Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Maskavas CSKA pildīs solījumu un palaidīs Šengeliju uz Gruzijas izlasi

Agris Suveizda

Maskavas CSKA pildīs solījumu un palaidīs Šengeliju uz Gruzijas izlasi
Tornike Šengelija. Foto: M. Serbins/cskabasket.com

Gruzijas basketbola izlases galvenais treneris Iliass Zuross nosaucis 13 spēlētāju sastāvu drīzumā gaidāmajām Eiropas čempionāta atlases spēlēm, un šajā sarakstā atrodams arī gruzīnu līderis Tornike Šengelija.

Kā rakstīts Gruzijas Basketbola federācijas mājaslapā, Maskavas CSKA pildīs līgumā atrunāto solījumu laist bijušo "Baskonia" spēka uzbrucēju uz valstsvienību. 26. novembrī Maskavas CSKA Eirolīgā uzņems "Real Madrid", bet nākamajā dienā Šengelija ieradīsies Somijas pilsētā Espo, kur 28. novembrī gruzīni tiksies ar mājiniekiem somiem, bet 30. novembrī Espo spēlēs arī pret Šveici. CSKA nākamo Eirolīgas maču aizvadīs 3. decembrī savā laukumā pret Pirejas "Olympiacos".

Februārī Gruzijas valstsvienība arī bez Šengelijas uzvarēja abos mačos, vispirms mājās pagarinājumā tomēr apspēlējot šveiciešus (96:88) un pēc tam izbraukumā pieveicot arī serbus (94:90). Ar vidēji 25,5 punktiem, 6,5 rezultatīvām piespēlēm un 3,5 atlēkušajām bumbām izcēlās naturalizētais amerikāņu aizsargs Teds Makfadens ("Burgos"), bet "Tenerife" centrs Giorgi Šermadini tika pie 19,5 punktiem un 12,0 atlēkušajām bumbām.

Spānijas klubi spēlētājus palaiduši arī šoreiz, taču Gruzijai būs jāiztiek bez trim Kataras un AAE klubu spēlētājiem ar Giorgi Cincadzi priekšgalā, kuri netiek ceļošanas ierobežojumu dēļ, un arī bez trim savainotajiem spēlētājiem, ieskaitot centru Gogu Bitadzi, kuru Indianas "Pacers" pirms gada draftēja ar 18. numuru. Gruzija pašlaik ir apakšgrupas līdere, taču tā finālturnīram jau ir kvalificējusies kā viena no četrām saimniecēm (vēl arī Čehija, Itālija un Vācija). Visām kvalifikācijas apakšgrupām pienākas pa trim ceļazīmēm, taču ar piezīmi, ka saimniecēm tās jau ir garantētas (tātad Gruzijas grupā serbi, šveicieši un somi cīnās par pārējām divām biļetēm).

Maskavas CSKA, ko pārstāv arī savainojumu guvušais Jānis Strēlnieks, Eirolīgā ar bilanci 7-3 atrodas trešajā pozīcijā, bet Šengelija ir sācis deviņas no desmit spēlēm, vidēji 25 minūtēs sakrājot 8,9 punktus, 5,7 atlēkušās bumbas, 2,6 rezultatīvas piespēles un 1,8 kļūdas.

Izmantotie resursi:
ილიას ზუროსმა ფინეთში გასამართი მატჩებისთვის 13...

  +1 [+] [-]

, 2020-11-22 20:49, pirms 3 gadiem
Redz citām izlasēm Eirolīgas spēlētāji palīdz ,bet mums protams nē.Tieši tāpēc netikām uz PK un netiksim uz EČ.

     [+] [-]

, 2020-11-22 21:02, pirms 3 gadiem
Ja uz EČ diez vai tiksim

  +2 [+] [-]

, 2020-11-22 21:41, pirms 3 gadiem
coffijs rakstīja: Redz citām izlasēm Eirolīgas spēlētāji palīdz ,bet mums protams nē.Tieši tāpēc netikām uz PK un netiksim uz EČ.
Piekristu, ja vien nebūtu nejēgā mīkstie kvalificēšanās noteikumi. Faktiski, jāaiziet garām bulgāriem... Vajag divas uzvaras sešās spēlēs, tagad četrās, visdrīzāk. Domāju Rīgā bulgārus nolauzīsim + viena uzvara atlikušajās spēlēs. Pie ļoti lielas veiksmes, pat ar vienu uzvaru varam tikt...

     [+] [-]

, 2020-11-23 12:08, pirms 3 gadiem
Žēl, ka netiksim uz EČ, jo ar šādu zelta paudzi basketbolā spētu reāli pacīnīties par zeltu. Likās, ka basketbols latvijā aug, bet pēdējie junioru izlašu rezultāti liecina pretējo. Hokejs tomēr ir pirmais sporta veids Latvijā. Ja mums būtu katrā pilsētā ledus uz kura puikas varētu spēlēt, būtu mums zvaigznes NHL. Basketbolu spēlēt var katrā sporta zālē un parkos. Skriešanu un driblingu pat uz ielas. Hokejam diemžēl vajag ledu, kura mums nav