Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Jansonei 1000 punkti izlasē, Tamane atgriežas, Latvija zaudē Zviedrijai

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Jansonei 1000 punkti izlasē, Tamane atgriežas, Latvija zaudē Zviedrijai
Liene Jansone piektdien, 8. jūnijā, Kauņā sasniedza 1000 gūto punktu robežu Latvijas valstsvienībā
Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze", f64

Latvijas sieviešu basketbola valstsvienība piektdien, 8. jūnijā, "KG Group" turnīra trešajā spēlē Kauņā ceturtajā ceturtdaļā divreiz izvirzījās vadībā pēc Ievas Krastiņas tālmetieniem, taču neveiksmīgi aizvadīja galotni un piedzīvoja zaudējumu ar 65:68. Otrdien, 12. jūnijā, plkst. 19:30 Latvija sāks cīņas 2013. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā, Rīgas arēnā uzņemot Itāliju.

Valstsvienības kapteine Liene Jansone spēlē pret Zviedriju sasniedza 1000 gūto punktu robežu. Pirms spēles Kauņā centra spēlētājas rēķinā bija 996 punkti 112 spēlēs. Tagad Jansone ir savākusi jau 1004 punktus. Viņa ir piektā Latvijas basketboliste, kura spēlējusi ar tādu rezultativitāti. Vairāk punktu ir Anetei Jēkabsonei-Žogotai (1934), Guntai Baško-Melnbārdei (1463), Ievai Tārei (1406) un Ievai Kubliņai (1310). Gaidāms, ka nākamā “tūkstoša” autore būs Zane Tamane (962), kura piektdien aizvadīja šogad pirmo spēli izlases sastāvā.

Sākumsastāvs

Latvija: Kārkliņa, Krastiņa, Niedola, Putniņa, Jansone

Anda Eibele guva pirmos punktus Latvijai, pēc realizēta pustālā metiena nopelnot un realizējot brīvmetienu. Ciešā un agresīvā zviedru spēlētāju darbība nespēja apturēt Latvijas uzbrukumu. Sarkanbaltsarkanās pārņēma iniciatīvu, turklāt trešajā minūtē laukumā nāca centra spēlētāja Zane Tamane, vēl vairāk iedvesmojot kolēģes. Dažu minūšu laikā četrus punktus savāca valstsvienības kapteine Liene Jansone, sasniedzot 1000 gūto punktu robežu. Straujāku rezultāta atrāvienu traucēja panākt kļūdas bumbas iespēlēs garajām spēlētājām.

Aigars Nerips pirmajā puslaikā pamatrotācijā izmantoja septiņas spēlētājas. Aizsargu posteņos mainījās Kārkliņa, Eibele un Krastiņa, trešajā pozīcijā spēlēja Niedola, priekšējā līnijā laiku dalīja Putniņa, Jansone un Tamane. Uz maiņu laukumā nāca “amerikānietes” Priede un Šteinberga. Pieci Krastiņas punkti pēc kārtas, Tamanes trāpījums un rezultatīvā Putniņas spēle otrās ceturtdaļas vidū deva desmit punktu pārsvaru 32:22. Tālāk sekoja neveiksmīgi uzbrukumu noslēgumi. To izmantoja zviedrietes, atbildot ar 2:10 izrāvienu. Galotnē Latvija atguvās, taču Zviedrija precīzi noslēdza pēdējo uzbrukumu un starpība saruka līdz trīs punktiem 37:34.

Trešajā ceturtdaļā Latvijas uzbrukumam pietrūka asuma, vairākas izspēles pārtrauca kļūdas. Piecu minūšu laikā punktus guva tikai Aija Putniņa, savukārt Zviedrija veica izrāvienu 2:8. Pretinieču ofensīvu apturēja Kristīnes Kārkliņas enerģiskā darbība, atzīmējoties ar septiņiem punktiem un rezultatīvu bumbas iespēli ātrajā uzbrukumā Jansonei. Ceturtdaļas izskaņā atkal pārliecinošāk izskatījās zviedrietes, iegūstot piecu punktu pārsvaru 52:57.

Ceturtā ceturtdaļa sākās haotiski, tiesnešiem fiksējot nostaigātas epizodes un abām komandām zaudējot bumbu. Pirmās apjukumu pārvarēja Latvijas basketbolistes, pēc Niedolas metiena un Krastiņas piespēles Putniņai izlīdzinot rezultātu 59:59. Krastiņas tālmetiens trīsdesmit sestajā minūtē deva vadību, taču nākamos piecus punktus guva zviedrietes un laukumā turpinājās spraiga cīņa. Otrais Krastiņas tālmetiens atkārtoti izvirzīja vadībā Latviju, bet pretinieces vēlreiz atspēlējās. Haotiski uzbrukumi panāca plus trīs Zviedrijai. Palika 2,6 sekundes, sānu iemetiens bija Zviedrijas zonā, tomēr Krastiņas metienam ceļā stājās sāncense un raidījums nebija precīzs. Zaudējums ar rezultātu 65:68.

”KG Group” turnīrs, 8. jūnijs, Kauņa

Latvija – Zviedrija 65:68 (23:20, 14:14, 15:23, 13:11)

Latvijas komandā spēlēja un punktus guva: Ieva Krastiņa 14, Aija Putniņa 13 (9 atl.), Kristīne Kārkliņa 10 (8 atl., 4 piesp.), Sabīne Niedola 8, Liene Jansone 8, Anda Eibele 5, Anete Šteinberga 4, Zane Tamane 3 (7 atl., 3 piesp.), Liene Priede, Agnija Reke.

Turnīra kopvērtējumā Latvija finišēja ceturtajā vietā, taču tam nav nekādas nozīmes, jo Eiropas čempionāta kvalifikācijas cīņās par to punktus nedod.

  +4 [+] [-]

, 2012-06-08 18:56, pirms 12 gadiem
Štrunts par kārtējo maziņo zaudējumiņu!

Vēl ir dažas dienas, lai Tamane labāk iejustos komandā.

  -4 [+] [-]

, 2012-06-08 18:57, pirms 12 gadiem
Jansone pie +1 nepilnu pusotru minuuti liidz beigaam savu resno pakalju nevareeja pieliekt,lai paceltu bumbu,kas pieripoja pie vinjas kajaam. Un tad jau veel Tamane,nifiga nesaprotu,ko vinja vareeja dariit tajaa WNBA. Peedejas 10 sekundes liidz beigaam un vinja izdomaa ar bumbu iet paari laukumam,ieiet gandriiz sturii un pazaudee bumbu. Teikshu,ka lielaaku lempi neesmu redzeejis. Vienmeer esmu teicis,ka sievietes sportam neder,shii speele to arii pieradiija,ar galvu draudzeejas tikai viena,labakajaa gadiijumaa divas,kad ir uz laukuma,pareejaas tur ir tikai simboliski,lai sataisiitu suudus. Chaabiigi,chaabiigi

  +1 [+] [-]

, 2012-06-08 18:58, pirms 12 gadiem
Kārtējais zaudējums ar dažu punktu starpību

  +2 [+] [-]

, 2012-06-08 19:01, pirms 12 gadiem
nu sjo, tagad vienu jāpaņem.

  -1 [+] [-]

, 2012-06-08 19:02, pirms 12 gadiem
Apsveicu LV sieviešu izlasi ar kārtējo minimālo zaudējumu.

Zviedru nr.14 paņēma priekšā visas LV centra spēlētājas, kā arī mazās zviedrietes domāšanā un galvenais izpildījumā apskrēja gandrīz visas LV mazās spēlētājas. Lielākais stulbums no LV treneru un spēlētāju puses ir ilgā lābāku metiena iespēju meklēšana, bumbas pārturēšana, kad katrai spēlētājai ir jāpadižojas ar savu driblu vai citām nevajadzīgām darbībām, tai skaitā lēnām zīdaiņu cienīgām piespēlēm, tajā pat laikā zviedrietes nebaidījās mest pie pirmās izdevības, kā arī viņu uzbrukums bija dinamiskāks, mērķtiecīgāks.

Iespaidi par pārbaudes spēlēm. Spilgti parāda atsevišķu spēlētāju sliktās prasmes, kuras bērnu un jaunatnes līmenī, LV treneru zieds, ir, bet precīzāk nav iemācījis, kā arī trenera nevarību, nespējību savākt komandu atbildīgajos brīžos, jo ir liels koncentrācijas trūkums. Protams ir brīži, kad spēle vedas, bet kopumā ir daudz brāķa, nevajadzīgas bumbas pārturēšanas, ilgi tiek pieņemti lēmumi, daudz neiemestu brīvo metienu, un tas viss kopumā liedz parādīt labu sniegumu.

Man patiktos, ja LV sieviešu trenera amatā būtu bijušais Baltkrievijas izlases treneris Bujaļskis, bet vajadzēja savējo.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2012-06-08 19:23, pirms 12 gadiem
neredzu gaismu tuneļa galā...

  -1 [+] [-]

, 2012-06-08 19:32, pirms 12 gadiem
Eibele neder izlasē, visu laiku ved strupceļā...

  +2 [+] [-]

, 2012-06-08 20:26, pirms 12 gadiem
sramli rakstīja: Eibele neder izlasē, visu laiku ved strupceļā...
Nu, nav viņai ne vainas, ir veiksmīgākas epizodes un ne tik veiksmīgas. Eibele ir laba spēlētāja.

Izlasei ir tikai viena problēma šogad un tā ir tā, ka izlasi vada treneris, kura kvalifikācija ir nepietiekama. Izgāzies ar jaunatnes izlasēm, izlidojot uz B divīziju, bet zināmu iemeslu dēļ ticis lielajā izlasē.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-06-08 22:28, pirms 12 gadiem
T.H.G. rakstīja: Jansonei jau sen kā laiks būtu beigts karjieru, izlases sakarā. Diemžēl vēl viņa pati un vēl lielākā daļa fanu to nespēj saprast. Patriotisms ir laba lieta, bet līdz zināmai robežai... es to jau pamanīju pēdējā EČ, kadi viņa diezgan uzskatāmi "raka spēles nost".
Jansone neizskatās sliktāk [izlasē] nekā Laviņš hokejā...