirms 5 gadiem
Ja iziet no tā, kā abi izskatījās pret usiku tad briedim neliels pārsvars ir. Ir minimālas auguma priekšrocības, dažādveidība un labāka tehnika... glowackim manuprāt ir laba izturība. Bet pāris sitieni var visu pavērst uz jebkuru pusi... galvenais, lai uzvar mūsējais!

     [+] [-]

, 2019-06-14 14:56, pirms 5 gadiem
Tas viss tikai sakāpina interesi par maču, ar cīņas iznākumu tam nav nekāda sakara. Dzīves atziņa - mazs cinītis gāž lielu vezumu nav izdomājums, bet fakta konstatācija.

     [+] [-]

, 2019-06-14 15:21, pirms 5 gadiem
Reaktors2 rakstīja: Mairim galvenais ir nedaudz ātrāk boksēt. Viņš piemēram ar Usiku reāli palaida garām cīņas vidu, un pārāk ilgi aizsargājās.
Vot šitas ir bomba. Tu laikam esi vienīgais, kurš vēl nezin, ka Mairis 4-5 raundā guva ribas lūzumu. Un 6. raundā viņu vispār gribēja ņemt nost no cīņas.
Bet Mairis ir dzelzs vīrs un izturēja līdz galam. Kā viņam tas izdevās, es patiešām nezinu. Pašam ir bijušas līdzīgas traumas, un tur ne pieliekties, ne sitienu izmest bez sāpju šoka nevar.

  -1 [+] [-]

, 2019-06-14 23:17, pirms 5 gadiem
henrijz rakstīja: Ja iziet no tā, kā abi izskatījās pret usiku tad briedim neliels pārsvars ir. Ir minimālas auguma priekšrocības, dažādveidība un labāka tehnika... glowackim manuprāt ir laba izturība. Bet pāris sitieni var visu pavērst uz jebkuru pusi... galvenais, lai uzvar mūsējais!
Par Glovacka žokli grūti spriest, Huks viņu toreiz pirmais izslēdza

     [+] [-]

, 2019-06-14 23:38, pirms 5 gadiem
Āfrika12 rakstīja: Par Glovacka žokli grūti spriest, Huks viņu toreiz pirmais izslēdza
Eu aizej noraujies atejā

Izslēgts nozīmē nokauts un cīņa beidzas

     [+] [-]

, 2019-06-15 02:02, pirms 5 gadiem
Reaktors2 rakstīja: Šitās "ātrās kustības" treniņos maz ko nozīmē.
atceros video ar D.Wilderu, kas treniņos taisīja smukus combo un džebus nenormālā ātrumā .
Bet ringā izrādījās, ka Taisons Fūrijs ir ne tikai ātrāks un precīzāk, bet tā kā nereāli ātrāks, kas jebkādu Deontija ātro džebu padarīja par smieklīgi neprecīzu.

Mairim galvenais ir nedaudz ātrāk boksēt. Viņš piemēram ar Usiku reāli palaida garām cīņas vidu, un pārāk ilgi aizsargājās. Līdzīgi kā Kļičko, kas pat sliktās cīņās aktivizējas beigās.
Domāju ar pārējo nav lielas problēmas. Neizskatās, ka Mairis ir cilvēks, kas treniņos slinko.
Diezgan tizli pateikts par Vailderu. Augstākajā līmenī visu var izšķirt viens sitiens, kombene. Ja kas, Vailders izrubīja Fjūriju, tik tas kaut kādā brīnumainā veidā spēja piecelties. Jeb tev liekas, ka Vailderam visu cīņu viņu vajadzēja slānīt kā citus "pelmeņus". Maira cīņa 50/50. Baigi optimistisks nebūšu, redzot ka iepriekšējās divās cīņās, viņš vsp pilnīgi neko neparādīja.