Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Dragans Benders: nākamais Porziņģis?

Andrejs Siliņš

Dragans Benders: nākamais Porziņģis?
Dragans Benders
Foto: AFP/Scanpix

Straujiem soļiem tuvojas Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) drafts, kurā tiks izvēlēti, klubuprāt, labākie jaunie un draftam pieejamie spēlētāji no visas pasaules. Eiropas kontekstā šogad visskaļāk izskan horvātu supertalanta Dragana Bendera vārds, kurš tiek pielīdzināts Kristapam Porziņģim.

Aizsargs centra spēlētāja augumā

Latvijai šī gada draftā būs viena cerība – centrs Iļja Gromovs, kurš sezonu pavadīja “Jūrmalas/Fēnikss” komandā (īrē no “Ventspils”), bet pēc klubu sezonas devās uz ASV, lai apliecinātu savas spējas dažādiem NBA klubiem klātienē. Tiesa, dažas dienas pirms drafta nevienā no prognozēm Iļjas vārds nav atrodams. Lai gan amerikāņiem atkal draud palikšana bez pirmā numura (lielākoties tas tiek prognozēts universālajam austrālietim Benam Simonsam), augstākais numurs no Eiropas viennozīmīgi tiek atvēlēts 18 gadus vecam horvātu puisim Draganam Benderam. Atsevišķās prognozēs turpat blakus atvēlēta vieta arī lietuviešu spēka uzbrucējam Domantam Sabonim, bet šoreiz stāsts par Benderu, kurš nereti tiek dēvēts par nākamo Porziņģi.

Parasti dažādu klubu un portālu skauti jaunajiem spēlētājiem pirms drafta mēģina atrast līdziniekus no tiem, kas NBA pavadījuši jau vairākas sezonas. Piemēram, Dāvis Bertāns tika salīdzināts ar Kailu Korveru, Jānis Timma ar Mirzu Teletoviču, bet Ojārs Siliņš - ar Bostjanu Nahbaru. To, cik tas atbilstoši, katrs var spriest pats. Kristapa Porziņģa sakarā tika locīti dažādi uzvārdi, no kuriem spilgtākie bija Barnjani, Gazols, Novickis. Tas, ka ar pašu Kristapu nepilnu gadu pēc draftēšanas tiek salīdzināts kāds no nākamās drafta klases spēlētājiem, tikai kārtējo reizi apliecina, par ko NBA jau kļuvis Porziņģis. Un šis spēlētājs, kam tiek blakus nostādīts latvietis, ir neviens cits kā šīs dienas stāsta galvenais varonis Dragans Benders. Pirmo reizi Bendera vārdu dzirdēju 2013. gadā, kad spēlētāja aģents man sacīja: "Pameklē viņu YouTube. Viņš būs superzvaigzne."

Kristapa Porziņģa un Dragana Bendera fiziskie rādītāji

PorziņģisRādītājsBenders
221 cmAugums216 cm
109 kgSvars102 kg
228 cmRoku atplētums218 cm
289 cm*Roku izstiepums282 cm

* - neoficiāli, pēc nyloncalculus.com datiem.

Abiem patīk veidot uzbrukumus no distances un neviens no abiem nekautrējas uzbrukt no tālienes, bet Benders to darījis pat biežāk nekā no tuvākas distances – Porziņģis pēdējā sezonā Seviljā izmeta 300 divpunktniekus un 117 trīspunktniekus, bet Benders Telavivā Izraēlas čempionātā šosezon izmeta 65 tālmetienus un tikai 51 divpunktu metienu. Procentuāli gan abi no tālienes Eiropā uzbrukuši līdzīgi – Benders realizēja 36,9%, bet Porziņģis Spānijā pēdējā sezonā trāpīja 35,9% trīnīšu. Šoziem “Maccabi” sastāvā arī Benderā varējām redzēt ko līdzīgu Porziņģa stilam: bloķēts metiens, atlēkusī bumba, paša ievadīts ātrais uzbrukums un piespēle brīvam komandas biedram. Nākamajā epizodē jau realizēts metiens no pustālās distances, kam seko precīzs trejacis pretī grozam. Kā Porziņģis, tā Benders tiek saukti par aizsargiem centru augumos. “Tas, ko viņš ar savu augumu spēj darīt, ir neticami. Tas visu laiku šokē cilvēkus, kas viņu redz pirmo reizi,” iespaidos bostonglobe.com dalījās “Maccabi” uzbrucējs Aiks Ofoegbu.

Dragans Benders: Kristapa Porziņģa versija 2.0?

Benders gan piedalījās vien desmit Eirolīgas mačos un vidēji spēlēja mazāk par deviņām minūtēm, un tas varētu traucēt nonākt drafta trijniekā. Tomēr 18 gadus vecam čalim tas nav nekas neierasts Eirolīgas top klubā, kam jāuzvar katrā mačā, līdz ar to trenerim sava jaunā spēlētāja atrādīšana interesentiem no okeāna viņas puses ir tālu, tālu prioritāšu sarakstā. Turklāt jāņem vērā, cik drausmīga bija aizvadītā Telavivas komandas sezona. Benders būs viens no drafta jaunākajiem spēlētājiem, jaunāks arī par lielāko daļu no tiem, kas nospēlējuši tikai vienu sezonu koledžā. Benders tikai šovasar pabeidza vidusskolu.

“Dragans savā vecumā ir meistarīgāks nekā 18 gadu vecumā bija Porziņģis,” bleacherreport.com citēts kāds NBA skauts. “Draganam ir lielisks augums, viņš var bloķēt metienus, ātri skriet, noslēgt uzbrukumus groza tuvumā. Viņa metiens no distances arī uzlabojas ar katru brīdi. Aizsardzībā var tikt galā gan ar ceturtajiem, gan piektajiem numuriem. Protams, viņam jāpieņemas svarā un spēkā, bet no viņa potenciāla tikai atkaras žoklis…”

Vēlējās dēliem labāku dzīvi

Benders piedzima 1997. gada vēlā novembrī elektriķa un ražas vācējas ģimenē Bosnijas un Hercegovinas pilsētiņā Čapļinā, kas atrodas pie pašas Horvātijas robežas. Vecāki bija parasti strādnieki, kam ne reizi vien bija smagi jānopūlas, lai apgādātu ģimeni, kurā auga divi stalti un milzu porcijas prasoši dēli. 12 gadu vecumā Benders un viņa divus gadus vecākais brālis Ivans devās uz Horvātiju, jo jaunos talantus savā vārdā nosauktajai akadēmijai Splitā bija noskatījis bijušais Horvātijas izlases centrs Nikolā Vujčičs. “Satikos ar puišu vecākiem. Viņi bija nabadzīgi un vēlējās saviem dēliem dot iespēju dzīvot labāku dzīvi,” divkārtējais Eirolīgas čempions bleacherreport.com atceras sarunu ar Benderu ģimeni. Splitas akadēmijā Benderi ne vien laikus apguva pieaugušo dzīves uzdevumus, bet dabiskā ceļā kļuva par pilntiesīgiem horvātiem. Dragans pārstāvēja visa vecuma Horvātijas jauniešu izlases.

Vujčičs kļuva par Benderu basketbola krusttēvu un nav jābrīnās, ka Dragans jau 15 gadu vecumā profesionāļa karjeras pirmo spēli aizvadīja Vujčiča dzimtajā komandā “Split”. Nav jābrīnās, ka Benders 2014. gada pavasarī noslēdza septiņu gadu līgumu ar Telavivas “Maccabi”, kur par ģenerālmenedžeri gadu iepriekš bija sācis strādāt Vujčičs. Un nav jābrīnās arī par to, ka Benderu pārstāv tas pats aģents, kas pārstāvēja Vujčiču viņa spožajā spēlētāja karjerā – itālietis Mauricio Balduči. Tie, kas viņvasar lasīja stāstu par Bendera nedienām ar startu savā U19 izlasē, šo vārdu atcerēsies. Stāsta ātrā versija: Benderam bija līgums ar “adidas”, Horvātijas federācijai – ar “Jordan Brand”. Lai nebojātu attiecības ar savu atbalstītāju un potenciālo nākotnes naudas devēju, Benders bija spiests noskatīties Horvātijas U19 izlases mačus pasaules čempionātā no malas. Īpaši sāpīgi tas bija brīdī, kad horvāti finālā tikai pagarinājumā piekāpās amerikāņiem… Visu stāstu iespējams izlasīt ŠEIT.

Dragans Benders pasaules U19 čempionātu spiests vērot no malas, blakus viņa aģents Mauricio Balduči.
Foto: FIBA

Bendera brālis, 18 gadu vecumā ar īsu laika starpību pārcietis divas krustenisko saišu operācijas, jau devies pāri okeānam un šosezon aizvadīja debijas sezonu Merilendas universitātes komandas sastāvā NCAA 1. divīzijā. Dragans tikmēr aizvadīja debijas sezonu Telavivas “Maccabi”, jo pēc ierašanās Izraēlā pirmo gadu pavadīja izīrēts otrās līgas klubam Ramatas Ganas “Ironi”. Pirmajā sezonā leģionāra gaitās un uzreiz starp vīriem Benders sevi apliecināja iespaidīgi, vidēji 28 minūtēs gūstot 9,7 punktus, izcīnot 7,4 bumbas, atdodot 2,6 piespēles un bloķējot 1,1 metienu. Dragana nonākšana Izraēlā ļāva viņa vecākiem pirmo reizi dzīvē sēsties lidmašīnā, lai apciemotu savu atvasi.

Pēdējos sešus gadus par Bendera individuālās meistarības attīstību rūpējas bijušais Vujčiča akadēmijas treneris Mladens Šestans. Horvātu speciālists, kura vadībā Dragans no saspēles vadītāja kļuva par spēka uzbrucēju, devās līdzi Benderam uz Telavivu, kļūstot par “Maccabi” kluba jaunatnes sistēmas pārzini. Darbu Telavivā gan Šestans pavisam drīz pametīs, jo plāno doties līdzi savam slavenākajam audzēknim arī uz ASV, kad tas sāks savas NBA gaitas. Arī šeit zināmas paralēles varam vilkt ar Porziņģi, kuru paspārnē paņēmuši brāļi. Arī brāļiem Benderiem izveidojusies cieša saikne. “Mans brālis man ir svarīgākais dzīvē. Tik daudz gadus mums bija tikai vienam otra plecs. Tagad regulāri sarakstāmies, sazvanāmies katru vakaru. Runājam par treniņiem, par skolu, par dzīvi. Nekad nerunājam par manām traumām. Tas ir bijis un nu ir beidzies,” saka Ivans, kurā arvien ir rūgtums par gūtajiem savainojumiem, kas, iespējams, liegs izveidot spožu karjeru, lai gan mērķis spēlēt profesionāli Eiropā arvien ir dzīvs.

Nevis Porziņģis, bet Kukočs

Netrūkst tādu, kas salīdzinājumus ar Porziņģi ignorē un starp tiem ir arī pats Benders. Dragana mīļākais spēlētājs ir Tonijs Kukočs, kura spēļu video ierakstus brāļi Benderi netīšām atrada mājā, kurā dzīvoja, atrodoties Vujčiča akadēmijā. “Viena no Dragana problēmām ir tā, ka viņam pārāk patīk Kukočs,” pus pa jokam, pus nopietni atzīst Vujčičs, kurš Telavivā dzīvo ļoti netālu no Bendera un abi sezonas laikā abi bieži ietur kopīgas maltītes. “Ja Dragans iemet punktus, viņš ir laimīgs. Ja Dragans atdod rezultatīvu piespēli, laimīgi ir divi cilvēki. Tādā veidā spēlēja arī Kukočs. Draganam jābūt savtīgākam. Tomēr viņam ir iespaidīga pārliecība. Viņš nezina, kā ir būt pasīvam laukumā.”

Pārāk maz savtīguma - viena no Dragana Bendera problēmām. Foto: AFP, Scanpix

Starp citu, Benders jau ir spēlējis pret Porziņģi – tas notika 2013. gada 5. janvārī, kad Barselonā jauniešu Eirolīgas mačā tikās “Split” un “Sevilla” jaunatnes komandas. Vienas komandas rindās jau pamata sastāvā devās brāļi Benderi, bet otras komandas pieciniekā devās Porziņģis. Mačs noslēdzās ar Splitas uzvaru (77:75), Porziņģis desmit minūtēs guva astoņus punktus un izcīnīja piecas bumbas, Ivans Benders pretī lika 17+12, bet divus gadus par gandrīz visiem jaunākais Dragans teju 36 minūtēs iemeta 11 punktus, izcīnīja deviņas bumbas, atdeva četras piespēles.

Tiek uzskatīts, ka Benders ir mazāk atlētisks par Porziņģi, bet abus vieno bezbailīgums. “Izskatījās, ka piespēlētā bumba lidos krietni pāri vairogam un Draganam nebūs nekādu variantu to noķert, bet viņš pabeidza uzbrukumu ar triecienu no augšas,” kādu situāciju treniņā ar tobrīd 16 gadus veco Benderu atceras “Maccabi” uzbrucējs Braiens Rendls. “Nākamajā uzbrukumā viņš ātrajā uzbrukumā pats pārdriblēja laukumu, ar driblu apmānīja aizsargu, sameklēja kontaktu ar pretinieku un tik un tā iemeta. Tanī brīdī sapratām – viņš ir bezbailīgs. Draganam jāsaprot, ka viņš ir 216 centimetrus garš un ka, neraugoties uz aizsarga meistarību, viņam jāprot spēlēt arī ar muguru pret grozu. NBA viņam būs piemērota vieta. Viņš var “atvērt” laukumu, tādējādi dodot vairāk vietas saviem komandas biedriem. Viņam jāstrādā pie laterālā ātruma un pie spēles ar muguru pret grozu, bet tas viss nāks ar laiku.”

Drafta apskatnieks Čads Fords uzskata, ka Benders ir mazāk eksplozīvs nekā Porziņģis: “Viņam nav tāda atlētiskuma un to, kas viņam ir, viņš neizmanto tā, kā to dara Porziņģis. Viņš ir labāks metējs nekā Porziņģis.” Tikmēr ESPN apskatnieks Frens Fresčila norāda, ka Benders nav tik gatavs, cik pirms gada bija Porziņģis: “Domāju, ka Benders būs labāks aizsardzības spēlētājs nekā cilvēki domā. Bet viņš ne tuvu nav tik gatavs produkts, kāds pirms gada bija Porziņģis. Viņus salīdzināt nav godīgi.” NBA TV komentētājs Stū Džeksons Porziņģi piemin kā Bendera biedu: “Viņa lielākā problēma būs Kristapa Porziņģa veiksmes stāsts. Visi gaidīs no Bendera būt par nākamo Porziņģi, bet viņš vēl ne tuvu nav tajā attīstības stadijā, kādā līgā ienāca Kristaps.”

Te gan jāatceras, ka pirms pagājušā gada drafta arī Porziņģim neviens neticēja kā spēlētājam, kurš jau debijas sezonā spētu kļūt par jebkuras komandas vadošo spēlētāju…

Nbadraft.net savā profilā Benderu vairs nesalīdzina ar Porziņģi, bet jau pieraksta Nikolā Mirotiča līdzību.

Pagājušajā gadā par Kristapu Porziņģi pirms drafta īsfilmu sērijās demonstrēja “The Grantland”, kas nu jau labu laiku devusies pa skuju taku. Šogad Bendera iepazīstināšanu ar amerikāņu līdzjutējiem uzņēmusies “Sports Illustrated”:

Izmantotie resursi:
ESPN
DraftExpress - NBA Draft, NCAA and...
Home - NBADraft.net
Bleacher Report | Sports. Highlights. News. Now.
azcentral.com
Basketball Insiders | NBA Rumors And Basketball...
CBS Sports - News, Live Scores, Schedules,...
Yahoo! Sports - News, Scores, Standings,...
HoopsHype | NBA Rumors, News, Salaries
NFL, NHL, MLB, NBA, MLS, WNBA - The Original...
nyloncalculus.com
The Boston Globe

1 2 48 komentāri
Slēpts komentārs: susurkins
Slēpts komentārs: Emka953

  +4 [+] [-]

, 2016-06-22 11:42, pirms 8 gadiem
will he be next Porzingis or next Darko?

  +4 [+] [-]

, 2016-06-22 11:44, pirms 8 gadiem
Nebūs, lai arī liekas, ka baigi ātrs. Stati nemelo, KP jau bija ar killer instinktu ACB līgā, šitai čalis paretam izlec.

 +10 [+] [-]

, 2016-06-22 11:46, pirms 8 gadiem
Kāda jēga pielīdzināt Kristapam, kurš NBA ir pavadījis tikai 1 sezonu?

     [+] [-]

, 2016-06-22 11:53, pirms 8 gadiem
Skuju taku??? 👍👍👍👍👍👍👍👍😂
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +9 [+] [-]

, 2016-06-22 11:59, pirms 8 gadiem
susurkins rakstīja: Novēlu izgāzties. KP labāks
kādēļ novēli citam ļaunu? Lai cīnās, abi labi

  +1 [+] [-]

, 2016-06-22 12:00, pirms 8 gadiem
susurkins rakstīja: Novēlu izgāzties. KP labāks
Kāpēc tāda nenovīdība? Vai tad tas ir slikti ka arī viņš labi spēlē basi? Ko darīs mūsu Kristaps ,ja viņš būtu vienīgais? Laukumā redzēs kurš labāks. Līdz šim šitam džekam iet labāk.

  +2 [+] [-]

, 2016-06-22 12:04, pirms 8 gadiem
Iespējams viņš arī it talantīgāks..

Bet es šaubos ka viņš pat tuvu ir tik psiholoģiski spēcīgs un mentāli gatavs NBA kā bija Kristaps..

  +2 [+] [-]

, 2016-06-22 12:08, pirms 8 gadiem
Kaut kā gribētos lai abi izaug par tādiem kas nosaka toni finālos.

  +6 [+] [-]

, 2016-06-22 12:11, pirms 8 gadiem
Nevar buut veel labaaka darba eetika kaada taa ir Porzingim savos gados, taapeec lielaaks talants veel neko daudz neizsaka kameer tas nav novadiits pareizaa virzienaa.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2016-06-22 12:31, pirms 8 gadiem
Redneck rakstīja: Nesaprotu tos cilvēkus, kas novēl izgāzties....
skauģi, neveiksminieki... tādi ir visapkārt...

  +2 [+] [-]

, 2016-06-22 12:33, pirms 8 gadiem
To talantu jau nosaka- spēlējot pret top izlasēm, nevis spēlējot pret vidusmēra vai vājām komandām- sametot 30p!
Porzinģis meta 20p pret Real- 18 gadu vecumā!!!

  -1 [+] [-]

, 2016-06-22 12:40, pirms 8 gadiem
BattleFruit rakstīja: Iespējams viņš arī it talantīgāks..

Bet es šaubos ka viņš pat tuvu ir tik psiholoģiski spēcīgs un mentāli gatavs NBA kā bija Kristaps..
mentali ne mentali baigais specs

  +1 [+] [-]

, 2016-06-22 12:48, pirms 8 gadiem
Dažreiz brīnos par tiem NBA skautiem: Ātrāka fiziska nobriešana- skaitās lielāks talants

  +2 [+] [-]

, 2016-06-22 12:53, pirms 8 gadiem
Nevaru nepiekrist apgalvojumam, ka talanta līmenis šim čalim nav zemāks kā mūsu pašu KP6, taču uz doto brīdi Benders ir krietni "nenoslīpētāks dimants", kāds bija KP6 pirms gada. Kas vēl krīt acīs - KP6, lai arī tievs, bet bija/ir apveltīts ar baigo sīkstumu un "krampi", kamēr Benders izskatās tāds diezgan ļengans un "pamīksts". Tas tā, ja salīdzina šos abus talantīgos puikus.
Domāju, ka tā komanda, kura nodraftēs Benderu, pilno lozi izvilks pēc gadiem 3-4-5. Taču, kā mēs zinām, par KP teica to pašu... Veiksmi!

     [+] [-]

, 2016-06-22 12:56, pirms 8 gadiem
izskatās pēc tiešām talantīga čaļa. grūti pateikt par viņa fizisko gatavību, jo šobrīd mēs lielākoties salīdzinam ar porzinģi, kāds viņš ir tagad, bet būtu jāsalīdzina ar KP pirms diviem gadiem. Vislielākā līdzība ir tieši attieksmes un pašatdeves ziņā, arī pilnībā viss aizgājis basketbolā. Ar motivāciju un vēlmi sevi pierādīt nebūs nekādu problēmu.

  +1 [+] [-]

, 2016-06-22 12:58, pirms 8 gadiem
Nav nopietni šo talantīgo basketbolistu salīdzināt ne ar Porziņģi, ne ar kādu citu. Viņam ir tikai 18 gadi, pēdējā sezonā ir spēlējis ļoti maz, līdz ar to fiziski noteikti nav gatavs spēlēt daudz, īpaši pret NBA "būdām" 3./4. numura pozīcijā. Drīzāk viņam pirmās divas sezonas būs pārejas periods, uzspēlēs pa dažām minūtēm (kā Biedriņš pirmajā sezonā). Toties nākotnē, ja traumas nemocīs, būs lielisks spēlētājs!

     [+] [-]

, 2016-06-22 13:01, pirms 8 gadiem
Redzēsim kā čalis iejutīsies NBA.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2016-06-22 13:02, pirms 8 gadiem
Nu nebus vinsh tads veiksmes stasts ka KP.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-06-22 13:08, pirms 8 gadiem
KP gatavības ziņā tomēr bija jūtmai priekšā, jo visu laiku spēlēja regulāras minūtes Spānijā pret nopietniem pretiniekiem. Tas bija liels pluss KP tieši gatavības ziņā, lai ienaķtu sekmīgi NBA.

  -2 [+] [-]

, 2016-06-22 13:17, pirms 8 gadiem
Nākamais Darko 100%, nevaru pat iedomāties kura komanda būs tik naiva un nemācīsies no kļūdām lai paņemtu Darko 2.0 pirmajā raundā, gjau ka atkal kkāda memfisa, minesota vai denvera, lai gan īstenībā viņs varētu būt gards kumoss 76ers GM ar pirmo piku

  -1 [+] [-]

, 2016-06-22 13:20, pirms 8 gadiem
Emka953 rakstīja: Ceru ka Celtics viņu paņems un Ceru ka Lakers aplauzīsies un nepaņems viņu kā otro
lol, es arī ceru ka celtics viņu paņems, to arī novēlu, leikeriem nenāk tādas muļķības galvā neuztraucies, tur ir tikai divi varianti, Ingrams, vai simonss, tad ja 76eri atkal atrod veidu kā nolažot

     [+] [-]

, 2016-06-22 13:33, pirms 8 gadiem
es smiešos, ja pēc gada vai pāris puika būs visos apskatos, līdzīgi, kā KP. Visa šitā stulbā di..ana par spēlētājiem, kuri savos padsmit gados sasnieguši vairāk, kā pats di..js sasniedizs sēžot un izceļoties ar savu nevājo intelelektu interneta komentāros.

     [+] [-]

, 2016-06-22 13:43, pirms 8 gadiem
tādsnesportists rakstīja: es smiešos, ja pēc gada vai pāris puika būs visos apskatos, līdzīgi, kā KP. Visa šitā stulbā di..ana par spēlētājiem, kuri savos padsmit gados sasnieguši vairāk, kā pats di..js sasniedizs sēžot un izceļoties ar savu nevājo intelelektu interneta komentāros.
Ja tu par mani, tad neko tādu es nesaku, tikai saku ka pārvērtēts čalis kurš būs busts, tad ja paņems pirmajā raundā, nesaku jau ka čalis neko nedara vai ka es varētu labāk, tikai objektīvi novērtēju viņa izredzes nākotnei. Runājot par apskatiem, domāju ka viņs būs daudzos, līdzīgi ka darko

     [+] [-]

, 2016-06-22 13:53, pirms 8 gadiem
enzo360 rakstīja: Ja tu par mani, tad neko tādu es nesaku, tikai saku ka pārvērtēts čalis kurš būs busts, tad ja paņems pirmajā raundā, nesaku jau ka čalis neko nedara vai ka es varētu labāk, tikai objektīvi novērtēju viņa izredzes nākotnei. Runājot par apskatiem, domāju ka viņs būs daudzos, līdzīgi ka darko
nekas neliecina, ka viņš varētu būt busts. skilsets, kustību koordinācija ir nenormāli labs priekš 18 gadu veca puikas. Nav fiziskais, nav tik laba pieredze, kā KP spēlējot spānijā, tomēr tas viss ir darba un attieksmes jautājums. Man liekas, ka ar darbu un attieksmi šim čalim viss ir baigi kārtībā.

     [+] [-]

, 2016-06-22 14:01, pirms 8 gadiem
tādsnesportists rakstīja: nekas neliecina, ka viņš varētu būt busts. skilsets, kustību koordinācija ir nenormāli labs priekš 18 gadu veca puikas. Nav fiziskais, nav tik laba pieredze, kā KP spēlējot spānijā, tomēr tas viss ir darba un attieksmes jautājums. Man liekas, ka ar darbu un attieksmi šim čalim viss ir baigi kārtībā.
Nu to jau tikai laiks rādīs, par darko arī cilvēki redzēja visu ko tu uzskaitīji, bet iznakums mums visiem ir zināms, es tikai saku ka ja būtu Gm, nekad dzīvē neņemtu viņu top10, jo tā reāli skatoties cik no augstiem pickiem no eiropas ir kļuvuši par labiem spēlētājiem un cik par bustiem, domāju ka otro skaits krietni pārsniedz pirmos.

     [+] [-]

, 2016-06-22 14:06, pirms 8 gadiem
enzo360 rakstīja: Nu to jau tikai laiks rādīs, par darko arī cilvēki redzēja visu ko tu uzskaitīji, bet iznakums mums visiem ir zināms, es tikai saku ka ja būtu Gm, nekad dzīvē neņemtu viņu top10, jo tā reāli skatoties cik no augstiem pickiem no eiropas ir kļuvuši par labiem spēlētājiem un cik par bustiem, domāju ka otro skaits krietni pārsniedz pirmos.
viss ir iespējams, šādos gadījumos vispareizāk ir pieiet ar attieksmi 50/50. pats jocīgākais visā šajā bija gadījums ar spēli izlasē, kuru viņš bija spiests izlaist dēļ nesaskaņām ar sponsoriem. man tas liekas visstulbākais, kas vispār ir iespējams. sēdēt malā un skatīties, kā komanda bez tevis zaudē tikai dēļ kaut kāda kontrakta ar sūda botu ražotāju,

     [+] [-]

, 2016-06-22 14:18, pirms 8 gadiem
Ojārs Siliņš ir drusku citādāks špileris nekā Nahbārs. Ojārs var pat spēlēt par uzbrūkošo aizsargu, Nahbārs ir bieži kapājis arī par ceturto numuru.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-06-22 14:41, pirms 8 gadiem
flipsider rakstīja: To talantu jau nosaka- spēlējot pret top izlasēm, nevis spēlējot pret vidusmēra vai vājām komandām- sametot 30p!
Porzinģis meta 20p pret Real- 18 gadu vecumā!!!
Tieši tā. Viņš lieliski spēlēja pret grandiem un tas jau ir rādītājs.
1 2 48 komentāri