Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

OS mājvieta Parīze izstājas, "EuroBasket Women 2021" fināli notiks Valensijā

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

OS mājvieta Parīze izstājas, "EuroBasket Women 2021" fināli notiks Valensijā
Elīna Babkina spēlē pret Spāniju. Foto: FIBA

Starptautiskās basketbola federācijas (FIBA) Eiropas valde pirmdien, 11. maijā, telefonkonferencē vienojās, ka "EuroBasket Women 2021" ceturtdaļfināli, pusfināli un medaļu spēles notiks Spānijas pilsētā Valensijā. Iepriekš turnīra izšķirošā fāze tika plānota Parīzē.

Francijas galvaspilsēta 2024. gadā rīkos Olimpiskās spēles. Trīs vasaras pirms sporta lielākā sarīkojuma Parīze gatavojās uzņemt Eiropas astoņas spēcīgākās sieviešu basketbola komandas. Pusfinālu un medaļu spēle norise tika plānota “AccorHotels” arēnā – zālē ar 15 000 skatītāju vietu.

Sākotnējā iecere paredzēja, ka grupu turnīri un ceturtdaļfinālu kvalifikācijas spēles notiks 2021. gada 17.-21. jūnijā Valensijā un Francijas pilsētā Lionā. Francija joprojām apņēmusies rīkot divus no četriem grupu turnīriem un divus astotdaļfinālus, taču nav apstiprināts, ka tie notiks Lionā.

Šī būs trešā reize, kad finālturnīrs notiks divās valstīs. Ungārija un Rumānija divatā rīkoja 2015. gada Eiropas čempionātu, savukārt 2019. gadā rīkošanas pienākumus sadalīja Latvija un Serbija.

"Women`s EuroBasket 2019" vēlējās rīkot arī Krievija un Izraēla, taču latviešu un serbu argumenti izrādījās stiprāki. Spānija un Francija cīņā par finālturnīru apsteidza Zviedriju un Ukrainu. Eiropas čempionāts notiks vienu mēnesi pirms Tokijas spēlēm.

Nākamā Eiropas čempionāta rīkošanai var formāli pieteikties līdz maija beigām. “EuroBasket Women 2023” rīkotāju/-as nosauks 2021. gada martā, lai gan iepriekš par atskaites punktu nosauca 2020. gada decembri.

Arī “EuroBasket 2025” rīkošanai var pieteikties līdz maija beigām. Lemšanas process pagarināts gandrīz par gadu – rīkotājus nosauks 2022. gada martā. Jāpiebilst, ka 2015., 2017. un 2021. gada finālturnīru rīkošana tika uzticēta četrām valstīm uzreiz.

Valde nolēma, ka jūnijā lems par “EuroLeague Women”, “EuroCup Women” un FIBA Eiropas kausa finālturnīru rīkošanu septembra beigās vai oktobra sākumā. Minētie turnīri tika pārtraukti marta vidū. Nākamajā sēdē plānots lemt arī par 2021. gada sezonu.

FIBA projekts “Time out 2.0 Erasmus+”, kuram bija jāsākas jūnijā Prāgā, pārcelts uz vēlāku laiku. Projekta dalībniekus, kuru vidū ir Aija Putniņa un Baiba Eglīte, gaida tikšanās video konferencē 22.-26. jūnijā.

Izmantotie resursi:
FIBA Europe Board approves switch to Valencia...