Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

VEF budžets un mērķi nemainīgi - 1,4 miljoni, VTB playoff un Latvijas tituls

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

VEF budžets un mērķi nemainīgi - 1,4 miljoni, VTB playoff un Latvijas tituls
Jānis Gailītis. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Ceturtdien Elektrum Olimpiskajā centrā pirmssezonas preses konferencē Latvijas vicečempione basketbolā "VEF Rīga" paziņoja par kluba gaidāmās sezonas budžetu un mērķiem - vieta VTB Vienotās līgas izslēgšanas turnīrā un Latvijas čempiontitula izcīnīšana.

Edgars Jaunups, "VEF Rīga" valdes priekšsēdētājs:

"Šosezon notikušas daudz būtiskas pārmaiņas. Klāt nākusi Latvijas-Igaunijas līga, kas būs pietiekami liels notikums. Būs daudz jauna un interesanta no sportiskā viedokļa. Vasara aizvadīja smagā un grūtā darbā visās frontēs - gan kluba vadībai, gan treneriem un spēlētājiem. Šī ir VEF kluba jubilejas 60. sezona, ko gribētos aizvadīt īpaši. Mērķi paliek tradicionālie - iekļūšana VTB līgas "play-off" un Latvijas čempiontitula izcīnīšana. Arī Latvijas-Igaunijas līgā gribam izcīnīt uzvaru. Apzināmies, ka būsim starp favorītiem.

Finanšu kontekstā gan novērojama zināma stagnācija, kas ir izaicinājums, tāpēc patīkams pārsteigums, ka budžeta līmeni izdevies noturēt iepriekšējā līmenī. No otras puses - zināms rūgtums, ka neizdevās progresēt šajā ziņā, tomēr esam optimistiski noskaņoti. Paldies Ivaram Bērziņam un Gatim Jahovičam par komplektācijas darbu, esam sasnieguši tuvu 100% no tā, ko vēlējāmies paveikt. Rēķināmies ar 1.4 miljonu budžetu, taču jāņem vērā, ka inflācija ir realitāte. Ar spēlētājiem ir vieglāk, jo iespējams katru gadu pārskatīt līgumus, bet par pakalpojumiem, kas jāpērk kluba darbības nodrošināšanai, cenas turpina augt. Līdz ar to var teikt, ka budžets būs tāds pats, taču jāstrādā vēl efektīvāk.

Gribu akcentēt, ka situācija ar finansējumu sportā draud būt ļoti kritiska. To redzējām jau šīs vasaras ietvaros. Pāris klubi, kam vēl nesen bija pietiekami lielas ambīcijas, vairs nav vai arī tiem būtiski samazinājusies rocība. Ceru, ka ar "Es atbalstu sportu" aktivitāti šī ziņa sasniegs dzirdīgas ausis un posmā pēc vēlēšanām līdz novembrim, kad jāpieņem jaunais valsts budžets, nāks pozitīvas ziņas. Jāņem vērā, ka daudzi Latvijas izlases spēlētāji savu līmeni sasnieguši, spēlējot tieši Latvijā un tikai pēc tam devušies uz ārzemēm.

Ja uz Latvijas un Igaunijas līgas izveidi skatāmies perspektīvā, tad apvienošanās Baltijas ietvaros ir racionāls ceļš. Manuprāt, būtu jānāk klāt arī Lietuvai. Lai gan ar sieviešu līgu nevar vilkt tiešas paralēles, apvienošanai redzu vairāk plusus nekā mīnusus. Finansiālajā ziņā tas paver iespēju atvērt plašāku tirgu. Ceru, ka šis eksperiments pēc gada tiks atzīts par veiksmīgu un pēc pāris gadiem arī brāļi lietuvieši pieklauvēs pie durvīm un būs gatavi.

Fārmklubu attiecības LBL līmenī mums nav ne ar vienu citu klubu. Jā, daudzi VEF skolas spēlētāji ir pieteikti citu komandu sastāvos un par to ir prieks, jo daudziem būs iespēja sevi apliecināt šajā līmenī.

Līgums ar Artjomu Butjankovu nav noslēgts uz visu sezonu, taču ir savstarpēja sapratne par iespējamo notikumu attīstību. Zināmā mērā tas saistīts ar Mareka [Mejera] atveseļošanos, taču absolūti neizslēdzu iespēju, ka Artjoms varētu palikt komandā arī uz visu sezonu pat tādā gadījumā, ja ar Mareka atgriešanos viss noritēs bez aizķeršanās.

Jānis Gailītis, "VEF Rīga" galvenais treneris:

"Paldies vadībai par iespēju strādāt ar komandu. Par pagājušo sezonu - tā nebija slikta, taču sliktas bija beigas. Esam sēdējuši un analizējuši, meklējuši kļūdas. Labi, ka ir iespēja tās labot. Esmu pārliecināts, ka to arī izdosies izdarīt.

Esam piesaistījuši fiziskās sagatavotības treneri Oskaru Ernšteinu, kurš ir strādājis Eirolīgā un konsultē Deividu Blatu - tas vien par kaut ko liecina. Viņš ir augstākās raudzes speciālists un liels prieks, ka mūsu spēlētājiem būs iespēja strādāt kopā ar viņu.

No pagājušās sezonas sastāva esam saglabājuši sešus spēlētājus un par katru ir liels prieks, jo katrs ir nozīmīga komandas daļa. Esam priecīgi par Mareku, kurš palika uzticīgs klubam. Mums ir mērķi, kas vēl nav sasniegti un ko kopā mēģināsim izdarīt. Esam piesaistījuši ārzemniekus - tādi būs trīs. Pie šāda daudzuma leģionāru esam pieturējušies pēdējos gados, lai latviešu spēlētājiem nebūtu jāspēlē aiz ārzemnieku muguras. Veidojam komandu, izejot no pieejamajiem latviešu spēlētājiem un tad piesaistām ārzemniekus pozīcijās, kur tādi vajadzīgi. Klāt nācis Artūrs Ausējs, kurš ir Latvijas izlases kandidāts, klāt ir Andrejs Gražulis, kurš jau vairākas sezonas rāda augstu līmeni, bet vēl meklē savu vietu basketbolā. Roberts Stumbris savukārt ir viens no tiem, kuri vietējā tirgū mēģina izveidot sev karjeru, tagad ir nonācis pie mums un mēģinās sasniegt nākamo līmeni.

Aizvadītas astoņas pārbaudes spēles, bet sagatavošanās posmu koriģēja izlašu logs. Tomēr tā bija problēma arī citām komandām, kurām ir izlašu spēlētāji. Esmu drošs, ka sezonu sāksim pozitīvi."

Mareks Mejeris, "VEF Rīga" kapteinis:

"Sagatavošanās posms tuvojas beigām, visi uzņem optimālo formu. Ir ļoti foršas sajūtas pirms sezonas sākuma. Komanda no pirmās dienas ir saliedēta, jo kopā ir daudz latviešu. Pirmais mačs gaidāms pavisam drīz. Nezinu, vai došos laukumā no paša sākuma, bet komanda būs gatava. Visi ir augt griboši basketbolisti. VEF pēdējos gados tas ir raksturīgi – ņemt spēlētājus, kas grib sevi apliecināt, nevis atsist numuru. Sezonas laikā būs liels progress, un katrs sezonas beigās būs labāks nekā sākumā.

Katru dienu lieku klāt. Paldies klubam un treneriem, kuri nesteidzina lietas darīt ātrāk kā pats vēlētos. Nākamnedēļ, visticamāk, sākšu kopā ar komandu, un tad jau pēc sajūtām. Sāk kļūt vieglāk, diskomforts pazūd un viss kļūst labāk."

VEF pirmo spēli jaunajā sezonā aizvadīs 29. septembrī, savā laukumā uzņemot igauņu klubu Raplas "Avis Utilitas". Savukārt VTB līgā pirmais mačs 5. oktobrī, mājās spēkojoties ar Maskavas apgabala "Khimki".

"VEF Rīga" sastāvs 2019

#SpēlētājsPozīcijaAugumsDz.gadsValsts
0Stīvs ZeksCentrs210 cm1992ASV
1Ostins LūksAizsargs191 cm1994ASV
2Artūrs AusējsAizsargs192 cm1990Latvija
4Roberts StumbrisUzbrucējs200 cm1993Latvija
5Mareks MejerisUzbrucējs2001 cm1991Latvija
12Kristaps JaničenoksUzbrucējs196 cm1983Latvija
15Artis AteAizsargs192 cm1989Latvija
18Klāvs ČavarsCentrs205 cm1996Latvija
22Andris MistersAizsargs194 cm1992Latvija
24Andrejs GražulisUzbrucējs202 cm1993Latvija
25Eduards HāznersAizsargs194 cm1997Latvija
26Artjoms ButjankovsUzbrucējs205 cm1991Latvija
33Vinsents KonsilsAizsargs188 cm1990ASV

 +10 [+] [-]

, 2018-09-27 15:01, pirms 6 gadiem
Kad par mērķi beidzot kļūs Eiropas turnīri!?

  +5 [+] [-]

, 2018-09-27 15:06, pirms 6 gadiem
vienīgais mērķis, kas tiks sasniegts ir iztērēti 1.4 miljoni wanabī klubs, bez mājām

  -4 [+] [-]

, 2018-09-27 15:09, pirms 6 gadiem
Tikko paskatījos B4S programmu - patīkami bija uzzināt, ka VEF-Rapla spēli sestdien tiešraidē translēs šis kanāls.
Slēpts komentārs: file

  +1 [+] [-]

, 2018-09-27 15:22, pirms 6 gadiem
B4S ļoti bieži translē tieši VEF spēles

  +3 [+] [-]

, 2018-09-27 15:23, pirms 6 gadiem
hantele rakstīja: Kad par mērķi beidzot kļūs Eiropas turnīri!?
Igaunija ir Eiropā Kopumā gribētos, protams, kursu vairāk uz R

  +7 [+] [-]

, 2018-09-27 15:28, pirms 6 gadiem
Kaut kādi bezjēdzīgi mērķi. Kam interesē vtb.
Un tērēt pusotru miljonu, lai uzvarētu vienu konkurentu 200 skatītāju priekšā?
Tiešām, kur Eiropas turnīri.

  +1 [+] [-]

, 2018-09-27 15:29, pirms 6 gadiem
Janičenoks pārliecinoši vecākais spēlētājs VEF sastāvā. Nevienam citam basketbolistam nav pat 30 gadu.
Slēpts komentārs: H.E.N.R.Y.

  +5 [+] [-]

, 2018-09-27 15:32, pirms 6 gadiem
Mejeris gan malacis, augums aug pat 27 gadu vecumā.

  -4 [+] [-]

, 2018-09-27 15:47, pirms 6 gadiem
Ienācu izlasīt rakstu, pašķiru uz leju un ko redzu, atkal laba daļa ir želabainu raudu mums Latvijā ir divi augsta līmeņa klubi, kamēr citu nebūs, tikmēr neredzu lielu jēgu te eaudāt. Biju domājis, ka budžets mazāks būs. Vienīgi patīk jaunā biļešu iegādes sistēma.

  +4 [+] [-]

, 2018-09-27 15:58, pirms 6 gadiem
Real Rebel rakstīja: Nesapņojam, labi? Bez nopietna mārketinga nenāks ne uz kādu turnīru, vismaz vtb viņi finansiāli kaut cik iegūst.
Reksi cik tev J atmet?
Saki 10% no summas, ja negribi saukt precīzi

  -4 [+] [-]

, 2018-09-27 16:02, pirms 6 gadiem
file rakstīja: Kuram Latvijas klubam tad ir savas mājas? Piekrītu, ka OBLIGĀTI ir jāspēlē Eirokausos, tad arī cilvēki sāks nākt uz spēlēm. Saprotu, ka VTB līga sniedz lielu finansiālu atbalstu, bet ir jau apriebušās tās krievu komandas...
Nesapņojam, labi? Bez nopietna mārketinga nenāks ne uz kādu turnīru, vismaz vtb viņi finansiāli kaut cik iegūst....Pie tam paskatīsimies kā Polijas komandai ies, var Cez pēc tam izdomās atgriezties
Slēpts komentārs: Real Rebel

     [+] [-]

, 2018-09-27 16:09, pirms 6 gadiem
Nu nezinu, ja jau budžets tāds pats, tad kāpēc leģi šogad izskatās pašķidri, atkal būs sezonas laikā jāmaina.. Vajadzēja vismaz kārtīgu saspēlnieku, kā citus gadus, nevis bijušo studentu..

  +1 [+] [-]

, 2018-09-27 16:12, pirms 6 gadiem
jeepis59 rakstīja: Nu nezinu, ja jau budžets tāds pats, tad kāpēc leģi šogad izskatās pašķidri, atkal būs sezonas laikā jāmaina.. Vajadzēja vismaz kārtīgu saspēlnieku, kā citus gadus, nevis bijušo studentu..
Tāpēc, ka augstas klases leģis paņemtu apmēram 1/3 no visa VEFa budžeta. Un es šeit nerunāju par superklases špīleri.

  -1 [+] [-]

, 2018-09-27 16:19, pirms 6 gadiem
jeepis59 rakstīja: Nu nezinu, ja jau budžets tāds pats, tad kāpēc leģi šogad izskatās pašķidri, atkal būs sezonas laikā jāmaina.. Vajadzēja vismaz kārtīgu saspēlnieku, kā citus gadus, nevis bijušo studentu..
Tekstā tak ir minēts tas, ka ar spēlētāju algām nesaistītie izdevumi ir palielinājušies. Budžets jau tāds pats var palikt, tik spēlētāju algām budžeta daļa mazāka

     [+] [-]

, 2018-09-27 16:31, pirms 6 gadiem
Real Rebel rakstīja: Tekstā tak ir minēts tas, ka ar spēlētāju algām nesaistītie izdevumi ir palielinājušies. Budžets jau tāds pats var palikt, tik spēlētāju algām budžeta daļa mazāka
Kādas priekšnojautas par VEF gaidāmo sezonu? Optimistiskas vai piesardzīgas?

  -1 [+] [-]

, 2018-09-27 16:38, pirms 6 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Kādas priekšnojautas par VEF gaidāmo sezonu? Optimistiskas vai piesardzīgas?
Piesardzīgas. Nevar zināt, kā jaunie leģi izpaudīsies. Lūks it kā ar normālu piespēli ir, bet vismaz pārbaudes spēlēs izskatījās, ka galīgi nav adoptējies ar Eiropas basi vēl. Garais gals (Čavara un Gražuļa) personās dabūs iesvīst pret vtb leģiem, lai līdzi izskraidītu, tas pats Lat-Est līgā pret Kalev. Es vienīgi optimistiski skatos uz Mistera spēli un ceru uz Butjankova palikšanu komandā, jo pērnās sezonas beigās, Mejeris kā trešais numurs diezgan labi izskatījās un komandai bija pārsvars uzreiz.

P.s. izrādās, ka arī vef spēlēs divas spēles divās dienās, vakar tik uzzināju 😅 pirmo spēli jau neredzēšu, svecīšu vakars kapos ir svēta lieta, lai gan ceru, ka kaut kā izgrozīšos.

  -1 [+] [-]

, 2018-09-27 16:43, pirms 6 gadiem
Real Rebel rakstīja: Piesardzīgas. Nevar zināt, kā jaunie leģi izpaudīsies. Lūks it kā ar normālu piespēli ir, bet vismaz pārbaudes spēlēs izskatījās, ka galīgi nav adoptējies ar Eiropas basi vēl. Garais gals (Čavara un Gražuļa) personās dabūs iesvīst pret vtb leģiem, lai līdzi izskraidītu, tas pats Lat-Est līgā pret Kalev. Es vienīgi optimistiski skatos uz Mistera spēli un ceru uz Butjankova palikšanu komandā, jo pērnās sezonas beigās, Mejeris kā trešais numurs diezgan labi izskatījās un komandai bija pārsvars uzreiz.

P.s. izrādās, ka arī vef spēlēs divas spēles divās dienās, vakar tik uzzināju 😅 pirmo spēli jau neredzēšu, svecīšu vakars kapos ir svēta lieta, lai gan ceru, ka kaut kā izgrozīšos.
Tikai šajā rakstā uzzināju, ka līgums ar Butjankovu nav uz visu sezonu. Gribētos, lai viņš paliktu VEF.

  -1 [+] [-]

, 2018-09-27 16:53, pirms 6 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Tikai šajā rakstā uzzināju, ka līgums ar Butjankovu nav uz visu sezonu. Gribētos, lai viņš paliktu VEF.
Es arī nezināju to, Lat-Est līgā viņš ļoti noderēs. Cerams, ka visu sezonu paliks.

  +2 [+] [-]

, 2018-09-27 17:54, pirms 6 gadiem
Ja komanda nepiedalās Eiro kausos,tad kam viņa vajadzīga kremļa propagandai?

     [+] [-]

, 2018-09-27 18:15, pirms 6 gadiem
Kads no legjiem ir lietaskoks? Iepriekseja sezona bija vairaki labi, patikami parsteidza

  +1 [+] [-]

, 2018-09-27 18:31, pirms 6 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Man interesē gan VTB, gan LBL, gan LAT-EST līga.
Nu es par samērīgumu runāju. Priekš Latvijas tāda kalibra klubs, tomēr taču eirokausus varēja. Un vienmēr tas uzsvars uz lbl čempja titulu man personīgi šķiet dīvains tomēr. Vai arī tur ir papildus pievienotā vērtība, kuru nezinu.

  +1 [+] [-]

, 2018-09-27 19:16, pirms 6 gadiem
Mja, basketbola lielvalsts cienigi budzeti...

  +4 [+] [-]

, 2018-09-27 19:24, pirms 6 gadiem
Tas arī ļoti labi parāda Latvijas "flagmaņu" ambīcijas - nemainīgas. Stagnācija visā krāšņumā, ja citviet basketbols aug un aug, tad pie mums Latvijā pavisam bēdīgi.

     [+] [-]

, 2018-09-27 19:30, pirms 6 gadiem
Kaspars_Biedriņš rakstīja: Mja, basketbola lielvalsts cienigi budzeti...
kādas naudiņas ir piem. slovēņu čempī?

     [+] [-]

, 2018-09-27 19:36, pirms 6 gadiem
ice F-1 rakstīja: kādas naudiņas ir piem. slovēņu čempī?
Tu smiesies, bet es Sloveniju neuzskatu par basketbola lielvalsti. Tapat ka Griekiju par futbola. Cerams, saproti so analogiju...

  -1 [+] [-]

, 2018-09-27 21:18, pirms 6 gadiem
Tomasons rakstīja: Tas arī ļoti labi parāda Latvijas "flagmaņu" ambīcijas - nemainīgas. Stagnācija visā krāšņumā, ja citviet basketbols aug un aug, tad pie mums Latvijā pavisam bēdīgi.
Tu naudu iedosi? Ja nav naudas, nav attīstības, viss ir vienkārši

  -1 [+] [-]

, 2018-09-27 21:20, pirms 6 gadiem
Swordsman rakstīja: Nu es par samērīgumu runāju. Priekš Latvijas tāda kalibra klubs, tomēr taču eirokausus varēja. Un vienmēr tas uzsvars uz lbl čempja titulu man personīgi šķiet dīvains tomēr. Vai arī tur ir papildus pievienotā vērtība, kuru nezinu.
LBL tituls ir saprotams, jo sāncensība ar BKV, kas attiecas uz pirmo, tad, kāda starpība, kur spēlē, ja reāli ne uz ko augstu nepretendē? VTB, vismaz ir finansiāls pluss un otrs, ka dažādu apstākļu sakritības dēļ, vari tikt pat diezgan normālās pozīcijās.

  +1 [+] [-]

, 2018-09-27 21:48, pirms 6 gadiem
Real Rebel rakstīja: Tu naudu iedosi? Ja nav naudas, nav attīstības, viss ir vienkārši
Nav runa par to vai ir vai nav naudas, loģiski, ka mūsdienās nevienam "nav naudas". Šeit runa ir par sponsoru piesaistīšanu un zīmola pasniegšanu publikai, kādēļ tad Lietuvā vidusmēra komandām apmēram tāds pats vai pat nedaudz lielāks budžets kā mūsu TOP klubiem?

  -1 [+] [-]

, 2018-09-27 22:24, pirms 6 gadiem
Tomasons rakstīja: Nav runa par to vai ir vai nav naudas, loģiski, ka mūsdienās nevienam "nav naudas". Šeit runa ir par sponsoru piesaistīšanu un zīmola pasniegšanu publikai, kādēļ tad Lietuvā vidusmēra komandām apmēram tāds pats vai pat nedaudz lielāks budžets kā mūsu TOP klubiem?
Pirmkārt, tur ir uztvere cita, otrkārt, beidz melot par leišiem, viņiem ir tikai 4 klubi ar budžetu virs miljona, ar esošo budžetu VEF tur būtu +/-4 klubs, tas ir nezinot BKV budžetu, un šajā brīdī ir visa tava komentāra jēga pajukusi....Ir jāsaprot, ka ikviena sporta komanda Latvijā, darbojas ar to resursu apjomu, kāds ir un esošā ekonomiskā situācija sportā arī neko labāku nesola. No tā izriet, ka komandām tie mērķi nekas nebūs ar īpašu augšupejošu līkni. Tas protams pamainās, ja parādās, kāds lielāks sponsors.

  +1 [+] [-]

, 2018-09-27 23:42, pirms 6 gadiem
LBL tituls ir saprotams, jo sāncensība ar BKV, kas attiecas uz pirmo, tad, kāda starpība, kur spēlē, ja reāli ne uz ko augstu nepretendē? VTB, vismaz ir finansiāls pluss un otrs, ka dažādu apstākļu sakritības dēļ, vari tikt pat diezgan normālās pozīcijās.

Šis Rekša komentārs vnk labs, Reksi Tu savu pakaļu arī par naudu krieviem patdosi? Vtb gan VEFs pretendē uz augstam vietām, pilnīgi vai čempioni iedomu līgā... Tu idiņ sēdi traktora un atslēdz internetu !