Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Izraēlas līgas sezona spēlētāju streika dēļ beidzas pirms "play-off" sākšanās

Andrejs Siliņš

Izraēlas līgas sezona spēlētāju streika dēļ beidzas pirms "play-off" sākšanās
Nevens Spahija
Foto: Sputnik / Scanpix

Izraēlas basketbola čempionāta sezona beigusies vēl pirms regulārās sezonas noslēguma - vietējo basketbolistu streika dēļ komandām nepietiek spēlētāju, lai pilnvērtīgi aizvadītu spēles.

Izraēlas čempionātā piedalās 12 komandas, kas izspēlē trīs apļu regulāro sezonu. Šobrīd aizvadītas 32 no 33 kārtām, taču šovakar paredzētā pēdējā kārta atcelta, un čempionāta sezona tiek uzskatīta par noslēgtu vēl pirms izslēgšanas turnīra sākšanās. Iemesls - vietējo basketbolistu streiks.

Izraēlas līgas vadība nolēmusi atteikties no noteikuma, kas paredz, ka vienlaicīgi laukumā vienas komandas sastāvā jābūt vismaz diviem vietējiem spēlētājiem. Līdzīgs noteikums savulaik bija arī Krievijas čempionātā ar domu garantēt vietējo basketbolistu spēles laiku. Izraēlas čempionāts ir simpātiska vieta amerikāņu spēlētājiem, un katrā komandā ir virkne leģionāru, līdz ar to, atceļot minēto noteikumu, vietējie basketbolisti, visticamāk, tiktu pie vēl mazāka spēles laika un lomas.

Līgas vadība paziņojusi, ka, neraugoties uz milzu pūliņiem panākt vienošanos, konflikta risināšanā iesaistot arī Izraēlas sporta ministri Miri Regevu, tas nav izdevies, līdz ar to šī vakara cīņas nenotiks. Tāpat kā izslēgšanas turnīrs, kurā būtu jānoskaidro čempionvienība. Šobrīd vēl netiek oficiāli ziņots par to, vai par čempioni tiks kronēta pašreizējā tabulas līdere "Hapoel Holon". Tiesa, tāds pats punktu skaits ir arī vicelīderei Telavivas "Maccabi".

Savukārt 2013. gada čempiones un aktuālās vicečempiones Haifas "Maccabi" palikšana pēdējā vietā un izkrišana uz otro līgu gan jau ir skaidra - arī pēdējā kārtā regulāri pirmssezonas pārbaudes spēles pret NBA komandām aizvadījusī komanda vairs nevar izglābties no izkrišanas.

Līdz septiņdesmito gadu beigām un pāris sezonas arī astoņdesmito gadu sākumā Izraēlā čempione tika noskaidrota tikai ar regulārās sezonas palīdzību. Tad līdz pat 2005. gadam tika rīkoti izslēgšanas turnīri, bet no 2006. līdz 2012. gadam čempionus noskaidroja "Final Four" formātā. 2013. gadā notika izslēgšanas turnīrs, taču uzvarētāji tika noskaidroti vienā spēlē, bet 2014. un 2015. gadā - divu spēļu summā.

No 2016. gada līga atkal atgriezusies pie "Final Four" formāta. Līdzīgi kā Eirolīgā, ceturtdaļfinālā uzvarētāji tiktu noskaidroti sērijās līdz divām uzvarām, bet finālturnīru bija paredzēts izspēlēt no 11. līdz 14. jūnijam.

Telavivas "Maccabi", kas pēdējo titulu izcīnīja 2014. gadā, dalību Eirolīgā garantē pamatlicence, līdz ar to klubam Eirolīgas sakarā nav aktuāls Izraēlas čempiontituls. ULEB Eiropas kausā, kur aizvadītajā sezonā bija atvēlēta vieta Izraēlas čempionei, nākamajā sezonā tādas vietas vairs nav, līdz ar to Izraēla var cerēt tikai uz vienu no divām "wild card" dalībai turnīrā. Savukārt FIBA Čempionu līgā publiski šobrīd nav ziņots par vietu skaitu Izraēlai nākamās sezonas turnīrā. Aizvadītajā sezonā Čempionu līgā startēja tikai iepriekšējās sezonas piektā labākā Izraēlas komanda Holonas "Hapoel".

Pēdējo piecu gadu Izraēlas čempiones

GadsČempioneFināliste
2017Jeruzalemes HapoelHaifas Maccabi
2016Rišonas MaccabiJeruzalemes Hapoel
2015Jeruzalemes HapoelEliatas Hapoel
2014Telavivas MaccabiHaifas Maccabi
2013Haifas MaccabiTelavivas Maccabi

  +1 [+] [-]

, 2018-05-24 20:29, pirms 6 gadiem
Ka tik nākošgad, nesanāk spēlēt bez vietējiem spēlētājiem.

     [+] [-]

, 2018-05-25 00:31, pirms 6 gadiem
народ, недавно нашел уникальный способ как быстро накачать пресс (и другие мышцы) без физических усилий, диет и прочей лабуды. После двух недель использования миостимулятора убрал пивное пузу и начали проступать кубики, подкачал бицепс и ноги, а жена убрала в талии пару сантиметров и сделала красивый живот. Дa и прикoл что нe надo ничeгo дeлать прocтo надeл и включил, этo рeальнo cамый лeнивый и быcтрый cпocоб похудеть и подкaчатьcя, да и стоит копейки. Вот здесь я о нем и вычитал--- Блог Домашнего качка