Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:614, Did:0, useCase: 3

VEF Rīgas Skolu superlīgas dalībnieki 30. janvārī tiksies "Zvaigžņu spēlē"

Renārs Buivids
Renārs Buivids

VEF Rīgas Skolu superlīgas dalībnieki 30. janvārī tiksies "Zvaigžņu spēlē"
VEF Rīgas Skolu superlīgas spēle
Foto: Renārs Buivids

Piektdien, 30. janvārī, plkst. 15 Rīgas 49.vidusskolas basketbola zālē notiks VEF Rīgas Skolu superlīgas "Zvaigžņu spēle".

Pirmo reizi “VEF Rīgas skolu superlīgas” vēsturē notiks Zvaigžņu spēle, kur savā starpā sacentīsies Rīgas skolu basketbola komandu labākie spēlētāji un spēlētājas. No katras A divīzijas komandas piedalīsies pa vienam dalībniekam un divām dalībniecēm. Savukārt vēl divi spēlētāji iegūs iespēju tikt izvēlētiem ar interneta balsošanas palīdzību. Zvaigžņu spēlē dalībnieki tiks sadalīti divās komandās – „Vidusskolas” pret „Ģimnāzijām.”

Zvaigžņu spēles komandu treneru lomā iejutīsies basketbola kluba „VEF Rīga” spēlētāji. Starp spēles ceturtdaļām risināsies dažādi konkursi, kā piemēram, trīs punktu metienu konkurss, kurā piedalīsies pa vienam dalībniekam no katras komandas, karsējmeiteņu konkurss un bumbas triekšanas grozā no augšas konkurss.

„Viena lieta ir ideja, bet otrs ir organizēšanas veids, lai pasākums ir interesants gan spēletājem, gan pašiem skatītajem. Zvaigžņu spēles ideja ir apsveicama un es novēlu visiem dalībniekiem veiksmi,” tā komentēja gaidāmo pasākumu Rīgas Valsts 3.ģimnāzijas treneris Dainis Bertāns.

Arī paši VEF Superlīgas dalībnieki dalās savās pārdomās par spēli. Rīgas Valsts 2.ģimnāzijas spēlētājs Arvis Dronka atklāj, ka šo spēli gaida ar nepacietību un satraukumu, jo “viss, ko no tās sagaidu, ir nepieredzētas un neaizmirstamas emocijas, kuras varēšu atcerēties vēl ilgi!”

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Sporta un jaunatnes pārvaldes priekšniece Dina Vīksna: „Rīgas domes kausa izcīņa basketbolā skolu komandām, kas aizsākās pirms 18 gadiem, un nu jau sesto gadu veiksmīgi atpazīstama kā “VEF Rīgas skolu superlīga”, ir viena no stabilākajām no nozīmīgākajām sporta tradīcijām Rīgā. Manuprāt, šo sacensību nezūdošā vērtība balstās ne tikai uz basketbola popularitāti, bet arī spējā to papildināt ar jauniem un atraktīviem akcentiem!”

“VEF Rīga” padomes priekšsēdētājs Edgars Jaunups: “VEF Superlīgas Zvaigžņu spēle ir labs ievads gadam, kas basketbolam Latvijā ir pavisam īpašs – Rīgā notiks Eiropas čempionāta basketbolā apakšgrupas spēles. Pie mums viesosies daudzas zvaigznes. Taču vispirms aicinu visus sporta līdzjutējus un jauniešu basketbola atbalstītājus apmeklēt VEF Superlīgu un klātbūtnē pārliecināties par mūsu jauno basketbolistu potenciālu un ambīcijām.”

Informāciju sagatavoja:

Viktorija Bobova, “VEF Rīgas skolu superlīgas” komunikācija un publicitāte