Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Lēmani Austrālijas izlases trenera amatā gatavojas nomainīt "76ers" treneris Brauns

Rolands Eliņš

Lēmani Austrālijas izlases trenera amatā gatavojas nomainīt "76ers" treneris Brauns
Brets Brauns. Foto: AFP/Scanpix

ESPN vēsta, ka Austrālijas basketbola federācija gatavo nozīmīgas izmaiņas vīriešu izlases sastāvā – ilggadējo galveno treneri Andreju Lēmani varētu aizvietot Brets Brauns, Filadelfijas „76ers” treneris, kurš iepriekš jau strādājis ar Austrālijas izlasi.

„Austrālija drīzumā panāks vienošanos ar Bretu Braunu par viņu kļūšanu par Austrālijas izlases galveno treneri. Viņš trenēs Austrāliju 2020. gada olimpiskajās spēlēs,” vēsta ESPN apskatnieks Eidriens Vodžnarovskis.

Latviešu izcelsmes treneris Andrejs Lēmanis vada Austrālijas izlasi kopš 2013. gada un vadīja to arī šoruden notikušajā Pasaules kausā, kurā Austrālijas izlase nospēlēja lieliski un bez vairākiem NBA spēlētājiem prata iekļūt pusfinālā. Austrālijas izlase ar Petiju Milzu un Džo Inglsu priekšgalā ieguva ceturto vietu, bet pie kārotajām medaļām tomēr netika, pusfinālā zaudējot Spānijai, bet bronzas mačā piekāpās Francijai.

Lēmanis sarūpēja Austrālijai vietu Tokijas olimpiskajās spēlēs, bet ESPN ziņo, ka olimpiādē izlasi vadīs Brets Brauns, pašreizējais Filadelfijas „76ers” treneris. Brauns savu trenera karjeru sāka tieši Austrālijā un trenēja Austrālijas izlasi 2012. gada olimpiskajās spēlēs, bet pēc tam pārcēlās uz NBA.

Jāpiezīmē, ka Brauns „76ers” sastāvā strādā ar Benu Simonsu, Austrālijas basketbola šobrīd lielāko zvaigzni. Simonss Austrālijas izlasi nav pārstāvējis vairākos iepriekšējos lielajos turnīros, taču paudis savu vēlmi spēlēt Tokijas olimpiskajās spēlēs.

Izmantotie resursi:
https://twitter.com/wojespn/status/...
https://7news.com.au/sport/basketba...

  +4 [+] [-]

, 2019-11-19 21:21, pirms 4 gadiem
Uz Latvijas izlasi!!!

  +2 [+] [-]

, 2019-11-19 22:33, pirms 4 gadiem
Precīzi, uz Latviju!

  +1 [+] [-]

, 2019-11-19 23:18, pirms 4 gadiem
Jūs domājiet, ka Lēmanis brauktu pirmo reizi uz Latviju, lai trenētu izlasi saņemot 1500 EUR mēnesī?

     [+] [-]

, 2019-11-20 06:18, pirms 4 gadiem
Juris_Churis rakstīja: Jūs domājiet, ka Lēmanis brauktu pirmo reizi uz Latviju, lai trenētu izlasi saņemot 1500 EUR mēnesī?
Ja neko nejaucu, tad jaunībā viņš Latvijā ir bijis uz ilgākulaiku un pat basketbolu spēlējis. Varbūt kāds zinātājs var vairāk par to uzrakstīt!