Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Dortikoss: "Prognozēju, ka Briedis uzvarēs pusfinālā pret Glovacki"

Rolands Eliņš

Dortikoss: "Prognozēju, ka Briedis uzvarēs pusfinālā pret Glovacki"
Juniers Dortikoss. Foto: World Boxing Super Series

Kubieša Juniera Dortikosa un amerikāņa Endrjū Tabiti preses konferencē pirms WBSS pusfināla, kas sestdien notiks Rīgā, abi bokseri izteica pateicību par iespēju atrasties šeit un cīnīties par Muhameda Ali vārdā nosaukto trofeju. Savukārt turnīra organizators Kalle Zauerlands norādīja, ka Ali būtu lepns, redzot, kādu boksa šovu iespējams sarīkot Rīgā.

“Šī ir ir labākā divīzija pasaulē,” savu uzrunu preses konferencē sāka Kalle Zauerlands. “Abiem bokseriem ceturtdaļfinālā varbūt nebija pašas skaistākās cīņas, taču tās bija sīkstas cīņas, kurās viņi guva uzvaras. Sestdien būs pavisam citādi – sestdien ringā būs uguņošana.”

“Piekritīsiet, ka tādu cīņu kā Tabiti pret Dortikosu var mierīgi rīkot jebkurā megapolē – Lasvegasā, Ņujorkā, Londonā. Bet šoreiz svētki ir sarūpēti Latvijas boksa līdzjutējiem,” turpināja Zauerlands. “Šajā nedēļas nogalē Rīga kļūs par pasaules boksa centru. Redzu, kā Latvijā viss ir attīstījies boksa ziņā, un domāju, ka Muhameds Ali kā īsts bokseri būtu priecīgs redzēt, ka viņa vārdā nosauktais turnīrs norisinās Latvijā. Arī Ali daudz ceļoja un aizvadīja cīņas ārzemēs, popularizējot šo sporta veidu. Arī Dortikosam un Tabiti tagad būtu bijis viegli izvairīties no savstarpējas cīņas, un viņiem nebija vajadzības riskēt ar savu situāciju un titulu situāciju, taču viņi vēlējās noskaidrot, kurš ir labākais. Mūsdienu boksā čempioni bieži izvairās viens no otra, bet ne šie vīri.”

Endrjū Tabiti savu uzrunu iesāka ar pretinieka sitiena spēka atzīmēšanu, atzīstot, ka Dortikoss ir īsts nokautētājs: “Būs boksa uguņošana. Esmu labi sagatavojies, gaidu uzvaru. Tas ir mans sapnis, ka iegūstu pasaules čempiona titulu un uzvaru Supersērijā. Uztveru pretinieku ļoti nopietni, man bijuši treniņi trīsreiz dienā. Mana prognoze par cīņu? Tikai viena – mana uzvara. Bukmeikeri mani nav izlikuši kā favorītu? Neskatos uz to, zinu, ko varu paveikt un ko izdarīšu.”

Šeit papildināja Zaurlands: “Bukmeikeri ir forši cilvēki un dara laba darbu, taču šoreiz pusfinālā abas cīņas ir 50:50.”

Savukārt Juniers Dortikoss vispirms pateicās visiem klātesošajiem un saviem atbalstītājiem, ka var šeit atrasties, kā arī īpaši uzsita pa plecu Zauerlandam: “Paldies Kallem, ka deva man otru iespēju Supersērijā, šoreiz es viņu nepievilšu. Esmu atnācis uzvarēt.”

Tikmēr Dortikosa treneris, pieredzējušais Pedro Roke, kurš sagatavojis 11 olimpisko zelta medaļu ieguvējus un nesen strādājis ar ASV olimpisko boksa izlasi, izteicās pašpārliecināti: ”Paldies, ka varu šeit atrasties. Mums bija treniņnometne, esam 100% gatavi cīņai. Šobrīd varu pateikt tikai to, ka esmu mierīgs par gaidāmo cīņu, jo zinu, ka man blakus sēž labākais bokseris.”

Abiem bokseriem tika vaicāts, vai viņiem nav neparasti aizvadīt tik svarīgu lietu tik tālu no mājām un relatīvi mazā valstī. Tabiti norādīja, ka viņam galvenais ir boksa rings un viņš gatavs cīnīties jebkur, bet Dortikoss pastāstīja, ka iepriekš kā amatieru boksa pārstāvis jau apbraukājis pasauli: “Man tas nav nekāds jaunums. Ar Kubas izlasi iepriekš esmu bijis daudzās dažādās valstīs, arī Eiropas austrumos – Krievijā un Bulgārijā. Esmu drošs, ka arī šeit izdosies skaista cīņa.”

Dortikosam tika vaicāts, vai viņš iepriekš Briedim vietu finālā prognozēja tādēļ, ka uzskata pret Briedi būs vieglāk cīnīties nekā pret Glovacki, ko kubiešu bokseris noliedza: “Nedomāju, ka man pret Briedi būs vieglāk nekā pret Glovacki, vienkārši prognozēju, ka viņš uzvarēs pret Glovacki.”

Preses konferences izskaņā Tabiti treneris noslēdza savu sakāmo ar vārdiem, ka novērtē pretinieka izteikumus, taču "sestdien ierādīsim viņam vietu". Ja tas bija mēģinājums izprovocēt Dortikosu, tad tas bija neveiksmīgs mēģinājums, jo sekoja dīvains klusums, kurā Dortikoss ar smaidu noklausījās tulkojumā uz spānu valodu un neko neatbildēja. Abu bokseru satikšanās aci pret aci gan izvērtās saspringta un ilgāku brīdi neviens nevēlējās novērst skatienu.

Kā jau ziņots, Dortikosa un Tabiti cīņa, iespējams, notiks par IBF titulu. Neskaitot Brieža cīņas, tā būs pārliecinoši augstvērtīgākā cīņa, kas jebkad notikusi Latvijā.

Skaties WBSS pusfinālu cīņas HD tiešraidē bez reklāmām - tvplaypremium.lv!

     [+] [-]

, 2019-06-14 14:37, pirms 5 gadiem
Būs interesanti!🤘👌👍

     [+] [-]

, 2019-06-15 11:28, pirms 5 gadiem
Dortikoss ir ļoti labs. Pārliecinošs. Domāju, viņš būs finālā. Par mūsu Mairi gan ir šaubas, vai viņš spēs tikt tik tālu dēļ vecā savainojuma.