Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Kuksiks: "Apsvēru domu palikt Eiropā ģimenes dēļ"

Andrejs Siliņš

Kuksiks: "Apsvēru domu palikt Eiropā ģimenes dēļ"
Rihards Kuksiks
Foto: Kaspars Volonts, fibaeurope.com

"Apsvēru iespēju palikt Eiropā un sākt profesionāļa karjeru. Galvenokārt, ģimenes dēļ," plašā intervijā azcentral.com atklājis Latvijas valstsvienības basketbolists Rihards Kuksiks. Uzbrucējs dalījies pārdomās par startu izlasē, iespēju jau šogad uzsākt profesionāļa karjeru un jauno sezonu.

"Mājās pabiju aptuveni divus mēnešus, bet lielāko daļu šī laika pavadīju izlasē," Kuksiks atceras aizvadīto vasaru. "Tā noteikti bija laba pieredze. Spēlējām pret ļoti labiem spēlētājiem un augstas klases komandām kā Itālija, Izraēla un Melnkalne. Katrā no tām bija vismaz pa vienam NBA spēlētājam, pārējie bija Eirolīgas klubu spēlētāji. Spēlēšana pret tādām komandām man ļoti palīdzēja, kaut vai tikai tas, lai redzētu tik augstas kvalitātes basketbolu."

Tāpat Rihards atklāja, ka jūtas labākā sportiskā formā nekā iepriekš: "Pārāk daudz šajā starpsezonā svaru zālē nedarbojos, bet daudz spēlēju basketbolu. Centos ievērot savu [sportista] diētu. Pagājušajā sezonā svēru ap 215 mārciņām, tagad aptuveni 205. Jūtos daudz labāk, esmu kļuvis ātrāks."

"Apsvēru iespēju palikt Eiropā un sākt profesionāļa karjeru," atklāja Kuksiks. "Galvenokārt, ģimenes dēļ. Situācija tur [Latvijā] ir smaga. Tomēr mamma man teica, ka man jāpabeidz skola, šis ir pēdējais gads, un tas vienkārši jāizdara. Ekonomiskā situācija ir vienkārši smieklīga. Ir diezgan smagi. Tas arī bija viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc apsvēru iespēju sākt profesionāļa karjeru - lai palīdzētu ģimenei."

"Atstāt mājas ir grūti, jo man atkal jāpamet daudz kas," izjūtās dalījās uzbrucējs. "Man bija laba statistika izlasē, un tas nozīmē naudu. Zināju, ka, ja atgriezīšos universitātē, man jāparāda īpaši labs sniegums šosezon. Esmu gatavs jebko, lai ar komandu sasniegtu vairāk. Izlasē jautāju komandas biedriem bieži par to, kā ir būt profesionālim. Katru dienu ir divi treniņi, bet nav jāuztraucas par skolu, un tas man ir nozīmīgi. Tā būtu labākā lieta pasaulē - nedomāt par skolu un vienkārši spēlēt basketbolu. To es arī vēlos darīt dzīvē."

"Dažbrīd pagājušajā sezonā morāli biju citā pasaulē," pagājušo sezonu atcerējās Rihards. "Tās bija dažādas lietas ārpus basketbola. Domāju par mājām, savainojumiem un skolu. Lielākais iemesls tam bija ģimene. Mana mamma zaudēja darbu. Centos nomierināties." Tomēr basketbolists uzsver trenera Herba Sendeka nozīmi: "Mums ir ļoti laba komunikācija. Viņš vienmēr man palīdz. Basketbola laukumā viņš no manis spēj izdabūt maksimumu."

Izmantotie resursi:
Arizona Local News - Phoenix Arizona News -...

 +29 [+] [-]

, 2010-10-01 14:13, pirms 14 gadiem
Turies, Tev izdosies tikt pie laba līguma pēc pēdējā gada Arizonā!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +26 [+] [-]

, 2010-10-01 14:21, pirms 14 gadiem
Šitas gan iedeva pa jūtām.
Īstenībā Kuksiku var apbrīnot par to, ka neskrien pēc naudas.
Lai tev viisss izdodas!

  +8 [+] [-]

, 2010-10-01 14:25, pirms 14 gadiem
taa ir LV....peedejais kas izbrauc izsledz lidostaa gaismu...

  +5 [+] [-]

, 2010-10-01 14:27, pirms 14 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Nu tik daudz jau viņš tāpat uzreiz nenopelnīs, lai nodrošinātu sevi, mammu un citus radus bezdarbniekus. Jāturpina mācības, tas dos daudz lielākas perspektīvas nākotnē. Bet basketbolista karjera būs īsa.
Kuksiks jau negrib pabarot visus bezdarbniekus. Bet vecākus nodoršināt no basketbolista algas domāju, ka nebūs problēmu. Nē nu ko nozīmē nodrošināt (ar jaunākajiem meršiem un māju jūrmalā varbūt sākumā arī nenodrošinās).
Slēpts komentārs: Straka
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2010-10-01 14:30, pirms 14 gadiem
Besī tie Latvijas politiķi, kuri tik tālu mūs ir noveduši, ka pat aiz dīķa jau zin kā mēs knapinājamies. Vēl nākošo gadu jāgriež, tad atkal pateiks, ka jāgriež utt. Kuksikam novēlu tomēr pabeigt skolu, jo ar basketbolu jau visu dzīvi nenodarbosies un jābūt augstas klases spēlētājam, lai nodrošinātu atlikušo dzīviu. Ja ar basketu kautkas noiet greizi, tad vismaz kautkāda izglītība būs un darbu varēs dabūt, kautgan pie mums Latvijā ar darbu tā ir kā ir.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2010-10-01 14:43, pirms 14 gadiem
To Straka: A par ko tad vēl viņam vajadzēt domāt??? Jebkurš cilvēks domā par naudu - jeb kā nodrošināt sev un saviem tuviniekiem pēc iespējas labāku dzīvi. Kapēc sportistam būtu jādomā savādāk???
Un ja tādā situācija notikusi, ka tuvienku zaudē šeit darbu - skaidrs, ka nav viegli spēlēt kaut kādā universitātē ar kaut kādu cerību tikt pie NBA līguma (kurš arī naudas ziņā pirmos gadus nemaz tik iespaidīgs nav), vai arī izvēlēties Eirolīgu ar garantētu labu līgumu....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2010-10-01 15:03, pirms 14 gadiem
druumais rakstīja: To Straka: A par ko tad vēl viņam vajadzēt domāt??? Jebkurš cilvēks domā par naudu - jeb kā nodrošināt sev un saviem tuviniekiem pēc iespējas labāku dzīvi. Kapēc sportistam būtu jādomā savādāk???
Un ja tādā situācija notikusi, ka tuvienku zaudē šeit darbu - skaidrs, ka nav viegli spēlēt kaut kādā universitātē ar kaut kādu cerību tikt pie NBA līguma (kurš arī naudas ziņā pirmos gadus nemaz tik iespaidīgs nav), vai arī izvēlēties Eirolīgu ar garantētu labu līgumu....
Ko Tu cepies tā it kā es Kuksikam kaut ko pārmestu. Konstatēju faktu un pat savas domas neizteicu. Saturies un bez stresainiem "?????"

 +11 [+] [-]

, 2010-10-01 15:27, pirms 14 gadiem
ģimene - tā ir motivācija, kādēļ Rihards daudz ko savā karjerā sasniegs.

  +1 [+] [-]

, 2010-10-01 15:33, pirms 14 gadiem
veciit, shaks savu pirmo ljimonu nopelniija universitaatee

  -1 [+] [-]

, 2010-10-01 16:07, pirms 14 gadiem
veiksmi Tev vecais!

  -1 [+] [-]

, 2010-10-01 18:56, pirms 14 gadiem
Labāk lai ģimene paciešas un pēc tam ar vērienu uzdzīvos nu pirmā NBA līguma! (

  +1 [+] [-]

, 2010-10-01 19:03, pirms 14 gadiem
Patiešām palika mazliet stulbi, lai izlasa šo AŠ(2) , un padomā vēlreiz vai tur ir vajadzīgi.

  +1 [+] [-]

, 2010-10-01 19:27, pirms 14 gadiem
Ticu, ka viss sakārtosies..pedējais gads vecīt..jāpabeidz!!! Turies Latvija ar Tevi!

  -1 [+] [-]

, 2010-10-01 19:45, pirms 14 gadiem
JTerry rakstīja: veciit, shaks savu pirmo ljimonu nopelniija universitaatee
veciit, universitaatee algas NEDRIIKST maksaat, un ari kaa davanas nevar sanjemt, ja nemaldos vertiibaa virs 500 vai 1000$(iisti neatceros, bet google gan jau atradiisi)

  +1 [+] [-]

, 2010-10-03 18:29, pirms 14 gadiem
UZ NBA....vinns ir snaiperis un taadus tur veertee labi....katraa komandaa vajag kas triinnus laadee,bet ne katraa komandaa ir.....kaut vai timberwolves varu piemineet