Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Izlasei atteikušie Gražulis un Jakovičs atbild Štālbergam un skaidro neierašanās iemeslus

Agris Suveizda

Izlasei atteikušie Gražulis un Jakovičs atbild Štālbergam un skaidro neierašanās iemeslus
Andrejs Gražulis. Foto: Derthona Basket

Latvijas vīriešu izlases nu jau bijušais ģenerālmenedžeris Artūrs Štālbergs savienības raidījumā "Basketstudija 2+1" asi kritizēja Itālijā spēlējošo Ingus Jakoviča un Andreja Gražuļa neizlēmīgumu un atteikšanu valstsvienībai. Nu abi basketbolisti sarunā ar "Delfi+" atbildējuši Štālbergam.

26 gadus vecais spēka uzbrucējs Andrejs Gražulis uz izlasi tika saukts pēc tam, kad kļuva skaidrs, ka veselības problēmu dēļ nevarēs palīdzēt nedz Ojārs Siliņš, nedz Žanis Peiners. Itālijas 2. līgas kluba "Tortona" viens no līderiem apstiprināja, ka sākotnēji piekritis spēlēt izlasē, ka piekrišanu devusi arī kluba vadība un ka jau tika sūtītas lidmašīnas biļetes. Taču Gražuļa situācija esot mainījusies – ģimene ar viņu tomēr neesot varējusi lidot kopā, bet uz astoņām dienām atstāt sievu un mazu bērnu vienus pašus viņš neesot vēlējies.

"Viņš [Štālbergs] man prasīja, kāds tam ir iemesls. Uzskatu, ka tas, kas notiek manā mājā, man nevienam nav jāskaidro," portālā Delfi+ sacīja bijušais VEF uzbrucējs. "Teicu, ka tajā brīdī nevaru palīdzēt izlasei. Ja cilvēks negrib saprast elementāras lietas, tad nevaru viņam palīdzēt. Neturu ļaunu prātu par šiem izteikumiem, bet, ja cilvēks grib saprast, viņš sapratīs. Ja negrib saprast – nesapratīs." Gražulis šosezon vidēji 31,7 minūtēs izcēlies ar 16,8 punktiem un 8,3 atlēkušajām bumbām un ir otrais rezultatīvākais komandā, bet "Tortona" savā reģionā ieņem devīto vietu.

Savu lēmumu sarunu gaitā mainīja arī 26 gadus vecais saspēles vadītājs Ingus Jakovičs, kurš pārstāv Itālijas augstākās līgas desmitās vietas īpašnieci "Varese". Jakovičs sākotnēji devis jāvārdu valstsvienībai, taču pārdomāt likušas pārrunas ar kluba galveno treneri Atiljo Kaju, kurš norādījis, cik svarīgi Jakovičam būtu palikt klubā, nevis doties uz izlasi. Lai arī "Varese" uz izlasi palaida gan itālieti Mateo Tamboni, gan Itālijas pretinieku igauni Sīmu Sanderu Veni, Jakovičs esot vēlējies iegūt trenera uzticību un jutis ka aizbraukšana varētu kaitēt viņa pozīcijām sastāvā, kurā viņa spēles laiks no leģionāriem ir visnestabilākais, un pārrunām par līguma pagarināšanu, par kurām cesvainietis gan neesot informējis Štālbergu. Jakovičs piebilda, ka pēcāk Štālbergs esot runājis ar kluba ģenerālmenedžeri un runājis visai agresīvi. "Domāju, ka klubs tādēļ vispār vairs negribēja, lai braucu," Delfi+ bilda spēlētājs.

Jakovičs debijas sezonā Itālijas augstākajā līgā ir aizvadījis 19 spēles, visās ejot uz maiņu, un vidēji 18,1 minūtē sakrājis 9,8 punktus, 1,8 rezultatīvas piespēles un 1,5 atlēkušās bumbas. Arī Jakovičs, gluži kā Gražulis, spēlējis abos Latvijas grandos VEF un "Ventspils". 29 gadus vecais uzbrucējs Vene Igaunijas izlasē abās spēlēs pret Ziemeļmaķedoniju (81:72) un Itāliju (81:87) aizvadīja vairāk nekā 30 minūšu un atzīmējās ar vidēji 18,5 punktiem un 4,5 atlēkušajām bumbām. 25 gadus vecais saspēles vadītājs Tambone pirmajā mačā pret Krieviju (83:64) spēlēja tikai 62 sekundes, kamēr pret igauņiem laukumā bija gandrīz deviņas minūtes. Tambone palika bez punktiem.

Pilnus Gražuļa un Jakoviča komentārus portālā Delfi+ lasiet ŠEIT.

  +4 [+] [-]

, 2020-03-05 17:04, pirms 4 gadiem
"Viņš [Štālbergs] man prasīja, kāds tam ir iemesls. Uzskatu, ka tas, kas notiek manā mājā, man nevienam nav jāskaidro,"

Lol. Un, kā tad lai Štālbergs, ar kaut kādām vangas gaišreģa spējām uzmin iemeslu? Grūti pateikt - man paliek mājās sieva ar mazu bērnu? Bez tam... vispār jocīgi.

Kas attiecas uz Jakoviču, tad tur gan viss skaidrs un saprotams, un AŠ nepamatoti uzbrauca.

  +1 [+] [-]

, 2020-03-05 17:13, pirms 4 gadiem
Divi mīkstie. Kad nebūs darba, tad gan gribēsies sevi izlasē parādīt.

  -4 [+] [-]

, 2020-03-05 17:14, pirms 4 gadiem
Nelietotājs rakstīja: "Viņš [Štālbergs] man prasīja, kāds tam ir iemesls. Uzskatu, ka tas, kas notiek manā mājā, man nevienam nav jāskaidro,"

Lol. Un, kā tad lai Štālbergs, ar kaut kādām vangas gaišreģa spējām uzmin iemeslu? Grūti pateikt - man paliek mājās sieva ar mazu bērnu? Bez tam... vispār jocīgi.

Kas attiecas uz Jakoviču, tad tur gan viss skaidrs un saprotams, un AŠ nepamatoti uzbrauca.
Daļēji nepamatoti. Jakoviča sākotnējais "Jā" vārds bija pieredzes trūkuma rezultātā un radīja arī nesapratni

  -4 [+] [-]

, 2020-03-05 17:22, pirms 4 gadiem
Nelietotājs rakstīja: "Viņš [Štālbergs] man prasīja, kāds tam ir iemesls. Uzskatu, ka tas, kas notiek manā mājā, man nevienam nav jāskaidro,"

Lol. Un, kā tad lai Štālbergs, ar kaut kādām vangas gaišreģa spējām uzmin iemeslu? Grūti pateikt - man paliek mājās sieva ar mazu bērnu? Bez tam... vispār jocīgi.

Kas attiecas uz Jakoviču, tad tur gan viss skaidrs un saprotams, un AŠ nepamatoti uzbrauca.
Bet viņs taču to arī pateica. Štālbergs viņam prasīja konkrētus paskaidrojumus, bez maz vai, jāatnes bērna slimības lapa, vai sievas caureja , vai kas tamlīdzīgs jāpierāda. Viņš taču pateica, ka nevar ģimeni atstāt un tam ir tādi iemesli, bet Štāļukam vajadzēja detaļas zināt.

  +2 [+] [-]

, 2020-03-05 17:27, pirms 4 gadiem
bārda un sifons rakstīja: Bet viņs taču to arī pateica. Štālbergs viņam prasīja konkrētus paskaidrojumus, bez maz vai, jāatnes bērna slimības lapa, vai sievas caureja , vai kas tamlīdzīgs jāpierāda. Viņš taču pateica, ka nevar ģimeni atstāt un tam ir tādi iemesli, bet Štāļukam vajadzēja detaļas zināt.
Lūdzu savu neizdomā. Pēc Gražuļa teiktā, var saprast, ka viņš vienkārši atteicis bez iemesla

  +6 [+] [-]

, 2020-03-05 17:35, pirms 4 gadiem
Real Rebel rakstīja: Lūdzu savu neizdomā. Pēc Gražuļa teiktā, var saprast, ka viņš vienkārši atteicis bez iemesla
Ieej citā portālā un izlasi pilno tekstu. Tieši tā arī bija atreferēts kā sāka borodačs.

  +5 [+] [-]

, 2020-03-05 17:37, pirms 4 gadiem
Tagad meklē vainīgos pie diviem zāģis, tas tā ļoti gļēvi. Ne Gražulis, ne Jakovičs ne glābtu to murgu, kas notika. GM nostrādāja kā lupata, nejēga - lai samierinās, nevis baksta ar pirkstu uz citiem. Treneris taktiski un visādi citādi noluņojās, tad arī vajag atzīt! Punkts.
Gan Gražulis, gan Jakovičs var saprast. Nav nekādi NBA stāri, kuriem līgums uz 5gadiem ka var atļauties izmest komandas. Plus Gražulis bija viens vienīgs lūgums, tas arī viss. Un pareizi saka, nevienam nav jāzina kas notiek svešā mājā, vnk vajag uzticēties saviem spēlētājiem un atbalstīt nevis ar pirkstu stumdīt un bakstīt

  +5 [+] [-]

, 2020-03-05 17:45, pirms 4 gadiem
Stalbergs savaca piki, nolaida liepaju pa grunti... Tagad gribeja visu LV.... Un veel kads cikstes, ka Anetei bij jauzvar, ja sis no vinjas komandas

  +2 [+] [-]

, 2020-03-05 17:47, pirms 4 gadiem
Štālbergs rīkojas kā īsts sūdarālis - pats slikti strādā un sataisa problēmas, tad kā vainīgos paziņo klāt neesošus džekus (ilgi zināmus, pašu iecēla saulītē) un beigās atkal pamet darbu pašā sākumā, komunikācijā ļoti vājš.

Pret abiem čaļiem nekādu pretenziju - nav super rīcība, bet saprotama. Tagad visi šos spārda, bet NBA un EL čaļiem visi mēğina ieziepēties. EL čaļiem daudz vieglāk atrast darbu, pelna daudz lielāku naudu, bet patrioti daži tikai vārdos. Tādiem kā Ingum un Andrejam daudz grūtāk, nevar daudz sprēgāt.

ps - un ne jau viņu iztrūkus galvenais iemesls LV zaudējumiem.

  -4 [+] [-]

, 2020-03-05 17:49, pirms 4 gadiem
kādēļ vispār kautkas viņiem jāskaidro , pateiktu pašol nahui !!!

  +3 [+] [-]

, 2020-03-05 17:50, pirms 4 gadiem
jā tiešām - lai korekti vērtētu lūdzu izlasiet pilno versiju, te vārgs saīsinājums..

  -1 [+] [-]

, 2020-03-05 17:50, pirms 4 gadiem
kristaps26 rakstīja: kādēļ vispār kautkas viņiem jāskaidro , pateiktu pašol nahui !!!
He he he! Ništjag!

  +5 [+] [-]

, 2020-03-05 17:55, pirms 4 gadiem
intresanti, ka abi atteikušie tak spēlēja pie Štalberga sudraba u20 izlasē.

  +6 [+] [-]

, 2020-03-05 17:59, pirms 4 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Ieej citā portālā un izlasi pilno tekstu. Tieši tā arī bija atreferēts kā sāka borodačs.
Nu tad cepums Suveizdas dārzā. Jo pēc tā, kas šeit uzrakstīts, tiešām var saprast, ka viņš NEKO nebija atbildējis, vnk "uzskatu, ka man nav jāskaidro".
Slēpts komentārs: Real Rebel

  +5 [+] [-]

, 2020-03-05 18:14, pirms 4 gadiem
Gražulis jau ar tika uzaicināts tikai tagad kad bija zināms ka nespēlēs Siliņš, tad sanāk ja spēlētu Siliņš tad Gražulis nemaz netiktu izsaukts?

Pilnīgi saprotami ir abu spēlētāju lēmumi!

Priekš kam LV izlasei kas aizvada gadā 3-4 spēles vajag GM? Ko tas maina? Neko!!!!!!

     [+] [-]

, 2020-03-05 18:25, pirms 4 gadiem
Tas Gražulis ir tups vai kā!?!
Štālbergam nevarēja pateikt, jo nevienam nav jāzin, kas notiek viņa mājā, bet masu mēdijiem pa visu pasauli var izkladzināt - tups kā teļa pups un nekas vairāk

  +8 [+] [-]

, 2020-03-05 18:39, pirms 4 gadiem
Atliek tik paskatīties uz bardaku Liepājas basketbola virtuvē un mūžīgi mainīgo virzienu basketbola ideoloģijā, lai saprastu, ka Štālbergam nav absolūti nekādas izpratnes par vadīšanu un komandas veidošanu. Kā treneris bija ok, kā vadītājs ir pilnīgi nekāds. Apjucis kā briedis tālajās gaismās.

  -3 [+] [-]

, 2020-03-05 18:40, pirms 4 gadiem
No Gražuļa liela labuma nebūtu.Viņš ir trešā ešelona spēlētājs, kuru komandē sieva. Jakovičs ticis pie līguma, neriskēs to zaudēt. Tad būtu jāatgriežas spēlēt Ķekavas vistiņās.

     [+] [-]

, 2020-03-05 20:40, pirms 4 gadiem
Nesaprotu spēlētājus. Man šķiet dīvains atteikums, ka nevar atstāt vienu sievu ar bērnu. Ja nu vienīgi tas bērns ir pavisam mazs un naktīs neļauj izgulēties, un ar sievu vajag pamainīties. Otrā gadījumā personīgās intereses tika stādītas augstāk par valsts izlases interesēm. Varbūt tieši viņu abu arī pietrūka, lai uzvarētu abās zaudētajās spēlēs. Tas, ka Štālbergs agresīvi runāja ar itāļu kluba vadību, runā viņam tikai par labu un tā arī vajag, citādi mūs neviens neņem galvā.

  +1 [+] [-]

, 2020-03-05 21:25, pirms 4 gadiem
otins rakstīja: Nesaprotu spēlētājus. Man šķiet dīvains atteikums, ka nevar atstāt vienu sievu ar bērnu. Ja nu vienīgi tas bērns ir pavisam mazs un naktīs neļauj izgulēties, un ar sievu vajag pamainīties. Otrā gadījumā personīgās intereses tika stādītas augstāk par valsts izlases interesēm. Varbūt tieši viņu abu arī pietrūka, lai uzvarētu abās zaudētajās spēlēs. Tas, ka Štālbergs agresīvi runāja ar itāļu kluba vadību, runā viņam tikai par labu un tā arī vajag, citādi mūs neviens neņem galvā.
Tev bērni ir?

     [+] [-]

, 2020-03-05 21:31, pirms 4 gadiem
zaipis rakstīja: Tev bērni ir?
Jā, jau lieli.

     [+] [-]

, 2020-03-05 21:37, pirms 4 gadiem
otins rakstīja: Nesaprotu spēlētājus. Man šķiet dīvains atteikums, ka nevar atstāt vienu sievu ar bērnu. Ja nu vienīgi tas bērns ir pavisam mazs un naktīs neļauj izgulēties, un ar sievu vajag pamainīties. Otrā gadījumā personīgās intereses tika stādītas augstāk par valsts izlases interesēm. Varbūt tieši viņu abu arī pietrūka, lai uzvarētu abās zaudētajās spēlēs. Tas, ka Štālbergs agresīvi runāja ar itāļu kluba vadību, runā viņam tikai par labu un tā arī vajag, citādi mūs neviens neņem galvā.
kas Tev galvā darās,ja vari pieprasīt cilvēku izlases intereses stādīt augstāk par personīgajām...vecs komunists esi,vai?

     [+] [-]

, 2020-03-05 22:59, pirms 4 gadiem
otins rakstīja: Nesaprotu spēlētājus. Man šķiet dīvains atteikums, ka nevar atstāt vienu sievu ar bērnu. Ja nu vienīgi tas bērns ir pavisam mazs un naktīs neļauj izgulēties, un ar sievu vajag pamainīties. Otrā gadījumā personīgās intereses tika stādītas augstāk par valsts izlases interesēm. Varbūt tieši viņu abu arī pietrūka, lai uzvarētu abās zaudētajās spēlēs. Tas, ka Štālbergs agresīvi runāja ar itāļu kluba vadību, runā viņam tikai par labu un tā arī vajag, citādi mūs neviens neņem galvā.
Kādu valstiski svarīgu lietu dēļ Tu pats esi upurējis personīgās vai ģimenes intereses? Padalies

     [+] [-]

, 2020-03-06 00:14, pirms 4 gadiem
šis ir reklāmas rullītis maksas Delfi+ gabalam??? neko vairāk es neizlasīju

     [+] [-]

, 2020-03-06 00:17, pirms 4 gadiem
Real Rebel rakstīja: šis raksts nedrīkst būt citā portālā, kā tikai delfi maksas saturā....Otrs, man nav jāmeklē orģinālraksts. Raksta autoram nepieciešams to darīt
Tad te arī nekomentē, un mieriņš. Citādi huiņu vien raksti kārtējo reizi

     [+] [-]

, 2020-03-06 00:26, pirms 4 gadiem
Tie nu gan ir īpatņi, kas noliek šitos džekus. Nu, tā reāli, abiem 26 gadi, ja tiek uz čempi, tikt tajā izlasē praktiski nereāli, tad kur viņiem rezons riskēt ar saviem līgumiem? Saprot savas reālās iespējas un vienkārši pelna piķi.. bet ir skaidrs, ka pie normālas komunikācijas šitie džeki bij dabūjami, ja vien ĞM nebūtu tāds alnis.

     [+] [-]

, 2020-03-06 06:52, pirms 4 gadiem
Par braukšanu vai nebraukšanu spēlētājiem grūti pārmest, jevrolīgas spēlētāji jau arī drīkst braukt, bet nebrauc uz izlasi.

Par ko var pārmest - tā ir solīšana braukt! Noliedzot savu vārdu viņi VARBŪT saņem nelielus tūlītējus bonusus, taču šāda domāšana nepalīdz ilgtermiņā veidot sekmīgas karjeras!

     [+] [-]

, 2020-03-06 09:09, pirms 4 gadiem
Nelietotājs rakstīja: Nu tad cepums Suveizdas dārzā. Jo pēc tā, kas šeit uzrakstīts, tiešām var saprast, ka viņš NEKO nebija atbildējis, vnk "uzskatu, ka man nav jāskaidro".
Šupeižda tikai zviedru uzvārdus māk kropļot