Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Viedoklis: Vai "Valmieras" play-off sapnis jau izsapņots?

Andris Liepa
Andris Liepa

Viedoklis: Vai  "Valmieras" play-off sapnis jau izsapņots?
BK "Valmiera" vēl nav zaudējusi sapni par Play-Off
Foto: Edgars Vaivads

Lai arī cik bezcerīgi BK “Valmiera” šosezon ir spēlējusi Aldaris Latvijas Basketbola līgā, tomēr pēc šī vakara uzvaras pār BK “Jēkabpils”, vidzemnieku cerības joprojām ir dzīvas. Komandai labi jānospēlē atlikušās desmit spēles, un jācer uz ne pārāk veiksmīgu regulārā turnīra izskaņu BK “Jelgava” un BK “Jēkabpils” izpildījumā. Pie šiem nosacījumiem sestā vieta turnīra tabulā ir gana reāla.

Pēc pēdējām LBL kārtām, izskatās, ka “Barons/LDZ” sāk ieskrieties, un Agra Galvanovska metodes sāk dot rezultātu. Pēdējos piecos mačos zaudēts abiem pērnās sezonas finālistiem –“VEF Rīga” un BK “Ventspils”, bet uzvarētas trīs spēles pa vidu. Mača galotnē uzvarēta labi spēlējošā “Jūrmala/Fēnikss”, kā arī ar vairāk kā desmit punktu pārsvaru apspēlēti savi sīvākie konkurenti par vietu izslēgšanas spēlēs. Ja pieņemam, ka “Barons/LDZ” uzņemto ritmu turpinās, tad par pēdējo vietu izslēgšanas spēļu vilcienā jeb sesto vietu LBL regulārajā turnīrā cīnīsies trīs komandas – BK “Jēkabpils”, BK “Jelgava” un BK “Valmiera”.

Turnīra tabula:

VietaKomandaBilanceUzvaru %
1.BK Ventspils11-191.7
2.Liepāja/ Triobet15-478.9
3.Jūrmala/ Fēnikss14-573.7
4.VEF Rīga5-271.4
5.Barons/LDz11-1052.4
6.BK Jēkabpils10-1147.6
7.BK Jelgava8-1240.0
8.BK Valmiera7-1433.3
9.Latvijas Universitāte5-1426.3
10.BK Saldus3-1615.8

Tātad, pieņemot, ka par pēdējo ceļazīmi cīnīsies trīs augstāk minētās komandas, mēģināsim novērtē BK “Valmiera” iespējas iekļūt izslēgšanas spēlēs. Pēdējā uzvara pār tiešajiem konkurentiem BK “Jēkabpils” un zaudētāju neveiksme iepriekšējā mačā pret BK “Saldus”, valmieriešiem ir uzlabojušas cerības cīņā pret “lūšiem”. Bet, lai precīzāk saprastu izredzes kvalificēties Play-Off, ieskatīsimies visu trīs komandu atlikušo spēļu kalendārā.

BK "Jēkabpils" kalendārs:

Nr.DatumsKomanda-KomandaNorises vieta
1.7.februārisBarons/LDz-BK JēkabpilsMārupes SC
2.14.februārisBK Jēkabpils-Liepāja/ TriobetJēkabpils SN
3.19.februārisBK Jēkabpils-Latvijas UniversitāteJēkabpils SN
4.28.februārisBK Saldus-BK JēkabpilsSaldus SN
5.7.martsBK Valmiera-BK JēkabpilsVidzemes OC
6.14.martsJūrmala/ Fēnikss-BK JēkabpilsTaurenītis
7.21.martsBK Jēkabpils-Barons/LDzJēkabpils SN
8.25.martsBK Jelgava-BK JēkabpilsZemgales OC
9.4.aprīlisLiepāja/ Triobet-BK JēkabpilsLiepājas OC
10.11.aprīlisBK Jēkabpils-BK JelgavaJēkabpils SN

BK "Jelgava" kalendārs:

Nr.DatumsKomanda-KomandaNorises vieta
1.4.februārisBK Jelgava-Latvijas UniversitāteZemgales OC
2.11.februārisBK Jelgava-BK SaldusZemgales OC
3.19.februārisBK Jelgava-Jūrmala/ FēnikssJelgavas SSC
4.4.martsBK Saldus-BK JelgavaSaldus SN
5.11.martsBK Jelgava-BK ValmieraZemgales OC
6.14.martsBK Jelgava-Liepāja/ TriobetZemgales OC
7.25.martsBK Jelgava-BK JēkabpilsZemgales OC
8.28.martsBarons/LDz-BK JelgavaMārupes SC
9.4.aprīlisBK Valmiera-BK JelgavaVidzemes OC
10.8.aprīlisLiepāja/ Triobet-BK JelgavaLiepājas OC
11.11.aprīlisBK Jēkabpils-BK JelgavaJēkabpils SN

BK "Valmiera" kalendārs:

Nr.DatumsKomanda-KomandaNorises vieta
1.14.februārisBK Saldus-BK ValmieraSaldus SN
2.18.februārisLiepāja/ Triobet-BK ValmieraLiepājas OC
3.1.martsBK Valmiera-Jūrmala/ FēnikssVidzemes OC
4.7.martsBK Valmiera-BK JēkabpilsVidzemes OC
5.11.martsBK Jelgava-BK ValmieraZemgales OC
6.14.martsBK Valmiera-BK SaldusVidzemes OC
7.21.martsBK Valmiera-Latvijas UniversitāteVidzemes OC
8.28.martsBK Ventspils-BK ValmieraVentspils OC
9.4.aprīlisBK Valmiera-BK JelgavaVidzemes OC
10.11.aprīlisBK Valmiera-Barons/LDzVidzemes OC

BK "Valmiera" nepieciešama bilance 8-2 (kopā 15-16)

Viena no valmieriešu priekšrocībām ir pateicīgais kalendārs. Sešas no spēlēm būs savu skatītāju priekšā, bet divi no izbraukuma mačiem ir pret komandām, kuras nosacīti vajadzētu uzvarēt (BK “Saldus” un BK “Jelgava), ja komanda patiešām vēlas spēlēt izslēgšanas mačos. Tas, kas BK “Valmiera” būtu jāpaveic atlikušajās 10 spēlēs – ir jāizcīna astoņas uzvaras, pabeidzot sezonas atlikušās desmit spēles ar bilanci 8-2. Šo rindu autors nekādas ilūzijas nelolo par vidzemnieku iespējām uzvarēt Ventspilī un Liepājā, tādēļ šīs divas izbraukuma spēles būtu jāieraksta zaudējumu bilancē. Vēl viena izbraukuma spēle ir Saldū ar līgas pastarīti, kur būtu jāuzvar, bet otra – Jelgavā. Šī būs gana grūta spēle, jo jelgavnieki ir bijis ļoti sīksts pretinieks gandrīz ikvienam, tomēr uzvara ir gana reāla. Pārējās sešas spēles notiks Vidzemes Olimpiskajā centrā – savu skatītāju priekšā. Neuzvaramu pretinieku šeit nebūs, jo no pirmā četrinieka būs jātiekas tikai ar “Jūrmala/Fēnikss” basketbolistiem, kuru veiksmes stāsts šobrīd ir mazliet apklusis. Pārējās pretinieces šobrīd LBL ieņem 5.-10. vietu. Vissvarīgākās, protams, būs savstarpējās spēles pret BK “Jelgava” un BK “Jēkabpils”, jo uzvaras šajos mačos dos iespēju pietuvoties vai atrauties no tiešajiem konkurentiem, un vienādu punktu gadījumā iegūt labāku savstarpējo bilanci.

BK "Jēkabpils" iegūst bilanci 5-5 (kopā 15-16)

Labākajās pozīcijās no autore izvēlētajām trīs konkurentēm šobrīd ir BK “Jēkabpils”, kuri saviem tuvākajiem sekotājiem BK “Jelgava”, kuri atrodas septītajā pozīcijā, ir priekšā par divām uzvarām. Tomēr jelgavniekiem ir par vienu spēli mazāk, tādejādi basketbola terminoloģijā varētu teikt, ka jēkabpiliešu pārsvars reāli ir pusotra uzvara. Pret valmieriešiem pārsvars ir mazliet lielāks – trīs uzvaras. Tomēr atlikušais spēļu kalendārs nekādu saldo dzīvi nesola. Izbraukumā ir jāaizvada seši mači, bet savās mājās būs jācīnās ar vicelīderiem – “Liepāja/Triobet” un “Barons/LDz”, kuri sāk uzņemt labu ritmu. Pieņemam variantu, ka atlikušajos 10 mačos jēkabpilieši izbraukumā zaudēs “Barons/LDZ”, BK “Valmiera”, “Jūrmala/Fēnikss”, “Liepāja/Triobet” un iespējams BK “Jelgava”, bet savās mājās neizdosies pārspēt liepājniekus. Pie šāda scenārija pēdējo 10 maču bilance varētu izskatīties 5-5 (vai pat 4-6). Tādā gadījumā BK “Jēkabpils” sezonu noslēgs ar bilanci 15-16. Bet BK “Valmiera”, izcīnot 8-2 bilanci, regulāro turnīru noslēgs ar 15-16. Šādā gadījumā Gata Meldera trenētā komanda būs savstarpējās spēlēs ieguvuši bilanci 3-1, kas dos viņiem priekšrocības augstākai pozīcijai tabulā.

BK “Jelgava” iegūst 5-6 (kopā 13-18)

Jelgavniekiem no pirmajām septiņām spēlēm sešas būs jāaizvada savās mājās, pa vidu izbraukumā tiekoties ar BK “Saldus”. Bet regulārās sezonas pēdējās četras spēles būs jāaaizvada viesos, turklāt divos mačos jātiekas ar saviem sīvākajiem konkurentiem cīņā par Play-Off, kā arī “Liepāja/Triobet” un “Barons/LDZ” basketbolistiem. Pie autora prognozētā scenārija, BK “Jelgava” uzvarētu LU, BK “Saldus” gan mājās, gan izbraukumā, pārspētu jūrmalniekus savās mājās un pieveiktu jēkabpiliešus. Visticamāk pēdējās četrās izbraukuma spēlēs pie uzvaras neizdosies tikt, tāpat savu skatītāju priekšā nāksies atzīt Liepājas un Valmieras pilsētu basketbola komandu pārākumu. Ja šāds scenārijs piepildās, tad atlikušo 11 maču bilance jelgavniekiem būtu 5-6, kas regulārā turnīra noslēgumā dotu bilanci 13-18. Ar šādu uzvaru un zaudējumu skaitu visticamāk nāksies ierindoties astotajā vietā un atvaļinājumā doties jau 12.aprīlī.

Piebilde

Šīs prognozes balstītas uz varbūtību, kādai jāpiepildās, lai BK “Valmiera” kvalificētos izslēgšanas spēlēm. Valmierieši ārpus labāko sešinieka Latvijas Basketbola līgā nav palikuši kopš 2001.gada pavasara, kad tika izcīnīta septītā vieta, pēc atgriešanās no 1.līgas. 2002.gadā “Valmiera/Rūjiena” ierindojās 6.vietā, bet nākamos 12 gadus valmierieši nav bijuši zemāk kā piektajā pozīcijā.

BK “Valmiera” nākamajos 10 mačos izcīnīt astoņas uzvaras ir reāli sasniedzams uzdevums, bet ļoti grūts. Vēl jo vairāk, zinot komandas nestabilo spēli. Teorētiski var pietikt arī ar bilanci 7-3, pie nosacījuma, ja BK “Jēkabpils” 10 mačos zaudēs sešas reizes, kas nebūt nav nereāls scenārijs. Turpināsim sekot, kā šīm trīs komandām veiksies līdz 11.aprīlim, kad arī noskaidrosim vienu veiksmīgo komandu. Tomēr jāatceras, ka “Barons/LDZ” arī vēl nav garantējusi savu vietu izslēgšanas spēles, ja uzlabojušos sniegumu neizdosies noturēt līdz aprīļa vidum.

Kura no šīm komandām iekļūs LBL izslēgšanas spēlēs?

  • 114

  • 22

  • 81


1 2 39 komentāri

  +2 [+] [-]

, 2015-01-31 22:21, pirms 9 gadiem
Baronu var mierīgi pieskaitīt klāt pie tiem, kas ir uz naža asmens. Objektīvāk ir teikt, ka ir 4 komandas uz 2 vietām.

  +7 [+] [-]

, 2015-01-31 22:32, pirms 9 gadiem
viss var būt,Bet Baronam nav jāspēlē vairs ar Ventspili ,Vef,Liepāja un Jūrmala škiet 1 spēle atlikusi ,pārējais viss ar lejas galu.

  +7 [+] [-]

, 2015-01-31 22:36, pirms 9 gadiem
Tak netiks Valmiera! Visdrīzāk atkal zaudēs savā laukumā Saldus vai studentiem, un attā!

  +5 [+] [-]

, 2015-01-31 22:36, pirms 9 gadiem
Cik liels prieks, ka beidzot šajos algoritmos netiek ierauta Liepājas komanda.

 +11 [+] [-]

, 2015-01-31 22:36, pirms 9 gadiem
Ar Melderi kā galveno,tas ir nereāli,šī sezona ir norakstīta,jācer ka nākošajā sezonā būs cits treneris...

  +1 [+] [-]

, 2015-01-31 22:37, pirms 9 gadiem
xZ rakstīja: Baronu var mierīgi pieskaitīt klāt pie tiem, kas ir uz naža asmens. Objektīvāk ir teikt, ka ir 4 komandas uz 2 vietām.
Viedi vārdi!

  +3 [+] [-]

, 2015-01-31 22:38, pirms 9 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Tak netiks Valmiera! Visdrīzāk atkal zaudēs savā laukumā Saldus vai studentiem, un attā!
Tieši tā, lai stabili spēlētu Valmieras treneru korpuss ir par seklu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-01-31 22:40, pirms 9 gadiem
ziemeļi rakstīja: Ar Melderi kā galveno,tas ir nereāli,šī sezona ir norakstīta,jācer ka nākošajā sezonā būs cits treneris...
Pārunas notiekot ar Zoranu Kalpiču. Cik dzirdēju Gača būs otrais. Šutka. Belaja gorjačka, sovsem belaja.....

  +4 [+] [-]

, 2015-01-31 22:41, pirms 9 gadiem
Tads palags par vienu nabaga Valmieru, nespej fani norakstit klubu, kurs visu sezonu ir klibojis, gaida to mega uzvaru seriju lidz pedejai iespejamibai.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2015-01-31 22:41, pirms 9 gadiem
Barona sniegumā kritums varētu būt gaidāms pēc LBL zvaigžņu spēles, kad komandas atslēgas spēlētājam* varētu piemesties zvaigžņu slimība, par iekļūšana zvaigžņotajā LBL pamatsastāvā.

*Spēlētājs, kurš pie zāles dežurantes izņem/nodod ģērbtuves atslēgas. Apliecinot to ar parakstu žurnālā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Sporta novērotājs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2015-01-31 22:49, pirms 9 gadiem
fans366 rakstīja: Valmiera ir krietni labāka salīdzinot ar sezonas sākumu
Nav Liepāja VEF vai Ventspils līmeņa komanda
Tuvu ir, šosezon mierīgi varēja spēlēt ECH
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Sporta novērotājs

  +5 [+] [-]

, 2015-01-31 22:54, pirms 9 gadiem
fans366 rakstīja: Tāpēc, ka Valmiera atkarībā no dažām labām pilsētām mīl basketbolu
Shaubu par to nav, bet tas nemaina faktu ka ar esoso sastavu/budzetu rezultati ir vaji, vadiba nekas netiek mainits, skaabi. Tapec bez kadam butiskam izmainam, kuram jau ir par velu, prognozet tiks vai netiks playoff isti nav jegas.

  +5 [+] [-]

, 2015-01-31 22:55, pirms 9 gadiem
Protams, ka izsapņots, būtu paņēmuši normālu treneri sezonas sākumā, būtu jau sen iekšā PO zonā...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2015-01-31 23:14, pirms 9 gadiem
Skatos, ka te jau vietas dala. Sporta novērotājs kā vēja brāzma Liepājas novadā traucas uz priekšu un tic, ka viņa pusbankrotējušā un divus mēnešus algas neizmaksājušā komanda pēkšņi ierindosies aiz Ventspils komandas. Otri, pēc uzvaras pār komandu, kurai nav nekādas stratēģijas un plāna, ka nu beidzot Munameģis būs gāzts. Lai arī joprojām uzskatu, ka Liepājas un Jūrmalas patreizējā atrašanās vieta turnīra tabulā ir apstākļu sakritība, bet Jūs paši, jo īpaši Valmierā un Jēkabpilī devāt tādu iespēju gan Liepājā, gan Jūrmalā. Nu tad spiediet tagad "kaku" un pierādiet, ka varat arī "pakakāt" pa īstam, ne tikai virtuāli.

  +3 [+] [-]

, 2015-01-31 23:18, pirms 9 gadiem
Tas ir labais! rakstīja: Protams, ka izsapņots, būtu paņēmuši normālu treneri sezonas sākumā, būtu jau sen iekšā PO zonā...
Teikšu godīgi, Zvirgzdiņš bez jebkādiem, Junioriem Doveriem, Čipižauskiem un kūpinātajiem, būtu uz vienas kājas tagad balansējis Liepājas vietā turnīra tabulā.

  +3 [+] [-]

, 2015-01-31 23:20, pirms 9 gadiem
fans366 rakstīja: Sezonas sākumā sastāvs bija pašvaks
Pašvaks bija "ofiss", ne jau sastāvs. Ir tāds teiciens Boni, biznesā draugu nav.

  +4 [+] [-]

, 2015-01-31 23:50, pirms 9 gadiem
fanu klubs#13 rakstīja: viss var būt,Bet Baronam nav jāspēlē vairs ar Ventspili ,Vef,Liepāja un Jūrmala škiet 1 spēle atlikusi ,pārējais viss ar lejas galu.
Baronu pieskaitīju klāt tāpēc, ka, Barons ir tāds zvērs, ka tur nevar prognozēt drošas uzvaras arī pret šķietami vājākiem (kas tur pie vainas, to varbūt tikai paši zin, slikti ļauzi saka, ka totonkulis). Bet, ja tā bezkaislīgi paraugās uz tabulu, tad statistiski Valmierai ir mazāk iespēju tikt top 6 kā Baronam vai Jēkabpilij izkrist vai Jelgavai iekļūt.

  -4 [+] [-]

, 2015-01-31 23:59, pirms 9 gadiem
atnācu, ieraudzīju key 23 tizlos komentārus par valmieru un slavinošos komentus par superklubu liepāju, neesmu vīlies

  +3 [+] [-]

, 2015-02-01 01:43, pirms 9 gadiem
Cuku gana metodes ir tadas kadas vinas ir.aNav vajadzigi Rodiks un Kalve galvenie Barons vilceji pedejas speles pirms izslegsanas no komandas, betuznemt komanda vel 2 akstus paliga Zonnem ,tas ir normali. Begli noukrainas ne tikai pasliktinaja komandas speli ,bet nonicinaja latvijas speletaju limeni lidz cukcu limenim.cuku gans Galvanovskis izdarija visu lai izglabtu hoholus no nosausanas ukraina,bet ka speletaji vini ir zemaka limeni neka Latvijasspeletaji.JA utajums .....kapec LATvijai jabaro sos akstus.Latvijas dzekispele daudz labak.1

  +4 [+] [-]

, 2015-02-01 02:55, pirms 9 gadiem
Domaaju ka Valmiera netiks ieksaa!! Zaudes Liepajai, tai pasai Jekabpilij un Jurmalai.. ka ari vel Baronam.. nebuus

  -3 [+] [-]

, 2015-02-01 07:05, pirms 9 gadiem
Tiks par lielu Valmieru turās.

  +3 [+] [-]

, 2015-02-01 09:32, pirms 9 gadiem
Skarbi, bet viena no pēdējo divu gadu brondzas komandām paliks ārpus borta...

  +5 [+] [-]

, 2015-02-01 10:01, pirms 9 gadiem
Jau februāra sākumā varēs novērtēt, vai autora versija sāks piepildīties. Jēkabpilij 2 spēles (ar Baronu izbraukumā un Liepāju mājās), kur viņiem nāktos zaudēt, un Valmierai spēle Saldū, kur būtu jāuzvar. Kāda no tām vai visas var beigties arī citādi.
Piemēram, lai cik dīvaini, Valmiera Saldū vispār nekad nav uzvarējusi, Jēkabpils izskatās, ka šobrīd "bedrē", bet ir visas iespējas spēli uzlabot, nav jau tā, ka nevarētu kādu no tām paņemt, it īpaši ja pretiniekam diena sliktāka.

  +4 [+] [-]

, 2015-02-01 10:19, pirms 9 gadiem
Kura tad komanda ir tā pusbankrotējusī un 2 mēnešus algu naizmaksājusī? Arī šāda info ir būtiska prognozēšanā.
1 2 39 komentāri