Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

VEF vērtīgais leģionārs Medfords pievienojas Laksas klubam Polijā

Andrejs Siliņš

VEF vērtīgais leģionārs Medfords pievienojas Laksas klubam Polijā
Lesters Medfords. Foto: Mikus Kļaviņš

Par Latvijas čempionu "VEF Rīga" sastāvā kļuvušais amerikāņu basketbolists Lesters Medfords karjeru turpinās Polijā, kur parakstījis līgumu ar latviešu uzbrucēja Mārtiņa Laksas pārstāvēto Ļubļinas "Start" un arī jaunajā sezonā spēlēs FIBA Čempionu līgā.

178 centimetrus garais Medfords VEF rindās aizvadīja 14 mačus Čempionu līgā, vidēji 33 minūtēs gūstot 14,1 punktu, atdodot 6,2 rezultatīvas piespēles, izcīnot 2,9 atlēkušās bumbas un pārtverot 1,6 bumbas. Latvijas-Igaunijas līgā saspēles vadītājam vidēji 28 minūtēs 11,8 punkti, 6,3 piespēles, 3,4 bumbas zem groziem un 2,2 pārtvertas bumbas.

Sportacentrs.com gadskārtējā aptaujā Medfords tika atzīts par otro labāko ārzemnieku Latvijas klubos, kā arī palika otrais vērtīgākā spēlētāja jeb MVP balsojumā.

27 gadus vecais Medfords pēc Beiloras universitātes pabeigšanas profesionāļa karjeru sāka Sombatejas "Falco" komandā Ungārijā, vēlāk uzspēlēja Ženēvas vienībā Šveicē, 2017./2018. gada sezonu pavadīja Kēdaiņu "Nevēžis", bet pirms Rīgas spēlēja Skopjes MZT rindās Maķedonijā.

"Start", ar ko jaunu līgumu noslēdzis arī Mārtiņš Laksa, pēc sudraba izcīnīšanas aizvadītajā sezonā rudenī debitēs Eiropā, spēlējot Čempionu līgas B grupā. Tajā Polijas vienībai pretī stāsies spāņu "Zaragoza", čehu "Nymburk", ungāru "Falco", franču "Dijon", krievu "Nizhny Novgorod" un turku "Tofas", kā arī vienu no kvalifikācijas turnīra uzvarētājām ("Iraklis", "Keravnos", "Dnipro" vai "Donar").

Čempionu līgas pamatturnīra grupas

#A grupaB grupaC grupaD grupa
1TenerifeNymburkHapoel JerusalemAEK Athens
2StrasbourgNizhny NovgorodOostendeBrose Bamberg
3SassariDijonHapoel HolonTurk Telekom
4PeristeriZaragozaBurgosPinar Karsiyaka
5VEF RīgaSzombathelyBilbaoBrindisi
6GalatasarayBursaLimogesCholet
7Rytas VilniusStart LublinDarussafakaFortitudo Bologna
8W12Irak/Kera/Dnip/GronIgok/Cluj/Spor/FribBalk/Mins/Lond/Nept