Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"SilJa" pārtrauc darbību, apgalvojot, ka Jūrmalas dome piekrāpj komandu

Andrejs Siliņš

"SilJa" pārtrauc darbību, apgalvojot, ka Jūrmalas dome piekrāpj komandu
Foto: BK SilJa

Jūrmalas pilsētas dome, mēra Gata Trukšņa personā, nav izpildījusi savas saistības pret basketbola komandu “Silja” (agrāk “Jūrmala Betsafe”), kā rezultātā notiek komandas darbības pārtraukšana, vēstīts kluba paziņojumā.

Kluba paziņojums pilnā apmērā:

Jūrmalas dome piekrāpj basketbola komandu

Jūrmalas domes vadītājs un viņa kolēģi, pretēji solītajam un ignorējot oficiāla iepirkuma rezultātus, no 2019. gada augusta vidus, aizbildinoties ar birokrātiskām procedūrām, nebeidzamiem solījumiem un meliem – ‘’paņēma un uzmeta’’.

Šobrīd spēlētāju un treneru ģimenes ir nostādītas fakta priekšā, ka godīgi nopelnītais netiks atlīdzināts, atstājot bez iztikas avota uz ilgu laiku. Nekāda veida nožēlu vai līdzjūtību par šo cilvēku likteni pilsētas mērs un viņa kolēģi neizjūt.

Komandas pārstāvji līdz pēdējam brīdim uzskatīja, ka veselais saprāts ņems virsroku un Jūrmalas dome izpildīs uzņemtās saistības un piešķirs solīto finansējumu, lai būtu iespēja segt 2019./2020. gada sezonas izmaksas.

Biedrība “Jūrmalai un sportam” organizē un nodrošina basketbola komandas “Silja” (agrāk “Jūrmala Betsafe”) darbību.

Pirms priekšlaicīgā sezonas noslēguma notika komandas nosaukuma maiņa – no “Jūrmala Betsafe” uz “SilJa”.

Šobrīd Biedrība “Jūrmalai un sportam” konsultējas ar juristiem un apsver iespēju vērsties tiesā ar prasību pret Jūrmalas domi.

BK “SilJa”

"SilJa" šajā sezonā izcīnīja 11 uzvaras 22 spēlēs un "Pafbet" Latvijas-Igaunijas līgas kopvērtējumā sezonas pārtraukšanas brīdī ieņēma sesto pozīciju. Jūrmalnieki 2018. gadā izcīnīja Baltijas Basketbola līgas sudrabu, kā arī Latvijas čempionāta bronzu. 2019. gada sākumā Jūrmalas klubs organizēja Kaspara Kambalas atvadu spēli no basketbola, kas kļuva par vienu no Latvijas-Igaunijas līgas lielākajām ažiotāžām turnīra līdzšinējā pastāvēšanā.

Jūrmalas domes piešķirtais finansējums sezonu no sezonas bija būtiskākā budžeta veidošanas sastāvdaļa, sezonā rēķinoties ar 140 000 eiro, kas sadalīti divās daļās - 80 000 eiro kalendārā gada pirmajā pusē un 60 000 eiro kalendārā gada otrajā pusē. Augusta beigās klubs iesniedza nepieciešamo dokumentāciju par līdzfinansējuma piešķiršanu 2020. gadam 60 000 eiro apmērā, taču līguma noslēgšana šoreiz tika noraidīta.