Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Dortikoss: "Finālā pret Briedi man ir iespēja cīnīties pret pašu labāko"

Rolands Eliņš

Dortikoss: "Finālā pret Briedi man ir iespēja cīnīties pret pašu labāko"
Juniels Dortikoss. Foto: WBSS

Kubas bokseris Juniels Dortikoss intervijā izdevumam "Proboxing-fans.com" dalījās viedoklī par gaidāmo Supersērijas finālu, kurā viņš sacentīsies ar Mairi Briedi. Dortikoss atzīmēja, ka šī viņam būs iespēja cīnīties pret labāko bokseri un attiecīgi pierādīt sevi.

„Mairis Briedis? Viņš ir lielisks cīkstonis un bijušais pasaules čempions,” par savu pretinieku izteicās Juniels Dortikoss. „Esmu gatavs izbaudīt šo cīņu. Sports ir domāts tieši šādiem brīžiem.”

„Es varu cīnīties jebkurā vietā,” par cīņas rīkošanu Minhenē sacīja Dortikoss. „Man nav nekādas starpības, kur cīnīties. Kad biju Kubas boksa izlasē, mēs trenējāmies un cīnījāmies visās pasaules malās, un es izbaudīju katru sekundi no šī procesa.”

„Iekļūšana Supersērijas finālā un sacenšanās ar Briedi man ir milzīgs gods,” teica Dortikoss. „Esmu ļoti lepns, ka man ir iespēja cīnīties pret pašu labāko (šajā svara kategorijā) un kļūt par labāko. Man jau ir bijuši spilgti brīži savā karjerā. Ieguvu WBA pagaidu čempiona titulu, kad Francijā desmitajā raundā izslēdzu Kalengu, un tas man bija liels pavērsiens. Toreiz es biju ārzemnieka statusā un uzvarēju pretinieka ringā. Tāpat pie savas karjeras lielākajiem sasniegumiem pieskaitu Supersērijas pusfinālu Rīgā, kur nokautēju Tabiti.”

Dortikoss norādīja, ka pandēmijas radītie ierobežojumi nav lieguši viņam aizvadīt sagatavošanās procesu cīņai: „Esam tādā pašā situācijā kā visi pārējie un pielāgojamies jaunajai normālajai situācijai. Man ir izdevies turpināt treniņus kopā ar savu komandu visā šajā laikā un uzturēt sportisko formu. Treniņos man nebija nekādu problēmu.”

Dortikoss cīņai gatavojas Maiami, ASV, kur dzīvo jau vairākus gadus. Viņš izteica pateicību, ka radusies iespēja šo grūto laiku pavadīt ASV: „Man ir bijusi iespēja nodrošināt savu ģimeni, un tas mani ir darījis ļoti laimīgu. Jā, sākumā (2009. gadā) bija grūti pielāgoties, taču Maiami ir plaša kubiešu sabiedrība, un tas to padarīja vieglāku.”

„Es nāku no pieticīgas un nabadzīgas ģimenes,” teica Dortikoss. „Mums vajadzēja daudz pārdzīvot, lai izdzīvotu, taču mana tēva un vectēva smags darbs palīdzēja mūsu ģimenei izturēt vēl grūtākos brīžos. Es pats bērnībā vispār biju beisbola spēlētājs, līdz vienā dienā treneri man pavaicāja, kāpēc es neeju uz boksu? Man tobrīd bija tikai desmit gadu, un man patika šī sporta veida agresivitāte. Tāpēc mainīju sporta veidus, tas notika ātri.”

Dortikoss ir pašreizējais IBF pasaules čempions. Viņa un Brieža cīņa par uzvaru Supersērijā bija plānota pavasarī Rīgā, taču tagad pārcelta uz 26. septembri un notiks Minhenē. Tajā galdā tiks likts arī "The Ring" pasaules čempiona tituls, ņemot vērā, ka sacentīsies šī izdevuma ranga pirmais un otrais numurs.

Skaties boksa cīņas tiešraidi starp Mairi Briedi un Junielu Dortikosu Go3!

Izmantotie resursi:
https://www.proboxing-fans.com/excl...