Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

“Barons” ietur savu skandalozo līniju

“Barons” ietur savu skandalozo līniju
Kaspars Kambala "Barons/LDz" rindās

Ja paklausās basketbola sabiedrības runās, tad gana bieži esam dzirdējuši, ka šī Latvijas Basketbola līgas sezona ir visinteresantākā, kāda vien bijusi. Vaicāsiet, kādi tam iemesli? Viens noteikti varētu būt lielā konkurence uz izslēgšanas spēlēm, sīva komandu spēkošanās un neprognozējami rezultāti. Bet otrs – “Barons/LDz” komandas aktivitātes, kas piesaistījusi nedalītu uzmanību. Pat tādā “nebasketbola” pilsētā kā Lapmežciems, visi basketbola interesenti nevarēja tikt zālē, jo gribētāju redzēt “Barons” komandu bija vairāk, nekā vietu hallē… Ar ko tas izskaidrojams? Nu, ne jau ar lielisko sniegumu basketbola laukumos, jo šobrīd komanda LBL tabulā ir sestie un balansē un izslēgšanas spēļu robežas.

Basketbola pazinējiem klubs “Barons” asociējās ar tās prezidentu – Ivo Zonni. Visu cieņu šim vīram, jo viņa vadītais klubs ir sasniedzis virsotnes ne tikai Latvijas Basketbola līgā, bet 2008. gadā nesis Latvijas vārdu Eiropā, kad tika izcīnīts FIBA kauss. Tajā pašā sezonā uzvara gūta arī Latvijas Basketbola līgā, bet 2010. gadā panākums atkārtots. Jāatceras, ka lielie panākumi tika sasniegti ar ilgus gadus ārpus laukuma skandalozo basketbolistu Armandu Šķēli, kurš savos ziedu gados “Barons” rindās rādīja apbrīnojamu sniegumu. Pēdējos gadus klubs vairāk bija pazīstams ar to, ka regulāri ļoti lielu spēles laiku komandā izpelnījās viņa dēls – Dāvis Zonne. Daudziem tas izraisa smīnu, bet kluba īpašnieks savā komandā var pieņemt tādus lēmumus, kā vēlas. To mēs nevaram pārmest.

Runājot par šo sezonu, starpsezonā komandai piesaistīti uzreiz divi spēlētāji – Bricis un Miezis, kuriem 2014.gada pavasarī tika apturētas LBL licences sakarā ar totalizatoru sērgu un sarunātajām spēlēm. Pēc tam nāca vislielākā “bomba” – “Barons” rindās oficiāli tika pieteikts skandalozais basketbolists Kaspars Kambala, par kura gaitām nebūtu jāstāsta, jo lielākā daļa ir lasījusi par viņu izdoto grāmatu, kurā tiek aprakstītas kaspara gaitas blakus basketbolam. Par Kambalu varbūt skaidrs – nevar atrast piedāvājumus Eiropā, pēdējos gadus spēlējis Turcijas 2.līgā, kāpēc gan neuzspēlēsi LBL? Nākamais skandalozais papildinājums komandā bija Kristaps Valters, kurš plašāk Latvijas basketbola sabiedrībā pazīstams kā “Pajols”. Arī viņam dažādi apstākļi un lielās ambīcijas neļāva sezonu uzreiz uzsākt kādā spēcīgākā līgā. Lai arī pirms tam pats bija atklāti twiterī ironizējis par vājo līmeni LBL, pašam vien nācās šeit spēlēt, pirms došanās uz Turciju. Un visbeidzot, jau pavisam klusi pievienojās vēl divi “Tagad vai nekad” izlases spēlētāji – Kalve un Jahovičš. Vēl, iespējams palika nepamanīts fakts, ka sastāvā tika iekļauts arī pērnās sezonas “Saldus” viens no kaimiņu nadzīgākajiem “toto” spēlētājiem – Raimundas Danys. Šobrīd pie komandas ieraksts pretī viņa vārdam ir “vairs nav komandā”.

Rezumējot komandā sapulcinātos spēlētājus, var izdarīt zināmus secinājumus. Komandas stabilākā vērtība – Dāvis Zonne. Šeit jāsecina, ka laikam arī trenera izvēle nav nejauša, jo tieši Edgars Teteris ilgus gadus bija Dāvja treneris sporta skolā “Ķeizarmežs”, līdz ar to spēlētājam vienmēr blakus ir viņa ilggadīgais mentors. Tad vēl saujiņa ar azartspēļu cienītājiem – Bricis, Miezis un Danys, kā arī četri “Tagad vai nekad” spēlētāji – Kambala, K.Valters, Jahovičs un Kalve.

Jāatzīmē vēl kāds interesants fakts. Visiem labi zināmajā 29.novemra mačā “Barons/LDz” – BK “Ventspils”, kā tautā runā, ir bijusi dopinga kontrole. Tieši pēc tā mača par savu karjeras beigšanu paziņoja Mairs Četmens sakarā ar ģimenes apstākļiem, ko gan daudzi skaidro ar iekrišanu dopinga kontrolē. Bet interesanti, ka tieši ap to laiku “Baronam” bija uzbrucis vēdera vīrus… Ironiski bija paskatīties Ernesta Kalves pēcspēles interviju, kurā viņs ar ļoti īpašu izteiksmi izlocās, ka pārējie džeki nevarēja spēlēt vīruse dēļ…

Kalve skaidro "par vēdera" vīrusa uzbrukumu:

Šis viss tieši sakrita ar diviem latviešu bāleliņiem, kuri uz dopinga kontroli “uzrāvās” pie kaimiņiem Igaunijā. Tagad pat jau sāk mēļot, ka Bricis arī varbūt ir iekritis tajā liktenīgajā spēlē pret “Ventspili”. Tas gan nav apstiprinājies. Dīvaina arī ir Kambalas pazušana pēdējos mačos. Oficiāli – rokas trauma, bet par patiesajiem iemesliem varam vien minēt…

Un šeit – vēl viens jauns spēlētājs, kurš pievienojas “Baronam” šajā sezonā – lietuvietis Dovids Redikas. Arī šim spēlētājam ir skandaloza slava. 2013.gada oktobrī spēlētājs iesaistījās kautiņā, kurā uzbruka kādam no “Juventus” spēlētājiem. Pēc šī incidenta Redikas nācās atstāt “Lietuvas Rytas”, un karjeru turpināja “Pieno žvaigždes”. Tomēr “Barons” rindās spēlētājs izskatās, ka varētu iederēties.

Redikas izraisa kautiņu LKL:

Nevar noliegt, ar savu komplektāciju, spēlētāju slavu, komanda ir piesaistījusi nedalītu sabiedrības uzmanību, kā arī palielinājusi Latvijas Basketbola līgas popularitāti un interesi par to. Bet vai šis vis komandai ļaus sasniegt uzstādītos mērķus un ir savienojams ar profesionālā sporta pamatnosacījumiem? To mēs vēl redzēsim, kad sāksies Play-Off cīņas pavasarī.

Kurš "Barons" rindās ir skandalozākais basketbolists?

  • 82

  • 8

  • 7

  • 6


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2014-12-19 08:29, pirms 9 gadiem
turklāt Kalves intervija pēc spēles BBL turnīrā ar Somiem.Kur sakars ar Ventspili ?Kārtējais konkurentkomandas fanelis,visticamāk no Valmieras.

  -3 [+] [-]

, 2014-12-19 20:08, pirms 9 gadiem
Ko īsti auna Piere gribēja pateikt ? Ka ir 3,14pele

  +1 [+] [-]

, 2014-12-20 01:25, pirms 9 gadiem
Un to brandžu sponsorē LDZ, kas tā kā būtu valsts uzņēmums, kas daļējie tiek dotēts, tātad no mūsu visu nodokļiem! Un man nu galīgi nav sajūsma par šo faktu!

  +4 [+] [-]

, 2014-12-20 01:29, pirms 9 gadiem
fanu klubs#13 rakstīja: turklāt Kalves intervija pēc spēles BBL turnīrā ar Somiem.Kur sakars ar Ventspili ?Kārtējais konkurentkomandas fanelis,visticamāk no Valmieras.
Sakars tāds, ka ir jānozūd jau vienu spēli iepriekš, saproti!?? No kanāliem pienāk info, ka liks čurāt mēģenēs, un laicīgi tiek simulēta vēdergripa! Bet kā ir - ja spēlētājs konkrētājā spēlē, pēc kuras tiek veikta dopinga kontrole, nav izgājis laukumā, tad čurāt neliek!?

  +2 [+] [-]

, 2014-12-20 01:51, pirms 9 gadiem
Redikas urlīgi uzvedās, bet nevar noliegt, ka tas laksts, kurš krita autā ar bumbu, to kamoli tēmēja Redikam galvā - tādā gadījumā, pēc nopelniem! Lai gan protams, profesionālam sportistam tā kā vajadzētu savākties arī šādos brīžos.. Ai, nu bet cirks!

  +2 [+] [-]

, 2014-12-20 13:54, pirms 9 gadiem
ficuks rakstīja: Sakars tāds, ka ir jānozūd jau vienu spēli iepriekš, saproti!?? No kanāliem pienāk info, ka liks čurāt mēģenēs, un laicīgi tiek simulēta vēdergripa! Bet kā ir - ja spēlētājs konkrētājā spēlē, pēc kuras tiek veikta dopinga kontrole, nav izgājis laukumā, tad čurāt neliek!?
Te vismaz var redzēt, ka cilvēks kaut ko saprot no šīm lietām. Protams, ka ticamāk, ja vēdera vīruss "pielīp" jau laicīgāk, un tad uz konkrēto spēli, kad ir pārbaude, var manipulēt, nevis pēkšņi nozūd krūmos, kas būtu konkrēti aizdomīgi!

  +3 [+] [-]

, 2014-12-20 14:24, pirms 9 gadiem
AunuPiere_08 rakstīja: Te vismaz var redzēt, ka cilvēks kaut ko saprot no šīm lietām. Protams, ka ticamāk, ja vēdera vīruss "pielīp" jau laicīgāk, un tad uz konkrēto spēli, kad ir pārbaude, var manipulēt, nevis pēkšņi nozūd krūmos, kas būtu konkrēti aizdomīgi!
raksta ir pateikts tas ko mediji mīž pateikt. piem. sporta avīzes raksts par baronu tik loti pielaizās kluba vadībai ka riebj un neviena vārda par to kas tiešam cilvēkus interese.
kļūda gan ir saistībā ar kalves interviju, kura bija pēc spēles ar somiem. iedošu pāris hintus. paskaties bricim pases datos un kura datuma notika spēle. tad vajadzētu saprast kadēļ bricim statistika tik netipiski švaka un kādēl dažš labs skandalozs tēls nav spējis atvilkties līdz mārupes zālei, dēļ "vēdera vīrusa".

  +2 [+] [-]

, 2014-12-20 14:43, pirms 9 gadiem
Stirnis rakstīja: raksta ir pateikts tas ko mediji mīž pateikt. piem. sporta avīzes raksts par baronu tik loti pielaizās kluba vadībai ka riebj un neviena vārda par to kas tiešam cilvēkus interese.
kļūda gan ir saistībā ar kalves interviju, kura bija pēc spēles ar somiem. iedošu pāris hintus. paskaties bricim pases datos un kura datuma notika spēle. tad vajadzētu saprast kadēļ bricim statistika tik netipiski švaka un kādēl dažš labs skandalozs tēls nav spējis atvilkties līdz mārupes zālei, dēļ "vēdera vīrusa".
Protams, ka Briča dzimšanas datums LBL varēja būt labs pamats "vēdera vīrusa sērgas" pirmsākumiem dienu pirms nākamās BBL spēles, kā arī iespējamā izvairīšanās no dopinga kontroles. Tā teikt "Akcija - divi vienā!"

     [+] [-]

, 2014-12-20 21:20, pirms 9 gadiem
Rodiku tajā video saprotu, bet nattaisnoju. Es ar par šādu tīšu metienu sejā būtu nospļāvies par sekām un gājis cīņā. Daudz riebīgāk izskatījās tas no Juventusa, kurš spēra nokritušajiem.