Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Liedz pieeju NBA un NHL ģērbtuvēm, īpašnieki lems par spēlēšanu bez skatītājiem

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Liedz pieeju NBA un NHL ģērbtuvēm, īpašnieki lems par spēlēšanu bez skatītājiem
Dāvis Bertāns, Rodions Kurucs, Anžejs Pasečņiks. Foto: Washington Wizards

Nacionālā basketbola asociācija (NBA), Nacionālā hokeja līga (NHL), Galvenā beisbola līga (MLB) un Galvenā futbola līga (MLS) pirmdien, 9. martā, pieņēma lēmumu pārtraukt žurnālistu ielaišanu klubu ģērbtuvēs elpceļu vīrusa "Covid-19" pieaugošās izplatības dēļ.

Ziemeļamerikas lielajās līgās pastāv sena un pārbaudīta prakse – žurnālisti, parasti 90 minūtes pirms spēles, var ieiet komandu ģērbtuvēs, lai aprunātos ar spēlētājiem. Līdzīga iespēja tiek piedāvāta 15 minūtes pēc spēles beigām. Mājinieku komandas galvenais treneris ierodas preses konferenču telpā.

Sākot no otrdienas, 10. marta, tas vairāk nebūs iespējams. Mediji varēs satikt spēlētājus tikai “mix-zonās”. Tajās iecerēts izveidot īpašus koridorus – tā, lai žurnālisti un sportisti atrastos 1,8-2,4 metru attālumā viens no otra.

Paredzams, ka tas būs tikai pirmais solis koronavīrusa iespējamo seku mazināšanai. NBA vadība un klubu īpašnieki trešdien, 11. martā, telefonkonferencē lems par tālāko rīcību. Līgas birojs ieteicis komandām gatavoties Ziemeļamerikā neticamam scenārijam – spēlēšanai bez skatītāju klātbūtnes.

Valdības, pavalstu un vietējās amatpersonas līdz šim nav aicinājušas aizvadīt NBA spēles bez skatītājiem, tomēr līga ievēro papildus piesardzību. Pirmdienas vakarā paredzēts konferences zvans komandu ārstiem un vingruma treneriem, liecina ESPN iegūtā informācija.

Koronavīruss ir visvairāk bīstams gados veciem cilvēkiem, kā arī cilvēkiem ar elpceļu saslimšanām un aktīviem smēķētājiem. Vairākās valstīs, piemēram, Ķīnā un Korejā, vīruss straujāk izplatījies masu pasākumos, radot tā saucamos "superspreader" gadījumus.

Francijā, Šveicē un Rumānijā noteikti ierobežojumi nerīkot masu pasākumus ar vairāk nekā 1000 cilvēku līdzdalību. Slovēnijā tāds pats ierobežojums noteikts pasākumiem ar vairāk nekā 500 cilvēku līdzdalību. Izraēla, sākot no ceturtdienas, 12. marta, visiem ieceļotājiem noteiks 14 dienu karantīnas periodu.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...

  +2 [+] [-]

, 2020-03-10 05:36, pirms 4 gadiem
Cik ātri pasaule pārvērtusies Ķīnas vīrusa ietekmē! Te vēl ir daudz nezināmā.

  -2 [+] [-]

, 2020-03-10 10:33, pirms 4 gadiem
Gripas un citu lipīgu slimību slimniekus neizolēs, karantīnas nebūs?

  +1 [+] [-]

, 2020-03-10 11:18, pirms 4 gadiem
ASV Koronai ir mirstība ir 3,7% pret visiem reģistrētajiem gadījumiem (pasaulē 3,4%). Gripai mirstība ir 0,1%. Pašam neliekas stulbi salīdzināt šos vīrusus?

     [+] [-]

, 2020-03-10 12:32, pirms 4 gadiem
Ta nafig spēlēt...
Uztaisa uz ātro kkādu simulāciju un izspēlē uz papīra.
Paņem brīvu līdz maijam, untad sāk play-off

  -2 [+] [-]

, 2020-03-10 12:38, pirms 4 gadiem
DainisU rakstīja: ASV Koronai ir mirstība ir 3,7% pret visiem reģistrētajiem gadījumiem (pasaulē 3,4%). Gripai mirstība ir 0,1%. Pašam neliekas stulbi salīdzināt šos vīrusus?
nenozimigi cipari. so virusu daudz lielaka cilveku dala majas pardzivo, ka parastu saaukstesanos nemaz neskrienot veikt analizes vai parbaudoties ar specvienibas brigadem, tapec statistika neuzradas. realais procents mirstibai nav lielaks, ka sezonalajai gripai.

  -3 [+] [-]

, 2020-03-10 13:25, pirms 4 gadiem
DainisU rakstīja: ASV Koronai ir mirstība ir 3,7% pret visiem reģistrētajiem gadījumiem (pasaulē 3,4%). Gripai mirstība ir 0,1%. Pašam neliekas stulbi salīdzināt šos vīrusus?
3,7%? Oho - tā jau epidēmija - tik nereāli augsts cipars!
Visu klapēt ciet! Ne tikai sporta pasākumus un lidostas, bet arī atrakciju parkus, lielveikalus, teātrus, operas, saeimas sēdes, konferences, skolas, galu galā arī darba vietās aizliegt ierasties - tajās, kurās ir 1000 un vairāk darbinieku, pārējās pēc izvēles.

  -1 [+] [-]

, 2020-03-10 13:34, pirms 4 gadiem
budamank rakstīja: nenozimigi cipari. so virusu daudz lielaka cilveku dala majas pardzivo, ka parastu saaukstesanos nemaz neskrienot veikt analizes vai parbaudoties ar specvienibas brigadem, tapec statistika neuzradas. realais procents mirstibai nav lielaks, ka sezonalajai gripai.
Nu lai arī sezonālās gripas saslimušo skaits ir mērāms miljonos, bet šī vīrusa cipari vēl ir mazliet pāri 100k, kas īsti nerada korektu situāciju lai tos abus koeficientus salīdzinbātu...
Tas, ko tu saki jau neattiecas tikai uz šo vīrus, arī parastās sezonālā gripas vīrusu pārslimo ļoti daudzi cilvēki, kas nekad ne vienu gadu tā arī nenonāk līdz savam ģimenes ārstam un statitsikas ailēm... Tad nu, arī tas cipars ir daudz lielāks.

  -1 [+] [-]

, 2020-03-10 14:20, pirms 4 gadiem
budamank rakstīja: nenozimigi cipari. so virusu daudz lielaka cilveku dala majas pardzivo, ka parastu saaukstesanos nemaz neskrienot veikt analizes vai parbaudoties ar specvienibas brigadem, tapec statistika neuzradas. realais procents mirstibai nav lielaks, ka sezonalajai gripai.
Izdomā pats vēl kaut kādus datus.

  -1 [+] [-]

, 2020-03-10 14:59, pirms 4 gadiem
Smieklīgi lasīt sportacentra gudros ārstus. Itālijā karantīna, Spānijā la liga pie tukšām tribīnēm, ASV tenisu atceļ, neskaimās vietās un valstīs tas pats - tikmēr mūsu purkšti turpina savus fb joslā ieraudzītos datus par gripu postēt. Jā, laikam šo līgu vadītāji nav tos redzējuši, tāpēc tā paniko....

  -1 [+] [-]

, 2020-03-10 15:12, pirms 4 gadiem
Spānijā gan smagi iet pēdējās dienās , vakar +650 jauni, sodien jau 400 vakara noteikti vel pievienosies.

  -1 [+] [-]

, 2020-03-10 15:20, pirms 4 gadiem
Tās analīzes tikai taisa ja no itālijas atbrauc, bet tas ka viņi vazājās pa lielveikaliem tas pofig. Itālijā sākumā nepārbaudija domāja parastā gripa, rezultātu visi redz. Jo domāja ka tikai no uhaņas var ievest.

  -1 [+] [-]

, 2020-03-10 15:28, pirms 4 gadiem
Btw PVO atzina covid-19 30 reizes bīstamāks par gripu( pirms 2 men teica, ka daudz vājāka par sezonas gripu).un mirstību no 2% uz 5.7% pacēla.
Atceļ, drošības pēc jo vel līdz galam nav skaidrs ko tas vīrus var izdarīt, jo nemitīgi mutē.

  -1 [+] [-]

, 2020-03-10 15:47, pirms 4 gadiem
mammal rakstīja: Smieklīgi lasīt sportacentra gudros ārstus. Itālijā karantīna, Spānijā la liga pie tukšām tribīnēm, ASV tenisu atceļ, neskaimās vietās un valstīs tas pats - tikmēr mūsu purkšti turpina savus fb joslā ieraudzītos datus par gripu postēt. Jā, laikam šo līgu vadītāji nav tos redzējuši, tāpēc tā paniko....
Piekriitu. Narrow minded people

     [+] [-]

, 2020-03-10 18:55, pirms 4 gadiem
buucins rakstīja: Piekriitu. Narrow minded people
Divi open minderi satikas Tiki open minderigi abi, ka neko vairak par masu mediju panikas psihozi nav petijusi saja sakara.