Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

K.Valters: "Ja treneris uzticas, spēlēju labāk"

Andrejs Siliņš

K.Valters: "Ja treneris uzticas, spēlēju labāk"
Kristaps Valters
Foto: diariosur.es

"Nedarīju lietas, ko parasti daru, satraukums ņēma virsroku," debiju ULEB Eirolīgā sarunā ar portālu Sportacentrs.com atminējās latviešu saspēles vadītājs Kristaps Valters. Otrajā spēlē šajā turnīrā tieši Latvijas basketbolists bija galvenais Malagas "Unicaja" ierocis, lai pagarinājumā uzveiktu Kauņas "Žalgiri". "Nav ko baidīties – ja nav kas uzņemas, tad tas ir jādara tev. Treneris norādīja visas sadarbības, kas jāspēlē, un es to arī darīju," norādīja Valters.

"Citi Eirolīgā spēlē jau no 16 gadu vecuma, man sanāca 30 gados. Nedaudz satraukums, protams, bija. Pirmkārt, tāpēc, ka izbraukuma spēle pret Eirolīgas čempioniem. Pirmās minūtes bija kā bija..." debijas maču Eirolīgā pret "Panathianikos" atcerējās Valters. "Nedarīju lietas, ko parasti daru, satraukums ņēma virsroku. Izdarīju ātrus, nesagatavotus metienus situācijās, kur tie neprasījās. Tas ir normāli, ar laiku pārgāja un otrajā ceturtdaļā viss jau bija kārtībā."

Kad pirmās minūtes Eiropas elitē bija nospēlētas un piedzīvots zaudējums (77:98), "Unicaja" bija klāt arī otrais mačs, šoreiz jau mājās Malagā. "Pirmais puslaiks bija drausmīgs. Paši skatījāmies nesen video. Sākām spēlēt pārāk individuāli, no malas vairāk atgādināja strītbolu, nevis basketbolu," spēles sākumu pret Kauņas "Žalgiri" raksturoja latviešu saspēles vadītājs. Tomēr otrajā cēlienā komanda izmainījusies par 180 grādiem. "Uz otro puslaiku iznācām kā komanda. Sākām bumbu laist apkārt [pa perimetru], neaizrāvāmies ar individuālām darbībām, un tas nesa rezultātu."

Tieši Kristaps bija viens no galvenajiem uzvaras licējiem, gūstot astoņus no komandas 18 punktiem papildlaikā. "Nav ko baidīties – ja nav kas uzņemas, tad tas ir jādara tev. Treneris norādīja visas sadarbības, kas jāspēlē, un es to arī darīju. Ja treneris man uzticas, tad es arī spēlēju labāk. Mums ar viņu ir ļoti labas attiecības," stāsta Valters. "Mans uzdevums ir pastiprināt spēli un uzlabot sniegumu. Pagaidām jūtos labi un iesaistīties spēlē no maiņas man nesagādā nekādas problēmas. Varbūt arī man ir vieglāk iet no maiņas. Bieži sanāk, ka spēles sākums mums neizdodas, un tad no maiņas es varu ienākt un palīdzēt komandai vairāk, salikt visu pa plauktiņiem."

Drīzumā portālā Sportacentrs.com intervija ar Kristapu Valteru!

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2011-10-28 17:39, pirms 13 gadiem
Tad par starting 5.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-10-28 19:05, pirms 13 gadiem
Par to pirmo puslaiku pilnīgi varu piekrist! Kad skatījos spēli, es jau domāju, ka tas ir pilnīgi ārprāc, ka tik individuāli spēlē Malaga, pretēji Žalgirim! Pārgāja pāri centram un katrs uzbrukums bija mēģinājums 1 pret1 apspēlēt!

     [+] [-]

, 2011-10-28 21:19, pirms 13 gadiem
pokemoni ka parasti cura sausu nezinot patiesibu par ECh

  +1 [+] [-]

, 2011-10-28 21:31, pirms 13 gadiem
fire rakstīja: pokemoni ka parasti cura sausu nezinot patiesibu par ECh
īstenība Kemzura meta, naktīs neļāva gulēt un traucēja spēlēt mūsējiem nabagiem :/