Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

LBL2 novembra spēlētājs Cipruss: "Arī pats sevi jau biju norakstījis"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

LBL2 novembra spēlētājs Cipruss: "Arī pats sevi jau biju norakstījis"
Kaspars Cipruss. Foto: Lāsma Irša

Ramirent LBL2 turnīrā bez zaudējumiem turpina cīnīties tikai Austrumu līdervienība BK “Jēkabpils”, kuras pārstāvis otro mēnesi pēc kārtas atzīts par mēneša spēlētāju. Seko “Gulbenes buki”, kas piedzīvojuši vienu neveiksmi. Rietumos līdergrupas sablīvējusies – pa vienam zaudējumam ir “BA Turība” un BK “Jelgava”/LLU, pa diviem – vēl trijām komandām.

Novembra spēlētājs Austrumos – Kaspars Cipruss (BK “Jēkabpils”)

Jēkabpiliešu centra spēlētājs palīdzējis komandai uzvarēt visās četrās spēlēs, vidēji katrā laukumā pavadot 31 minūti, gūstot 17 punktus, izcīnot 10 atlēkušās bumbas, izprovocējot 6,3 pretinieku pārkāpumus, bloķējot 1,5 metienus un sakrājot vidējo efektivitātes koeficientu 26.

Iespaidīga statistika 37 gados pēc divu gadu pārtraukuma spēlētāja karjerā…
Pašam brīnums un prieks! Arī pats sevi jau biju norakstījis, nedomāju, ka varu izskriet līdzi jaunajiem. Bet vasarā dažas reizes uzspēlēju 3x3 basketbolu, sapratu, ka bumbas izjūta nav pazudusi. Savukārt ar skriešanu basketbolā ir tā: nav jārikšo ne ātri, ne lēni – galvenais, īstajā brīdī atrasties pareizajā vietā.

Vasarā mērķtiecīgi meklēji līgumu?
Kad “Jēkabpils” vadība uzrunāja, sākumā to uztvēru, kā joku. Bet pirmssezonas turnīrā Gulbenē sapratu, ka vēl varu uzspēlēt. Papildus arguments bija Agris (Galvanovskis) – treneris, kurš vienmēr mācējis izmantot spēlētāju labākās īpašības.

Kāds ir gatavošanās režīms?
No rīta pulksten 6 kopā ar suni jau esam parkā un apmēram stundu skrienam krosiņu. Pēc tam darbs Izglītības un zinātnes ministrijas Sporta departamentā, vakarā vēlreiz izkustos. Paldies manam pirmajam trenerim – tēvam un visiem citiem treneriem, kas palīdzējuši ielikt tik pamatīgu fiziskās sagatavotības bāzi, ka joprojām varu spēlēt un savu reizi iespraust bumbu grozā no augšas. Un paldies komandas biedriem, kas pagaida mani, kad pašiem gribas skriet ātrajos uzbrukumos un “pabaro” ar piespēlēm.

Oktobra spēlētājs Jurijs Aleksejevs pirms mēneša priecājās, ka, spēlējot kopā ar Ciprusu, sakrājis daudz rezultatīvo piespēļu. Novembrī nācās iztikt bez viņa palīdzības. Bija grūtāk tikt pie punktiem?
Vieglāk, jo pavadot laukumā vairāk nekā 30 minūtes labu statistiku savākt vieglāk, nekā spēlējot pa 20 minūtēm (smejas). Nopietni runājot, bez Juras uzvaras nāca pasmagi un skaidrs, ka svarīgākajās spēlēs viņš būs ļoti vajadzīgs.

30 minūtēm laukumā esi gatavs?
Spēlēju tā, lai būtu gatavs – dažā epizodē pietaupos, citā piespiežu jauno pakustēties aktīvāk (smejas). Galvenais izdarīt savu darbu, kad tas komandai visvairāk vajadzīgs.

Kurās spēlēs klājies visgrūtāk?
Vairākas uzvaras nenāca – pret Līvānu komandu, Limbažiem, RSU. Pašā sezonas sākumā bija grūti pret valmieriešiem. Vēl jau viss interesantākais priekšā.

Cerat bez zaudējumiem izturēt visu sezonu?
Labāko sportisko formu ceram iegūt caur spēlēm. Galvenais, lai plānus neizjauc traumas. Labākajā sastāvā varam sasniegt visaugstākos mērķus.

Novembra spēlētājs Rietumos – Armands Seņkāns (BK “Jelgava”/LLU)

Arī jelgavnieku uzbrucējs kopā ar savu komandu novembrī uzvarēja visās četrās spēlēs, vidēji katrā laukumā pavadot 35 minūtes, gūstot 22,3 punktus, izcīnot 10,8 atlēkušās bumbas, izprovocējot 4,5 piezīmes un sakrājot vidējo efektivitātes koeficientu 26,3.

Novembrī Jelgavas komandai četras uzvaras, tai skaitā pār allaž stiprajām “Ķekavas” un “Saldus” vienībām. Esat labā formā?
Stipras ir arī Kandavas un LU komandas, tomēr mēs bijām vēl stiprāki. Grēks sūdzēties, kaut gan vienmēr ir, kur pielikt. Piemēram, aizsardzībā. Uzbrukumā vidēji spēlē esam sametuši gandrīz 90 punktus, bet ielaižam pārāk daudz. Ja sakārtosim aizsardzību, būsim vēl stiprāki.

Kas vainīgs pie vienīgā zaudējuma?
Sezonu sākām ar trim pārliecinošām uzvarām pār jauniešu komandām, kas, iespējams, mazliet iemidzināja. “BA Turība” tradicionāli ir stipri pretinieki, turklāt tajā dienā mums katastrofāli nekrita. Bet varbūt labi, ka tā notika – turpinājumā nekādas vaļības vairs neesam pieļāvuši.

Kā esi apmierināts ar savu sniegumu?
Rudens pusē nebija viegli pārslēgties no 3x3 basketbola, bet pamazām adaptējos. Kļūstu labāks kopā ar visu komandu.

Kāds ir komandas darba ritms?
Trenējamies nopietni. Puiši, kuri dzīvo Jelgavā, kopā trenējas katru dienu. Rīdzinieki – mēs ar Armandu Ginteru – uz treniņiem piebraucam trīs reizes nedēļā. Mērķtiecīgi gatavojamies cīņai ar konkrēto pretinieku, ir pieejami vajadzīgie medicīniskie pakalpojumu. Domāju, ka apstākļu ziņā līgā esam top 3 komanda.

Sportisko mērķu ziņā arī?
Pirms sezonas bija sapulce, kurā izrunājām, kas īsti neizdevās pagājušās sezonas izskaņā, kad palikām trešie. Medaļas – tas nav slikti, bet visiem skaidrs, ka šogad jātiek augstāk. Gribam būt čempioni.

Pašam Latvijas otrās izlases un “Ventspils Ghetto” komandas sastāvā šī bija īpaši karsta vasara…
Jā, iepriekš vasarās bija spēlēts Grīziņkalnā un kādu reizi arī tuvākajās kaimiņvalstīs. Šovasar režīms bija nopietns – daudz turnīru, tāli lidojumi, arī kārtīgi treniņi pulksten 6:30 no rīta, lai nevajadzētu kavēt darbu. Patika. Jauni iespaidi, arī labi rezultāti – piemēram, sudrabs Eiropas spēlēs Minskā.

Āķis lūpā?
Noteikti! Labi, ka būs iespēja 3x3 basketbolu turpināt spēlēt labā līmenī. Kopā ar komandas biedriem jau sākam domāt par nākamo vasaru, par gatavošanos.

Nebūs interešu konflikta ar lielo basketbolu un pienākumiem darbā?
Nebūs, atradīsim kompromisu. Paldies vadībai, ka varu apvienot darbu ar basketbolu.

Izmantotie resursi:
Ramirent LBL2 Novembra spēlētāji: Kaspars...

     [+] [-]

, 2019-12-02 21:53, pirms 4 gadiem
Kā izpaužas līgums ar Jēkabpili? Vai tiešām pienākuši laiki, kad arī LBL2 tiek maksātas kaut minimalas algas?

  +2 [+] [-]

, 2019-12-02 22:16, pirms 4 gadiem
Ernijzz rakstīja: Kā izpaužas līgums ar Jēkabpili? Vai tiešām pienākuši laiki, kad arī LBL2 tiek maksātas kaut minimalas algas?
Tu laikam smejies? Jau labu laiku, un top komandās pat diezgan solīdas tējas naudas mēnēsī līderiem sanāk.