Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Jēkabpils" sastāvā patur piecus spēlētājus, komanda trenējas vairāk nekā pērn

Emils Ozerinskis

"Jēkabpils" sastāvā patur piecus spēlētājus, komanda trenējas vairāk nekā pērn
Savā sestajā sezonā "lūšu" sastāvā, Oskars Virsis uzņemsies kapteiņa pienākumus
Foto: Lāsma Irša/BK Jēkabpils

Lai gan ne bez pūlēm, tomēr arī jaunajā "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas sezonā startēs "Jēkabpils" komanda, kas šodien paziņojusi par vienības sastāvu. No pērnās sezonas ierindā palikuši pieci spēlētāji un komandai piesaistīti vairāki vietējie jaunieši.

BK "Jēkabpils" kapteiņa pienākumus turpmāk pildīs Oskars Virsis, kurš bijis kopā ar Zemgales komandu jau kopš tās debijas sezonas Latvijas čempionātā. Garajā galā cīnīsies pieredzējušais Jurijs Aleksejevs kā arī Renārs Magone un Artūrs Vītiņš, savukārt komandas saspēles vadīšana uzticēta Edgaram Štelmaheram. No profesionālajiem basketbolistiem komandas sastāvu papildinājis Kristaps Kanbergs.

BK "Jēkabpils" galvenais treneris Rūdolfs Rozītis norādījis, ka no dažiem spēlētājiem šogad tiks gaidīts vairāk kā pērn: "Vairākiem spēlētājiem krasi mainījusies loma sastāvā – no otrā plāna aktiera jākļūst par galveno. Jāuzņemas vairāk gan spēlēs, gan treniņos, un tas viss prasa ļoti daudz papildus darba."

Komandas rezerves veidos trīs Jēkabpils jaunie basketbolisti, kuri līdz šim spēlējuši LBL 2. divīzijas turnīrā - 20 gadus vecais Edijs Stiebriņš, 18 gadu robežu sasniegušais Matīss Koļesinskis un 17 gadus vecais Kristers Tumšs. Tāpat "lūšu" rindas papildinājis "VEF skolas" aizsargs Toms Upe.

"Šogad trenējamies krietni vairāk kā pagājušajā sezonā, jo vietējiem spēlētājiem ir jāveic vēl būtiskāks lēciens – no Latvijas jaunatnes basketbola līgas uzreiz uz LBL. Jā, viņi spēlējuši arī LBL2, tomēr “Jēkabpils” gadījumā tā bijusi praktiski viena un tā pati komanda, kā arī pretinieki abās līgās lielākoties bijuši vieni un tie paši. Kristeram, Matīsam un Edijam, tāpat arī Tomam gaidāma smaga sezona ar galveno mērķi – trenēties atbilstoši LBL līmenim," galvenos uzdevumus jaunajiem basketbolistiem ieskicē treneris.

Konkrētus mērķus par vietām turnīra tabulā Rozītis neatklāj: "Mūsu galvenais uzdevums šajā sezonā ir smagi strādāt. Strādāt tā, lai pēc darba būtu tikai labi padarīta darba sajūta. Mēs apzināmies, ka cīņas būs ļoti grūtas, bet mēs cītīgi trenējamies, lai būtu konkurētspējīgi. Paldies kluba vadībai, kas, neskatoties uz lielām grūtībām, ir spējusi ne tikai saglabāt komandu uz Latvijas basketbola kartes, bet arī spējusi vienoties ar visiem šiem spēlētājiem!"

Pārmaiņas notikušas arī "Jēkabpils" treneru štābā, kur Rūdolfam Rozītim asistēs bijušais LU vīru komandas menedžeris un sieviešu komandas trenera asistents Edgars Ikstens.

Šodien jēkabpilieši aizvadīs pārbaudes spēli izbraukumā ar LBL 2. divīzijas finālisti "Valmiera Glass/ViA".

BK "Jēkabpils" sastāvs

SpēlētājsPozīcijaAugumsDz.gadsValstsNo:
Edgars ŠtelmahersPG187 cm1994Latvija
Toms UpeG188 cm1998LatvijaVEF Skola
Kristers TumšsG190 cm2000LatvijaJēkabpils-2
Matīss KoļesinskisG190 cm1999LatvijaJēkabpils-2
Edijs StiebriņšG190 cm1996LatvijaJēkabpils-2
Kristaps KanbergsSG/SF190 cm1988LatvijaValka/Valga
Oskars VirsisSG/SF192 cm1989Latvija
Renārs MagonePF201 cm1992LatvijaBK Ogre
Artūrs VītiņšPF/C198 cm1992Latvija
Jurijs AleksejevsC202 cm1985Latvija

Izmantotie resursi:
BKJekabpils.lv

  +2 [+] [-]

, 2017-09-13 13:25, pirms 7 gadiem
Jo tuvāk nāk sezona un kļūst zināmi komandu sastāvi, jo skaidrāks paliek tas, kas jau kopš vasaras bij noprotams, ka LBL līmenis šosezon būs krities, kļuvis vājāks... Tam , protams, dažādi loģiski iemesli - notikušās pašvaldību vēlēšanas, finanses, daudzu latviešu spēlētāju pārēja uz ārzemju līgām u.c. Bet nu neko, kāds nu ir tas LBL tāds ir , jācer, ka tā pat neizpaliks labas, skatāmas spēles!

  +1 [+] [-]

, 2017-09-13 13:31, pirms 7 gadiem
25.augusta ziņa igauņu DELFI portālā par BBL gaidāmās sezonas aprisēm (''lūši'' gan šajā rakstā nav minēti): Balti korvpalliliiga uue hooaja... .
Klubi spēlēšot pēc vienādiem noteikumiem (nebūs iespējas iesaistīties turnīrā no izslēgšanas spēļu fāzes).

     [+] [-]

, 2017-09-13 13:47, pirms 7 gadiem
Vai kāds ko zin par Jūrmalu? Būs komanda vai Truksnis tikai kārtējos solījumus nomētāja?

     [+] [-]

, 2017-09-13 15:02, pirms 7 gadiem
Jēkabpilij Šeļakovs un Stumbris liels zaudējums , bet nu kā ir tā ir . Galvenais komanda BŪS !!!

  +1 [+] [-]

, 2017-09-13 15:06, pirms 7 gadiem
Ja pastiprinasies centra un saspeles vaditaja pozīcijā, kas ir svarīgākās tad būs labs sastāvs, pagaidām tāds la cīnītos ar LU. Selakovs un Sirsnins nopietni zaudejumi. Bet līmeniis visā LBL diezgan zems.

     [+] [-]

, 2017-09-13 15:09, pirms 7 gadiem
juings rakstīja: Jēkabpilij Šeļakovs un Stumbris liels zaudējums , bet nu kā ir tā ir . Galvenais komanda BŪS !!!
Un Sirsniņš?

     [+] [-]

, 2017-09-13 15:46, pirms 7 gadiem
Heilijs rakstīja: Vai kāds ko zin par Jūrmalu? Būs komanda vai Truksnis tikai kārtējos solījumus nomētāja?
Būs. Drulle dabujis naudu no domes. Nu tā vismaz vasarā teica

  +1 [+] [-]

, 2017-09-13 16:03, pirms 7 gadiem
Bail pat iedomāties, kāds toto šosezon ies vaļā LBK. Bet varbūt tieši pretēji - būs godīgs basketbols kā amatieru sportā (ņemot vērā komandu sastāvus un budžetus, liela daļa LBL komandu šogad atbildīs šim statusam).

  +1 [+] [-]

, 2017-09-13 18:37, pirms 7 gadiem
Heilijs rakstīja: Vai kāds ko zin par Jūrmalu? Būs komanda vai Truksnis tikai kārtējos solījumus nomētāja?
Jūrmalā komanda LBL nebūs! Oficiāli!