Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Ventspils" pretiniece papildinās ar NBA un Eirolīgā pieredzējušo centru Batistu

Andrejs Siliņš

"Ventspils" pretiniece papildinās ar NBA un Eirolīgā pieredzējušo centru Batistu
Estebans Batista
Foto: AFP/Scanpix

"Ventspils" pretiniece FIBA Čempionu līgas izslēgšanas turnīra kvalifikācijas kārtā Venēcijas "Umana Reyer" pirms trešdien gaidāmās atbildes spēles Venēcijā papildinājusi sastāvu ar pieredzes bagāto urugvajiešu centru Estebanu Batistu.

Venēcijas komandas sastāvs kopš sezonas sākuma nebija mainījies, taču pēdējā laikā demonstrēts vājš sniegums un, piektdien Itālijas kausa ceturtdaļfinālā zaudējot "Latte Brescia" (68:76), komanda piedzīvoja piekto zaudējumu pēc kārtas. Kluba vadība jau iepriekš bija sākusi sarunas ar Estebanu Batistu par pievienošanos komandai un svētdien viss tika nokārtots oficiāli.

33 gadus vecais Batista pēdējās divas sezonas lielākoties pavadījis Ķīnā, pārstāvot Pekinas "Fly Dragons", bet sezonas izskaņā pievienojoties Itālijas klubiem. Pagājušajā sezonā pēc Ķīnas Batista pievienojās Milānas "EA7 Emporio Armani", kļūstot par Itālijas čempionu, bet šogad pievienojies Venēcijas vienībai.

Šajā sezonā Ķīnā Batista 36 spēlēs vidēji 32 minūtēs guva 17,7 punktus, izcīnīja 12,7 atlēkušās bumbas (5,2 uzbrukumā), atdeva 2,6 rezultatīvas piespēles, pārtvēra 1,5 bumbas un bloķēja vienu metienu. Komandai gan pārāk labi nesekmējās un ar deviņām uzvarām 37 spēlēs ieņemta vien 17. pozīcija 20 komandu konkurencē.

Karjeras laikā 208 centimetrus garais un 122 kilogramus smagais Batista uzspēlējis arī Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA), no 2006. līdz 2008. gadam 70 mačos vidēji spēlējot nepilnas deviņas minūtes un gūstot mazāk nekā divus punktus. ULEB Eirolīgā Batista spēlējis sešas sezonas, pārstāvot Telavivas "Maccabi", Vitorijas "Baskonia", Stambulas "Anadolu Efes" un Atēnu "Panathinaikos". Eiropas prestižākajā klubu turnīrā Batistam vidēji 18 minūtēs 8,4 punkti un 4,9 bumbas zem groziem.

FIBA Čempionu līgas nolikums paredz, ka komandas, kas startējušas regulārajā turnīrā, jaunus spēlētājus drīkst pieteikt līdz pat 24. februārim, tātad līdz pirmās "play-off" kārtas beigām. Līdz ar to pastāv reāla iespēja, ka Batista jau trešdien dosies laukumā, lai palīdzētu Venēcijai cīņā ar ventspilniekiem.

Spēle starp "Reyer" un "Ventspili" trešdien sāksies 21:30. Pēc pirmā mača ventspilniekiem ir septiņu punktu pārsvars, līdz ar to tikšanai nākamajā kārtā pietiks pat ar zaudējumu, kas nav lielāks par sešiem punktiem.

Izmantotie resursi:
UMANA REYER - BASKET VENEZIA MESTRE |

  +2 [+] [-]

, 2017-02-19 22:56, pirms 7 gadiem
Ventspilij ar neskādētu kāds papildinājums. Būs?

  +1 [+] [-]

, 2017-02-19 23:09, pirms 7 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Ventspilij ar neskādētu kāds papildinājums. Būs?
Kāds papildinājums?
Nav un nebūs naudas

  -1 [+] [-]

, 2017-02-20 00:53, pirms 7 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Ventspilij ar neskādētu kāds papildinājums. Būs?
Gražulis ir atpakaļ, tā kā netērēsies.

     [+] [-]

, 2017-02-20 12:16, pirms 7 gadiem
Uii, šis labs papildinājums, būs ļoti grūti Ventspilij atbildes spēlē... Tā jau grūti ir zem groziem.