Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Šovakar Valmierā un Jēkabpilī sākas LBL "play-off" cīņas

Rolands Eliņš

Šovakar Valmierā un Jēkabpilī sākas LBL "play-off" cīņas
Ernests Kalve
Foto: Jānis Priedītis

Šovakar Valmierā un Jēkabpilī sāksies Latvijas Basketbola līgas (LBL) izslēgšanas spēles, kuru pirmajā kārtā sērijās līdz trim uzvarām tiks noskaidroti divi atlikušie pusfinālisti. „Valmieras” un „Jūrmalas/Fēniks” spēle sāksies 18:40 un to varēs vērot arī Sportacentrs.com TV, bet „Jēkabpils”- „Liepāja/Triobet” duelis sāksies 19:30.

LBL formāts paredz, ka par vietu pusfinālā var nesatraukties regulārās sezonas pirmo divu vietu ieguvējas, proti, „VEF Rīga” un „Ventspils”, kuras pa abām kopā piedzīvoja tikai četrus zaudējumus. Divi pārējie pusfinālisti tiks noskaidroti divās sērijās līdz trim uzvarām, kurās sacentīsies trešās līdz sestās vietas ieguvējas.

Ar visaugstāko numuru šajā „play-off” kārtā izsēta ir „Valmiera”, kura regulārajā sezonā palika trešajā vietā. Sezonas gaitā tā pastiprinājās ar Ernestu Kalvi un no „Ventspils” izīrēto Andreju Gražuli, un tieši Kalve ir komandas rezultatīvākais spēlētājs. Viņš vidēji mačā iemetis 16,6 punktus, bet rezultatīvi spēlējis arī Jānis Kaufmanis – viņam vidēji 14,0.

Pret „Valmieru” savus spēkus pārbaudīs Ainara Zvirgzdiņa vadītā „Jūrmala/Fēnikss”, kura sezonas vidū bija uzņēmusi konkurentiem draudīgu tempu un pamanījās arī pieveikt „VEF Rīgu”. Pamattturnīra izskaņa gan tik draudīga neizvērtās, un šobrīd jūrmalnieki zaudējuši sešās spēlēs pēc kārtas, ieskaitot bezierunu sakāvi pret „Jēkabpili” ar 62:101.

Aprīļa sākumā arī tika pārbaudīta „Valmieras” viesmīlība, un toreiz Vidzemes komanda uzvarēja ar 87:56.
„Valmiera” toreiz dominēja zem groziem (atlēkušās bumbas 51:31), un skaidrs, ka arī šodien (un visā sērijā) tas būs nozīmīgs apstāklis, proti, vai Zvirgzdiņam izdosies mazināt „Valmieras” garo spēlētāju –Kaspara Ciprusa, Andreja Gražuļa, Māra Ziediņa – ietekmi uz spēles rezultātu.

Šodienas spēles sākums 18:40 Vidzemes Olimpiskajā centrā un to varēs vērot arī portālā Sportacentrs.com un TV kanālā Sportacentrs.com. Savukārt otrajā pārī satiksies „Jēkabpils” un „Liepāja/Triobet” komandas, kuras regulāro sezonu noslēdza ar absolūti vienādu bilanci – 25 uzvaras un 12 zaudējumi.

Labākā savstarpējo spēļu attiecība gan ļaus „Jēkabpilij” pirmo spēli aizvadīt mājas laukumā, un savā pēdējā viesošanās reizē „Liepāja” tur zaudēja ar mīnus 20. Kopējā sezonas attiecība gan ir 2:2, un visas pārējās spēles bijušas daudz sīvākas.

„Jēkabpils” spēles toni diktē leģionāru – Kamerona Randlsa un Troja Bārnīsa- sniegums, taču sevi apliecināt gatavi arī Rinalds Sirsniņš un Mārtiņš Kravčenko. Ulvja Helmaņa vadītā „Liepāja” sezonas gaitā pastiprinājās ar ASV viesspēlētāju Pīdžeju Hilu, kurš vidēji spēlē izprovocējis 5,5 pretinieku piezīmes, bet Artis Ate izpelnījās marta mēneša labākā spēlētāja godu. Jāpiezīmē, ka „Liepāja” sezonas gaitā arī prasmīgi piespiedusi „Jēkabpili” pieļaut neraksturīgi daudz kļūdu (vidēji mačā 17,0), kamēr pati pieļāvusi vidēji par piecām mazāk. Šīs spēles sākums 19:30 Jēkabpilī.

Abas sērijas norisināsies līdz trim uzvarām, un pusfinālā „Valmieras” un „Jūrmala/Fēnikss” dueļa uzvarētājs spēkosies ar „VEF Rīga”, bet otrā pāra labākā komanda nodrošinās tikšanos ar „Ventspili”.

Izmantotie resursi:
basket.lv

  -1 [+] [-]

, 2014-04-15 11:10, pirms 10 gadiem
Aiziet JĒKABPILS!!

  +6 [+] [-]

, 2014-04-15 11:14, pirms 10 gadiem
cerams delfi atkal nenolohosies un tiešraide būs.Par Lauvam!

  +7 [+] [-]

, 2014-04-15 11:14, pirms 10 gadiem
Autor! Simtiem reižu ir izskanējusi informācija, ka Jonātam sezona ir beigusies un šogad Play-Off viņš nepiedalīsies! Un vēl, laikam esi labs kādas pilsētas mērs, jo arī neproti rakstīt JĒKABPILS! :-)
Šodien par viesiem: Liepāju un Jūrmalu!

  +3 [+] [-]

, 2014-04-15 13:04, pirms 10 gadiem
Avatars rakstīja: Autor! Simtiem reižu ir izskanējusi informācija, ka Jonātam sezona ir beigusies un šogad Play-Off viņš nepiedalīsies! Un vēl, laikam esi labs kādas pilsētas mērs, jo arī neproti rakstīt JĒKABPILS! :-)
Šodien par viesiem: Liepāju un Jūrmalu!
Kas attiecas uz pirmo spēli, tad tur varētu Zvirgzdiņam resursu nepietikt visai spēlei, kaut arī, esmu pārliecināts, ka komanda viņam būs taktiski gatava. Kas attiecas uz otro spēli, tad tur viss ir sarežģītāk. Jēkabpils parasti spēles sākumā ļoti agresīvi spēlē un cenšas iekrāt ievērojamu pārsvaru jau pirmajā spēles daļā. Ja Liepājai izdosies pirmo puslaiku noturēt ap -10, būs pamats cerēt uz uzvaru. Jēkabpilij viss ir vienkārši. Maksimāli norauj pirmo puslaiku un tad lēnām bez panikas spēlē. Liepājai ir jābūt gatavai jau no pirmām sekundēm agresīvai aizsardzībai, tikai ar sprātu. Cerams Arnolds nesasitīs jau trīs sodus pirmajās 5 minūtes un Timijam nebūs tukšā diena.

  +2 [+] [-]

, 2014-04-15 13:43, pirms 10 gadiem
Jācer,ka komandas iepriecinās ar sniegumu un spēles būs aizraujošas!

  +1 [+] [-]

, 2014-04-15 14:54, pirms 10 gadiem
Grūti spriest par Valmieras patieso spēku, jo gandrīz puse spēļu bija ar toto uzdevumiem (zaudēt, neizsist handikapu, uztaisīt totālu). Liepājnieki šosezon bija daudz godīgāki, tāpēc labāk, lai uzvar viņi

     [+] [-]

, 2014-04-15 15:29, pirms 10 gadiem
Par Jēkabpili viennozīmīgi, sava dzimtā pilsēta jāaizstāv kārtīgi fanojot, NEVIENS NESPĒS APTURĒT MŪS!!!

  +1 [+] [-]

, 2014-04-15 15:31, pirms 10 gadiem
Key Nr.23 rakstīja: Kas attiecas uz pirmo spēli, tad tur varētu Zvirgzdiņam resursu nepietikt visai spēlei, kaut arī, esmu pārliecināts, ka komanda viņam būs taktiski gatava. Kas attiecas uz otro spēli, tad tur viss ir sarežģītāk. Jēkabpils parasti spēles sākumā ļoti agresīvi spēlē un cenšas iekrāt ievērojamu pārsvaru jau pirmajā spēles daļā. Ja Liepājai izdosies pirmo puslaiku noturēt ap -10, būs pamats cerēt uz uzvaru. Jēkabpilij viss ir vienkārši. Maksimāli norauj pirmo puslaiku un tad lēnām bez panikas spēlē. Liepājai ir jābūt gatavai jau no pirmām sekundēm agresīvai aizsardzībai, tikai ar sprātu. Cerams Arnolds nesasitīs jau trīs sodus pirmajās 5 minūtes un Timijam nebūs tukšā diena.
Ja abām komandām šodien ir "normālā" ne "traki labā/sliktā" diena, es priekšroku dodu Liepājai, jo spēlē daudzveidīgāk. Atceros pēdējo tikšanos Liepājā, kad visu maču bija +1/-1, bet beigās Liepāja uzvarēja sabojājot Miglinieka debiju. Paredzu ko līdzīgu šodien!

  +3 [+] [-]

, 2014-04-15 15:33, pirms 10 gadiem
Nesaprotu kāpēc liela daļa nīst tik ļoti Jēkabpils komandu. Šeit Jēkabpilī cilvēki ļoti mīl šo sporta veidu, nāk uz spēlēm un kārtīgi atbalsta komandu (līdzīgi kā hokejā Dinamo vai LV izlasi). Jā varētu piekrist, ka maz ļauj spēlēt un trenēties pie lielās komandas jaunajiem spēlētājiem, kas neveicina to b-bola līmeņa celšanu, bet ir jāsaprot ka tas nāks tikai ar laiku, jo klubs pastāv vien otro gadu!

  +2 [+] [-]

, 2014-04-15 15:34, pirms 10 gadiem
Avatars rakstīja: Ja abām komandām šodien ir "normālā" ne "traki labā/sliktā" diena, es priekšroku dodu Liepājai, jo spēlē daudzveidīgāk. Atceros pēdējo tikšanos Liepājā, kad visu maču bija +1/-1, bet beigās Liepāja uzvarēja sabojājot Miglinieka debiju. Paredzu ko līdzīgu šodien!
Tur jau tā lieta ka tā bija debija, jo Miglinieks ar komandu līdz spēlei bija ticies tikai vienreiz
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-04-15 16:18, pirms 10 gadiem
Par labu basketbolu! Šodienas spēles parādīs uz ko katra komanda ir spēcīga.

     [+] [-]

, 2014-04-15 16:30, pirms 10 gadiem
Vai Liepājas līdzjutēji arī brauc?

  +1 [+] [-]

, 2014-04-15 16:34, pirms 10 gadiem
Ja brauc, tad nebūtu slikti nodot ziņu, ka tilta šķērsošana Jēkabpilī ir ļoti problemātiska. Ja baruc pilsētā no Krustpils puses, var nākties stāvēt ļoti garā rindā. Veidojas īsts "korķis'. Labāk nokļūt pilsētā pa kreiso (Jēkabpils) krastu, jo sporta zāle ir tieši šajā pusē.

  -3 [+] [-]

, 2014-04-15 16:49, pirms 10 gadiem
larondons rakstīja: Vai Liepājas līdzjutēji arī brauc?
Liepajai, ja kas nav līdzjutēju

  -1 [+] [-]

, 2014-04-15 17:29, pirms 10 gadiem
noro rakstīja: Grūti spriest par Valmieras patieso spēku, jo gandrīz puse spēļu bija ar toto uzdevumiem (zaudēt, neizsist handikapu, uztaisīt totālu). Liepājnieki šosezon bija daudz godīgāki, tāpēc labāk, lai uzvar viņi
Absolūts āmurgalva tu esi! Apriebušies visi šitie toto guru! Tas, ka Valmiera nav uzvarējusi tos, pret kuriem savu naudu uzliki, nenozīmē, ka tur ir toto. Mazāk spēlēsi, mazāk būs jācepas!

  -1 [+] [-]

, 2014-04-15 17:50, pirms 10 gadiem
Par skaistu Lusu uzvaru, noteikti jaiet klatiene atbalstit!

     [+] [-]

, 2014-04-15 17:52, pirms 10 gadiem
noro, tu esi slims!!! Neko vairāk neteikšu par taviem spriedelējumiem toto sakarā. Ja tev pašam uz to rokas trīc, tad nevajag visus mērīt pēc sava deguna!