Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Autoavārijā gājis bojā MLB jaunais talants Taverass

Juris Miņins
Juris Miņins

Autoavārijā gājis bojā MLB jaunais talants Taverass
Oskars Taverass
Foto: AFP/Scanpix

Aizvadītajā naktī Dominikānas Republikā smagā autoavārijā iekļuva Augstāko beisbola līgu (MLB) viens no labākajiem jaunajiem spēlētājiem, Sentluisas "Cardinals" ārējās zonas aizsargs Oskars Taverass, kurš no gūtajām traumām mira.

22 gadus vecais Oskars Taverass ieradās Dominikānas Republikā pēc MLB sezonas, kurā kopā ar Sentluisas "Cardinals" bija tikuši līdz izslēgšanas spēļu trešajai kārtai, Nacionālās līgas finālsērijai, kur gan piekāpās Sanfrancisko "Giants". Sportists, kopā ar savu draudzeni, bija devies no pludmales un uz ceļa nenovaldīja savu 2014. gada "Chevrolet Camaro" auto, kā rezultātā noskrēja no ceļa.

Taverasam līdzi nebija nekādu dokumentu, tāpēc viņu atpazina piederīgie. Jāpiebilst, ka arī 18 gadus vecā sportista draudzene šajā negadījumā gāja bojā.

Oskars Taverass bija viens no labākajiem jaunajiem spēlētājiem visā MLB, par ko liecina arī dažādu apskatnieku un prestižu beisbola žurnālu atzinumi, kuri ierindoja dominikānieti starp trim labākajiem jaunajiem beisbolistiem. Taverass, lai arī līgumu ar Sentluisas "Cardinals" bija noslēdzis jau 2008. gadā, MLB debitēja šosezon, 80 mačos gūstot 22 punktus, trīs "Home run" un atsitot bumbiņu ar 23.9% precizitāti.

Jāpiebilst, ka Pasaules sērijas dalībnieki ziņu par Oskara Taverasa nāvi uzzināja tieši piektā mača laikā, tāpēc Sanfrancisko "Giants" pārstāvis, kurš arī nāk no Dominikānas Republikas, Huans Perezs, gūstot divus punktus šajā svarīgajā spēlē, veltīja tos savam tautietim. Zīmīgi, ka tieši pret Sanfrancisko komandu Taverass aizvadīja savu pēdējo spēli.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader In Sports