Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Tiek dibināta Latvijas 3x3 basketbola līga, aicināti piedalīties arī LBL klubi

Andrejs Siliņš

Tiek dibināta Latvijas 3x3 basketbola līga, aicināti piedalīties arī LBL klubi
Nauris Miezis, Kārlis Lasmanis un Agnis Čavars. Foto: basket.lv

Iepirkšanās un izklaides centrā "Akropole" trešdien Latvijas Basketbola savienība (LBS) prezentēja "Top Gun" Latvijas 3x3 basketbola līgu - čempionātā būs pilnvērtīga sezona no jūlija līdz maijam, un tajā aicināti piedalīties gan Latvijas Basketbola līgu (LBL)klubi, gan citas sporta organizācijas.

Igaunijā un Lietuvā jau norisinās 3x3 basketbola līgas, bet Latvijā plānotais turnīrs būs vērienīgāks nekā kaimiņvalstīs - tiks aizvadīta pilnvērtīga sezona, kas noslēgsies maijā. Iepirkšanās un tirdzniecības centrā "Akropole" norisināsies atklāšanas un noslēguma posmi. No jūlija vidus līdz augusta beigās norisināsies atlases posmi, savukārt pamatturnīrā paredzēti astoņi posmi dažādās Latvijas pilsētās un noslēguma posms "Akropolē". Tam jānotiek 22. un 23. maijā.

Piedalīties aicināti visu Latvijas Basketbola līgu klubi, kā arī citas sporta organizācijas. LBS ar šāda turnīra izveidi vēlas sekmēt Latvijas izlašu sagatavošanos starptautiskajiem startiem - dāmu izlasei gaidāms Eiropas čempionāts, bet vīriem maija beigās jāspēlē Tokijas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā Austrijā. Tai pat laikā ar šādas līgas izveidi LBS vēlas popularizēt 3x3 basketbolu un attīstīt šo virzienu gan profesionālos klubos, gan sporta skolās.

Latvijas Basketbola savienības prezidents Raimonds Vējonis:
“Basketbola savienības jaunā 3x3 basketbola komisija aktīvi strādājusi, izstrādājot ilgtermiņa 3x3 basketbola attīstības programmu, profesionālās izglītības programmu sporta skolām, arī Latvijas 3x3 čempionāta projektu un ieinteresējot pašvaldības sadarboties turnīru rīkošanā. Latvijas profesionālās līgas turnīri paredzēti 14 pilsētās. Stabila sacensību sistēma Latvijas labākajiem 3x3 basketbolistiem nodrošinās regulāru spēļu praksi un iespēju progresēt, bet valsts izlases dalībniekiem palīdzēs sagatavoties 2021. gada pavasarī Austrijā, Grācā paredzētajai cīņai par olimpisko ceļazīmi. Paldies 14 pašvaldībām, kas atsaukušās, paldies tirdzniecības un izklaides centram “Akropole”, kas kļūs par Latvijas 3x3 čempionāta galveno norises vietu galvaspilsētā.”

T/C Akropole vadītāja Zane Kaktiņa:
“Patiess prieks, ka Latvijas sports atgriežas ierastajā ritmā, un “Akropolei” Ir liels gods kļūt par attīstības līdzdalībniekiem. Saviem apmeklētājiem solām jaunu pieredzi un tas attiecas ne tikai uz iepirkšanās paradumiem. Prieks paziņots, ka “Akropole” kļūs par pirmo tirdzniecības centru Baltijā, kas savās telpās uzņems lielu 3x3 basketbola sacensību dalībniekus. Novēlu visiem dalībniekiem sasniegt savus ambiciozos mērķus.”

Latvijas Basketbola savienības 3x3 basketbola koordinators Nauris Metnieks:
“Paldies “Akropolei” par atsaucību. Latvijas profesionālā līga – “Top Gun” – būs 3x3 basketbola turnīru seriāls, kas notiks no jūlija līdz maijam. Jūlijā un augustā notiks 6 atlases posmi, katrā divas labākās komandas kvalificēsies pamatturnīram. Septembrī ar sacensībām “Akropolē” sāksies pamatturnīrs, kurā paredzēti 8 posmi un finālturnīrs. Katrs posms risināsies divas dienas. 12 labākās sieviešu un 12 vīriešu komandas cīnīsies par augstāku pozīciju turnīra tabulā un labāku starta pozīciju finālturnīrā. Vienlaikus ar spēļu posmiem izglītojoši semināri par 3x3 basketbola sacensību organizāciju, tiesāšanu utt., arī izklaides programma skatītājiem.”

Latvijas 3x3 basketbola izlases dalībniece Baiba Eglīte:
“Esmu priecīga, ka šāds turnīrs izveidots. Tā būs laba iespēja basketbolistiem atgūt spēles garšu un izjust sacensību garu, kā arī laba iespēja 3x3 basketbolam kļūt populārākam arī sieviešu sabiedrībā.”

Latvijas 3x3 basketbola izlases dalībnieks, FIBA 3x3 basketbola ranga vicelīderis Nauris Miezis:
“Ir grūti tikai trenēties un nejust spēles garšu, tāpēc prieks, ka tepat Latvijā varēsim spēlēt, sacensties ar jauniem konkurentiem un varēsim sagatavoties, lai uz olimpisko kvalifikāciju dotos labākajā sportiskajā formā. Uz pasaules 3x3 skatuves Latvija ir liels spēlētājs un prieks, ka speram nopietnu soli, lai attīstītu 3x3 basketbolu.”

"Top Gun" finālturnīrā tiks izspēlēts Latvijas čempionu tituls, apmaksāts brauciens uz starptautisku FIBA 3x3 turnīru un tehniskā finansējuma balva, ko komanda varēs izmantot starptautiskajiem braucieniem. Finālturnīra laikā tiks noskaidrots labākais tālmetienu izpildītājs un izmanīgākais spēlētājs.

"Top Gun" kvalifikācijas posmi

DatumsVieta
18.-19.07.Ventspils
25.-26.07.Saldus
1.-2.08.Rēzekne
15.-16.08.Liepāja
22.-23.08.Ogre
29.-30.08.Jelgava

"Top Gun" pamatturnīra posmi

DatumsVieta
26.-27.09.Rīga; Akropole
17.-18.10.Kandava
21.-22.11.Tukums*
19.-.20.12.Ādaži*
16.-17.01.Cēsis*
20.-21.02.Valka*
20.-21.03.Jēkabpils*
17.-18.04.Gulbene*
22.-23.05.Rīga; Akropole

* - vietas varētu mainīties.