Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Satoranskis: "Porziņģis ir labākais atdarinātājs pasaulē"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Satoranskis: "Porziņģis ir labākais atdarinātājs pasaulē"
Tomašs Satoranskis. Foto: USA Today/Scanpix

"Spēlēšana kopā ar Porziņģi un Ernangomesu sagādāja labākās emocijas karjerā, turklāt (treneris) Aito Renesess deva mums rīcības brīvību," čehu basketbolists Tomašs Satoranskis ar prieku atcerējās "Sevilla Baloncesto" rindās pavadīto laiku.

Saspēles vadītājs 2019. gadā palīdzēja Čehijas valstsvienībai izcīnīt sesto vietu Pasaules kausā, bet pēc tam pārgāja no “Washington Wizards” uz “Chicago Bulls”. Talantīgais čehs pirms ierašanās NBA septiņas sezonas spēlēja Spānijā, pārstāvot “Sevilla” (2009-2014) un “Barcelona” (2014-2016) komandas.

Satoranskis vairākus gadus pavadīja vienā sistēmā ar Kristapu Porziņģi, 2014. gada sezonā apgādājot liepājnieku ar rezultatīvām piespēlēm. Togad čehs vidēji 31 minūtē guva 12,1 punktu un izdarīja 4,8 piespēles, bet latvieša rēķinā 15 minūtēs bija 6,9 punkti un 2,8 atlēkušās bumbas.

Čehu basketbolists uzsvēra Porziņģa teicamās iekļaušanās spējas. “Viņš ir labākais atdarinātājs pasaulē. Viņš spēj atdarināt visus komandas biedrus – parādīt, kā viņi spēlē, dejo un uzvedas.

Čikāgas “Bulls” ar bilanci 22-43 atrodas ārpus “play-off” zonas, tāpēc Satoranskis nav sajūsmā par sezonas iespējamo atsākšanu. “Spēlētājam ar ģimeni tā ir smaga situācija. Iedomājies, ka esi divus mēnešus šķirts no ģimenes, lai aizvadītu tikai piecas vai sešas spēles bez konkrēta rezultāta. Tikai scenārijs ar iespēju cīnīties par “play-off” varētu dot motivāciju.”

Satoranska paraugs bērnībā bija Maikls Džordans, bet laukumā viņš centās līdzināties Manu Džinobili. Čehs dalījās pārdomās par jauno komandas biedru Zeku Lavīnu: “Viņš mani pārsteidza. Lavīns laukumā izskatījās kā augstprātīga superzvaigzne, bet izrādījās jauks puisis. Viņš turpina strādāt spēles uzlabošanai, varētu labāk nolasīt dažas situācijas, taču aizvadīja “All Star” līmeņa sezonu.”

Izmantotie resursi:
https://www.eurohoops.net/en/nba-ne...