Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Teksta tiešraide: LBS vēlēšanas 2020

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Latvijas basketbola savienība (LBS) otrdien, 2020. gada 21. janvārī, rīko biedru sapulci, kurā notiks LBS prezidenta un padomes vēlēšanas nākamajam četrgadu ciklam (2020-2024). Video tiešraidi skaties rakstā.

14:29
Teksta tiešraide beigusies. Paldies visiem lasītājiem!

14:19
LBS prezidents gatavojas ierasties preses konferencē.

14:01
Biedru sapulce atklātā balsojumā ar 37 balsīm "par", sešām "pret" un trīs "atturoties" ievēl jauno LBS padomi

13:47
Padomes kandidāti: divi cilvēki šobrīd nevarēja atbildēt, tai skaitā Anete Jēkabsone-Žogota (pirmdien piekrita, otrdien palūdza laiku apdomai) un viens biznesa pārstāvis. Kaspars Cipruss, Dins Ušvils, Ģirts Vēveris, Jānis Drulle, Jānis Vilnītis, Igors Aleksejevs, Guntis Šēnhofs, Kārlis Strēlis, Valdis Voins, Uldis Grāvītis, Ojārs Kehris, Arnis Ozols, Aldis Baumanis, Uģis Bisenieks, Sandis Petrovičs, Rūdolfs Andersons, Gints Pakārklis.

Atbilstoši LBS statūtiem – pieci nepastāvīgie padomes locekļi no četriem vīriešu klubiem (VEF, Ventspils, Ogre un Jūrmala) un sieviešu čempionvienības TTT.

13:39
Raimonds Vējonis ar 34 balsīm ievēlēts par LBS prezidentu, Anete Jēkabsone-Žogota saņēma 14 balsis, divas balsošanas zīmes atzītas par nederīgām.

Turpinājumā jaunais LBS prezidents iepazīstinās ar ieteicamo padomes sastāvu.

12:54
Ivars Bērziņš: mana balss Anetei. Atklājusi visas kārtas, gatava uzņemties atbildību. Edij, neaizbraukt līdzi kā trenera asistentam bija skaļākais pasākums. Strādāsim Latvijas basketbola labā.

Debates beigušās.

12:52
Artūrs Šēnhofs: rīt tāpat strādāsim kopā. Atbalstīšu Vējoni. Novēlu visiem būt vienotiem. Basketbols neapstāsies.

12:50
Ģirts Vēveris: 10 gadus esmu ciemos pie basketbola. Pārliecībai, taisnībai un laimei ir daudzas sejas. Valmierā darām savādāk – uzņēmējus piesaistām bez jebkādiem nosacījumiem. Varbūt esam naivi. Balsojam par Vējoni.

12:47
Edijs Šlesers: izšķiras Latvijas basketbola nākotne. Nāku kā Latvijas Strītbola asociācijas biedrs. Bijuši daudzi darbi un nedarbi. Anetes komandā ir cilvēks, kurš sekmējis basketbola reitingu kritumu. Jāskatās uz faktiem. Jāpieņem lēmums, balstoties uz veselo saprātu – atbalstu Vējoni.

12:45
Gatis Jahovičs: nesaskaņas kavē attīstību. Anete Jēkabsone-Žogota ir basketbola cilvēks, labākā kandidāte. Tāpat Štālbergs un Janičenoks ir labākās izvēles. Jāprasa atbildība no ievēlētajiem.

12:42
Guntis Šēnhofs: grūti sacensties retorikā ar Edgaru Jaunupu. Jāmaina personālijas. Nepretendēšu uz jauniem amatiem. Jaunatnes sektorā redzu 3-4 cilvēkus savā vietā. Nezinu, kā var vadīt basketbola saimniecību bez pieredzes. Vējoņa oponentiem ir gaišas domas un mērķi, neredzēju reālus risinājumus. Basketbolā nāk iekšā politiķi ne tajās labākajās izpausmēs.

12:40
Edgars Jansons: neviens kandidāts neatbilst līderisma pazīmēm. Ja basketbols ir laba prece, tai naudu dos jebkurš. Nevajag šantažēt basketbola sabiedrību.

12:37
Edgars Jaunups: programmas ir fasāde. Mans vārds neformālajās sarunās locīts uz nebēdu. Acīs saka skaistāko, vislabāko, aizmugurē – pavisam citu. Kaspars Cipruss baidās no politiķiem – atkāpjas un izvirza politiķi. Vējonis – visu mūžu bijis politiķis. Politiķis saka, ka politiķi gandē basketbolu. Kur ir atklātā valoda? Par ziedojumiem, Raimond, tavā vietā būtu piecēlies un atvainojies par ziedojumu likuma parakstīšanu.

12:35
Kristaps Janičenoks: basketbols ir komandas spēle, kurā svarīga komunikācija. Publiskajā telpā apsmej un nomelno kandidātus. Basketbols no tā cieš. Domāju, ka basketbols ir inteliģenta un gudra spēle. Gribu izveidot tiltu starp abiem krastiem. Padomāsim par to – basketbols ir svarīgs.

12:33
Artūrs Košeļevs: vai gribam uzticēt basketbola kuģi cilvēku kopai, kurai nav pieredzes. Stūrmanim un kapteinim jāpiemīt dzelžainai pārliecībai. Pieņemt lēmumus un par tiem atbildēt.

12:31
Mārtiņš Lauva: Anetei deg acis par mūsu sporta veidu un man ar to pietiek. Paldies Valdim Voinam par bezatlīdzības ieguldījumu. Balsojiet pēc savas sirdsapziņas. Neticu, ka Latvijas basketbola sabiedrība var ievēlēt sliktu prezidentu. Svarīgākais – pēc vēlēšanām visiem biedriem jāprasa atbildība no prezidenta par solījumu izpildi.

12:29
Raimonds Elbakjans: žēl, ka Latvijā prezidentus neievēl, bet ieceļ. Prieks par Aneti, kura stājusies pretī meliem un viltus solījumiem. Prieks par viņas godīgo spēli.

12:27
Gints Sīviņš: šodien basketbolam ir svētki. Laba konkurence rada labu produktu. Simpātiskākais Raimonda programmā – treneru, jaunatnes un reģionu komisijas iesaiste lēmumu pieņemšanā. Izdariet izvēli pēc savas sirdsapziņas.

12:24
Imants Pļaviņš: esam uz slidena ceļa. Esam izklīdinājuši spēlētājus un trenerus visā pasaulē. Esmu strādājis pie pieciem prasīgiem prezidentiem – viņi man atļāva strādāt. Manās komisijās strādāja Oļģerts Altbergs, Tālivaldis Pētersons. Jaunie pārņem varu, bet viņi nav gatavi. Ir spēlētāji, kuri spēlē grupu augstāk, bet viņiem nav pamatu – stājas, dribla.

12:22
Artūrs Štālbergs: neesam laikmetā, kad varam sarunāt (lietas) caur paziņām vai pazīstamiem cilvēkiem. Basketbols ir augstvērtīgs produkts, ko jāmāk pārdot. LBS jābūt ģenerālsponsoram. Mana izvēle – Anetes komanda, tās sasniegumi. Tā ir sapņu komanda – kā 1935. gadā. Lai kļūtu par LBS prezidentu, jānāk no mūsu vides, nevis jāatnāk ciemos.

12:20
Jānis Rimbenieks: visi trīs kandidāti pelnījuši uzvarēt, žēl, ka Kaspars (Cipruss) sevi atsauca. Strādāsim visi kopā Latvijas basketbolam.

12:17
Armands Krauliņš: Anetei nav konkurentu. Ārzemēs strādā 12 Latvijas treneri. Zvirgzdiņš, Muižnieks, Vētra – Latvijā nav vajadzīgi. Nav skaidrs, kā notiek treneru izvēle. Pietiek ar Jēkabsones-Žogotas godīgo attieksmi pret basketbolu. Vējonis parakstīja noziedzīgo – sponsorēšanas – likumu. Krieviem labs teiciens – no pieticības nenomirsi.

12:14
Kārlis Strēlis: Vējonis ir sporta meistarkandidāts, augstlēkšanā pārvarējis 205 centimetru augstumu. Vējoni redzu kā prezidentu. Anete atbild par sieviešu basketbolu. Padomē vajag ielikt Zanderu.

12:12
Sākas debates.

Ojārs Kehris: Domburšovs, Valteršovs – tas ir lieliski basketbolam. Vējonis mēneša laikā daudz uzzinājis par basketbolu.

Prezidentam 1) jāpiesaista līdzekļi no publiskā un privātā sektora, 2) jāpārstāv LBS starptautiski, 3) jābūt morālajai autoritātei.

Anetei būs vieglāk piesaistīt līdzekļus. Starptautiski viņai nav konkurentu. Dzimusi līdere.

12:07
Anete Jēkabsone-Žogota: Artūrs Štālbergs ir liels un mērķtiecīgs cilvēks. Neredzu viņam mīnusus. Jāsaskatā cilvēkā plusus. Vadījis klubu, pabijis ģenerālmenedžera amatā, zina virtuvi.

Jaunatnes treneri ir mana prioritāte. Jāizveido mūsdienīgāka treneru attīstības programma. LBS jāsponsorē treneru semināri.

Kādēļ VEF nav izdevies reklamēt basketbolu. Man ir daudzi virzītāji, nevēlos atbildēt uz šo jautājumu.

Strādāšu pilnu laiku, algu saņemšu tikai no pašas piesaistītajām finansēm, nevis valsts un pašvaldību līdzekļiem.

12:04
Anete Jēkabsone-Žogota: jābūt gan sieviešu, gan vīriešu Eirolīgas komandai. Mana priekšrocība? Galvenais mērķis – basketbols. Esmu iepazīstinājusi ar komandu. Tikai komandā ir spēks. Viņi ir profesionāļi.

Ģenerālsekretāra kandidāts: Artūrs Štālbergs. Komandā Kristaps Janičenoks, Raimonds Elbakjans, Jānis Šipkēvics, Mārtiņš Dambergs.

11:59
Anete Jēkabsone-Žogota: man būs gandarījums, ja balsosiet par mani, tādēļ, ka esmu gatava runāt tiešu valodu. Sistēma jāsakārto, lai paši sev neliktu mākslīgus šķēršļus.

Jābūt sistēmai, kura palīdz sieviešu un vīriešu basketbolā, tiem, kuri spēlēs zālēs un zem klajas debess.

Manā programmā ir vārds inovācijas. Veidi, kādos reklamējam basketbolam, prasa izmaiņas. Mainās mediju lietošanas ieradumi. Laiks prasa ciešāku un tiešāku iesaisti.

Vēlos atgādināt, ka 3x3 basketbols ir OS sporta veids. Līdzīgi kā 1935. gadā, mums ir viena no labākajām (3x3) komandām pasaulē.

Ziedojumu ēra beigusies. Varbūt – uz neatgriešanos. Nav jāizgudro jauns velosipēds. Pilsētas velosipēds nederēs braucienam uz Ļaudonu.

Pērn rudenī aizbraucu un tikos ar FIBA prezidentu. Tikšanās ļāva ticēt, ka esam uz pareizā ceļa.

11:55
Anete Jēkabsone-Žogota: formālisms nogalina idejas, nodara vairāk ļauna, nekā laba. Basketbola draugi, manās acīs ikviens no jums ir vienlīdz svarīgas. Manas durvis būs atvērtas visiem – to apsolu un garantēju.

Basketbola publiskā puse neizskatās slikti. Daudzi naktīs seko NBA puišiem. Mums ir saspēles vadītājs Maskavas CSKA. Spozme un slavas zenīts kaldināts vietējās sporta skolās, tādos apstākļos, kādi ir. Jārūpējas, lai spozme neizdzistu.

Jāveido vienots redzējums, lai varētu kopīgi svinēt uzvaras. Panākumus gūsim, ja piesaistīsim atbalstītājus, kuri tic, ka basketbols var būt sporta veids nr. 1.

11:54
Vējonis: mana priekšrocība? Pieredze politiskajā, administratīvajā un starptautiskajā darbā. Tā var palīdzēt basketbola attīstībā.

11:51
Vējonis: 3x3 basketbols iekļauts OS programmā. Balstās uz entuziastiem. Sadarbībā ar IZM jāveido programma sporta skolās, sadarbībā ar pašvaldībām. Valdē jābūt vienam cilvēkam, kurš atbildīgs par 3x3 basketbolu. Jāveido jauna, 3x3 basketbola komisija.

11:49
Vējonis apliecina, ka ievēlēšanas gadījumā gatavs strādāt sabiedriskā kārtā. Vējonis: jāskatas uz iespējām, kā tiešsaistē translēt basketbola spēles. Jāuzstāda zālēs kameras, kas ļauj filmēt un translēt spēles internetā.

11:47
Raimonds Vējonis, atbild uz pirmo Valda Voina nolasīto jautājumu: priecē, ka noslēgts līgums par LBS halles – Basketbola mājas – projektēšanu. Jaunā prezidenta pirmais uzdevums – pārliecināt, ka nepieciešama valsts līdzdalība Basketbola mājas tapšanā. Nepieciešama (Rīgas) pašvaldības līdzdalība, kā arī basketbola ziedojumi.

11:45
Raimonds Vējonis: Edgars Šneps un Valdis Voins paveikuši lielu darbu. Var uzlabot komunikāciju – ieklausīties biedros un ņemt vērā viņu viedokli.

11:40
Raimonds Vējonis: svarīgākais – nestrādāt šauru interešu grupu labā. Valdei jāpieņem kvalitatīvi lēmumi. Politiķu klātbūtne LBS padomē nav attaisnojusies. Redzu, ka padomi jāveido basketbola profesionāļiem, tai skaitā sešiem reģionu pārstāvjiem no Latgales, Kurzemes, Vidzemes, Zemgales, Rīgas un Pierīgas. Jābūt biznesa pārstāvjiem ar mārketinga zināšanām. Labprāt redzētu bijušos LBS prezidentus, senioru pārstāvi. Svarīgi attīstīt studentu basketbolu – padomē vajadzīgi divi pārstāvji. Vēlos padomē redzēt Aneti (Jēkabsoni-Žogotu) un Kasparu (Ciprusu). Vēlos, lai padome pulcējas regulāri.

11:35
Raimonds Vējonis: pateicos Kasparam Ciprusam par atbalstu. Ne jau programmās un skaistajās frāzēs slēpjas sāls. Tiekoties ar biedriem, saskāros ar četrām problēmām: 1) nepietiekams finansējums jaunatnes treneriem, 2) nepietiekama komunikācija, 3) sporta skolas nesaņem finansējumu par spēlētāju pārejām, 4) nepietiek finansējuma basketbola attīstībai.

Svarīgi, kuri cilvēki strādās ar mani – nepieciešama profesionāla komanda. Basketbols ir manas dzīves neatņemama sastāvdaļa. Neesmu dziļš basketbola sistēmas zinātājs, taču tā bijis arī Vides ministrijā un, īpaši, Aizsardzības ministrijā.

Svarīgākais – LBS valde. Ja mani ievēlēs, valdē jābūt pārstāvētiem dažādiem basketbola līmeņiem, lai nodrošinātu ikdienas saikni ar reālajiem darītājiem. Redzu valdē septiņus cilvēkus, tai skaitā jaunatnes, reģionu un treneru komisiju pārstāvji. Redzu valdē arī sieviešu basketbola pārstāvi, vīriešu klubu pārstāvi un biznesa cilvēku.

11:32
LBS prezidents jautā, vai Kaspars Cipruss būtu gatavs strādāt jaunajā LBS valdē. Cipruss norāda, ka – Vējoņa ievēlēšanas gadījumā – domās, vai strādāt viņa vadītajā valdē.

11:31
Kaspars Cipruss: skarbā realitāte – profesionālie spēlētāji neredz to, ko redz LBS biedri. Cilvēki, kuri mani atbalstīja, saņēma norādījumus no augšas – pašvaldību cilvēkiem. Viņi spiesti paust uzspiestu viedokli. Tas ļoti sāpināja. Notiek nepareizas lietas – mēs kā basketbolisti kļūstam par marionetēm un rādām nepareizu piemēru. Atsaucu savu kandidatūru. Aicinu atbalstīt Raimondu Vējoni, lai apvienotu sašķeltos biedrus.

11:25
Kaspars Cipruss: Lai kā beigtos vēlēšanu cīņa – ceru, ka tā beigsies šodien – neatkārtosim Latvijas Futbola federācijas intrigas. Strādāsim bez melnā PR.

Nekad neesmu atteicis Latvijas valstsvienībai. Karjeras beigās atradu savu vietu, ieguvu maģistra grādu, strādāju LBS. Iestājos un pabeidzu kursus, ieguvu trenera C licenci. Par to jādomā daudziem basketbolistiem.

11:23
Biedru sapulce ir 100% sastāvā, ieradušies 50 no 50 balsstiesīgajiem biedriem. Sākas prezidenta kandidātu prezentācijas.

Secība: Kaspars Cipruss, Raimonds Vējonis, Anete Jēkabsone-Žogota.

11:21
LBS ģenerālsekretāra Edgara Šnepa paziņojums: pateicas LBS prezidentam Valdim Voinam par deviņu gadu darbu. (Aplausi) Uzdāvina kolēģim laikrādi. (Aplausi)

11:18
Biedru sapulce apstiprina revidentu Māri Bierni ar līguma termiņu uz vienu gadu.

11:15
LBS revidenta Māra Bierņa ziņojums. Sākta LBS 2019. gada pārskata-revīzijas procedūra – gala rezultāts gaidāms 2020. gada martā.

11:14
Biedru sapulce apstiprina vēlēšanu nolikumu. Tehniskais grozījums: LBS prezidents piedāvā papildināt debašu dalībnieku loku ar LBS valdes, padomes un LBS administrācijas pārstāvjiem.

11:09
Biedri apstiprina Valdi Voinu par sapulces vadītāju. Protokoliste: Arta Vecvagare.

11:06
LBS prezidents Valdis Voins atklāj biedru sapulci: ieradušies un reģistrējušies 49 LBS biedri (98%). Pavisam reģistrējušies 78 dalībnieki. Konsultācijas sapulcei sniegs LOK juridiskais pārstāvis Raitis Kesels.

Apstiprināta balsu skaitīšanas komisija: Artūrs Voskis (Alūksne), Gints Sīviņš (Ogre), Gatis Jahovičs (VEF Rīga).

11:01
Sākas 15 akadēmiskās minūtes. Visi prezidenta kandidāti ir zālē.

10:52
Sapulcei reģistrējušies 49 no 50 biedriem, gaidām "RTU Sports" pārstāvi.

10:41
Viesnīcā ierodas prezidenta kandidāte Anete Jēkabsone-Žogota.

10:20
"Kempinski" viesnīcā ierodas prezidenta kandidāti Kaspars Cipruss un Raimonds Vējonis.

10:07
Reģistrācijā stāv biedru rinda, sapulce būs kupli apmeklēta.

09:34
LBS ir 50 biedri.

Zemgale: 1) Bauskas BJSS, 2) Iecavas novada sporta skola “Dartija”, 3) biedrība “Basketbola klubs Dartija”, 4) Jelgavas BJSS, 5) Jēkabpils SS, 6) biedrība “Sporta klubs “Jūrmalas sports””, 7) BK Jelgava, 8) BK Jēkabpils, 9) biedrība “Jūrmalai un sportam”, 10) BK Jūrmala.

Kurzeme: 1) BJSS Spars, 2) Kuldīgas novada sporta skola, 3) Kandavas novada BJSS, 4) Ventspils basketbola klubs, 5) BK Saldus, 6) Liepājas sporta spēļu skola.

Latgale: 1) Daugavpils BJSS, 2) Krāslavas SS, 3) Ballborderbasket, 4) Rugāju novada dome.

Vidzeme: 1) Valmieras BSS, 2) Alūksnes BJSS, 3) Gulbenes novada BJSS, 4) Ogres basketbola klubs, 5) Marienburga BK (Alūksne), 6) BK Ķekava, 7) Mārupes novada sporta centrs.

Rīga: 1) RSU sporta klubs, 2) RTU sports, 3) BJBS Rīga, 4) BK VEF, 5) Latvijas basketbola senioru klubs, 6) LSPA sporta klubs, 7) VEF Rīga, 8) BK Kolibri, 9) Eiropas Jaunatnes basketbola līga, 10) basketbola akadēmija “Rīga”, 11) TTT Rīga, 12) Latvijas Ratiņbasketbola sporta federācija, 13) biedrība “Mūsu darbs mieram” (Krastu mačs), 14) BA Turība, 15) LU sports, 16) Jaunā sieviešu basketbola līga, 17) basketbola skola “VEF Rīga”, 18) BK Vecmeistari, 19) biedrība Latvijas basketbola mantojums”, 20) RBJSS “Rīdzene”, 21) BK Orange team, 22) biedrība “Streetbasket”, 23) Latvijas Strītbola asociācija.

09:21
Pēc kandidātu prezentācijām katram balsstiesīgajam sapulces dalībniekam ir tiesības kandidātam uzdot vienu jautājumu. Tāpat katram balsstiesīgajam dalībniekam ir tiesības vienu reizi uzstāties debatēs ar uzrunu, kas nav garāka par divām minūtēm.

Katra fiziskā persona ar divu vai vairāk biedru izsniegtām pilnvarām piedalīties sapulcē, var katram kandidātam uzdot vienu jautājumu un vienu reizi uzstāties debatēs.

Pretēji tradicionālajai kārtībai, kurā rezultātus paziņo balsu skaitīšanas komisijas vadītājs, LBS prezidenta vēlēšanu rezultātus paziņos sapulces vadītājs.

09:11
Biedru sapulce ievēl padomi pēc prezidenta priekšlikuma (4.10). Ja biedru sapulce 3x noraida prezidenta iecerēto padomes sastāvu, prezidents tiek atcelts. Prezidentam īsi jāraksturo katrs padomes kandidāts.

Biedru sapulce nosaka pastāvīgo padomes locekļu skaitu. Balsošana par visiem padomes kandidātiem notiek vienā balsojumā (4.11).

Pašreiz padomē ir 15 pastāvīgie locekļi: Andris Ameriks, Solvita Āboltiņa, Mārtiņš Bondars, Armands Garkāns, Uldis Grāvītis, Aigars Kalvītis, Ojārs Kehris, Māris Martinsons, Imants Parādnieks, Ilze Pētersone-Godmane, Valdis Siksnis, Aigars Štokenbergs, Kārlis Strēlis, Jānis Urbanovičs, Valdis Voins.

Statūtu punkts 4.12 nosaka, ka padomē ir pieci nepastāvīgie locekļi – klubu deleģētie pārstāvji no “TTT Rīga”, “VEF Rīga”, Ventspils, Ogres un Jūrmalas. Dubultā pārstāvniecība – ja padomes nepastāvīgais loceklis ir LBS valdes loceklis, klubs kā padomes nepastāvīgo locekli deleģē citu pārstāvi.

Padomes sēdes ne retāk kā divas reizes gadā sasauc padomes priekšsēdētājs. LBS mājas lapā publicētais jaunākais padomes sēdes protokols datēts ar 2017. gada 25. janvāri – tobrīd padomē bija 22 locekļi.

09:04
Sportacentrs.com rīcībā esošā informācija liecina, ka prezidenta vēlēšanas ir aizklātas – katrs biedrs aizpildīs balsošanas zīmi un iemetīs to balsošanas kastē. Biedru sapulces ievēlētā balsu skaitīšanas komisija trīs cilvēku sastāvā veiks balsu skaitīšanu un paziņos rezultātus.

Atbilstoši LBS statūtu punktam 4.6 – LBS prezidenta kandidātam jāsaņem vismaz 50% + 1 balss no vēlēšanās klātesošajiem balsstiesīgajiem biedriem. Pietiek ar vienkāršo vairākumu, piemēram, ja reģistrējas 26 biedri, prezidentu var ievēlēt ar 14 balsīm. Ja reģistrējas 50 biedri, vajag 26 balsis.

Ņemot vērā, ka LBS prezidenta vēlēšanām pieteikušies trīs kandidāti, iespējamas divas balsošanas kārtas. Ja kāds no kandidātiem pirmajā kārtā saņem 50% +1 balsi, prezidents uzskatāms par ievēlētu. Ja neviens no kandidātiem nevienā kārtā nesaņēm 50% +1 balsi, valde izsludina jaunu vēlēšanu dienu.

09:02
Tuvojas LBS biedru reģistrācija – līdz sapulces sākumam viena stunda un 58 minūtes.

Darba kārtība:
1) Informācija par reģistrētajiem biedriem,
2) Balsu skaitīšanas komisijas un sapulces vadītāja ievēlēšana,
3) LBS revidenta ziņojums un revidenta apstiprināšana,
4) LBS prezidenta kandidātu prezentācijas – 10 minūtes katram kandidātam – un debates,
5) LBS prezidenta un padomes vēlēšanas,
6) jaunievēlētā/-s LBS prezidenta/-es preses konference.

Kārtējā biedru sapulce notiek reizi četros gados un ir lemttiesīga, ja tajā piedalās vismaz 26 no 50 biedriem.

1 2 3 4 121 komentārs

  +2 [+] [-]

, 2020-01-21 10:19, pirms 4 gadiem
Ļoti iespējams, ka Jaunups šodien piedzīvos divus zaudējumus - pilnīgi noteikti vefs zaudēs un , iespējams, arī Anete.

  +1 [+] [-]

, 2020-01-21 11:08, pirms 4 gadiem
Neiznīciniet Latvijas basketbolu - neļaujot Janpupam ar savām marionetēm tikt pie siles nekādā gadījumā !

  +1 [+] [-]

, 2020-01-21 11:16, pirms 4 gadiem
Lūdzu publiskot Prezidenta atskaiti!!!

  -1 [+] [-]

, 2020-01-21 11:19, pirms 4 gadiem
kuklitis rakstīja: Neiznīciniet Latvijas basketbolu - neļaujot Janpupam ar savām marionetēm tikt pie siles nekādā gadījumā !
tā kā citi labāki būtu. Bļ* tur neviens labs nav. Domā pretējo? Iesaku realitātē nosēsties

  +2 [+] [-]

, 2020-01-21 11:21, pirms 4 gadiem
Labs, filmēt nevar, balsošana aizklāta - visi caurspīdīgu vēlēšanu priekšnoteikumi!

     [+] [-]

, 2020-01-21 11:24, pirms 4 gadiem
Būba rakstīja: Labs, filmēt nevar, balsošana aizklāta - visi caurspīdīgu vēlēšanu priekšnoteikumi!
atklāts balsojums nav tas labākais, lai ko populisti teiktu

  +2 [+] [-]

, 2020-01-21 11:29, pirms 4 gadiem
Esmu pārliecināts par Vējoņa uzvaru. Viņš nelīstu, ja nebūtu pārliecināts par savu uzvaru (ja virzītāji viņam nebūtu garantējuši, ka ir savākts nepieciešamais balsu skaits).

  +1 [+] [-]

, 2020-01-21 11:30, pirms 4 gadiem
Cipa neizturēja, one man down, two to go.

  +1 [+] [-]

, 2020-01-21 11:31, pirms 4 gadiem
Labs, Cipa tomēr to pateica skaļi, malacis.

  +2 [+] [-]

, 2020-01-21 11:33, pirms 4 gadiem
Hehe, Cipa izgaismo Anetes aizmuguri nu jau arī oficiāli. Bet nebūsim naivi, Raimis jau nu ar nav nekāds neatkarības simbols

     [+] [-]

, 2020-01-21 11:36, pirms 4 gadiem
Izskatās divi kandidāti vēl būs cīņa būs spraiga starp Aneti, kurai apakšā ir Jaunups un Lauva pret Vējoni,kuram nav tik lielas izmaiņas

  -2 [+] [-]

, 2020-01-21 11:38, pirms 4 gadiem
kristaps30 rakstīja: Izskatās divi kandidāti vēl būs cīņa būs spraiga starp Aneti, kurai apakšā ir Jaunups un Lauva pret Vējoni,kuram nav tik lielas izmaiņas
Vējonim ir vecais Šēnhofs utt. aiz muguras, tā kā abi kandidāti ir švaki. Nemaniet sevi, ka kādi uzlabojumi būs ar abiem. Atšķirība tāda, ka vienkārši sistēma mainītos ar Aneti, kamēr vecais Šēnhofs esošo kārtību paturēs

     [+] [-]

, 2020-01-21 11:45, pirms 4 gadiem
Tāda ziņā piekrītu Šēnhofu arī neparāk gribu,bet negribu, lai vecie vēži

  +2 [+] [-]

, 2020-01-21 11:46, pirms 4 gadiem
Real Rebel rakstīja: Atšķirība tāda, ka vienkārši sistēma mainītos ar Aneti
Kas tiesi?

  +4 [+] [-]

, 2020-01-21 11:55, pirms 4 gadiem
Real Rebel rakstīja: Vējonim ir vecais Šēnhofs utt. aiz muguras, tā kā abi kandidāti ir švaki. Nemaniet sevi, ka kādi uzlabojumi būs ar abiem. Atšķirība tāda, ka vienkārši sistēma mainītos ar Aneti, kamēr vecais Šēnhofs esošo kārtību paturēs
Nu skatoties no malas iznakumam pēc loģikas jābūt šādam. Vējonis uzvar, Anete ģenerālsekretārs. Varēs braukāt uz FIBA un cīnīties. Vējonis sēdēs mājās un griezīs lentīti. Kaut kā tā.

  +1 [+] [-]

, 2020-01-21 11:55, pirms 4 gadiem
Bļeģ, katru reizi, kā Voins atver muti, gribās viņam pa pakausi uzšaut. Tā prastā pāķa balss ar mazu bravūru un lauku šeptmaņa intonāciju. Jei bogu, kartupelis.

     [+] [-]

, 2020-01-21 11:59, pirms 4 gadiem
Un esiet reāli - šitas viss nebūtu, ja naudas pietiktu visiem.
Latvija maza (cilvēku skaita ziņā) un tikai prioritāru sporta veidu izvirzīšana ditu stabilāku finansējumu no dažādiem avotiem. Mūsdienu laikmetā, tas gan ir grūti iespējams.

     [+] [-]

, 2020-01-21 12:00, pirms 4 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Lūdzu publiskot Prezidenta atskaiti!!!
Nekā tur diži nav

  +2 [+] [-]

, 2020-01-21 12:01, pirms 4 gadiem
PZC, nu, ja nebūtu tā lapiņa, kur visu laiku pazūd un meklē vārdus, tā būtu, vāks....Anete tak runā brīvi no sirds un, ko domā, nevis pēc scenārija!

  +3 [+] [-]

, 2020-01-21 12:02, pirms 4 gadiem
Tās kandidātu uzrunas ir sūdīgākas, nekā skolas uzdevumi 9. klasē, kad bija jāgatavo prezentācijas par dažādām tēmām (ne tādām, kurām veltīta pusdzīve).

  +2 [+] [-]

, 2020-01-21 12:04, pirms 4 gadiem
Anete teica - kopistīgi.

  +1 [+] [-]

, 2020-01-21 12:04, pirms 4 gadiem
Alens rakstīja: PZC, nu, ja nebūtu tā lapiņa, kur visu laiku pazūd un meklē vārdus, tā būtu, vāks....Anete tak runā brīvi no sirds un, ko domā, nevis pēc scenārija!
Iestudējumi.... skābi

     [+] [-]

, 2020-01-21 12:04, pirms 4 gadiem
loook ploik! rakstīja: Nekā tur diži nav
Nesēdi telefonā, pievērsies klātesošo uzrunām!

     [+] [-]

, 2020-01-21 12:05, pirms 4 gadiem
otins rakstīja: Anete teica - kopistīgi.
Pēdējā mirklī nepārspļāva "kopistiski"

     [+] [-]

, 2020-01-21 12:05, pirms 4 gadiem
sakiet, ko gribiet, bet vislabākais CV ir kādreizējajam prezidentam

     [+] [-]

, 2020-01-21 12:09, pirms 4 gadiem
.............. rakstīja: sakiet, ko gribiet, bet vislabākais CV ir kādreizējajam prezidentam
Nu ja esi ieliktenis, tad cv labs būs, ne tā?

     [+] [-]

, 2020-01-21 12:10, pirms 4 gadiem
Real Rebel rakstīja: Nu ja esi ieliktenis, tad cv labs būs, ne tā?
nē, nu ja skatās uz CV, tad tur nav variantu par prezidenta izvēli. Par citām kvalitātēm vēl varētu būt diskusiju, bet ne par CV

  +1 [+] [-]

, 2020-01-21 12:11, pirms 4 gadiem
Real Rebel rakstīja: Nu ja esi ieliktenis, tad cv labs būs, ne tā?
Nu bet skatoties no malas, ģenerālsekretāram ir lielāka noņemšanās... un tāda reālu lietu kārtošana un domāšana, ko un kā.. Varbūt kaut ko jaucu.

  -1 [+] [-]

, 2020-01-21 12:11, pirms 4 gadiem
.............. rakstīja: nē, nu ja skatās uz CV, tad tur nav variantu par prezidenta izvēli. Par citām kvalitātēm vēl varētu būt diskusiju, bet ne par CV
bet cv nestrādās. Mēs visi esam redzējuši, kā viņš ir (ne)strādājis.

Reāli, abas ir sliktas izvēles, tāpēc es nesaprotu tos, kuri Vējoni ceļ debesīs. Aiz viņa stāv vecie kadri, kuri ir valdījuši LBS pēdējos gadus. Tad, kādas izmaiņas?

     [+] [-]

, 2020-01-21 12:12, pirms 4 gadiem
Uvio77 rakstīja: Nu bet skatoties no malas, ģenerālsekretāram ir lielāka noņemšanās... un tāda reālu lietu kārtošana un domāšana, ko un kā.. Varbūt kaut ko jaucu.
SKaties kā Šņeps daļu pienākumu par izlasi uzlika Štālbergam. Nu nebija Štālbergam piķis izlasei jāmeklē

     [+] [-]

, 2020-01-21 12:13, pirms 4 gadiem
Real Rebel rakstīja: SKaties kā Šņeps daļu pienākumu par izlasi uzlika Štālbergam. Nu nebija Štālbergam piķis izlasei jāmeklē
Es ne par to. Ja nenormāli gribās palīdzēt un uzcelt basketbolu, nu tā reāli, nevis ar iršanu, tad jau jāplēšās būtu par ģenerālsekretāru.

     [+] [-]

, 2020-01-21 12:15, pirms 4 gadiem
Uvio77 rakstīja: Es ne par to. Ja nenormāli gribās palīdzēt un uzcelt basketbolu, nu tā reāli, nevis ar iršanu, tad jau jāplēšās būtu par ģenerālsekretāru.
Nebūt ne. Lieta jau tā, ka mēs mēram pēc Voina, kurš nebija īpaši aktīvs. Viens no iemesliem, kāpēc man nepatika Voins, viņš kā piepe sēdēja

     [+] [-]

, 2020-01-21 12:16, pirms 4 gadiem
Real Rebel rakstīja: Nebūt ne. Lieta jau tā, ka mēs mēram pēc Voina, kurš nebija īpaši aktīvs. Viens no iemesliem, kāpēc man nepatika Voins, viņš kā piepe sēdēja
Nu tad ir pilnīgā irsā! Lai tad ir abi prezidenti... sūdi vagā

  +1 [+] [-]

, 2020-01-21 12:20, pirms 4 gadiem
Uvio77 rakstīja: Nu tad ir pilnīgā irsā! Lai tad ir abi prezidenti... sūdi vagā
Krauliņš jau pareizi par Vējoni pateica, ka viņš izsludināja likuma izmaiņas, kas tagad sportam, un ne tikai, griež iekšā....Kāpēc izsludināja? Jo viņam pateica priekšnieki. Pareizi būtu bijis atgriezt to likuma projektu un izveidot tā, lai abas puses iegūtu.

  -1 [+] [-]

, 2020-01-21 12:28, pirms 4 gadiem
Kurš bija tas klauns, kurš taisījās pērtiķbolu padarīt par sportu nr.1 Latvijā?
1 2 3 4 121 komentārs