Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Arī boksere Rozentāle sasniedz Eiropas jaunatnes čempionāta ceturtdaļfinālu

Ints Megnis
Ints Megnis

Arī boksere Rozentāle sasniedz Eiropas jaunatnes čempionāta ceturtdaļfinālu
Beatrise Rozentāle. Foto: Kikboksa un boksa skola "Rīga"

Latvijas boksere Beatrise Rozentāle piektdien Sofijā ar uzvaru debitēja Eiropas jaunatnes (U19) čempionātā, garantējot vismaz piekto vietu.

Svara kategorijā līdz 64 kilogramiem Rozentāle savā pirmajā duelī tikās ar Mersini Visviki no Grieķijas un cīņa tika apturēta trešajā raundā. Līdz ar to augstākā līmeņa sacensību debitante sasniegusi ceturtdaļfinālu un tajā jau sestdien spēkosies ar somieti Evelīnu Taimi, kura no pirmās kārtas pēc izlozes bija atbrīvota.

Tikmēr ne tik veiksmīgi sacensības iesāka Viktorija Siļķe, kura svara kategorijā līdz 51 kilogramam pirmajā cīņā ar 0-5 kapitulēja ukrainietei Viktorijai Fabuljakai. Trīs no tiesnešiem Fabuljakai atdeva uzvaru ar rezultātu 30:27, bet divi pat ar 30:25.

Kā vēstīts, ceturtdien čempionātu ar uzvaru sāka arī Jekaterina Marčenko, kura svara kategorijā līdz 60 kilogramiem savā pirmajā duelī ar 5-0 uzvarēja polieti Vanesu Veroniku Orčiku. Visi trīs tiesneši Marčenko atdeva uzvaru ar rezultātu 29:26, kas nozīmē, ka vienu raundu Latvijas sportiste ir zaudējusi, bet pārējos divus uzvarējusi ļoti pārliecinoši. Ceturtdaļfinālā Marčenko sestdien spēkosies ar Husni Kalisiru no Nīderlandes.

2016. gadā Marčenko kļuva par pirmo Latvijas meiteni, kura piedalījusies boksa Eiropas čempionātā juniorēm, bet gadu vēlāk tajās sacensībās izcīnīja bronzu, tiekot pie pirmā lielā sasnieguma Latvijas sieviešu boksa vēsturē. Viņas sasniegumu pērn atkārtoja Siļķe, izcīnot Eiropas junioru čempionāta bronzas medaļu. Tikmēr Rozentāle ir šādu sacensību debitante.