Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Skaidrība par Brieža WBO titulu, visticamāk, būs divu nedēļu laikā

Rolands Eliņš

Skaidrība par Brieža WBO titulu, visticamāk, būs divu nedēļu laikā
Mairis Briedis. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Pasaules boksa organizācija (WBO) sākusi oficiālu procesu par Mairim Briedim piederošā pasaules čempiona titula nākamo cīņu. 15 dienu laikā Brieža un nozīmētā obligātā pretendenta Kšištofa Glovacka pārstāvjiem jāvienojas par titulcīņas laiku un vietu, par ko gan praktiski droši var apgalvot, ka tas nenotiks.

WBO saskaņā ar savas Apelācijas komisijas lēmumu, kurā Kšištofs Glovackis tika pie tiešā revanša, proti, tūlītējas iespējas cīnīties par WBO čempiona jostu, ir nosūtījusi abu bokseru pārstāvjiem vēstuli ar informāciju par titulcīņas nosacījumiem. Maira Brieža un Glovacka pārstāvjiem uzdots 15 dienu laikā vienoties par titulcīņas organizēšanu. Ja abas puses nespēs vienoties, titulcīņas rīkošana tiks likta izsolē, kur tās minimālā cena būs 300 tūkstoši dolāru.

Jāpiezīmē, ka WBO vēstule informatīvos nolūkos nosūtīta arī Supersērijas vadībai.

Taču Brieža menedžeris Raimonds Zeps jau iepriekš publiski norādījis, ka pirms Supersērijas fināla Briedis citu cīņu neaizvadīs un pat nevar aizvadīt, attiecīgi arī gatavs samierināties ar pasaules čempiona titula zaudējumu. Zeps gan iepriekš aicināja nogaidīt, jo arī Glovackim pašam jāizdara izvēle starp WBC un WBO titulcīņām, kas viņam nozīmētas praktiski reizē, taču šeit nogaidīšana, visticamāk, ir tikai formalitāte.

Glovackis un viņa pārstāvji savos publiskajos izteikumos nešaubīgi pauduši vēlmi cīnīties tieši par WBO jostu. Par WBC jostu viņam būtu jācīnās ar sīksto Kongo bokseri Ilungu Makabu, kamēr WBO ranga otrajā vietā šobrīd ir Vācijas bokseris Firats Arslans (45-8-3). Arslans ir bijušais WBA pasaules čempions, taču šī gada septembrī atzīmēja jau 49. dzimšanas dienu. Arslans gan tāpat ir ļoti labā formā un iepriekšējos piecos gados aizvadījis 12 cīņas, no kurām nav zaudējis nevienā, un viņš esot ļoti priecīgs par iespēju karjeras noslēgumā vēlreiz tikt pie iespējas cīnīties par titulu.

Turklāt Glovacka promouters Andžejs Vasiļevskis šajā situācijā cer tikt pie diviem zaķiem uzreiz – kā vēsta Polijas mediji, Vasiļevskis strādā pie tā, lai WBC rangā uz trešo vietu paceltos tieši Kšištofs Vlodarčiks, bijušais pasaules čempions un Glovacka komandas biedrs. Pieredzējušais Vlodarčiks šobrīd ir piektajā vietā, taču nedēļas nogalē aizvadīs cīņu Polijā, kas uzvaras gadījumā var kalpot kā pamats pacelties rangā virs DĀR sportista Kevina Lerenas. Ja tā notiks, Vlodarčiks pie WBC titulcīņas tiks Glovacka vietā.

Briedis tikmēr var par šīm lietām nesatraukties, jo par savu prioritāti izvirzījis Supersērijas finālu, kas arī finansiāli solās būt krietni ienesīgāka par visām iepriekš pieminētajām cīņām. Briedis sarunā ar „Sporta Studiju” norādīja, ka pēc Supersērijas fināla ļoti labprāt tiktos revanšā ar Glovacki un būtu gatavs cīņu aizvadīt arī Polijā: „Ja viņš vēlas, tad arī es vēlos. Gribu noboksēt tā, lai viss ir bez liekiem jautājumiem.”

Attiecīgi šobrīd ticamākais scenārijs ir tāds, ka Brieža pārstāvji WBO noteikto 15 dienu termiņa beigās apliecina, ka nepiekrīt/nevar aizvadīt cīņu ar Glovacki un atsakās no pasaules čempiona titula.

Supersērijas vadība joprojām nav oficiāli apstiprinājusi Brieža un Dortikosa fināla laiku un datumu, kas izskatās vēl nelāgāk tādēļ, ka šodien tiek aizvadīts jau otrais no trim Supersērijas fināliem, bet Briedis un Dortikoss pat nezina, kam gatavoties. Taču neskaidrība ir par fināla laiku un vietu, nevis tā norisi – par to Supersērija Brieža komandai nav likusi šaubīties.

Izmantotie resursi:
https://www.wboboxing.com/news/boxi...

     [+] [-]

, 2019-11-07 12:37, pirms 4 gadiem
Glovackis lai pie fiziskā piestrādā, citādi uz cīņu ierodas kā pelmenis.

  +1 [+] [-]

, 2019-11-07 14:25, pirms 4 gadiem
Protams, ka Glovacki vairāk interesē WBO josta, nevis WBC, jo izredzes uzvarēt Arslanu ir vismaz 90%, bet Makabu ap 50.

     [+] [-]

, 2019-11-07 15:37, pirms 4 gadiem
Bet vispār, ja Arslans un Vlodarčiks savu karjeru norietā cīnīsies par titulu prestižajās versijās, tad kruizeru divīzija palikusi pavisam šķidra. Jācer uz Gasijeva atgriešanos un varbūt kāds labs bokseris pacelsies uz augšu no vieglo smagsvaru divīzijas.