Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Valmierieši cīnās apņēmīgi, taču "Ogre" nonāk uzvaras attālumā no pusfināla

Emils Ozerinskis

Valmierieši cīnās apņēmīgi, taču "Ogre" nonāk uzvaras attālumā no pusfināla
Jānis Kaufmanis. Foto: Edgars Vaivads

"Olybet" Latvijas Basketbola līgas ceturtdaļfināla otrajā spēlē "Valmiera Glass/ViA" savā laukumā saspringti cīnījās ar "Ogres" basketbolistiem, taču sērijas favorīti guva otro panākumu ar 93:82, tādējādi nonākot viena panākuma attālumā līdz iekļūšanai pusfinālā.

Starta sastāvi
Valmiera: Elksnis, Kaufmanis, Liepiņš, Engers, Dubults.
Ogre: Lasenbergs, Zēbergs, Apsītis, Dārgais, Pozņaks.

Spēle sākās ar "Ogres" uzbrukumu, kurš gan neveicās kā plānots un Rihards Zēbergs pirms uzbrukuma laika beigu signāla uzmeta "kluso" trīs punktu metienu. Spēles rezultātu atklāja "Valmiera Glass/ViA" līderis Jānis Kaufmanis, caurgājienā tiekot līdz groza apakšai un gūstot pirmos divus punktus. Salīdzinoši ar sērijas pirmo spēli, kurā abas komandas pirmajās minūtēs uguņoja, šoreiz punkti krājās gausāk, īpaši ogrēniešiem, kuri aizmeta garām no vairākām ļoti labām pozīcijām. "Ogres" uzbrukumu ar savu otro mēģinājumu no tālās distances iekustināt mēģināja Viktors Iļjins, pirmās ceturtdaļas vidū samazinot ogrēniešu deficītu līdz diviem punktiem - 5:7. "Ogre" pirmo reizi izvirzījās vadībā trīs minūtes līdz pirmās ceturtdaļas beigām, kad Valters Liepiņš nejauši iebakstīja bumbu savā grozā. Pusotru minūti līdz perioda izskaņai Edmunds Elksnis ar savu ceturtdaļas vienīgo precīzo metienu uz brīdi atguva minimālu pārsvaru mājiniekiem, bet Rinalds Sirsniņš ar soda metieniem ļāva pirmās desmit minūtes ar minimālu vadību noslēgt Artūra Visocka-Rubeņa trenētajai komandai - 15:14.

Otrajā ceturtdaļā valmierieši mainījās pie aizsegiem, ko ļoti meistarīgi nolasīja Sirsniņš, apgādājot ar piespēlēm pret mazākiem pretspēlētājiem palikušo Iļjinus, kurš ātri pārsniedza desmit gūto punktu robežu. Pie četru punktu starpības Edgars Lasenbergs divos uzbrukumos pēc kārtas kopā guva piecus punktus, kas strauki nostādīja valmieriešus iedzinējos ar (18:27), liekot Robertam Zeilem pieprasīt minūtes pārtraukumu. Taču tas nepalīdzēja mājiniekiem tikt galā ar saviem robiem aizsardzībā un to izmantoja Jānis Pozņaks, divreiz pēc kārtas brīvi gūstot punktus no pašas groza apakšas. Viesu pārsvars bija pieaudzis līdz 13 punktiem, bet tad īsā laikā divas sekmīgas darbības padevās arī valmieriešiem. Klāvs Dubults, par spīti pretinieka pārkāpumam, guva divus punktus no apakšas, bet garām aizmesto soda metienu sagrāba Liepiņš, kurš pats ar uzbrukuma laika beigu signālu meta grozā trejaci. "Ogre" savā pēdējā puslaika uzbrukumā notērēja visu savu laiku, bet Iļjina izmestais trejacis līdz ar signālu krita grozā, tādējādi centra spēlētājs ar individuāli gūtiem 19 punktiem palīdzēja "Ogrei" pārtraukumā doties ar sev labvēlīgo 44:31.

Otro puslaiku ar četriem punktiem pēc kārtas sāka viesu komanda, bet "Valmiera Glass/ViA" rindās iniciatīvu uzņēmās Kaufmanis. Valmieriešu aizsargs ar driblu skaisti izdancināja Zēbergu, bet pustālais metiens Kaučas izpildījumā bija nedaudz par spēcīgu, taču atlēkušo bumbu Dubults nogādāja atpakaļ Kaufmanim, kurš divas reizes pēc kārtas garām nemeta. Trešā perioda pirmajās četrās minūtēs mājinieki pietuvojās līdz 11 punktu starpībai, precīzi no pustālās distances metot Elksnim. Uz to treneris Visockis-Rubenis reaģēja ar minūtes pārtraukuma pieprasīšanu. Sapulce uz rezervistu soliņa "Ogrei" nāca par labu un nākamajos uzbrukumos viesu komandas metieni lidoja grozā. "Ogres" pārsvars divās minūtēs izauga līdz 16 punktiem, liekot nu jau mājiniekiem ņemt minūti. Savu līdzjutēju priekšā "Valmiera Glass/ViA" turpināja pakaļdzīšanos, vairākās epizodēs ar punktiem uzbrukumus pabeidzot Mārim Riekstiņam, kurš teju visu sezonu pavadīja LBL 2. divīzjas turnīrā, galvenās komandas rindās spēlējot ļoti nelielas minūtes. Perioda pēdējā minūtē "Valmiera Glass/VIA" pietuvojās līdz tikai desmit punktu starpībai, bet cerības uz izglābšanos samazināja Sirsniņš, kurš pirms ceturkšņa beigām iešāva grozā tālmetienu, sasniedzot rezultātu 69:55.

Ar trīs punktu gājienu noslēdzošo ceturtdaļu mājiniekiem ievadīja Oto Grīnbergs, kurš brīdi vēlāk ļāva valmieriešiem pirmo reizi kopš pirmā puslaika nonākt arī zem desmit punktu starpības - 60:69. Pie vairs tikai septiņu punktu starpības Sirsniņš izprovocēja noteikumu pārkāpumu trejača izpildīšanas brīdī, taču pieredzējušajam aizsargam epizode beidzās sāpīgi, jo sedzējs uzkāpa viņam uz potītes un viens no "Ogres" līderiem spēli turpināt nevarēja. Sešas minūtes līdz pamatlaika beigām Kaufmanis raidīja grozā sev raksturīgo trejaci, samazinot atstatumu līdz septiņiem punktiem (67:74). Ceturtdaļas vidū ar trejačiem apmainījās Renārs Magone un pretējās komandas rindās spēlējošais Liepiņš, kuri savām komandām īsā laikā ieskaitīja pa sešiem punktiem. Divas ar pusi minūtes līdz beigām trejaci no stūra grozā raidīja Marts Ozolinkēvičs, bet otrā laukuma pusē caurgājienā divus punktus ar sodu guva Elksnis, kurš trāpot soda metienu panāca rezultātu 77:85. Reālām mājinieku cerībām uz spēles izglābšanu pielika Ozolinkēvičs, taidot grozā stūra trejaci, bet nākamajā uzbrukumā to pašu paveica arī Zēbergs, tādējādi nodrošinot "Ogrei" otro uzvaru sērijā un nonākšanu viena panākuma attālumā līdz pusfinālam. Spēle noslēdzās ar beigu rezultātu 93:82.

Uzvarētāju rindās ar 23 punktiem izcēlās Viktors Iļjins, savukārt Edgars Lasenbergs sakrāja 20 punktus, lielu daļu no tiem gūstot tieši spēles izšķirošajā daļā. "Valmiera Glass/ViA" rindās 28 punktus sakrāja komandas līderis Jānis Kaufmanis.

"Valmiera Glass/ViA" - "Ogre" 82:93 (14:15, 17:26, 22:22, 27:24)
Valmiera: Kaufmanis 28, Elksnis 16, Liepiņš 11, Grīnbergs 9, Riekstiņš 7, Engers 6, Dubults 4, Kohanovs 1.
Ogre: Iļjins 23, Lasenbergs 20, Pozņaks 14, Magone 13, Dārgais 6, Zēbergs 6, Ozolinkēvičs 6, Sirsniņš 5, Apsītis, Mizis.

LBL ceturtdaļfināli

Komanda-Komanda1.spēle2.spēle3.spēle4.spēle5.spēleSērijā
#3Ogre-#6Valmiera Glass/ViA100:8193:8213.04.15.04.*17.04.*2 - 0
#4Jūrmala Betsafe-#5Latvijas Universitāte72:5612.04.14.04.16.04.*18.04.*1 - 0

     [+] [-]

, 2019-04-11 21:23, pirms 5 gadiem
Plašāka intervija ar valmieriešu treneri Zeili:

https://www.delfi.lv/sports/news/ba...

     [+] [-]

, 2019-04-11 21:25, pirms 5 gadiem
Valmierai nav ko likt pretī Iļjinam.Ceru ka Valmieras centri (Dubults un Riekstiņš) starpsezonā progresēs tad Valmierai nakamsezon zem groza būs vieglāk jo tas viņiem klupšanas akmens.

  +3 [+] [-]

, 2019-04-11 21:44, pirms 5 gadiem
Interesanta spēle. Iljins uz sezonas izšķirošajiem mačiem neapturams!

  +2 [+] [-]

, 2019-04-11 22:08, pirms 5 gadiem
nau ko cīkstēt, Ziedinju palaida, Viktoru noskopojās. zem groza vnk nau kas. bet ar to visu, dzeki tāpat kapājās un viegli spēli arī 6dien neatdos. par vēl vienu spēli Valmierā! dēļ atbalsta esam to pelnījuši!!!

     [+] [-]

, 2019-04-11 22:21, pirms 5 gadiem
Izcila spēle Kaučam un Iļjinam. Ogre kritiskā brīdī visu salika pa vietām ar trejačiem, kuri sakrita... Ja nebūtu, tad varbūt. Cerams, ka Rinim ar kāju nebūs nekas nopietns, viņu taču vajag cīņai par medaļām, kur Ogre varētu būt līdzvērtīgs pretinieks gan ventiņiem, gan VEFam. V-R beidzot ir atkodis Iļjina produktīvas izmantošanas kodu, tāda centra īsti nav ne ventiņiem, ne VEFam. Būs interesanti.
Valmiera cienīgi nospēlēja, priekš uzvaras pietrūka ciešākas aizsardzības un cm/kg pie groziem.

  +1 [+] [-]

, 2019-04-11 22:56, pirms 5 gadiem
wolmar rakstīja: Izcila spēle Kaučam un Iļjinam. Ogre kritiskā brīdī visu salika pa vietām ar trejačiem, kuri sakrita... Ja nebūtu, tad varbūt. Cerams, ka Rinim ar kāju nebūs nekas nopietns, viņu taču vajag cīņai par medaļām, kur Ogre varētu būt līdzvērtīgs pretinieks gan ventiņiem, gan VEFam. V-R beidzot ir atkodis Iļjina produktīvas izmantošanas kodu, tāda centra īsti nav ne ventiņiem, ne VEFam. Būs interesanti.
Valmiera cienīgi nospēlēja, priekš uzvaras pietrūka ciešākas aizsardzības un cm/kg pie groziem.
partiem cm jā izbrīna ka visu sezonu LBL2 tika turēts Riekstiņš jo var redzēt ka LAT-est sezonā būtu noderējis zem groza varbūt par kādu uzvaru vairāk būtu bijis.

  +1 [+] [-]

, 2019-04-11 23:56, pirms 5 gadiem
Elksnis maita, gan jau speciāli Rinim palīda zem kājas pēc metiena...

  +1 [+] [-]

, 2019-04-11 23:58, pirms 5 gadiem
Speciāli jau viņu neturēja ārpusē, tur jau ne pirmo gadu no viņa patiešām nebija nekā atbilstoša pat LBL2, nemaz nerunäjot par virslīgu. Un tagad pēkšņi Māris ir atvēries, dara to, ko ar viņa auguma parametriem jādara. Un labi dara! Ne pirmo gadu viņu vēroju, man tas ir patīkams pārsteigums. Un Latvijä jau labu garo tik daudz nemaz nav. Šobrīd, piemēram, tāds Hudins var tikai sarkt un bālēt pret Riekstiņu, neko vairäk viņš ne prot, ne spėj izdarīt ar saviem 210 cm...

  -1 [+] [-]

, 2019-04-11 23:59, pirms 5 gadiem
poxis15 rakstīja: Elksnis maita, gan jau speciāli Rinim palīda zem kājas pēc metiena...
Elksnis pilnīgi bez vainas! Vienkārši neveiksmīga epizode Rinim, nav jau arī vairs nekāds padsmitnieks...

  -1 [+] [-]

, 2019-04-12 00:15, pirms 5 gadiem
poxis15 rakstīja: Elksnis maita, gan jau speciāli Rinim palīda zem kājas pēc metiena...
Esi atvainošanos parādā Elksnim.Atkārtojumā redzams, kā Edža skatās, kur lido bumba, bet Sirsniņš piezemējoties neveiksmīgi trāpa uz Edžas kājas. Tā gadās...

  +1 [+] [-]

, 2019-04-12 08:22, pirms 5 gadiem
wolmar rakstīja: Speciāli jau viņu neturēja ārpusē, tur jau ne pirmo gadu no viņa patiešām nebija nekā atbilstoša pat LBL2, nemaz nerunäjot par virslīgu. Un tagad pēkšņi Māris ir atvēries, dara to, ko ar viņa auguma parametriem jādara. Un labi dara! Ne pirmo gadu viņu vēroju, man tas ir patīkams pārsteigums. Un Latvijä jau labu garo tik daudz nemaz nav. Šobrīd, piemēram, tāds Hudins var tikai sarkt un bālēt pret Riekstiņu, neko vairäk viņš ne prot, ne spėj izdarīt ar saviem 210 cm...
Jā un LBL2 labākais centrs itkā bija Marcis Saulītis vot kāds viņu varētu paņemt no Lat-Est klubiem.

  -1 [+] [-]

, 2019-04-12 08:30, pirms 5 gadiem
wolmar rakstīja: ... Cerams, ka Rinim ar kāju nebūs nekas nopietns, viņu taču vajag cīņai par medaļām, kur Ogre varētu būt līdzvērtīgs pretinieks gan ventiņiem, gan VEFam. V-R beidzot ir atkodis Iļjina produktīvas izmantošanas kodu, tāda centra īsti nav ne ventiņiem, ne VEFam. ...
Nu kāds līdzvērtīgs pretinieks? Objektīvais spēku samērs ir vismaz -15/-20 punktu Ogrei.

     [+] [-]

, 2019-04-12 17:43, pirms 5 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Nu kāds līdzvērtīgs pretinieks? Objektīvais spēku samērs ir vismaz -15/-20 punktu Ogrei.
Es nebūtu tik kategorisks...