Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Pērnā čempione Madrides "Real" netiek pusfinālā, "Alba" sper soli Vācijas zelta virzienā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Pērnā čempione Madrides "Real" netiek pusfinālā, "Alba" sper soli Vācijas zelta virzienā
Foto: acb.com

Spānijas ACB basketbola līgā noskaidrotas visas pusfinālistes, un pirmo reizi kopš 2008. gada šo turnīra stadiju nav sasniegusi Madrides "Real", kas triumfēja pagājušajā sezonā. Savukārt Vācijas Bundeslīgā aizvadīta pirmā finālspēle.

Madrides "Real" bilance pirms šā vakara spēlēm bija 2-2, kas ļāva ieņemt tikai trešo vietu apakšgrupā, un tas nozīmēja, ka pašu liktenis nav pēdējo divu sezonu čempionu rokās – vajadzēja ne tikai uzvarēt pašiem, bet arī palīdzību no malas. Piepildījās "Real" nevēlamākais scenārijs, un Madrides basketbolisti jau pirms došanās laukumā zināja, ka vairs nevar iekļūt pusfinālā.

"Real" ārpus pusfināla palikusi pirmo reizi kopš 2008. gada, kad tika uzvarēta regulārā sezona, bet pirmajā kārtā šokējoši zaudēts ar astoto numuru izsētajai Malagai. Pusfinālā spēlēs "Valencia", kas ar 97:81 sakāva "Gran Canaria" un garantēja pirmo vietu apakšgrupā, kā arī "Burgos", kas ar 88:86 saspringtā mačā pārspēja "Andorra". "Burgos" savstarpējā mačā pieveica Madrides "Real".

"Burgos" ACB līgā spēlē tikai kopš 2017. gada, un divu līdz šim aizvadīto sezonu laikā nebija izdevies ielauzties pat labāko desmitniekā. Tagad "Burgos" varēs piedalīties Final 4, kurā vēl spēlēs jau pieminētā "Valencia", kā arī "Barcelona" un "Baskonia". Savukārt "Real" spēja saņemties un pārspēja "Zaragoza" – 94:88. Tas gan bija vājš mierinājums, pie tam "Zaragoza" pēdējā ceturtdaļā strauji sadeldēja starpību.

ACB finālturnīrs

A grupaUZ+/-B grupaUZ+/-
Barcelona41+32Valencia41+49
Baskonia32+23 Burgos32+4
Unicaja32+23Real Madrid32+9
Joventut23-6Gran Canaria23-23
Tenerife23-26Andorra23+2
Bilbao23-47Zaragoza14-41

Vācijas Bundeslīgā aizvadīta fināla pirmā spēle – Berlīnes "Alba" ar 88:65 sakāva Ludvigsburgas "MHP Riesen". Ņemot vērā, ka zelts tiks izspēlēts divu maču summā, galvaspilsētas vienība ir ļoti tuvu triumfam. "Alba" nav uzvarējusi kopš 2008. gada, bet pēdējās divās sezonās nācies samierināties ar zaudējumu finālā pret Minhenes "Bayern".

Panākuma atslēga bija komandas spēle – septiņi basketbolisti iemeta desmit vai vairāk punktus. Līderi ar 14 punktiem bija saspēles vadītājs Martins Hermansons, kura kontā arī sešas rezultatīvas piespēles, un lietuviešu uzbrucējs Roks Giedraitis, kurš 14 punktiem pievienoja piecas atlēkušās bumbas. Otrā spēle notiks pēc divām dienām.