Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Dalasas žurnālists: ''Porziņģis ir ''Mavericks'' panākumu atslēga''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Dalasas žurnālists: ''Porziņģis ir ''Mavericks'' panākumu atslēga''
Kristaps Porziņģis un Luka Dončičs. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Ne pārāk sekmīgi jauno Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonu uzsākusi Kristapa Porziņģa Dalasas ‘’Mavericks’’, kas, lai arī pēdējās nedēļās sniegumu uzlabojusi, joprojām zaudē vairāk kā uzvar, un ar 13 panākumiem 28 spēlēs atrodas 10. vietā Rietumu konferencē. Sezona gandrīz pusē un portāls ''Sportacentrs.com'' kopā ar ‘’Dallas Morning News’’ sporta reportieri Bredu Taunsendu analizēja neveiksmīgo sākumu, Kristapa Porziņģa sniegumu un nākotnes izaicinājumus.

Dalasas ‘’Mavericks’’ kļuva par vienu no pagājušās sezonas pārsteiguma autorēm. Negaidīti tā spēja iekļūt izslēgšanas mačos, pateicoties Lukas Dončiča un Kristapa Porziņģa dinamiskajam duetam kopā ar individuāli meistarīgiem lomas spēlētājiem. Pirmajā play-off kārtā ''Mavericks'' izrādīja nopietnu pretestību Losandželosas ‘’Clippers’’ un nez kā būtu beigusies sērija, ja vien Porziņģis negūtu meniska traumu…Kristapam pagājušajā sezonā vidēji gūti 20.4 punkti un izcīnītas 9.5 atlēkušās bumbas zem groziem, kamēr Lukam Dončičam tuvu ‘’triple-double’’ – 28.8 punkti, 9.4 atlēkušās bumbas un 8.8 rezultatīvas piespēles. Pirms gaidāmās sezonas ‘’The Athletic’’ vērtējumā ‘’Mavericks’’ tika ierindota otrajā vietā Rietumu konferencē, taču tas laikam dots avansā.. Sezonas sākumā izkristalizējušās trīs spēcīgākās Rietumu divīzijas komandas – Losandželosas ‘’Lakers’’ un ‘’Clippers’’ un Jūtas ''Jazz''. Kur Dalasa? Tikai 10. vietā ar 13 uzvarām 28 mačos.

Sezonas neveiksmju cēloņi minēti vairāki, taču Breds Taunsends uzsver dažus: ‘’Joprojām uzskatu, ka Dalasa uz papīra ir starp četrām labākajām Rietumu konferences komandām, taču viņi sezonu uzsākuši tik lēnu, ka būs grūti iespraukties starp labākajiem. Noteikti saslimšana ar Covid-19 bija viens no iemesliem. Nozīmīgs faktors bija Kristapa nespēlēšana pirmajās deviņās spēlēs meniska savainojuma dēļ. Tas izjauca ‘’Mavericks’’ ritmu uzbrukumā. Fiziski spēlētāji nebija formā. Ieskaitot mūs, žurnālistus, neviens negaidīja, ka jaunā sezona sāksies tik agri. . Visticamāk, NBA padevās ESPN spiedienam, kas vēlējās atgūt daļu no saviem finanšu zaudējumiem Covid-19 pandēmijas laikā. Domāju, Kristaps būtu veicis operāciju ātrāk, ja zinātu, ka sezona sāksies jau pirms Ziemassvētkiem. Par Luku nešaubīgi – viņš nebija formā.’’

Kā pienāk zaudējumi, tā diskusiju šķēpus met gan basketbola apskatnieki, gan paši komandas spēlētāji, kas izrāda savu vilšanos. Tā notika arī šoreiz, kad janvārī vienība piedzīvoja sešus zaudējumus pēc kārtas. Skatoties ‘’Mavericks’’ spēles, ar neapbruņotu aci var redzēt, kas notiek uzbrukumā – lielākoties bumba ir Lukas Dončica rokās. Iespējams, brīžiem slovēnis to pārtur, citkārt nospēlē egoistiski, taču viņa statistika, pat neesot formā, ir vēl labāka par iepriekšējās sezonas – 29.1 punkts vidēji spēlē, 8.6 atlēkušās bumbas un 9.4 rezultatīvas piespēles. Taunsends norāda daudziem zināmo – tāds ir ‘’Mavericks’’ spēles stils uzbrukumā pat, ja brīžiem tas nepatīk Kristapam Porziņģim: ‘’Tas, ka bumba ir Lukas rokās, nav kāds starpgadījums, bet gan komandas spēles stils. Tā uzbrukums tika veidots arī pirms gada un bija ļoti efektīvs.’’

Zaudējumu sērija arī basketbolistu vidū deva vielu pārdomām un savstarpējām diskusijām, brīžiem asām. Pēc zaudējuma Jūtas ‘’Jazz’’ 29. janvāra naktī publiski kritisks par komandas attieksmi bija Dončičs: ‘’Es teiktu, ka šobrīd izskatās, ka mums, godīgi sakot, vienkārši ir vienalga, vai mēs uzvaram vai neuzvaram. Mums vajag vairāk enerģijas, vairāk atdeves, jālec pēc katras bumbas, jāatbloķē pretinieki – jādara viss.’’ Tajā pašā spēlē notika karsta diskusija starp Džošu Ričardsonu un slovēni.

Taunsends min – tas ir pilnīgi saprotami, ka šādos brīžos spēlētāji izrāda vilšanos viens uz otru. Diemžēl šī sezona no žurnālistu puses ir dīvaināka un viņi netiek ģērbtuvēs pēc spēlēm un nelido kopā ar to izbraukumos. Līdz ar to attiecībā par vienības mikroklimatu var tikai spekulēt un noteikt vērojumus no malas: ‘’Visi, kas zaudē, ir vīlušies un neapmierināti. Kopš Dalasa atkal uzvar, var redzēt, ka spēlētāju ķermeņu valoda laukumā mainījusies uz labo pusi.’’

Kristaps Porziņģis atgriezies lēnām, bet pamatīgi, sperot soli pa solim, atgriežas tajā kondīcijā, kādā bija vērojams laukumā iepriekšējā sezonā. Pirmajos mačos viņa minūtes tika ierobežotas, par ko vēlāk basketbolists gan treneriem, gan medijiem izteicies – vēlos labāk spēlēt ilgākus nogriežņus laukumā un atsevišķos brīžos centra pozīcijā, nevis kā spēka uzbrucējs. Treneri Kristapā ieklausījušies, izmaiņas veiktas un rezultātu tas arī nesis. Uz jautājumu, vai Porziņģis ir ‘’Mavericks’’ atslēga panākumiem, Taunsends atbild apstiprinoši: ''Pilnīgi noteikti! Luka ir parādījis, ka ir stabils, kamēr Kristaps savainojumu dēļ vēl par tādu nav kļuvis. Kad Porziņģis ir vesels un formā, tad redzējām iepriekšējā sezonā, cik labs viņš var būt. Lai varētu ko sasniegt, ‘’Mavericks’’ nepieciešamas divas zvaigznes, kas spēlē augstā līmenī. Pēdējie mači viņam bijuši produktīvi. Man patīk, ka viņš gan medijiem, gan treneriem godīgi pateicis savas domas, kā uzlabot viņa izmantošanu laukumā. Kopš Kristaps spēlē vairāk minūšu un atsevišķos brīžos kā centrs – statistika runā pati par sevi.’’ Un tā tiešām runā – 20.5 punkti un 8.2 atlēkušās bumbas 17 spēļu laikā, kas ir tuvu tam, kas iespēts pirms gada. Spilgtākā šīs sezonas spēle bija uzvarā pret ‘’Pelicans’’, kur Kristaps guva 36 punktus.

Ko varam sagaidīt no ‘’Mavericks’’ šosezon? Taunsends pauž – vispirms visiem jābūt veseliem. ASV situācija ap Covid-19 joprojām ir tālu no normālas, taču pozitīvais stariņš attiecībā par Dalasu ir – pieci, ieskaitot Treju Bērku, vīrusu jau izslimojuši, kas nedaudz samazina kādu jaunu uzliesmojuma draudus. ''Ja visi ir veseli, tad uzskatu, ka komanda var uzvarēt vienu izslēgšanas spēļu sēriju, iespējams, pat divas. Atkarīgs, kas nāktu pretī Rietumu konferences pusfinālā,'' min ‘’Dallas Morning News’’ sporta reportieris. Savukārt nākotnes scenārijs ir skaidrs – ja ‘’Mavericks’’ vēlas cīnīties par titulu, tai jāpiesaista trešā zvaigzne. Jau martā būs sezonas vidus maiņu darījumu trakums, taču ir minimālas iespējas, ka Dalasa ko iespēs, jo pastāv jautājums, ko tā dos pretī. Drafta izvēles pirmajā kārtā tai nav ko piedāvāt, tāpēc kādi spilgti maiņas darījumi pašlaik grūti iedomājami. Reālistiskāk ir pastiprinājums starpsezonā, atverot maku.

''Neredzu, ka Kristapu vai Luku tagad aizmainītu. ‘’Mavericks’’ pārāk ilgi gaidījusi otro zvaigzni. Šobrīd klubam tās ir un būtu muļķīgi to izjaukt, turklāt tik ātri. Viņi nav nemaz tik daudz un ilgi spēlējuši kopā,’’ nobeigumā atsevišķu sporta analītiķu un basketbola fanu komentārus par to, ka šis duets jāizjauc, komentē Taunsends.

Daļu intervijas ar Bredu Taunsendu skaties jaunākajā ''Sports tuvplānā'' raidījumā šo piektdien plkst. 21:15, kur vairāk analizēsim NBA sezonas sākumu un Latvijas basketbolistu pārstāvēto klubu gaitas.

Slēpts komentārs: T.G.H.
Slēpts komentārs: ---ZzZ---

  +5 [+] [-]

, 2021-02-17 16:58, pirms 3 gadiem
Man Townsends kā personība nekad nav paticis, jo vienmēr tā augstprātīgi uzvedās twiterii, bet forši, ka tiek veidoti šādi dialogi ar tā krasta insaideriem. Tā turpināt! Paldies!

Labprāt redzētu šādus rakstus arī no NHL un Vašingtonas.

 +10 [+] [-]

, 2021-02-17 17:02, pirms 3 gadiem
---ZzZ--- rakstīja: Piekrītu. Protams, nespēlējot nevis spēlējot. T.i. Mavericks var atgriezties uz uzvaru takas tad un tikai tad, ja Podriņķis izkritīs no ierindas uz ilgāku laiku. Bez enkura kaklā Luka šo komandu mierīgi aizvestu līdz play-off. Ar makaronu laukumā gan nekas nesanāks - sliktākais aizsargs līgā un uzbrukumā postā pat krēslu nevar apspēlēt. Tas enkurs ir izteikts negatīvs abos laukuma galos, to ir gandrīz neiespējami kompensēt. Sezonas sākumā komandai bija lieliska aizsardzība, tad parādījās Podriņķis un tagad komanda aizsardzībā ir pilnīgs izsmiekls - tā nav nejaušība.
Bļe varēja tevi kāda mašīna notriekt godīgi sakot

  +8 [+] [-]

, 2021-02-17 17:05, pirms 3 gadiem
Cik mana zeme būtu tīra, ja nebūtu tapsētāju un gaiļu, kā zzz 😊 smaržīga un ziedojoša. Pat tagad centrāltirgus toļiks sauc :"ei zēzēzē maļenkij petušok" 😀
Kur tādi hibrīdi rodas😂

 +11 [+] [-]

, 2021-02-17 17:08, pirms 3 gadiem
gunnars rakstīja: Cik mana zeme būtu tīra, ja nebūtu tapsētāju un gaiļu, kā zzz 😊 smaržīga un ziedojoša. Pat tagad centrāltirgus toļiks sauc :"ei zēzēzē maļenkij petušok" 😀
Kur tādi hibrīdi rodas😂
sportacentrs.com administrācija

     [+] [-]

, 2021-02-17 17:10, pirms 3 gadiem
Tāpat ir skaidrs, ka KP pēc meniska operācijas un rehabilitācijas, ir nepieciešams laiks lai iespēlētos, un pārkāptu pāri psiholoģiskai barjerai, kas rada bailes atkal gūt kādu nopietnu traumu. Tikai dīvānā pirdējiem šķiet, ka tas ir ļoti vienkārši.
Vienīgi žēl, ka šobrīd COVID-19 dēļ NBA komandām nenotiek nopietni treniņi, kas izslēdz KP iespēju uzlabot fizisko kondīciju. Var redzēt, ka Mavs spēlētājiem, arī KP, bieži spēles otrajā pusē mazliet pietrūkst fiziskās kondīcijas.
Slēpts komentārs: Dzimmiy

     [+] [-]

, 2021-02-17 17:32, pirms 3 gadiem
Dzimmiy rakstīja: Ceru ka Kristaps tiks aizmainīts uz kadu citu komandu, kur būs reālas komandas spēlētajs! Komandas ar statistikas vācējiem tālu netiks!
Kāds būtu pamats Rikšotājiem viņu šobrīd aizmainīt?

     [+] [-]

, 2021-02-17 17:36, pirms 3 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Tāpat ir skaidrs, ka KP pēc meniska operācijas un rehabilitācijas, ir nepieciešams laiks lai iespēlētos, un pārkāptu pāri psiholoģiskai barjerai, kas rada bailes atkal gūt kādu nopietnu traumu. Tikai dīvānā pirdējiem šķiet, ka tas ir ļoti vienkārši.
Vienīgi žēl, ka šobrīd COVID-19 dēļ NBA komandām nenotiek nopietni treniņi, kas izslēdz KP iespēju uzlabot fizisko kondīciju. Var redzēt, ka Mavs spēlētājiem, arī KP, bieži spēles otrajā pusē mazliet pietrūkst fiziskās kondīcijas.
Protams, bet traumas arī ir daļa no spēlētāja, un mēs nevaram viņu vērtēt tikai pēc tā, kāds viņš būtu, ja viss būtu ok. Ja KP katru gadu vajag 2-3 mēnešus lai ieskrietos un plovos atkal norauj traumu, tad tomēr laikam spēlētājs nav ar + zīmi komandā. Cerams, ka vairs nebūs lielu traumu un atgriezīsies tajā līmenī ko rādīja burbulī.

     [+] [-]

, 2021-02-17 17:48, pirms 3 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Protams, bet traumas arī ir daļa no spēlētāja, un mēs nevaram viņu vērtēt tikai pēc tā, kāds viņš būtu, ja viss būtu ok. Ja KP katru gadu vajag 2-3 mēnešus lai ieskrietos un plovos atkal norauj traumu, tad tomēr laikam spēlētājs nav ar + zīmi komandā. Cerams, ka vairs nebūs lielu traumu un atgriezīsies tajā līmenī ko rādīja burbulī.
Diemžēl, bet ir lietas, kuras nav iespējams kontrolēt. Tam pašam LD pagājušajā sezonā bija problēmas ar potīti, un iznāca izlaist virkni spēļu. Nekur nav garantijas, ka arī viņam nekas tāds vairs negadīsies.

     [+] [-]

, 2021-02-17 17:56, pirms 3 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Diemžēl, bet ir lietas, kuras nav iespējams kontrolēt. Tam pašam LD pagājušajā sezonā bija problēmas ar potīti, un iznāca izlaist virkni spēļu. Nekur nav garantijas, ka arī viņam nekas tāds vairs negadīsies.
Garantiju nav, bet traumu vēsture var dot mājienus par to, ko gaidīt nākotnē.

  -1 [+] [-]

, 2021-02-17 18:11, pirms 3 gadiem
KP traumatisms korelejas ar kondiciju. Ka kondicija ir sasniegta tā paradās kartējā trauma. Vai nu slodzes lielas vai pretinieks asāk spēlē lai apturētu.

  -1 [+] [-]

, 2021-02-17 18:14, pirms 3 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Garantiju nav, bet traumu vēsture var dot mājienus par to, ko gaidīt nākotnē.
Gan jā, gan nē. Neviens nekad nedos garantiju, ka sportistam kuram bijušas problēmas ar kājām, pēkšņi nevar salauzt roku neveiksmīgi piezemējoties uz grīdas. Sports ir sports ar visām no tā izrietošām sekām, un visi līgumi tiek slēgti avansā skatoties uz pagātnē iespēto, jo nav nekādas garantijas, ka nākotne būs tieši tāda paša.

  -1 [+] [-]

, 2021-02-17 18:26, pirms 3 gadiem
Pozitīvi, bet Lukas savtīgums ir joprojām pamata problēma. Otrkārt, KP joprojām spēlē pārāk tālu no groza, ar tādu augumu un kustīgumu viņš būtu ļoti efektīvs uz post/low post. Un picknroll jāgriež iekša nevis popup āra visu laiku

     [+] [-]

, 2021-02-17 18:45, pirms 3 gadiem
cobham rakstīja: Pozitīvi, bet Lukas savtīgums ir joprojām pamata problēma. Otrkārt, KP joprojām spēlē pārāk tālu no groza, ar tādu augumu un kustīgumu viņš būtu ļoti efektīvs uz post/low post. Un picknroll jāgriež iekša nevis popup āra visu laiku
Var jau būt, ka tā ir, kā saki. Jautājums - kāpēc viņi tā nerīkojas? Nevienam - ne trenerim, ne KP, nav ienācis prātā? Diez vai. Kāpēc tad?

     [+] [-]

, 2021-02-17 19:03, pirms 3 gadiem
ZzZ tik troļļo un gūst baudu no reakcijām

  +2 [+] [-]

, 2021-02-17 19:18, pirms 3 gadiem
Johnycat rakstīja: ZzZ tik troļļo un gūst baudu no reakcijām
Tieši tā. Tāpēc pilnīgs ignors ir vispareizākā attieksme.

  +2 [+] [-]

, 2021-02-17 19:20, pirms 3 gadiem
Nu neiet tak KP vēl ar klapi uz fizisku kontaktu,tas acīmredzami un te nav viņam par ko pārmest. Atcerieties,kā viņš dzīvojās pa grīdu savās pirmajās sezonās,spēlēja kontaktu aizsardzībā/uzbrukumā. Brīžam pa spēlē 5X KP atradās uz grīdas.Lūk! Tad grieķu buciņš uzlēca un panesās,beigās vēl menisku dabūja. Tagad ir retums KP redzēt notriektu un neba viņš nesaprot,ko nozīmē otra nopietna trauma spēlētājam ar tādu augumu.
Dončičs var teikt daudz ko par vienaldzību,bet,tiem,kas uzspēlējuši bumbu,brīžam arī ir līdzīgas sajūtas- viens turspelē laukumā tikai sevi,ja esi brīvs,bet piespēles regulāri nedod,tad tā motivācija cīņassparā nerodas. Un,ja pats paņem atlecošo pie sava groza vai pārtver bumbu,tad ,esot brīvam uzbrukumā,piespēli neiedod tikai vislielākais ego.

  +1 [+] [-]

, 2021-02-17 19:27, pirms 3 gadiem
berimors rakstīja: Var jau būt, ka tā ir, kā saki. Jautājums - kāpēc viņi tā nerīkojas? Nevienam - ne trenerim, ne KP, nav ienācis prātā? Diez vai. Kāpēc tad?
Viss ir pat ļoti vienkārši...par cik KP ir bīstams arī perimetrā,izvelk ārā pretinieku garo uz tālāko 3p līnijas malu ,kas nosacīti padara tukšu soda laukumu,tādejādi atbrīvojot LD brīvāku ceļu uz caurgājienu,ar lielākām manevrēšanas iespējām! Pagaidām Kārlaila zīmējumā Luka ir primārā opcija,cik ilgi tāda situācija apmierinās KP,var jau redzēt tagad pēc Kristapa komentāriem,par viņa lomu un MAVS kopējo komandas uzbrukuma taktiku!

  -1 [+] [-]

, 2021-02-17 20:25, pirms 3 gadiem
Kameer treneris neiemaaciisies izmantot KP stipraas vietas, tikmeer KP arii peldees no speeles uz speeli. Ja speeleetaajam pasham medijiem jaastaastaasta par to, kaa vinja prasmes buutu labaak izmantot, tad jaasaka, ka nav riktiigais treneris. Kaarlails, manupraat, kaa treneris vienmeer ir shvaks bijis, vinjsh ir Mavs treneris tikai legjendaaru speeleetaaju sasniegumu deelj, t.i., tas vieniigais tituls, kuru izciinija inteligjentu un pieredzeejushu speeleetaaju grupa - Dirks, Kidd, Jet, Marion, Chandler, Stojakovic, Barea, Stevenson.

     [+] [-]

, 2021-02-17 20:40, pirms 3 gadiem
cobham rakstīja: Pozitīvi, bet Lukas savtīgums ir joprojām pamata problēma. Otrkārt, KP joprojām spēlē pārāk tālu no groza, ar tādu augumu un kustīgumu viņš būtu ļoti efektīvs uz post/low post. Un picknroll jāgriež iekša nevis popup āra visu laiku
Lukas savtīgums ir pamata problēma? Lūdzu izskaidro, es laikam vienīgais citu basketbolu skatos un saprotu. Vai tad Maverics uzbrukums ir lielākā problēma, kas ir 8. labākais līgā un pagājšgad bija labākais visā NBA?

     [+] [-]

, 2021-02-17 22:07, pirms 3 gadiem
shamanis29 rakstīja: Lukas savtīgums ir pamata problēma? Lūdzu izskaidro, es laikam vienīgais citu basketbolu skatos un saprotu. Vai tad Maverics uzbrukums ir lielākā problēma, kas ir 8. labākais līgā un pagājšgad bija labākais visā NBA?
Šis ir tāds laikmets, kad NBA basketbolā uzbrukums dominē par aizsardzību. Paskaties tajos pašos 80-tos un 90-tos tādi trīs ciparu rezultāti kādi ir šobrīd bija retums.
Komandas ļoti vāji atstrādā aizsardzību, jo vienmēr cer, ka iemetīs spēlē vismaz par vienu punktu vairāk nekā pretinieks.

  +1 [+] [-]

, 2021-02-17 22:16, pirms 3 gadiem
Johnycat rakstīja: ZzZ tik troļļo un gūst baudu no reakcijām
baudu gūst administrācija no komentāru daudzuma.
neņemiet vērā, neatbildiet, pilnībā ignorējiet un būs čotka. nav jau pirmais. nesen kaut kāds dinamo trollis tika aizvērts, nenesa vairs peļņu.

     [+] [-]

, 2021-02-17 23:38, pirms 3 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Šis ir tāds laikmets, kad NBA basketbolā uzbrukums dominē par aizsardzību. Paskaties tajos pašos 80-tos un 90-tos tādi trīs ciparu rezultāti kādi ir šobrīd bija retums.
Komandas ļoti vāji atstrādā aizsardzību, jo vienmēr cer, ka iemetīs spēlē vismaz par vienu punktu vairāk nekā pretinieks.
Tāpēc, ka noteikumi bija savādāki. Varēja hand checking taisīt visu laiku, līdz ar to basketbols bija fiziskāks. Tagad par katru pieskārienu gandrīz vienmēr sods, līdz ar to soda metieni arī vairāk. Otrkārt, spēle kā tāda ir izmainījusies, metienu izvēle. Tāds Drummond būtu baigais stārs, bet tagad grūti aizmainīt un Klīvlenda viņu par kapeikām dabūja. Tai pašā laikā, ja hand checking ēras džekus iemestu šajā basketbola laikmetā, daudziem būtu grūti nosegt tos, kas tagad spēlē.

     [+] [-]

, 2021-02-17 23:55, pirms 3 gadiem
shamanis29 rakstīja: Tāpēc, ka noteikumi bija savādāki. Varēja hand checking taisīt visu laiku, līdz ar to basketbols bija fiziskāks. Tagad par katru pieskārienu gandrīz vienmēr sods, līdz ar to soda metieni arī vairāk. Otrkārt, spēle kā tāda ir izmainījusies, metienu izvēle. Tāds Drummond būtu baigais stārs, bet tagad grūti aizmainīt un Klīvlenda viņu par kapeikām dabūja. Tai pašā laikā, ja hand checking ēras džekus iemestu šajā basketbola laikmetā, daudziem būtu grūti nosegt tos, kas tagad spēlē.
Nē, nenoliedzami, ka ir tā kā Tu raksti. Tomēr tas pastiprina to teoriju ko jau bīdīju u.t.i., ka šobrīd uzbrukums dominē par aizsardzību.
Nafig pelnīt PF aizsardzībā, ja var mēģināt pārspēt pretinieku ar lielāku metienu skaitu un precizitāti. Tas tā banāli rakstot, bet tā tas ir.

  -3 [+] [-]

, 2021-02-18 00:16, pirms 3 gadiem
Nu, ja Luku var saukt par STABILU, tur arī tā žurnālistika beidzas...

     [+] [-]

, 2021-02-18 00:17, pirms 3 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Nē, nenoliedzami, ka ir tā kā Tu raksti. Tomēr tas pastiprina to teoriju ko jau bīdīju u.t.i., ka šobrīd uzbrukums dominē p aizsardzību.
Nafig pelnīt PF aizsardzībā, ja var mēģināt pārspēt pretinieku ar lielāku metienu skaitu un precizitāti. Tas tā banāli rakstot, bet tā tas ir.
Jā, nu regulārajā neviens neiespringst uz aizsardzību. Ir tur varbūt kādas max. 6 blices, kas izceļas uz citu fona, bet tā pat ir skaidrs, ja viens Tev nav uzbrukums kā Clippers, Nets, Bucks un Jazz šosezon, tad ar sūdigu aizsardzību, zem līgas vidējā, pleijofus neredzēt, vismaz ne Rietumu konferencē. Pleijofos atkal jau ir cita dziesma. Tev ir viens pretinieks vismaz uz 4 spēlēm, kur skauto no A-Z visus rotāciju spēlētājus un brīvas vietas spēlētājam ar bumbu ir mazāk.

     [+] [-]

, 2021-02-18 00:20, pirms 3 gadiem
Un vispār...
Luka ir eiropietis un cviņš māks spēlēt arī basketbolu nevis uz vienu piespēli, bet uz trim, četrām... Tas, ka viņš spēlē tā kā viņš spēlē ir trenera izdomājums un atļautība, ne jau pats Luka vainīgs pie tā.
Tāpat, kā ka bumba principā 95% gadījumi, nekad neaiziet tālāk par KP, viņš nemeklē piespēli uz brīvo, viņš met... tie ir trenera zīmējumi, nevis kāds slikts vai labs, vai indivisuālists...

     [+] [-]

, 2021-02-18 00:31, pirms 3 gadiem
Raitcha rakstīja: Un vispār...
Luka ir eiropietis un cviņš māks spēlēt arī basketbolu nevis uz vienu piespēli, bet uz trim, četrām... Tas, ka viņš spēlē tā kā viņš spēlē ir trenera izdomājums un atļautība, ne jau pats Luka vainīgs pie tā.
Tāpat, kā ka bumba principā 95% gadījumi, nekad neaiziet tālāk par KP, viņš nemeklē piespēli uz brīvo, viņš met... tie ir trenera zīmējumi, nevis kāds slikts vai labs, vai indivisuālists...
Tā arī ir. Cik sapratu no Kārlaila, tad Lukam ir dota pilna zaļā gaisma uzbrukumā un saspēles veidošanā. Apkārt viņam ir spēlētāji ar savādāku mentalitāti un basketbola izpratni. Kā Luka jūt spēli tā arī močī to uzbrukumu. Pārējie visi principā ir rotāciju un lomu spēlētāji, ar nelielu izņēmumu ir Porziņģis, kuram cenšas iespēlēt postā vai piespēlēt pin down pēc blociņa un dažreiz kādus mistiskos pikenrolus izveidot, kur Porziņģis uzpuļīs troiku nevis izmantos sava ātruma un auguma priekšrocības, lai tiktu līdz groza apakšai un nobeigtu uzbrukumu.

  +1 [+] [-]

, 2021-02-18 08:23, pirms 3 gadiem
Domāju ka otrais treneris Silass ir ''pie vainas''kā spēlēja rezevisti pagājušajā gadā. Pavērojiet kā brīžiem spēlē Rockets(kur viņš ir galvenais). Griež karuseļus,bumba staigā. Viņi gan zaudē, vēl vairāk bet sastāvs šiem pavisam švaks(nav centra). Vismaz otrā trenera maiņa varētu Dalasai ko līdzēt. Neviena komanda kas ir tabulas augšgalā nespēlē tik individuālu basketbolu kā Dalasa. Kristapam būtu protams vairāk jāiespēlē tuvāk grozam.

  +1 [+] [-]

, 2021-02-18 11:17, pirms 3 gadiem
NEAIZTIEC, lai nesmird

Bostonietis rakstīja: Bļe varēja tevi kāda mašīna notriekt godīgi sakot

     [+] [-]

, 2021-02-18 22:30, pirms 3 gadiem
Ja jau Krisītis saņem 4x vairāk par Dončiču, tad skaidrs , kurš ir kluba zvaigzne, vienradzis un atslēga .

     [+] [-]

, 2021-02-20 11:28, pirms 3 gadiem
Žurnālists pateica acīmredzamo. Tikai atsaldēti Lukofīli un resni troļļi var muldēt pretējo. Dončičš protams ir talants, taču līdz Lebronam vai Karijam viņam tālu. Viņš neveido komandu un neved to pretī panākumiem. Viņš strādā pats sev. Tāds Vestbruks, tikai ar vairāk smadzenēm. Komanda kļūst par Dončiča ķīlnieci. Un arī Kristaps. Liela daļa Dončiča statistikas ir būvēta uz Kristapa nenovērtējama darba. Tas, ka Dončičam tomēr ir smadzenes, dod cerību, ka viņš progresēs un beidzot sāks vairāk dot komandai. Ja nē, tad Dalasai nekas nespīd.

     [+] [-]

, 2021-03-01 19:56, pirms 3 gadiem
SC ir baigi pid@ri, ka nevar nobloķët to slimiķi ,kurš heito Latvijas sportistus nepārtraukti.....