Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Usika smagsvaru debija traumas dēļ tiek atlikta

Rolands Eliņš

Usika smagsvaru debija traumas dēļ tiek atlikta
Oleksandrs Usiks. Foto: Action Images via Reuters/Scanpix

Ukrainas bokseris Oleksandrs Usiks, trīs čempiona jostu īpašnieks pirmajā smagajā svarā, gatavojās savai debijai smagsvaros, taču vakardienas treniņā gūtās traumas dēļ tomēr būs spiests to atlikt, pavēstījis viņa promoutors.

Oleksandram Usikam 25. maijā bija paredzēta ilgi gaidītā debija smagsvaros. Viņam pretiniekos cīņā ASV būtu stājies pretim Karloss Takams, pieredzējušais Kamerūnas bokseris, taču vismaz šajā datumā cīņa nenotiks.

Usika promouters Edijs Hērns ESPN apstiprināja, ka Usiks vakardienas treniņā guvis traumu, kas izrādījusies pietiekami nopietna – plīsis labās rokas bicepsa muskulis. Tas liek Usikam atteikties no dalības 25. maija cīņā. Hērns norādīja, ka cer paspēt atrast Usikam aizvietotāju un šo cīņu vakaru aizvadīt tāpat, taču Usika savainojums rada daudz citu jautājumu.

Bija paredzēts, ka līdz ar debiju smagsvaros Usiks atvadīsies no pirmā smagā svara kategorijas WBC, WBO un IBF čempiona jostām, kuras pēc tam varētu tikt iesaistītas Supersērijā. Kā WBC dimanta jostas īpašnieks Mairis Briedis būtu pretendējis uz cīņu par WBC čempiona titulu vai pat automātiski to saņēmis savas dimanta jostas vietā, kamēr tagad situācija ar Usika atteikšanos no čempiona jostas vairs nav tik skaidra.

Līdzīgā situācijā ir arī Maira Brieža nākamais pretinieks Kšištofs Glovackis, kurš ir WBO sudraba jostas īpašnieks, kamēr IBF titulu Supersērijas organizatori būtu varējuši iesaistīt otrā pusfinālā starp Endrjū Tabiti un Junieru Dortikosu, kas arī notiks Rīgā. Jāatgādina, ka Usiks jau atteicās no WBA jostas, nevēloties to aizstāvēt pret Krievijas bokseri Denisu Ļebedevu, jo bija ieplānojis pakāpties uz smagsvaru divīziju.

Šobrīd notiekot sarunas starp Supersēriju un vadošajām boksa organizācijām par to, kāds būs jostu tuvākais liktenis.

Usika menedžeris Egis Klims sociālajā tīklā „Twitter” pavēstīja, ka drīzumā tiks pavēstīts nākamais datums, kurā Usiks varētu aizvadīt savu nākamo cīņu.

     [+] [-]

, 2019-05-08 06:29, pirms 5 gadiem
Manuprāt slikta ziņa Briedim

  -2 [+] [-]

, 2019-05-08 07:58, pirms 5 gadiem
Sparinga partneris iedeva tā pa muti, ka vairs negrib.

     [+] [-]

, 2019-05-08 09:05, pirms 5 gadiem
Par tādu WBO sudraba jostu gan pirmo reizi dzirdu
Interkontinentālā WBO viņam ir