Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Valmieras basketbola leģenda Amoliņš kļūst par "Valmiera Glass/ViA" treneri

Emils Ozerinskis

Valmieras basketbola leģenda Amoliņš kļūst par "Valmiera Glass/ViA" treneri
Sandis Amoliņš
Foto: Edgars Vaivads

Latvijas Basketbola līgas 2. divīzijas vicečempiones "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" treneru štābu papildinājis 36 gadus vecais treneris Sandis Amoliņš, kurš jaunajā sezonā darbosies līdzās komandas galvenajam trenerim Robertam Zeilem.

Valmieras studentu basketbola komanda "Valmiera Glass/ViA" turpina izskatīt iespēju jaunajā sezonā spēlēt Latvijas Basketbola līgas 1. divīzijā. Kā mēneša sākumā sarunā ar Sportacentrs.com norādīja komandas galvenais treneris Roberts Zeile, lai spēlētu augstākajā divīzijā nepieciešams pastiprināt komandas treneru korpusu. LBL 2. divīzijas vicečempionei to izdevies panākt, piesaistot vienībai ilggadējo Valmieras basketbolistu Sandi Amoliņu, kurš pēdējos trīs gadus trenējis Valmieras Bērnu sporta skolas audzēkņus un strādājis BK "Valmiera" basketbola sistēmā.

Trenera arodu Amoliņš uzsāka uzreiz pēc spēlētāja gaitu noslēgšanas, 2014./2015. gada sezonā kļūstot par BK "Valmiera" galvenā trenera asistentu. Pēc gada augstākajā divīzijā, nākamos divus gadus Amoliņš pavadīja trenējot LBL 2. divīzijas Valmieras jauno basketbolistu komandu. Vēl spēlētāja karjeras laikā no 2011.-2012. gadam Amoliņš pildīja spēlējošā trenera pienākumus "Vidzemes Augstskolas" komandā, palīdzot vienību no LBL 3. divīzijas ievest Latvijas čempionāta otrajā spēcīgākajā līgā.

17 gadus garajā spēlētāja karjeras laikā Sandis Amoliņš kļuva par vienu no Valmieras basketbola simboliem. Kopumā Latvijas Basketbola līgā Amoliņš ar dzimtās pilsētas komandu izcīnījis trīs bronzas medaļas un ilgu laiku bijis "Valmieras" komandas kapteinis. LBL čempionātā 190 cm garais aizsargs debitēja 1997./1998. gada sezonā. "Valmieras/Rūjienas" tolaik jaunie basketbola talanti izauga līdz nopietnam spēkam Latvijas čempionātā, spējot 2003. gadā izcīnīt pirmo LBL bronzu. Nākamajā gadā valmierieši debitēja FIBA Izaicinājuma kausā, uzrādot gana cienījam sniegumu un iekļūstot Austrumeiropas zonas Final-4. 2005. gadā "Valmieras Piens" sastāvā Amoliņš izcīnīja otro LBL bronzu, pēc kuras gandrīz visi valmierieši devās leģionāru gaitās. 2005./2006. gada sezonā vienīgo reizi aizsargs devās uz ārzemju klubu pievienojoties Polijas čempionāta vienībai Ostrovas "Stal". Pēc gada leģionāra statusā, Amoliņš atgriezās dzimtajā Valmierā, kur arī pavadīja visu turpmāko karjeru. Spēlētāja priekšpēdējā karjeras gadā 2012./2013. gada sezonā Amoliņš kā BK "Valmiera" kapteinis cēla virs galvas LBL trešās vietas kausu, nopelnot savu trešo bronzas medaļu.

Sandis Amoliņš ar LBL trešās vietas kausu 2013. gadā (Fofo: Jānis Priedītis)

Latvijas Basketbola līgā Sandis Amoliņš ar 3244 gūtiem punktiem 395 aizvadītās spēlēs ir visu laiku otrais rezultatīvākais Valmieras basketbolists, atpaliekot tikai no Daiņa Bertāna (3871). Savukārt ja Amoliņa statistikai pieskaita arī Baltijas basketbola līgā 1044 gūtos punktus un FIBA Eiropas līgā gūtos 104 punktus, Amoliņš ar 4392 karjeras laikā gūtiem punktiem ir pārliecinošs Valmieras basketbola līderis. Potenciāli tuvākajam sekotājam Jānim Kaufmanim līdz Amoliņa sasniegtajam pietrūkst 628 punkti.

Jaunajā sezonā Sandis Amoliņš komandā ar Robertu Zeili trenēs gan Vidzemes Augstskolas studentus, gan kluba sistēmā esošos bērnus un jauniešus.

"Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" valdes locekļa Mika Baloža komentārs: "Esam gandarīti par Sanda Amoliņa atgriešanos mūsu klubā. Pirms sešiem gadiem Sandis palīdzēja mūsu komandai spert pirmos nopietnos soļus basketbola sabiedrībā, kad jaundibinātais klubs uzvarēja Latvijas basketbola 3.divīzijā un iekļuva Latvijas čempionāta otrajā spēcīgākajā divīzijā. Esam pārliecināti, ka kopā ar komandas galveno treneri Robertu Zeili, jaunais treneru tandēms turpinās kluba veiksmīgi iesākto attīstības ceļu un palīdzēs mums sasniegt jaunas virsotnes. Mūsu augstākā prioritāte vienmēr ir bijusi gan vietējie spēlētāji, gan vietēji speciālisti. Sandis Amoliņš ir viens no pieredzējušākajiem Valmieras basketbolistiem, kurš pēdējos gados veiksmīgi pārkvalificējies trenera amatā. Amoliņa bagātā spēlētāja pieredze un pēdējos gados uzkrātas zināšanas darbā ar jaunatni būs labs papildinājums darbā ar mūsu sistēmas spēlētājiem. Vēlam veiksmi!"

Komandas jaunais treneris Sandis Amoliņš: "Prieks par iespēju pievienoties "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" kolektīvam. Komanda ir sevi parādījusi kā mērķtiecīgu komandu ar augstiem mērķiem un interesantu skatījumu uz nākotni. Uzskatu, ka darbs kopā ar Robertu Zeili būs interesants un panākumiem bagāts. Tas būs jauns izaicinājums strādāt ar studentiem, sagatavojot viņus tādā formā, kas var konkurēt arī ar LBL1 komandām. "

Slēpts komentārs: Skudriniekss

  -2 [+] [-]

, 2017-07-25 15:21, pirms 7 gadiem
Opā! Izskatās, ka šobrīd Valmiera Glass/ViA veidojums varētu būt stabilāks par Valmieru/ORDO pašreizējā izskatā. Vismaz treneru sastāvs tur tagad nopietns - viens no labākajiem Latvijas jaunajiem treneriem Roberts Zeile, kuram sen vajadzēja kādu no valsts jaunatnes izlasēm kā galvenajam trenerim dot rokās, un Sanča, kurš arī jau labi apburzījies trenera darbā. Tas ir spēks! Pie tam, šim duetam varētu būt arī sertifikāti abiem kā treneriem.

  +1 [+] [-]

, 2017-07-25 15:24, pirms 7 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Divas Valmieras komandas LBLā, tas jau ir interesanti! Ņemot vērā, ka arī Valmieras ORDA spēlēšot ar jaunajiem, tad tur būs īsti dērbiji pilsētā.
Pilsētas iedzīvotājiem un viesiem svētki - faktiski katru nedēļu pilsētā būs spēles.
Varētu jau nenoraustīties spēlēšanai LBL. Jauna projekta ienākšanai pašlaik brīdis ir labvēlēigs - vecais vidusslānis pa lielam sabiris, ar kremlistiem un hūtistiem tā knapāk, bet ar citiem tā saruna nesanāktu bezcerīga. Bez tam interesanti - abi klubi bāzējas uz jauniem spēlētājiem (LV principā savādāk ir grūti, maciņi tādi paplāni), bet - ORDO brigādi komplektē caur internātu, ViA - no vidusskolu absolventiem , lielākoties Ārrīgas sporta skolu beidzējiem . Katrā ziņā - veiksmi Sandim kā treneim un komandai.

  -4 [+] [-]

, 2017-07-25 15:43, pirms 7 gadiem
Laikam izdevies trūkstošo summu '' salasīt '' !!!
Veiksmi puikām !!!
Hm , jauna problēma parādīsies ... par ko lai fano !!!
Sauksim VALMIERA .... domāts abām komandām !!!!

  +2 [+] [-]

, 2017-07-25 15:49, pirms 7 gadiem
Valmierai divas, Jēkabpilij neviena?...
Tas tiešām?
Kuri te groza grozabumbas naudas?

  +3 [+] [-]

, 2017-07-25 15:50, pirms 7 gadiem
Līdz kuram datumam klubi vēl var pieteikties spēlēšanai LBL1? Un kad ViA un ''Jēkabpils'' paziņos savus lēmumus?

  -3 [+] [-]

, 2017-07-25 15:55, pirms 7 gadiem
Cik dzirdēts, tad pilsētas mērs neesot atbalstījis šo komandu ceļā uz LBL1, par ko tiešām jābrīnās. Jo grūst pilsētas naudu lielos parādos esošo Ordo, īsti nav saprotams.
Ar šo soli ViA kļūst ļoti simpātiski, izskatās ka komandas vadība zina ko dara un komanda veidojas simpātiska. Gan kā tā izskatās, gan tagad pieaicinot Amoliņu. Lai izdodas tikt LBL1.

  +1 [+] [-]

, 2017-07-25 16:08, pirms 7 gadiem
Es ar domāju '' īstais '' brīdis ienākt LBL. Jūrmala nestartēs, laikam Jēkabpils ar . Spēlētājiem spēlēt vajadzēs kaut kur cenas ies uz leju , spēlētājus varēs nopirkt par '' pieņemamām '' cenām

  +5 [+] [-]

, 2017-07-25 16:21, pirms 7 gadiem
Jopcik. Itkā lai jau spēlē, bet vai sastāvs arī tiks pārveidots?...Tad jau drīz pilsētas čempja veči arī varēs spēlēt LBL..
un par Amolu kā treneri, nav komentāru....

  -1 [+] [-]

, 2017-07-25 16:55, pirms 7 gadiem
makšķernieks1000 rakstīja: Gunti Vīksna tu nopietni? Ko tad treneris Roberts Zeile ir izaudzinājis izņemot Valteru Vēveri, kuram ari vel daudz jāmācas...Dzirdēju par Hermanovski kurš atnāca no Valmieras uz VEF skolu, ka viss no nulles ir bijis jāmāca..Nepārvērtēsim treneri Zeili
Ja jau viņš neko nemāk (Hermanovskis ) tad KAPĒC paņēma , ja jau viņam viss jāsāk mācīt no nulles , kāpēc nelaiž uz visām četrām debess pusēm , kad konstatēja viņš ir apaļa nulle !!!!! Pēc kura ieteikuma tika paņemts , tad tas vēl lielāks nulle , neredzēja kad neko , pilnīgi neko nemāk !

  +1 [+] [-]

, 2017-07-25 16:57, pirms 7 gadiem
izskatās, ka škiedra pieslēgs lielus resursus VIA un tā būs nr.1 komanda budžea ziņā Valmierā. ordo laikam esot lieli parādi palikuši par pagājušo sezonu.

bet otra lieta, japiekrīt makšķernieks1000 par treneri..vēl jāaug un cerams augs un pēc pāris gadiem iedos kādu jaunatnes izlasi patrenēt. amoļins vairāk plaudēs ar plaukstām, nekā ko citu darīs. bet veiksmi visiem.

  +6 [+] [-]

, 2017-07-25 17:00, pirms 7 gadiem
bundža rakstīja: Cik dzirdēts, tad pilsētas mērs neesot atbalstījis šo komandu ceļā uz LBL1, par ko tiešām jābrīnās. Jo grūst pilsētas naudu lielos parādos esošo Ordo, īsti nav saprotams.
Ar šo soli ViA kļūst ļoti simpātiski, izskatās ka komandas vadība zina ko dara un komanda veidojas simpātiska. Gan kā tā izskatās, gan tagad pieaicinot Amoliņu. Lai izdodas tikt LBL1.
Un ko tad tu Valmieras mēram Jānim Baikam iesaki darīt? Valmiera/ORDO ir visu iepriekšējo klubu pārmantotāja, galu galā viņi atnesa pirmo čempiontiotulu Valmieras basketbola vēsturē, ka kļuva par vienu no lielākajiem pelnrušķītes stāstiem Latvijas sportĀ! Ko ir sasniegusi VIA kā organizācija..Ok LBL3 tituls, un LBL2 fināls, bet tas pagaidām ir amatieru līmenī..

  -2 [+] [-]

, 2017-07-25 17:07, pirms 7 gadiem
makšķernieks1000 rakstīja: Gunti Vīksna tu nopietni? Ko tad treneris Roberts Zeile ir izaudzinājis izņemot Valteru Vēveri, kuram ari vel daudz jāmācas...Dzirdēju par Hermanovski kurš atnāca no Valmieras uz VEF skolu, ka viss no nulles ir bijis jāmāca..Nepārvērtēsim treneri Zeili
Vairāk kā nopietni! Te nav runa par to, ko kurš ko izaudzinājis, bet par to, ko Robčiks ar savām komandām ir sasniedzis gan LJBL, gan LBL2, gan Studentu līgā. Cik noprotu, tu Zeilem skaud, tāpēc neiešu te uzskaitīt visas viņa komandu izcīnītās medaļas pieminētajos čempionātos, ja gribēsi, pats atradīsi!
Ak VEF skolā visu no nulles jāmāca? Interesanti, ko tad tādu nāpraku uz Rīgu sauca, ko? Laikam gan tāpēc, ka Hermanovskis bija galvastiesu pārāks par tiem taviem Rīgas "tīrradņiem", ha, ha,ha!
P.S. Cik noprotu, tev žults plūst pāri malām, ja vēl mani atļāvies vārdā piesaukt. Nekreņķējies, šis nav tas puisis, par kura atbalstu man vajadzētu kaunēties, es te domāju Robertu Zeili.

  -1 [+] [-]

, 2017-07-25 17:13, pirms 7 gadiem
hokejaentuziasts rakstīja: Un ko tad tu Valmieras mēram Jānim Baikam iesaki darīt? Valmiera/ORDO ir visu iepriekšējo klubu pārmantotāja, galu galā viņi atnesa pirmo čempiontiotulu Valmieras basketbola vēsturē, ka kļuva par vienu no lielākajiem pelnrušķītes stāstiem Latvijas sportĀ! Ko ir sasniegusi VIA kā organizācija..Ok LBL3 tituls, un LBL2 fināls, bet tas pagaidām ir amatieru līmenī..
Te jautājums nav tik vienkāršs. Ir savi panākumi V/ORDO, ir savi arī VG/ViA, taču katrs savu panācis ar ļoti atšķirīgu finansējumu. Laikam būšu to pusē, kuri balsotu par VIENU SPĒCĪGU Valmieras komandu LBL virslīgā, ja tā notiks. Taču te ir vesela virkne problēmu, ar kurām tad vajadzētu tikt galā pie sarunu galda. Cik zinu, tad studenti par viņiem izteikto piedāvājumu Valmieras domi pat neinformēja, manuprāt, tas īsti pareizi nebija. Bet pagaidām vēl ar dubļiem mētāties nevajadzētu, jo ir daudz neskaidrību visā nākošajā LBL virslīgas čempionātā... Kamēr pagaidām kaut ko dzird tikai no VEFa, ventiņiem un Liepājas, no pārējiem ir biedējošs klusums. Pagaidīsim vēl!

  +4 [+] [-]

, 2017-07-25 17:23, pirms 7 gadiem
wolmar rakstīja: Vairāk kā nopietni! Te nav runa par to, ko kurš ko izaudzinājis, bet par to, ko Robčiks ar savām komandām ir sasniedzis gan LJBL, gan LBL2, gan Studentu līgā. Cik noprotu, tu Zeilem skaud, tāpēc neiešu te uzskaitīt visas viņa komandu izcīnītās medaļas pieminētajos čempionātos, ja gribēsi, pats atradīsi!
Ak VEF skolā visu no nulles jāmāca? Interesanti, ko tad tādu nāpraku uz Rīgu sauca, ko? Laikam gan tāpēc, ka Hermanovskis bija galvastiesu pārāks par tiem taviem Rīgas "tīrradņiem", ha, ha,ha!
P.S. Cik noprotu, tev žults plūst pāri malām, ja vēl mani atļāvies vārdā piesaukt. Nekreņķējies, šis nav tas puisis, par kura atbalstu man vajadzētu kaunēties, es te domāju Robertu Zeili.
Sorry ,ka iejaukšos, bet tie visi LJBL tituli izcīnīti ar BK Valmiera (tgd Valmiera/ORDO) paspārnē esošiem spēlētājiem..VIspirms Mālmanis, pēc tam MIška, šosezon U17 tituls lielā mērā pateicoties arī Ojāram Bērziņam, Dāvidam Vīksnem un Danielam Gersonam ... Tos tā kā grūti nosaukt par Zeiles audzēkņiem....Vienigais U13 tituls ir uz viņa pleciem...

  +4 [+] [-]

, 2017-07-25 17:29, pirms 7 gadiem
Veiksmi, bet es tāpat jaunajā sezonā būšu par "VALMIERA/ORDO"!!

  +2 [+] [-]

, 2017-07-25 17:38, pirms 7 gadiem
wolmar rakstīja: Vairāk kā nopietni! Te nav runa par to, ko kurš ko izaudzinājis, bet par to, ko Robčiks ar savām komandām ir sasniedzis gan LJBL, gan LBL2, gan Studentu līgā. Cik noprotu, tu Zeilem skaud, tāpēc neiešu te uzskaitīt visas viņa komandu izcīnītās medaļas pieminētajos čempionātos, ja gribēsi, pats atradīsi!
Ak VEF skolā visu no nulles jāmāca? Interesanti, ko tad tādu nāpraku uz Rīgu sauca, ko? Laikam gan tāpēc, ka Hermanovskis bija galvastiesu pārāks par tiem taviem Rīgas "tīrradņiem", ha, ha,ha!
P.S. Cik noprotu, tev žults plūst pāri malām, ja vēl mani atļāvies vārdā piesaukt. Nekreņķējies, šis nav tas puisis, par kura atbalstu man vajadzētu kaunēties, es te domāju Robertu Zeili.
Es tev iesaku apskatīties kā tgd Rainers Hermanovskis spēlē U18 izlasē, pie gadu vecākiem puišiem , viņš tur ir viens no līderiem..Par gadu VEF skola progress viņam ir milzīgs

  -1 [+] [-]

, 2017-07-25 18:06, pirms 7 gadiem
bet Hermanovskis tiešām Rīgā ir ļoti progresējis.

vēl basketbola līdzjutējiem jāatceras, ka Vēvera tēvs ir augstā amatā šķiedrā un tā nauda, kas tiek VIA, ir liels viņa nopelns. un Grīnbergs jau arī dabūja darbu pateicoties Vēverim vecākajam.

  +2 [+] [-]

, 2017-07-25 18:15, pirms 7 gadiem
motofans125 rakstīja: Sandis savā vietā. Savādāk no malas pērnajā sezonā mazliet smieklīgi izskatījās, kā konkurentu (LBL2 Valmiera/ORDO jaunā maiņa) komandas galvenais treneris, apmeklē visas BK VIA spēles un ar lielu sajūsmu tribīnēs sit plaukstas
Ja tiešām ir kā saki, tad tas īstenībā ir ļoti skumji… Vajadzēja labāk kā mērķi uzstādīt savu spēlētāju progresu un lai basketbola laukumā izdodas sasist pretinieku no Vidzemes augstskolas nevis sēdēt pretinieku atbalstītāju pirmajās rindās… Šajā konkrētajā gadījumā to arī sauc par lojalitāti savam darba devējam! Bet lai veicas!

  +1 [+] [-]

, 2017-07-25 18:57, pirms 7 gadiem
Opā. Kaimiņpilsētai vēl viens klubs LBL1? Itkā jau segums ir, zinot Valmieras stikla šķiedras peļņu, domāju savus 150k kā ģeneralsponsors arī varētu iedot, plus vēl no mazajiem uznemumiem kādus 100k kopā būtu svētīgi iekasēt..Bet tādā gadījumā jādomā ko ar sastāvu, vismaz 4-5 kadrus labus vajadzētu paņemt, ar pieredzi LBL1, un kuri būtu rezultāta taisītaji..Tad jau arī tur kkas var sanākt! Starpcitu cēsinieks M.Vīņauds ir bez līguma!! Labprāt viņu redzētu kādā no Valmieras komandām!

  +1 [+] [-]

, 2017-07-25 19:33, pirms 7 gadiem
Cesiniekspatriots rakstīja: Opā. Kaimiņpilsētai vēl viens klubs LBL1?
Kad Cēsis atgriezīsies kaut LBL2 līmenī?

  +1 [+] [-]

, 2017-07-25 19:43, pirms 7 gadiem
host22 rakstīja: Kad Cēsis atgriezīsies kaut LBL2 līmenī?
Nav ne jausmas...Man jau vairāk sāp sirds, ka sieviešu komanda aizgāja pa burbuli, bet ko var gribēt, viss balstijās uz Krišjāņa Kļaviņa entuziasmu un finansēm....

  +1 [+] [-]

, 2017-07-25 21:21, pirms 7 gadiem
wolmar rakstīja: Te jautājums nav tik vienkāršs. Ir savi panākumi V/ORDO, ir savi arī VG/ViA, taču katrs savu panācis ar ļoti atšķirīgu finansējumu. Laikam būšu to pusē, kuri balsotu par VIENU SPĒCĪGU Valmieras komandu LBL virslīgā, ja tā notiks. Taču te ir vesela virkne problēmu, ar kurām tad vajadzētu tikt galā pie sarunu galda. Cik zinu, tad studenti par viņiem izteikto piedāvājumu Valmieras domi pat neinformēja, manuprāt, tas īsti pareizi nebija. Bet pagaidām vēl ar dubļiem mētāties nevajadzētu, jo ir daudz neskaidrību visā nākošajā LBL virslīgas čempionātā... Kamēr pagaidām kaut ko dzird tikai no VEFa, ventiņiem un Liepājas, no pārējiem ir biedējošs klusums. Pagaidīsim vēl!
Tai vienai komandai apkārt aplam daudz vīreļi, kas šeptējas pa dažādām partijām galvaspilsētā. Šad tad sanāk, šad tad nesanāk. Ilgtermiņa procesos viņi nestabili.