Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Rediks melo par tēva nāvi, "Jēkabpils" plāno lauzt līgumu

Rediks melo par tēva nāvi, "Jēkabpils" plāno lauzt līgumu
Dovids Rediks
Foto: www.bkjekabpils.lv

Latvijas un Lietuvas basketbola aprindas šodien pāršalca pamatīgs skandāls – lietuviešu basketbola talants Dovids Rediks martā, aizbildinoties ar sava tēva nāvi, uz laiku pameta "Jēkabpils" rindas, taču šokējošākais ir tas, ka viņa vecāku veselībai problēmu nemaz nav. Šobrīd Jēkabpils klubs strādā pie līguma laušanas procedūras, taču vēlas atrisināt situāciju mierīgā ceļā, abām pusēm vienojoties par labāko risinājumu.

22 gadus vecais aizsargs Dovids Rediks ir viens no tiem Lietuvas izlases basketbolistiem, kurš 2011. gadā Latvijā triumfēja pasaules U19 čempionātā un 2008., 2010. un 2012. gadā sarūpēja savai valstij Eiropas čempionāta zeltu attiecīgi U16, U18 un U20 vecuma grupās. Rediks uz Latviju pārcēlās īsi pirms Ziemassvētkiem, pievienojoties "Baronam/LDz", bet janvāra beigās pievienojās "Jēkabpilij".

Marta vidū Rediks pameta "Jēkabpils" rindas, lai dotos uz Lietuvu. Sportists ar aģenta starpniecību pavēstījis "Jēkabpilij", ka Redika tēvs gāja bojā, un klubs arī saprotoši reaģēja – "Jēkabpils" publiski pauda līdzjūtību sportista ģimenei, palaida basketbolistu uz mājām un gaidīja Redika atgriezšanos ierindā. Tomēr situācija patiesībā bija krietni citādāka.

Sarunā ar Sportacentrs.com "Jēkabpils" direktors Juris Bobrovs apliecināja Lietuvas medijos izskanējušās ziņas – Rediks ir melojis par sava tēva nāvi. Sākotnēji aizdomas esot radījis arī tas, ka sportists Latvijā atgriezies diezgan ātri, taču drīz vien devies atpakaļ uz Lietuvu. Lai gan Rediks neesot bijis pārāk runīgs, viņš minējis, ka saistībā ar ģimenes traģēdiju veselības problēmas radušās arī viņa mātei. Beigās izrādījies, ka nekas no stāstītā nav bijis patiesība – par laimi, Redika ģimeni nekādas veselības problēmas nebija skārušas, taču lietuviešu basketbolists ir klaji melojis komandas vadībai.

Šobrīd situācija ir attīstījusies loģiskā virzienā – "Jēkabpils" cenšas lauzt līgumu ar Rediku. Problēmas gan rada tas, ka ar lietuviešu basketbolistu joprojām nav iespējams sazināties, sarunā ar Sportacentrs.com norāda Bobrovs. Ar Rediku gan esot izdevies sazināties lietuviešu medija "Lietuvos Rytas" žurnālistiem, taču, līdz ko atkārtoti tika uzdots nepatīkamais jautājums par tēva nāvi, telefona saruna negaidīti pārtrūka.

Sarunā ar "Lietuvos Rytas" basketbolists norādījis, ka "Jēkabpils" esot pārpratusi situāciju. Rediks medijiem atklāja, ka iemesls, kāpēc viņš ir pametis "Jēkabpils" rindas, ir veselība – lietuviešu aizsargam esot problēmas ar kājām, turklāt viņam jāārstē arī psoriāze (ādas slimība). Līdz sarunas pārtraukšanai Rediks paspējis arī norādīt, ka alga Jēkabpilī bijusi par mazu, taču novēlējis klubam veiksmi atlikušajās Latvijas čempionāta cīņās.

Pilnu situācijas izklāstu Rediks gan nevēlējās sniegt, un "Jēkabpils" labprāt vēlētos pārrunāt notikušo ar pašu basketbolistu. Kluba direktors Bobrovs norādīja, ka "Jēkabpils" necenšas sabojāt basketbolista karjeru, ko šāda mēroga skandāls noteikti var izdarīt, taču vēlas tikt skaidrībā par notikušo. Bobrovs pavēstīja, ka klubs šobrīd ir nosūtījis rakstiskas ziņas gan sportistam, gan viņa aģentam, un turpina gaidīt atbildi. "Jēkabpils" direktors pieļauj, ka arī Redika aģentam nav ne jausmas, kur šobrīd atrodas talantīgais basketbolists un kādi bijuši viņa motīvi minētajos notikumos. Klubam ir iespēja arī vienpusēji pārtraukt līguma attiecības, taču tas šobrīd neesot "Jēkabpils" galvenais mērķis, Sportacentrs.com norādīja Bobrovs.

"Jēkabpils" direktors arī minēja, ka Rediks laukumā bijis viens no komandas galvenajiem cīnītājiem un demonstrējis labu attieksmi, taču ārpus laukuma bijis pavisam citādāks. Jāpiebilst, ka talantīgajam lietuvietim disciplīnas problēmas bija arī agrāk, kad viņš spēlēja Lietuvas komandās.

Latvijas Basketbola līgā Rediks šosezon ir piedalījies 10 spēlēs, septiņas no tām aizvadot "Jēkabpils" rindās. Pēdējo maču Jēkabpilī lietuviešu aizsargs aizvadīja 14. martā, kopš tā laika izlaižot divas spēles. Rediks vidēji LBL spēlē izcēlās ar 15 punktiem, 5,3 atlēkušajām bumbām un 4,6 rezultatīvām piespēlēm.

Izmantotie resursi:
Latvijas Basketbola savienība
lrytas.lt / Naujienos

1 2 49 komentāri

 +27 [+] [-]

, 2015-04-02 14:01, pirms 9 gadiem
Kaut kāds duriks,ar tādām lietām nejoko !Cerams ka lauzīs to līgumu

 +20 [+] [-]

, 2015-04-02 14:03, pirms 9 gadiem
SLIMS CILVEKS

 +22 [+] [-]

, 2015-04-02 14:06, pirms 9 gadiem
Slims - tas ir maigi teikts. Diez ko par šo visu saka viņa tēvs un pārējie radinieki. Čomi jau noteikti ka zinās ne tādus vien stāstus par šo "profu"! Traki, jo talantīgs noteikti ir (varbūt bija).

 +13 [+] [-]

, 2015-04-02 14:07, pirms 9 gadiem
Nelamāšos, teikšu tikai, ka nav normāls cilvēks, īsti pie pilna prāta. Tas arī viss. Līgums pavisam noteikti ir jālauž. Cerams, ka tētis nomizos šo.

 +17 [+] [-]

, 2015-04-02 14:08, pirms 9 gadiem
Kautkas tai galviņā ir sagājis uz īso...

  +3 [+] [-]

, 2015-04-02 14:11, pirms 9 gadiem
Atceros, kā viņš Mārupes hallē "Baronu" pārmācīja, sametot punktus bijušā kluba grozā! Ja ir motivēts, tad lielas lietas var darīt.

  +4 [+] [-]

, 2015-04-02 14:11, pirms 9 gadiem
Pajols.

  +1 [+] [-]

, 2015-04-02 14:16, pirms 9 gadiem
sitas kems iet Martina Andrukaisa peedas.

  +8 [+] [-]

, 2015-04-02 14:16, pirms 9 gadiem
spraigs raksts
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2015-04-02 14:21, pirms 9 gadiem
Te jautājums tāds, vai klubs no Redikas paņēma rakstītu iesniegumu ar parakstu, ka prasa brīvdienas, vai tikai noticēja uz mutvārdiem. Ja tiešām paļāvās tikai uz teikto, nevis viņš uzrakstīja iesniegumu, tad 100 punkti, ka basketbolists tagad atkal samuldēs, ka īstenībā tak jau ir teicis, ka viņam psoriāze jāārstē un klubs pats kaut ko pārpratis.

     [+] [-]

, 2015-04-02 14:22, pirms 9 gadiem
Ak, Dievs!!!!!!!!!!!!!!!! Nav vārdam vietas!

  +8 [+] [-]

, 2015-04-02 14:23, pirms 9 gadiem
ai, ai, ai! itkā pirms tam neviens nezināja kāds ir šis talantīgais jaunēklis, kurš jau pirms tam Lietuvā ne reizi vien ir izcēlies ar savu smago skandālista un pajoļa raksturu un disciplīnas pārkāpumiem. tagad nu visiem baigais pārsteigums.
Slēpts komentārs: LAIKS
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2015-04-02 14:38, pirms 9 gadiem
Šis gan ir dikti zemi....

     [+] [-]

, 2015-04-02 14:43, pirms 9 gadiem
Emilio rakstīja: ai, ai, ai! itkā pirms tam neviens nezināja kāds ir šis talantīgais jaunēklis, kurš jau pirms tam Lietuvā ne reizi vien ir izcēlies ar savu smago skandālista un pajoļa raksturu un disciplīnas pārkāpumiem. tagad nu visiem baigais pārsteigums.
No otras puses, vai klubam nav vienalga, ja spēlētājs labi spēlēja un pat saņēma LBL februāra MVP un deva dažas svarīgas uzvaras Jēkabpilij, kuras nebūtu bez šī spēlētāja... Var jau pieciest to morālo stāju, kamēr spēlētājs ir klubā un izcīna klubam vinnes.

 +14 [+] [-]

, 2015-04-02 14:43, pirms 9 gadiem
Tikai morāls kropl!s var melot par sava tēva nāvi.

  +2 [+] [-]

, 2015-04-02 14:47, pirms 9 gadiem
slimais

  -1 [+] [-]

, 2015-04-02 14:47, pirms 9 gadiem
Izklausās tik muļķīgi, ka ļoti grūti noticēt, ka ir cilvēki ,kuri var šādi melot. Kaut kā neticās, pat gribas cerēt, ka kāds kaut ko pārpratis vai žurnālisti tendenciozi pasniedz informāciju.

  +3 [+] [-]

, 2015-04-02 15:02, pirms 9 gadiem
Njā....Rediks ar prātu laikam nedraudzējas....

Protams daļa man saliks mīnusus, bet šis atgadījums atgādina pērn VEF gadījumu ar Niksu, kad klubs izlēma iesaistīt FIBA, jo bija šaubas par iemesla patiesumu....Ja Jēkabpils nespēs vienoties, tad es arī domāju, ka jāiesaista FIBA

  +2 [+] [-]

, 2015-04-02 15:03, pirms 9 gadiem
Sporta novērotājs rakstīja: Njā....Rediks ar prātu laikam nedraudzējas....

Protams daļa man saliks mīnusus, bet šis atgadījums atgādina pērn VEF gadījumu ar Niksu, kad klubs izlēma iesaistīt FIBA, jo bija šaubas par iemesla patiesumu....Ja Jēkabpils nespēs vienoties, tad es arī domāju, ka jāiesaista FIBA
Tikai VEFs jau neko nepanāca.

  +5 [+] [-]

, 2015-04-02 15:08, pirms 9 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Te jautājums tāds, vai klubs no Redikas paņēma rakstītu iesniegumu ar parakstu, ka prasa brīvdienas, vai tikai noticēja uz mutvārdiem. Ja tiešām paļāvās tikai uz teikto, nevis viņš uzrakstīja iesniegumu, tad 100 punkti, ka basketbolists tagad atkal samuldēs, ka īstenībā tak jau ir teicis, ka viņam psoriāze jāārstē un klubs pats kaut ko pārpratis.
Kāda Jēga paturēt, ja viš ir nelabojams dzērājs un tad kad "nebija" šis atgadījums, viņš arī apmeklēja labi ja 2 no 3 treniņiem Kam tāds slaists ir vajadzīgs

  +3 [+] [-]

, 2015-04-02 15:12, pirms 9 gadiem
poxis15 rakstīja: Kāda Jēga paturēt, ja viš ir nelabojams dzērājs un tad kad "nebija" šis atgadījums, viņš arī apmeklēja labi ja 2 no 3 treniņiem Kam tāds slaists ir vajadzīgs
Nu bet iedomājies, kāds viņš talants, un kāds ir mūsu basketbola līmenis, ja viņš "netrenējoties" dabūja LBL februāra mēneša MVP.
Sanāk, ka "trenējoties" viņš vēl labāk nospēlētu, liktu pa 40pts vidēji iekšā?

  +2 [+] [-]

, 2015-04-02 15:17, pirms 9 gadiem
Skudriniekss rakstīja: No otras puses, vai klubam nav vienalga, ja spēlētājs labi spēlēja un pat saņēma LBL februāra MVP un deva dažas svarīgas uzvaras Jēkabpilij, kuras nebūtu bez šī spēlētāja... Var jau pieciest to morālo stāju, kamēr spēlētājs ir klubā un izcīna klubam vinnes.
es nezinu - tikai konstatēju faktu. ja jau klubs būtu bijis labi informēts par Redika "tarakāniem", taču pievērtu uz to acis labo rezultātu dēļ, tad diezvai saceltu tādu brēku. izrunātu to kluba iekšienē, uzliktu Redikam kkādu sodu un tā arī tas paliktu. šobrīd izskatās pēc tā, ka klubs cerēja dabūt labu spēlētāju ar sliktu raksturu pa lētu naudu un cerēja, ka sliktās īpašības būs palikušas Lietuvā... redz, ka nepalika vis!

  +2 [+] [-]

, 2015-04-02 15:18, pirms 9 gadiem
Emilio rakstīja: es nezinu - tikai konstatēju faktu. ja jau klubs būtu bijis labi informēts par Redika "tarakāniem", taču pievērtu uz to acis labo rezultātu dēļ, tad diezvai saceltu tādu brēku. izrunātu to kluba iekšienē, uzliktu Redikam kkādu sodu un tā arī tas paliktu. šobrīd izskatās pēc tā, ka klubs cerēja dabūt labu spēlētāju ar sliktu raksturu pa lētu naudu un cerēja, ka sliktās īpašības būs palikušas Lietuvā... redz, ka nepalika vis!
Jā, tieši tā - ja viņš nāktu uz spēlēm un klubs vinnētu, tad gan jau kaut kā to paciestu un pat nelaistu uz āru. Tagad, ja nenāk pat uz spēlēm, tad gan ir ziepes.

  +5 [+] [-]

, 2015-04-02 15:27, pirms 9 gadiem
Gļēva idiota rīcība. Tad nebija dūšas pateikt ka alga par mazu? Kautgan tāds nav pelnījis labu algu

  +5 [+] [-]

, 2015-04-02 15:29, pirms 9 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Nu bet iedomājies, kāds viņš talants, un kāds ir mūsu basketbola līmenis, ja viņš "netrenējoties" dabūja LBL februāra mēneša MVP.
Sanāk, ka "trenējoties" viņš vēl labāk nospēlētu, liktu pa 40pts vidēji iekšā?
Nu kāda starpība, ko viņš rāda laukumā, ja šitā var rīkoties. Tikai pilnīgs morāls kro..is var ko tādu sarunāt. Komandas vienlīdz svarīgs ir arī mikroklimats. Kā viņš pēc šitā komandas biedriem varētu acīs paskatīties? Var piesegt labu spēlētāju, ja viņš tur piedzeras un sataisa s..dus kādā klubiņā, bet ne jau nu riebeklību pret paša klubu. Par tēvu pat nerunājot.

  +4 [+] [-]

, 2015-04-02 15:45, pirms 9 gadiem
Nabaga puiks, pubertāte ir līdzīga masalām, jo vēlāk sākas, jo smagāka. Varbūt viņam vajadzētu nākt klajā ar paziņojumu, ka ar vārdu "tēvs" bijis domāts dievs.

Kapēc nebiji darbā? Tēvs nomira! Ko, jau piekto reizi viena gada laikā? Vai tad es teicu, ka MANS tēvs?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-04-02 15:54, pirms 9 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Nu bet iedomājies, kāds viņš talants, un kāds ir mūsu basketbola līmenis, ja viņš "netrenējoties" dabūja LBL februāra mēneša MVP.
Sanāk, ka "trenējoties" viņš vēl labāk nospēlētu, liktu pa 40pts vidēji iekšā?
Bet kāda jēga klubam maksāt algu par to ka viņš tikai spēlē

  +1 [+] [-]

, 2015-04-02 16:10, pirms 9 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Tikai VEFs jau neko nepanāca.
Klubs arī nevēlējās neko panākt, vienkārši, lai Fiba pārbauda un viss

  +1 [+] [-]

, 2015-04-02 16:12, pirms 9 gadiem
Sporta novērotājs rakstīja: Klubs arī nevēlējās neko panākt, vienkārši, lai Fiba pārbauda un viss
Nu jā, tas gadījums laikam arī bija savādāks, jo FIBA pateica, ka mammas slimība bija pietiekami nopietns iemesls.

  +3 [+] [-]

, 2015-04-02 16:25, pirms 9 gadiem
M rakstīja: Nabaga puiks, pubertāte ir līdzīga masalām, jo vēlāk sākas, jo smagāka. Varbūt viņam vajadzētu nākt klajā ar paziņojumu, ka ar vārdu "tēvs" bijis domāts dievs.

Kapēc nebiji darbā? Tēvs nomira! Ko, jau piekto reizi viena gada laikā? Vai tad es teicu, ka MANS tēvs?
Aņuks labs it sev šai kontekstā

     [+] [-]

, 2015-04-02 16:34, pirms 9 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Nu jā, tas gadījums laikam arī bija savādāks, jo FIBA pateica, ka mammas slimība bija pietiekami nopietns iemesls.
vienkārši saku, ja nevarēs vienoties, tad jāiesaista nopietnāki "spēlētāji" un pārbaudīja iemesla patiesumu nevis cik tas nopietns ir
1 2 49 komentāri