Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Oficiāli: Strautiņam četru gadu līgums ar "Reggio Emilia"

Andrejs Siliņš

Oficiāli: Strautiņam četru gadu līgums ar "Reggio Emilia"
Artūrs Strautiņš
Foto: pallacanestroreggiana.it

17 gadus vecais "Daugavas Sporta nama" audzēknis un Latvijas U18 valstsvienības basketbolists Artūrs Strautiņš noslēdzis četru gadu līgumu ar Itālijas vicečempioni "Grissin Bon Reggio Emilia", kuras sistēmā trenējās un spēlēja jau iepriekšējās divas sezonas.

Trenera Mārtiņa Fomina audzēknis "Daugavas Sporta namā" Artūrs Strautiņš uz Redžo Emīliju pārcēlās jau pēc Eiropas U16 čempionāta Rīgā 2014. gadā. Jau pirmajā gadā Itālijā Strautiņš paspēja debitēt pieaugušo komandas sastāvā, bet aizvadītajā sezonā piedalījās jau 21 spēlē. Tāpat Strautiņš devās laukumā pat desmit ULEB Eiropas kausa mačos, pēdējā no tiem pret tā brīža Turcijas čempioni "Pinar Karšiyaka" nospēlējot 33 minūtes un gūstot astoņus punktus, kā arī izcīnot sešas atlēkušās bumbas.

198 centimetrus garais vieglais uzbrucējs šovasar būs viens no Latvijas U18 izlases līderiem gaidāmajā Eiropas čempionātā, kas no 30. jūlija līdz 7. augustam risināsies Turcijas pilsētā Samsunā.

"Ar Strautiņu turpinām iesākto ceļu, integrējot mūsu jaunos spēlētājus pirmajā komandā," komentēja kluba sporta direktors un bijušais Itālijas izlases centrs Alesandro Frozini. "Artūrs jau pierādījis, ka fiziski atbilst A sērijai, taču gan mēs, gan viņš pats zina, ka vēl daudz jāstrādā pie tehniskajiem aspektiem. Smagi strādāsim, veidojot sinerģiju starp pirmo komandu un jaunatnes komandu."

Strautiņam šis būs pirmais profesionālais līgums karjerā, bet, tā kā spēlētājs vēl divus gadus drīkstēs pārstāvēt arī jaunatnes komandu un kopā tajā būs nospēlējis četras sezonas, no 2018. gada Strautiņš Itālijas čempionātā vairs netiks uzskatīts par ārzemnieku.

"Pirmkārt, vēlos pateikties klubam par šo iespēju. Šajos divos pavadītajos gados esmu izbaudījis laiku šeit, jo mani labi pieņēma gan jauniešu komandā, gan pirmajā komandā," līguma parakstīšanu komentēja pats Strautiņš. "Lai gan esmu priecīgs par pirmo profesionāļa līgumu, apzinos, ka man katru dienu smagi jāstrādā, lai kļūtu par labāku spēlētāju. Paldies arī ģimenei, kas man ļoti palīdz šajā laikā, ko pavadu prom no mājām."

Iepriekš līdzīgu ceļu izgāja Latvijas valstsvienības uzbrucējs Ojārs Siliņš, kurš uz Redžo Emīliju aizbrauca 17 gadu vecumā un pēc divām jaunatnē pavadītajām sezonām pēdējās četras sezonas nospēlēja "Grissin Bon Reggio Emilia", izcīnot Itālijas Superkausu, FIBA Izaicinājuma kausu un divas reizes kļūstot par Itālijas vicečempionu, kā arī 2014. gada labāko aizsardzības spēlētāju līgā.

Izmantotie resursi:
Arturs Strautins diventa professionista -...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2016-07-14 18:19, pirms 8 gadiem
Kur info par vēl vienu Latvieti nba??? Davis Bertans and Baskonia officially part ways
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2016-07-14 18:23, pirms 8 gadiem
BirojsPiesledzas rakstīja: Man oficiaali ir 8cm
Kad Birojā remonts? Cik maksā palīgstrādniekam?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2016-07-14 18:54, pirms 8 gadiem
BirojsPiesledzas rakstīja: Sambo, dzudo, karatee - vagons lido mistkastee
kas jums šodien pusdienās bija a???
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-07-14 20:52, pirms 8 gadiem
Ļoti labs solis, vismaz nebūtu jāstagnē uz VEF beņķa.

     [+] [-]

, 2016-07-14 20:52, pirms 8 gadiem
Rietumu vilciens rakstīja: pirms 2 h vēl nebija, bet gaidam oficiālu paziņojumu.
es tev vēlreiz prasu, no kuriem krūmiem izlīdi? Saldai impis netu bij nogriezis vai?

     [+] [-]

, 2016-07-14 23:37, pirms 8 gadiem
Kā ir ar draftu, kādas izredzes un kad? Un vai var pieteikties draftam, ja tev ir līgums darbībā?

     [+] [-]

, 2016-07-15 00:05, pirms 8 gadiem
Levitate rakstīja: Kā ir ar draftu, kādas izredzes un kad? Un vai var pieteikties draftam, ja tev ir līgums darbībā?
Nu, lai cik labs un talantīgs, man kaut kā šķiet, ko Strautiņš tomēr nav NBA formāts! Labu, stabilu karjeru Eiropā, iespējams pat Eirolīgā gan redzu un novēlu!

     [+] [-]

, 2016-07-15 09:45, pirms 8 gadiem
Porziņģis, Bertāns, Siliņš, Strautiņš... Šis ir tas ceļš, kurš būtu jāiet jaunajiem. Visādas NBA Vasaras līgas un līgumi agrā jaunībā ar pirmajām komandām, ir ceļš, kurš ved uz nekurieni...

     [+] [-]

, 2016-07-15 16:30, pirms 8 gadiem
ficuks rakstīja: Nu, lai cik labs un talantīgs, man kaut kā šķiet, ko Strautiņš tomēr nav NBA formāts! Labu, stabilu karjeru Eiropā, iespējams pat Eirolīgā gan redzu un novēlu!
Par Kurucu katrā ziņā šobrīd noteikti labāks. Tāpēc šķiet jocīgi, ka Kurucam visi prognozē augstas vietas draftā, īsti nesaprotu, no kā tas izriet, jo pēc spēles uzbrukumā viss par labu Strautiņam