Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"76ers" godinās Aiversonu, pacels formas kreklu pie arēnas griestiem

Andrejs Siliņš

"76ers" godinās Aiversonu, pacels formas kreklu pie arēnas griestiem
"76ers" spēlētāji mačā pret "Wizards" spēlēs ar īpašām uzšuvēm uz formas krekliem

Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) kluba Filadelfijas "76ers" vadība nākusi klajā ar paziņojumu, ka naktī uz svētdienu paredzētajā mājas spēlē pret Vašingtonas "Wizards" godinās leģendāro nesen oficiāli karjeru beigušo Alenu Aiversonu, pie arēnas griestiem paceļot formas kreklu ar viņa 3. numuru.

Alens Aiversons, kuram vasarā paliks 39 gadi, pirmos desmit karjeras gadus pavadīja Filadelfijas komandas rindās, kļūstot par vienu no līgas visu laiku izcilākajiem uzbrūkošajiem aizsargiem. 183 centimetrus garais un 75 kilogramus smagais spēlētājs pārsteidza visu basketbola pasauli ar savām ātruma, veiklības un cīnītāja gara īpašībām, tiesa, bieži tika vērtēts neviennozīmīgi sava individuālā spēles stila dēļ.

1996. gada draftā Aiversons kļuva par visu laiku īsāko spēlētāju NBA vēsturē, kurš draftēts ar pirmo kārtas numuru. 2001. gadā Aiversons kļuva par līgas vērtīgāko spēlētāju jeb MVP un pārsteidza pasauli, aizvedot "76ers" līdz finālsērijai, kur gan nācās atzīt Losandželosas "Lakers" pārākumu. "76ers" rindās desmit gadu laikā Aiversons vidēji mačā guva 28,1 punktu, kas ir visu laiku augstākais rādītājs kluba vēsturē.

2006. gada decembrī Aiversons tika aizmainīts uz Denveras "Nuggets", kur spēlēja kopā ar Karmelo Entoniju. Panākumi gan izpalika un 2008. gada novembrī aizsargu aizmainīja uz Detroitas "Pistons". Jaunajā komandā Aiversons sāka teicami (četrās no pirmajām piecām spēlēm vismaz 24 punkti un trīs uzvaras), taču ar laiku aizsargs zaudēja spēles laiku. Pavasarī "Pistons" vadība paziņoja, ka Aiversons, kurš iepriekš paziņoja, ka labāk beigs karjeru nekā sēdēs uz soliņa, tosezon vairs laukumā nedosies.

2009. gada septembrī Aiversons pievienojās Memfisas "Grizzlies", taču atkal bija rezervista lomā un nepilnu mēnesi vēlāk pameta komandu. Decembrī basketbolists atgriezās "76ers" piekrītot minimālajam veterāna līgumam, taču 2010. gada februārī atstāja komandu (oficiālais iemesls: četrus gadus vecās meitas veselības stāvoklis). Nākamajā sezonā Aiversons izmēģināja spēkus Eiropā, pievienojoties Stambulas "Bešiktaš", taču nospēlēja vien desmit spēles un janvārī atgriezās ASV, lai veiktu ikra muskuļa operāciju. Kopš tā laika Aiversons profesionālo basketbolu vairs nav spēlējis.

Pagājušā gada janvārī Aiversons noraidīja piedāvājumu spēlēt NBA Attīstības līgā, bet šīs sezonas sākumā, 30. oktobrī, Aiversons pavēstīja, ka oficiāli liek punktu profesionāļa karjerai.

Karjeras laikā 14 sezonās Aiversons vidēji guva 26,7 punktus, atdeva 6,2 rezultatīvas piespēles, izcīnīja 3,7 atlēkušās bumbas un pārtvēra 2,2 bumbas. Izslēgšanas mačos spēlējot astoņas reizes, Aiversons vidēji guva 29,7 punktus, atdeva 6,0 piespēles, izcīnīja 3,8 bumbas un pārtvēra 2,1 bumbu. 11 reizes Aiversons tika iekļauts Visu zvaigžņu spēlēs, divreiz tika pie Zvaigžņu spēļu MVP titula, trīsreiz tika iekļauts līgas simboliskajā pieciniekā, vēl trīs - otrajā pieciniekā. 1997. gadā Aiversonu atzina par līgas labāko jaunpienācēju, četras reizes karjerā kļuvis par rezultatīvāko līgas spēlētāju.

Jau kādu laiku tiek vēstīts, ka Aiversons, kuram basketbolista karjeras laikā vairākas reizes iekūlās nepatikšanās ar likumu, nonācis lielos parādos. Naktī uz svētdienu gan visas raizes tiks aizmirstas, Aiversonu godinās, pie "Wells Fargo Center" arēnas griestiem tiks pacelts formas krekls ar 3. numuru, pie tam visiem komandas spēlētājiem uz formām būs īpašas uzšuves.

  +1 [+] [-]

, 2014-03-01 14:42, pirms 10 gadiem
Viņš ir to pelnījis!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-03-01 15:32, pirms 10 gadiem
Misters-Krosovers!
Ziedu laikos bija varens spēks!

  +1 [+] [-]

, 2014-03-01 19:30, pirms 10 gadiem
Pelnīti

  +1 [+] [-]

, 2014-03-01 22:58, pirms 10 gadiem
Ja šosezon Filadelfija ar spēli pārāk neiepriecina, tad ārpus laukuma gan patīkami pārsteidz. iepriekš jau sc rakstija, kad viņi ar to slimo pusi parakstija uz divām dienām līgumu, un tagad arī šis, it kā jau pašsaprotamais solis, bet tik un tā forši!

  +2 [+] [-]

, 2014-03-02 09:32, pirms 10 gadiem
Reaktiivais rakstīja: Ja šosezon Filadelfija ar spēli pārāk neiepriecina, tad ārpus laukuma gan patīkami pārsteidz. iepriekš jau sc rakstija, kad viņi ar to slimo pusi parakstija uz divām dienām līgumu, un tagad arī šis, it kā jau pašsaprotamais solis, bet tik un tā forši!
Kas tieši ir domāts ar "ārpus laukuma"? Tas, ka atdod Tērneru un izpērk Greindžeru? Nu viss jau, protams, nākotnes vārdā, bet nav gluži tā, ka āpus laukuma baigi kaut ko dara.

Un par Alenu, protams, ka pelnījis. Tagad ir NBA.com tas video ar visu to pasākumu un reāli ir tā, kā tur saka- tik īss MVP un scoring čempis laikam nav redzēts. Un viņam pat 4 scoring tituli....