Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Miris pirmās NBA "Zvaigžņu spēles" MVP Eds Makoulijs

Jānis Pārums

Miris pirmās NBA "Zvaigžņu spēles" MVP Eds Makoulijs
Eds Makoulijs
Foto: AP

82 gadu vecumā no pasaules šķīries bijušais Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) spēlētājs Edvards Makoulijs, kurš kļuva pa pirmās NBA "Zvaigžņu spēles" vērtīgāko spēlētāju (MVP).

Makoulijs bija viena no pirmajām NBA zvaigznēm, kas pasaules labākajā basketbola līgā spēlēja no 1949. līdz 1959.gadam. Vienu sezonu viņš pavadīja Sentluisas "Bombers", tam sekoja sešas sezonas Bostonas "Celtics" sastāvā un pēcāk trīs sezonas Sentluisas "Hawks". Viņš piedalījās septiņās NBA "Zvaigžņu spēlē", tiekot atzīts par pašas pirmās "Zvaigžņu spēles" vērtīgāko spēlētāju (20 punkti un sešas atlēkušās bumbas). 1958.gadā Makoulijs kļuva pa NBA čempionu, palīdzot "Hawks" finālsērijā ar 4-2 pieveikt "Celtics".

Karjeras laikā 203 centimetrus garais Makoulijs guva 13 910 punktus (vidēji spēlē 17.5), izcīnīja 6 937 atlēkušās bumbas (7.5) un atdeva 4 012 rezultatīvas piespēles (3.2).Pēc karjeras beigām viņš divas sezonas nostrādāja par "Hawks" treneri. Jau 1960.gadā viņš tika iekļauts Basketbola Slavas zālē, 32 gadu vecumā kļūstot par jaunāko tās iemītnieku.

Interesants ir fakts, ka šogad, arī 83 gadu vecumā, aizsaulē aizgāja arī Edvarda Makoulija sieva Džekija. Viņa no šīs pasaules šķīrās pirms septiņiem mēnešiem.

Izmantotie resursi:
AP