Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Noskaidroti beisbola EČ izslēgšanas maču pāri

Juris Miņins
Juris Miņins

Noskaidroti beisbola EČ izslēgšanas maču pāri
Epizode no Izraēlas-Vācijas spēles
Foto: Imago/Scanpix

Šajās dienās Vācijas pilsētā Bonnā norisinās 2019. gada Eiropas čempionāts beisbolā, kas vienlaicīgi ir arī viens no olimpisko spēļu turnīra atlases posmiem. Šodien noslēdzās grupu turnīrs pēc kura arī noskaidrojās izslēgšanas maču pāri.

Eiropas čempionāts beisbolā ir turnīrs, kas norisinās ik pēc diviem gadiem un kurā par Eiropas spēcīgākās komandas statusu cīnās 12 labākās komandas. 2019. gada turnīrs, tiesa, mazliet lauza iepriekš iedibinātās tradīcijas, jo tika pārcelts no 2018. gada uz šo gadu, kas saistīts ar faktu, ka šim EČ finālturnīram ir jākalpo par vienu no kvalifikācijas posmiem 2020. gada Tokijas olimpisko spēļu beisbola turnīram.

Par 2019. gada Eiropas čempionāta pirmā posma, grupu turnīra, labāko komandu kļuva Itālija, jo tā spēja uzveikt visas piecas savas pretinieces un uz izslēgšanas mačiem dodas ar perfektu bilanci. Aiz itāļiem B apakšgrupā palika Spānija, Francija, Beļģija, kas katra izcīnīja par vienu uzvaru mazā, turklāt, katra augstākesošā apspēlēja zemākā pozīcijā esošo izlasi.

Tāpat šajā apakšgrupā spēlēja Horvātija un Austrija, taču tās izslēgšanas mačiem nekvalificējās, tāpēc turnīru turpinās "zaudētāju zarā", t.i., cīnīsies par palikšanu Eiropas beisbola elitē.

A apakšgrupā gan viss bija sarežģītāk, kas arī saprotams, jo šajā sešieniekā cīnījās vairākas Eiropas beisbola vadošās valstis – Nīderlande, Vācija, Lielbritānija un, protams, arī Izraēla, kurai gan šis ir pirmais Eiropas čempionāts, taču tās panākumi Pasaules beisbola klasikā, protams, liek viņus pieskaitīt pie favorītiem.

Šādā spēcīgā konkurencē nevienai no komandām neizdevās izvairīties no zaudējumiem, taču Nīderlande un Izraēla, zaudējot tikai vienā spēlē katra, ieņēma divas pirmās pozīcijas turnīra tabulā. Turklāt, savstarpējā spēlē nīderlandieši bija pārāki pār Izraēlas komandu ar 13:4.

Pārējais vietu sadalījums nebija skaidrs līdz pat pašai pēdējai pamatturnīra spēlei, kurā Čehija tikās ar Vāciju, jo zaudētājiem varēja nākties pamest ceturtdaļfinālistu pulku, atdodot savu vietu britiem. Šajā izšķirošajā cīņā vācieši nevarēja turēt līdzi čehiem un piekāpās ar 6:10, kas nozīmēja, ka mājnieki grupu turnīru noslēdz ar trim zaudējumiem pēc kārtas. Tiesa, tas viņiem neliedza saglabāt vietu A apakšgrupas pirmajā četriniekā un turpināt cīņu par medaļām un kvalificēšanos olimpiskajām spēlēm.

Līdz ar šī mača noslēgumu ir kļuvuši zināmi arī izslēgšanas maču pāri – Nīderlande tiksies ar saviem kaimiņiem, beļģiem, Itālijas pretinieki būs mājnieki, vācieši. Izraēlas komanda tiksies ar Franciju, bet Čehijas izlase cīnīsies ar Spāniju.

Tā kā 2019. gada Eiropas čempionāts kalpo arī kā viens no 2020. gada olimpisko spēļu beisbola turnīra kvalifikācijas posmu, tad ceturtdaļfināli varētu būt ļoti interesanti, jo no tiem uz nākošo kārtu (Eiropas-Āfrikas pārspēlēm) kvalificēsies piecas komandas, t.i., visi izslēgšanas maču pirmās kārtas uzvarētāji un labākā komanda no tām, kas piedzīvojusi zaudējumu.

Eiropas-Āfrikas kvalifikācijas turnīrā piecas spēcīgākās Eiropas komandas tiksies ar Āfrikas čempionāta uzvarētājiem, Dienvidāfrikas Republikas komandu, lai noskaidrotu to vienu izlasi, kas saņems automātisko ceļazīmi uz Japānu. Savukārt komanda, kas šajā kvalifikācijas posmā paliks otrajā vietā, saņems iespēju cīnīties "pēdējās cerības" kvalifikācijas turnīrā.

Jāpiebilst, ka 2020. gada olimpisko spēļu beisbola turnīrā spēlēs tikai sešas komandas – mājnieki japāņi, divas labākās "Premier12" komandas, kā arī pa vienībai no Eiropas/Āfrikas zonas, Amerikas zonas un viena "pēdējās cerības" turnīra komanda.

2019. gada Eiropas čempionāts beisbolā

A grupa

#KomandaUZ
1.Nīderlande41
2.Izraēla41
3.Čehija32
4.Vācija23
5.Lielbritānija23
6.Zviedrija05

B grupa

#KomandaUZ
1.Itālija50
2.Spānija41
3.Francija32
4.Beļģija23
5.Austrija14
6.Horvātija05

Izslēgšanas maču pāri

KomandaKomanda
NīderlandeBeļģija
SpānijaČehija
IzraēlaFrancija
ItālijaVācija
------
LielbritānijaAustrija
ZviedrijaHorvātija

Izmantotie resursi:
Home | CEB

     [+] [-]

, 2019-09-12 01:51, pirms 5 gadiem
A apakšgrupā gan viss bija sarežģītāk, kas arī saprotams, jo šajā sešieniekā cīnījās vairākas Eiropas regbija vadošās valstis – Nīderlande, Vācija, Lielbritānija un, protams, arī Izraēla, kurai gan šis ir pirmais Eiropas čempionāts, taču tās panākumi Pasaules beisbola klasikā, protams, liek viņus pieskaitīt pie favorītiem.

Tad Regbijs vai Beisbols ? 🤓🤓🤓🤓