Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Kurucs gūst 13 punktus un gurna sasitumu, "Nets" neizdodas izcīnīt uzvaru

Reinis Grundspeņķis
Reinis Grundspeņķis

Kurucs gūst 13 punktus un gurna sasitumu, "Nets" neizdodas izcīnīt uzvaru
Rodions Kurucs un Keldons Džonsons. Foto: Garrett Ellwood/NBAE.

Latvijas basketbolista Rodiona Kuruca pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Bruklinas "Nets" naktī uz otrdienu aizvadīja pēdējo pārbaudes spēli pirms oficiālajiem mačiem, kurā ar 107:112 nācās piekāpties Jūtas "Jazz" basketbolistiem. Kurucs guva 13 punktus un piedzīvoja nepatīkamu incidentu spēles izskaņā.

Pēc 124:119 uzvaras iepriekšējā spēlē sestdien pret Sanantonio "Spurs" vienību šajā mačā "Nets" jau diezgan agri nonāca iedzinējos, kas notika, pateicoties teicamajai Maika Konlija, Rūdija Gobēra un Donovana Mičela spēlei pirmajā ceturksnī. Pēc pirmajām divpadsmit minūtēm rezultāts uz tablo vēstīja par 32:19 vadību Jūtas "Jazz" komandai. Otrajā ceturtdaļā Gobēra un Mičela tandēms turpināja "uguņot", tomēr pavisam pretiniekiem neļāva aizbēgt Tailera Džonsona un Karisa Leverta metieni no distances (pēc pirmā puslaika "Nets" atradās iedzinējos ar 50:62).

Otrā puslaika sākumā Donovanam Mičelam nesanāca trāpīt grozā skaistu putback danku pēc Džo Inglsa netrāpītā tālmetiena, taču viņš kārtējo reizi nodemonstrēja savu atlētiskumu. Trešajā ceturtdaļā Žaka Vona vadītajai komandai izdevās lauzt spēles gaitu, pietuvojoties līdz trīs punktu atstatumam (67:70), taču vairāki netrāpīti metieni pēc kārtas ļāva Jūtai atkal iegūt divcipara skaitļa vadību. Ceturtajā ceturtdaļā Bruklina vēlreiz pietuvojās pavisam tuvu pēc svarīgiem Džastina Andersona, Džanana Musas un Rodiona Kuruca trīs punktu metieniem.

Pēdējā minūtē pie rezultāta 103:107 tieši Kurucs realizēja sarežģītu metienu no sāna pāri Džuvana Morgana rokām, taču diemžēl pēc piezemēšanās viņš saķēra kreiso gurnu un pēc vēl 15 nospēlētām sekundēm aizsardzībā, nedaudz pieklibodams, ar sāpju grimasi laukumu atstāja, pēdējās mača epizodēs neiesaistoties. Pēc spēles komandas galvenais treneris Žaks Vons attiecībā par Kuruca savainojumu gan izteicās, ka tas bijis parasts sasitums un "visam vajadzētu būt kārtībā". Jāpiemin, ka "Jazz" līderi Gobērs, Mičels un Konlijs otrajā puslaikā spēlēja tikai trešās ceturtdaļas sākumā.

Rodions Kurucs laukumā pavadītajās 22:17 minūtēs guva 13 punktus (0/1 soda metieni, 2/5 divu punktu metieni, 3/4 tālmetieni), sešas atlēkušās bumbas (viena uzbrukumā), divas rezultatīvas piespēles, vienu pārtvertu bumbu, divus bloķēutus metienus, kā arī trīs personīgās piezīmes. Tāpat Kurucam bija labākais +/- rādītājs visā komandā +6.

Ar 23 gūtiem punktiem rezultatīvākais Bruklinas "Nets" komandā atkal bija Kariss Leverts, bet 19 punktus un 10 atlēkušās bumbas pievienoja Džerets Alens. Tikmēr uzvarētājiem labākais punktu guvējs bija francūzis Rūdijs Gobērs, kura kontā 20 punkti. Maiks Konlijs pievienoja 18 punktus, bet Donovans Mičels - 14.

Bruklinas "Nets" līdzjutējiem vēl nedaudz jāpaciešas, lai laukumā pēc vairāk kā gada pārtraukuma atgrieztos un "Nets" komandā debitētu 40 gadus vecais aizsargs Džamals Krofords, kurš šo spēli vēl pagaidām noraudzījās no rezervistu soliņa. Iepriekšējā spēle Krofordam bija ar Fīniksas "Suns" komandu 2019. gada 9. aprīlī.

Pirmo oficiālo spēli "Nets" basketbolisti aizvadīs 31. jūlijā pulksten 21:30 pēc Latvijas laika, kad pretim stāsies Stīva Kliforda trenētā Orlando "Magic".

     [+] [-]

, 2020-07-28 08:05, pirms 4 gadiem
Kurucs nebeidz priecēt! Jācer,ka viss ok

     [+] [-]

, 2020-07-28 10:06, pirms 4 gadiem
Kurucs malacis. Ļoti iepriecina tālmetieni, kas viņam ir ļoti, ļoti svarīgi, lai viņam uzticētos un laistu laukumā. Jo enerģiju jau viņš dos laukumā, pārtvers kādu piespēli, agresīvi nostrādās aizsardzībā utt., bet ja uzbrukumā viņš regulāri neiemetīs savus brīvos 3.p., tad laukumā tiks maz (nākamsezon).