Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Štelmahera trenētā "Kalev/Cramo" papildinās ar Spānijā spēlējušu igauni

Andrejs Siliņš

Štelmahera trenētā "Kalev/Cramo" papildinās ar Spānijā spēlējušu igauni
Roberts Štelmahers. Foto: Kalev/Cramo

Latvijas izlases galvenā trenera Roberta Štelmahera vadītā Igaunijas labākā komanda Tallinas "Kalev/Cramo" izziņojusi pirmo papildinājumu starpsezonā - klubs vienojies par sadarbību ar 26 gadus veco igauņu centra spēlētāju Rauno Nurgeru, kurš iepriekš spēlēja Spānijā.

208 centimetrus garais Nurgers no 2011. līdz 2013. gadam jau spēlēja Igaunijā, pārstāvot Raplas un Tallinas "Kalev" komandas, bet tad devās studēt uz ASV. Pēc Vičitas štata universitātes absolvēšanas Nurgers profesionāļa karjeru uzsāka Spānijas pēc spēka otrās līgas klubā "Huesca".

Solīda debijas sezona (13,3 punkti, 6,3 atlēkušās bumbas) ļāva tikt pie jauna līguma Spānijā, aizvadītajā sezonā "Breogan" rindās turpat Spānijas otrajā līgā vidēji gūstot 7,2 punktus un izcīnot četras bumbas zem groziem.

Pēc koronavīrusa pandēmijas izsludināšanas "Kalev/Cramo" radās nopietnas finansiāla rakstura problēmas un šaubas par kluba nākotni. Klubs pārtrauca līgumus ar visiem darbiniekiem, taču pamazām situācija nostabilizējās. Jūlija sākumā "Kalev/Cramo" pavēstīja, ka arī jaunajā sezonā darbu ar komandu turpinās Roberts Štelmahers, kuram asistēs cits latviešu treneris Akselis Vairogs.

Nurgers kļuvis par pirmo oficiāli izsludināto spēlētāju, ar kuru noslēgts līgums uz jauno sezonu. Nesen Latvijas izlases preses konferencē treneris Štelmahers atklāja, ka redzeslokā ir arī latviešu basketbolisti, tomēr vispirms jānoslēdz līgumi ar vietējiem igauņu basketbolistiem.

Izmantotie resursi:
https://bckalev.ee/