Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Gada cīņa boksā: astoņi nokdauni un masīvs nokauts piecos raundos Lasvegasā

Rolands Eliņš

Gada cīņa boksā: astoņi nokdauni un masīvs nokauts piecos raundos Lasvegasā
Hosē Sepeda nokautē Ivanu Barančiku. Foto: Top Rang Boxing

Aizvadītajā naktī cīņu šovā Lasvegasā notika boksa mačs par WBC sudraba čempiona jostu otra vieglā svara kategorijā, kurš izvērtās par īstu grautiņu ringā. Nieka piecos raundos tika fiksēti astoņi nokdauni, līdz beidzot ASV bokseris Hosē Sepeda ar iespaidīgu nokautu pārspēja Baltkrieviju pārstāvošo Ivanu Barančiku. Cīņa izpelnījusies plašu atzinību un tiek piesaukta kā neapšaubāma „gada cīņa” titula kandidāte.

Pasaules boksa Supersērijas otrās sezonas dalībnieks Ivans Barančiks (20-2) Lasvegasā cīnījās pret Hosē Sepedu (33-2) par vakanto WBC sudraba čempiona titulu. Cīņa nevarēja lepoties ar plašu publicitāti un sporta pasaules uzmanību, taču abu bokseru nepiekāpība un izturība ringā, reizē sarīkojot aizraujošu boksa izrādi, saņēmusi augstu novērtējumu.

Kopumā cīņā tika fiksēti astoņi nokdauni, proti, epizodes, kad pēc pretinieka sitieniem bokseris tika nogāzts no kājām. Barančiks cīņu sāka iespaidīgi un nosūtīja Sepedu nokdaunā jau divreiz pirmajā raundā, taču Sepeda prata savākties un otrajā raundā pats izcēlās ar nokdaunu. Otrā raunda izskaņā Barančiks gan atbildēja ar tik spēcīgu pretuzbrukumu, ka neviens nevarētu pārmest, ja cīņa tobrīd beigtos. Taču tā bija tikai sākusies.

Sepeda pēc visa notikušā tik un tā spēja piedāvāt asu pretsparu un izcēlās ar diviem nokdauniem trešajā un ceturtajā raundā. Piektajā raundā Barančiks atkal nosvēra svaru kausus savā labā, agresīvi ievirzot savu pretinieku ringa stūrī un trāpīja spēcīgu labo sitienu pa galvu tieši tajā brīdī, kad Sepeda bija nolaidis roku. Kaut kādā veidā tās tomēr nebija cīņas beigas, jo Sepeda piecēlās, spēja palikt cīņā un piektā raunda izskaņā trāpīja tik spēcīgu sitienu, ka Barančiks, vairs nekontrolējot savas kājas, saļima uz ringa grīdas.

Barančiks pēc piedzīvotā nokauta ilgu laiciņu nevarēja piecelties un vēlāk tika nogādāts slimnīcā. „Veči, bokss ir smaga lieta,” pēc cīņas medijiem sacīja Sepeda.

Sepeda savā svara kategorijā ieņem trešo vietu „BoxRec” rangā, kamēr Barančiks, kurš Supersērijas pusfinālā zaudēja Džošam Teiloram, ir devītais. Šajā svara kategorijā visas četras čempionu jostas šobrīd ir sadalījuši divi bokseri – Teilors un Hosē Ramiress, kuru savstarpējā cīņa un visu četru titulu apvienošanu varētu būt viena no lielākajām cīņām 2021. gada pirmajā pusē. Pagaidām gan tās vēl ir tikai runas.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/boxing/story/_...

  +1 [+] [-]

, 2020-10-04 22:02, pirms 4 gadiem
Čaļi normāli izvicinājās

     [+] [-]

, 2020-10-05 12:02, pirms 4 gadiem
Normāka klope pie lauku veikala.