Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Popovičs un Kolandželo turpinās strādāt ar ASV izlasi arī 2021. gadā

Rolands Eliņš

Popovičs un Kolandželo turpinās strādāt ar ASV izlasi arī 2021. gadā
Kemba Vokers un Gregs Popovičs. Foto: Zumapress.com

ASV basketbola izlases vadība paziņojusi, ka ir gatava turpināt darbu pie gatavošanās olimpiskajām spēlēm, kas pārceltas uz nenoteiku laiku 2021. gadā. Gan izlases ģenerālmenedžerim Džerijam Kolandželo, gan galvenajam trenerim Gregam Popovičam ir līgumi līdz šī gada vasarai.

„Mūsu visu apņemšanās par izlases sagatavošanu 2020. gada olimpiskajām spēlēm ir joprojām spēkā, esam gatavi paveikt to, ko uzņēmāmies,” apliecināja Džerijs Kolandželo. „Vispirms gan ir svarīgi tikt galā ar vīrusu un neskaidro situāciju. Tā pāries, un arī mēs būsim atpakaļ.”

Pirms koronavīrusa pandēmijas ASV basketbola izlases vadība bija vienojusies par 44 kandidātu sarakstu, kurā netrūka NBA lielāko superzvaigžņu. Pēc atteikumiem pilnās 2019. gada vasaras, kas noveda pie ASV izlases neveiksmes Pasaules kausā, vairākas NBA superzvaigznes bija solījušās piedalīties Tokijas olimpiskajās spēlēs.

Taču olimpisko spēļu pārcelšana un neskaidrība par NBA tuvāko nākotni ir uzlikusi pamatīgu jautājuma zīmi par ASV izlases sastāvu olimpiādē, kā arī par treneru kolektīvu. 71 gadu vecais Gregs Popovičs, galu galā, joprojām ir Sanantonio „Spurs” galvenais treneris, taču Kolandželo publiski izteicies, ka Popovičs ir noskaņots palikt savā pozīcijā ASV izlasē.

NBA šobrīd pastāv iespēja par formāta maiņu, tiekot izskatīts variants pārbīdīt sezonas sākumu no oktobra uz decembri, kas savukārt liktu līgas fināliem norisināties 2021. gada augustā. Lai arī vēl nav skaidrības ne par NBA formātu un grafiku, ne arī par olimpisko spēļu jaunajiem datumiem, pastāv bažas par NBA spēlētāju dalību Tokijas spēlēs 2021. gadā.

„Mēs darīsim to, ko varēsim,” teica Kolandželo. „Redzēsim, kā viss nokārtosies, un pielāgosimies situācijai. Taču, protams, apzināmies, ka ASV izlases kandidāti pirmām kārtām tomēr ir NBA spēlētāji. Taču NBA grafika maiņa ir sarežģīts pasākums, to nebūs viegli ieviest dažu mēnešu laikā. Mēs šobrīd rēķināmies, ka 2021. gada vasarā NBA un OS grafiki būs līdzīgi tiem, kādi bija plānoti šovasar.”

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/olympics/story...