Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Rēķinu kārtošana Londonā: Hejs pret Beljū

Jānis Pārums

Rēķinu kārtošana Londonā: Hejs pret Beljū
Deivids Hejs un Tonijs Beljū
Foto: AFP/Scanpix

4. martā ap pusnakti Lielbritānijas galvaspilsētā Londonā tiks aizvadīta viena no gaidītākajām smagsvaru cīņām šogad – brits Deivids Hejs (28-2, 26KO) cīnīsies pret savu tautieti Toniju Beljū (28-2-1, 18KO).

Pērnā gada maijā Tonijs Beljū pēc diezgan negaidītas uzvaras pār Ilungu Makabu kļuva par vakantā WBC titula īpašnieku pirmajā smagajā svarā, bet vēl pirms tam latvietis Mairis Briedis ieguva šī titula obligātā pretendenta statusu. Tomēr latviešu līdzjutējiem tik gaidītā cīņa pret Beljū nenotika – vispirms brits izlēma cīnīties pret Bendžaminu Floresu, bet uzreiz pēc tam izaicināja Heju. Briedis tikmēr ieguvis iespēju cīnīties par pagaidu WBC titulu un 1. aprīlī aizvadīs cīņu pret Marko Huku.

Jau pirmajā Heja un Beljū preses konferencē izcēlās asumi. Pēc tam, kad Beljū pienācis pārāk tuvu un pagrūdis savu oponentu, Hejs izdarījis sitienu. Jebkurā gadījumā ažiotāža cīņai bija radīta un turpinājumā abi bokseri to uzturējuši ar ne pārāk glaimojošu izteikumu palīdzību. Hejs vairākkārt solījis brutāli iznīcināt Beljū jau pirmajos raundos, savukārt Beljū paziņojis, ka Hejs padarīs sevi par apsmieklu, kapitulējot piektajā vai sestajā raundā. "Kad es uzvarēšu Heju, dzirdēsiet no viņa kaudzi atrunu," piebilda Beljū. Vienā ziņā Beljū ir taisnība – viņam ir vairāk izredžu, ja cīņa ieilgs.

Tāpat Beljū ne reizi vien tieši un netieši ir paziņojis, ka cīņa pret Heju viņam ļaus nopelnīt un nodrošināt nākotni sev un ģimenei. Pret Briedi iespējas tikt pie lielas naudas nebūtu, turklāt brits tāpat riskētu piedzīvot sakāvi. Nupat to atzinis arī viens no bijušajiem Heja pretiniekiem Marks De Mori: "Mairis Briedis būtu izteikts favorīts cīņā pret Beljū, taču Tonijs ir pietiekami gudrs, lai saprastu, ka šī cīņa nebūtu tik ienesīga."

Kas attiecas uz Heju un Beljū, tad arī šeit par favorītu nav divu domu – praktiski visos rādītājos priekšrocības ir Hejam – ātrums, spēks, labas boksa iemaņas. Taču viņam nav bijis nopietnu cīņu gandrīz piecus gadus (kamēr Beljū cīnījies regulāri), turklāt daži izsaka šaubas, vai viņa plecs, kura dēļ savulaik pat tika ieteikts beigt karjeru, ir pilnībā vesels. Hejs gan norādījis, ka tieši tāpēc nedēļas vidū devies uz Vāciju, lai gūtu tam apstiprinājumu: "Man vajadzēja pakonsultēties ar ārstu un pārbaudīt plecu pirms cīņas. Esmu labākajā formā savā mūžā, turklāt plecs darbojas pat labāk nekā līdz savainojumam."

Uz Heja fona Beljū izskatās visumā pieticīgi –, viņš ir diezgan prognozējams un lēns, bet koncentrējoties uzbrukumam, mēdz aizmirst par aizsardzību. Tomēr arī tādi bokseri kļūst par čempioniem, atrodoties īstajā laikā un vietā – jau pieminētajā cīņā pret Makabu brits jau pirmajā raundā piedzīvoja nokdaunu, taču spēja atgūties un trešajā raundā ar tehnisko nokautu uzvarēt.

Pērn Hejs pēc trīsarpus gadu pauzes atgriezās ringā, izcīnot divas spilgtas uzvaras pret bokseriem ar labu bilanci – Marks De Mori (30-2-2, 26KO) tika iznīcināts nepilna raunda, Arnolds Džerdžajs (30-1, 22KO) – triju raundu laikā. Tiesa, šie oponenti nav un nevar būt nopietns rādītājs, jo līdz tam nebija cīnījušies ar nevienu augstākā līmeņa bokseri.

Gan Hejs, gan Beljū savas karjeras laikā piedzīvojuši divus zaudējumus. Hejs 2004. gadā piedzīvoja negaidītu sakāvi piektajā raundā pret tobrīd jau 40 gadus veco Karlu Tompsonu, bet septiņus gadus vēlāk pēc punktiem zaudēja tā laika smagsvaru karalim Vladimiram Kļičko. Savukārt Beljū 2011.gadā pēc punktiem piekāpās tautietim Neitanam Kleverlijam, bet 2013. gadā piektajā raundā kapitulēja Adonim Stīvensonam. Cīņā pret Stīvensonu Beljū pilnībā "izbaudīja" kanādieša ātrumu un sitiena spēku, bet Hejam sitiens ir krietni jaudīgāks, un arī viņš ir ātrs, kas varētu radīt nopietnas problēmas Beljū.

Jāpiebilst, ka 2014. gada rudenī Hejs pārtrauca sadarbību ar savu ilggadējo treneri Adamu Būtu (tās nebija vienīgās pārmaiņas togad – gada sākumā viņš kļuva par vegānu), bet atgriežoties boksā pēc vairāku gadu pauzes sāka strādāt ar Šeinu Makgviganu. Viņš pirms pāris gadiem kļuva par vienu no jaunākajiem treneriem, kurš trenējis pasaules čempionu (Karlu Fremptonu). Tobrīd Makgviganam bija 25, bet šogad apritēs 29.

Viens no Heja riskiem slēpjas tieši trenera faktorā, taču runa nav par viņa, bet gan Beljū treneri Deividu Koldvelu – tas ir cilvēks, kurš par Heju un viņa trūkumiem zina ļoti daudz, jo laika posmā no 2008. gada līdz 2011. gadam vadīja Heja kompāniju "Hayemaker Boxing". Koldvels norādījis, ka Hejā mājo šaubas un viņš nemaz tik pārliecināts par sevi nav, turklāt "vecais Hejs" bija dzīvespriecīgāks un mierīgāks par to dusmīgo un nelaimīgo Heju, kāds ir tagad.

Svēršanās procedūrā pirms cīņas Hejs uzrādīja otro lielāko svaru savā karjerā (101.9kg), bet Beljū bija par pieciem kilogramiem vieglāks. Beljū uzskata, ka tieši svara dēļ Hejs ātrāk pagurs, kas arī novedīs līdz viņa sakāvei. Tā, protams, nedomā Hejs, kurš ir labākā fiziskā formā un tic, ka kļūšana par vegānu viņu padarījusi spēcīgāku nekā jebkad agrāk. Jebkurā gadījumā atbilde tiks sniegta ringā, kur uzvarētāju var izšķirt viens precīzs un negaidīts sitiens…

Londonā notiks arī vēl vairākas interesantas cīņas – svarā līdz 66.7 kilogramiem mājinieks Sems Egingtons (19-3, 11KO) aizstāvēs WBC International čempiona jostu pret pieredzējušo Polu Malinadži (36-7, 7KO) , bet Ohara Deivīss (14-0, 11KO) cīnīsies pret Deriju Metjūzu (38-11-2, 20KO) par WBC sudraba jostu svarā līdz 63.5 kilogramiem. Savukārt Bruklinā (ASV) svētdienas rītā par WBC un WBA čempiona jostām svarā līdz 66.7 kilogramiem ringā izies līdz šim nezaudējušie Denijs Garsija (33-0, 19KO) un Kīts Tērmens (27-0, 22KO), bet Andžejs Fonfara (28-4, 16KO) svarā līdz 79.4 kilogramiem spēkosies ar Čedu Dausonu (34-4, 14KO).

Kur skatīties?

Latvijā Heja un Beljū cīņas tiešraidi demonstrēs kanāls "Viasat Sport Baltic". Konkrētās cīņas sākums gaidāms, visticamāk, ne ātrāk kā ap pusnakti, bet pieslēgšanās O2 arēnai notiks jau plkst. 21:30. Internetā cīņu būs iespējams vērot ŠEIT.

Kurš uzvarēs Deivida Heja un Tonija Beljū cīņā?

  • 524

  • 50


1 2 3 4 5 6 7 8 264 komentāri

  +5 [+] [-]

, 2017-03-04 15:04, pirms 7 gadiem
Kas tas par jautājumu? Beļū tak tur nav nekādu variantu. Lien kur nevajag!

  +5 [+] [-]

, 2017-03-04 15:05, pirms 7 gadiem
Hejs ar nokautu
Slēpts komentārs: GaršīgsTomāts

  +4 [+] [-]

, 2017-03-04 15:12, pirms 7 gadiem
nevajag jau beljū novērtēt par zemu,bet izredžeu viņam praktiski nav!

  +2 [+] [-]

, 2017-03-04 15:24, pirms 7 gadiem
Ceru ka Hejs to Beljū nokautēs ātri.

  +3 [+] [-]

, 2017-03-04 15:32, pirms 7 gadiem
GaršīgsTomāts rakstīja: Kādā veidā Hejs kā vegāns var šitā uzaidzēt masu?
"I have a full-time chef and a good nutritionist who makes sure I get all the minerals and nutrients required," Haye, 36, told The Sun.

  +1 [+] [-]

, 2017-03-04 15:34, pirms 7 gadiem
cowboys11 rakstīja: nevajag jau beljū novērtēt par zemu,bet izredžeu viņam praktiski nav!
Vienkārši koments uz rubli

  -1 [+] [-]

, 2017-03-04 15:45, pirms 7 gadiem
Paldies sportacentram,ka arī šoreiz piedāvājat cīņas strīmu! 👍
Es būtu pateicīgs ja kāds arī padalītos ar citiem strīmiem, varbūt kāds no jums ir atradis viasata tiešraides strīmu? Paldies jau iepriekš!

     [+] [-]

, 2017-03-04 15:48, pirms 7 gadiem
Būtu pērtiķa gads joprojām, tad es bez šaubām, liktu uz Beljū, tagad nelikšu ne uz vienu, bet ceru uz Heja spožo vakaru!

     [+] [-]

, 2017-03-04 15:59, pirms 7 gadiem
Butu jautri ja kautka Belju vinnetu,tad mus sagaiditu cirka turpinajums ar revansa cinu

     [+] [-]

, 2017-03-04 16:00, pirms 7 gadiem
Hejs 2. vai 3. raundā ar nokautu uzvarēs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2017-03-04 16:33, pirms 7 gadiem
Topshop rakstīja: Ar interesi gaidīju duelī Fjurijs Hejs, bet Hejs nomiza divreiz. Šitā nebūs ne interesanta, ne skatama
ko ta hejam doties ringā vajadzēja uzreiz pēc operācijas?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2017-03-04 16:44, pirms 7 gadiem
Topshop rakstīja: Priekš kam uzreiz, varēja arī vēlāk, bet redz nomīza un tā arī neuzboksējās ar Fjūriju.
Nomīza ... Neviens nekur nav nomīzis, viss šeit ir saistīts ar naudu. Nekāda sakara bailēm. Bez tam Fjūrījs jau farmācijasa mašīna, interesanti būs paskatīties, kā viņš sitīsies pēc dopinga
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-03-04 16:52, pirms 7 gadiem
Topshop rakstīja: Da nomīza. Pat preses konfirencē viņam nebija argumentu pret Fjūriju. Fjurins viņu konkrēti pazemoja, bet Hejs tikai stulbu smaidīja un neko sakarību atbildet nevarēja. Beigās aizbēga uz Dubaju un viss beidzās.
Fjūrījs bez dopa dabūtu bietē tā, ka nemaz neliekās. Tikpat labi var teikt, ka Fjūrījs nomīza konkrēti un bez variantiem no otrās cīņas pret Kļičko. Beidza pat karjeru mīzels tāds
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-03-04 17:10, pirms 7 gadiem
Topshop rakstīja: Kokaīns jau nav dopings. Boksa stagnatiem vienkārši nepatika ka Fjurins piesita Kļičko un tāpēc piekasijas pie kā nu varēja.
Bet Hejs ir mizals. https://m.youtube.com/watch?v=pomhSzNOir8
Es nerunāju par koku, bet par dopingu ko viņš lietoja cīņā pret Kļičko. Smagvars ar lieko svaru iztur 12 raundus un vēl mierīgi nodzied pēc cīņas .... Diezgan reali!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-03-04 17:41, pirms 7 gadiem
zaxx rakstīja: Ceru ka Hejs to Beljū nokautēs ātri.
Viņš teica ka centīsies sist viņu pēc iespējas ilgāk,lai nodarītu sāpes....

     [+] [-]

, 2017-03-04 17:54, pirms 7 gadiem
GaršīgsTomāts rakstīja: Kādā veidā Hejs kā vegāns var šitā uzaidzēt masu?
Proteīnu, ogļhidrātus un kalorijas var iegūt arī nelietojot gaļu, tāpēc muskuļu un masas audzēšana nav problēma. Mūsdienās arī vegānu proteīna pulveri ir pieejami..

     [+] [-]

, 2017-03-04 18:32, pirms 7 gadiem
12 roundi kā es jums saku un cīņa būs neskatāma

  +1 [+] [-]

, 2017-03-04 18:49, pirms 7 gadiem
Ir kaut kur vakara programma, lai saprastu cik cīņas līdz īstai cīņai?

     [+] [-]

, 2017-03-04 18:54, pirms 7 gadiem
Šonakt vēl taču UFC 209!!Labi,ka rīt 7diena

     [+] [-]

, 2017-03-04 18:57, pirms 7 gadiem
Un man tāds čujs ka Beljū uzvarēs. Iemesli visai vienkārši, Hejam 3,5 gadus nav bijusi neviena boksa cīņa un otrkārtām 37 gados viņš noteikti nav tik labs cik bija pret Klitčko. Nu nevar sportists tā pēkšņi ielekt atpakaļ boksā un uzvarēt ar nokdaunu. Es jūs varu sarūgtināt, nokdauna nebūs un cīņas uzvarētājs tiks nolemts ar tiesnešu palīdzību.

  +1 [+] [-]

, 2017-03-04 19:03, pirms 7 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Ir kaut kur vakara programma, lai saprastu cik cīņas līdz īstai cīņai?
Haye v Bellew - Matchroom Boxing

     [+] [-]

, 2017-03-04 19:24, pirms 7 gadiem
AR Heju visas cinas IR skatamas,beliju Ari normali bokse,taka bus ok,butu klitcko tad tur neka nebutu,gaidu to cinu,kad Joshua vinu nokautes

     [+] [-]

, 2017-03-04 19:35, pirms 7 gadiem
aksels82inbox.lv rakstīja: http://www.matchroomboxing.com/fight-nights/haye-v-bellew/
Tnx for info.

Atceros, ka arī pirms Briedi bija tai pašā lapā un kaut kas pa vidu krita ārā un pēkšņi nenotika.

     [+] [-]

, 2017-03-04 19:42, pirms 7 gadiem

     [+] [-]

, 2017-03-04 19:58, pirms 7 gadiem
endrju bernarskis-filma rintintins rakstīja: AR Heju visas cinas IR skatamas,beliju Ari normali bokse,taka bus ok,butu klitcko tad tur neka nebutu,gaidu to cinu,kad Joshua vinu nokautes
Laikam neredzēji Heja un Klitčko cīņu

     [+] [-]

, 2017-03-04 20:19, pirms 7 gadiem
https://www.youtube.com/watch?v=VVw...

Te pāris vietās neizskatās, ka viņš būtu smagsvars. Tiešām visi momenti ir smagsvara kategorijā?

     [+] [-]

, 2017-03-04 20:28, pirms 7 gadiem
Āfrika12 rakstīja: Laikam neredzēji Heja un Klitčko cīņu
Pec punktiem vinneja,tik pat labi vareja hejam uzvaru atdod

     [+] [-]

, 2017-03-04 20:46, pirms 7 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Tnx for info.

Atceros, ka arī pirms Briedi bija tai pašā lapā un kaut kas pa vidu krita ārā un pēkšņi nenotika.
No tiem, kurus atradu googlē, šis šķiet ticamākais.

     [+] [-]

, 2017-03-04 20:49, pirms 7 gadiem
Vēl var twitteri sekot Sky sports boxing.
1 2 3 4 5 6 7 8 264 komentāri