Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Olympiacos" iegūst vēl vienu spēlētāju un sūdz tiesā Grieķijas līgu

Andrejs Siliņš

"Olympiacos" iegūst vēl vienu spēlētāju un sūdz tiesā Grieķijas līgu
Ītans Haps (pa kreisi). Foto: AFP / Scanpix

Bijušais Jāņa Strēlnieka un Jāņa Timmas pārstāvētais Grieķijas basketbola superklubs Pirejas "Olympiacos" paziņojis par vēl viena spēlētāja piesaisti, kā arī vērsies tiesā pret Grieķijas čempionāta organizatoriem par Grieķijas Sporta likuma pārkāpumiem.

Pēc izgājieniem pagājušajā sezonā, atsakoties spēlēt vietējo tiesnešu vadītās spēlēs, "Olympiacos" tika izslēgta no Grieķijas augstākās līgas. Klubs sākotnēji cerēja uz dalību Adrijas līgā, lai nodrošinātu pietiekamu spēļu skaitu un nebūtu jāsamierinās visā sezonā vien ar 32 Eirolīgas mačiem, tomēr Adrijas līgas klubi nobalsoja pret "Oly" uzņemšanu.

Grieķijas čempionāta noteikumi paredz, ka līdz rītdienai jāpiesaka dalība Grieķijas līgas otrajā divīzijā, taču "Olympiacos" vispirms plāno tomēr atgūt vietu elitē ar tiesas palīdzību. Proti, klubs uzskata, ka pārkāpts Grieķijas Sporta likums, jo pārējie augstākās līgas klubi nobalsojuši par cita kluba "Lavrio" paturēšanu elitē, lai gan pēc sportiskā principa viņiem būtu jāatstāj līga (priekšpēdējā vieta).

Tomēr arī "Panathinaikos" arī neizgāja laukumā vienā no mačiem - Atēnu superklubs nedevās uz spēli pret "Kymi", kas arī cīnījās par palikšanu līgā, Tā rezultātā "Kymi" tika pie tehniskās uzvaras, un tā izrādījās izšķiroša, lai "Lavrio" finišētu zemāk un izlidotu no elites. Pārējo klubu balsojumā tika nolemts tomēr paturēt "Lavrio" augstākajā līgā ar pamatojumu, ka tādā veidā tiktu izlabota netaisnība. Tomēr šādu balsojumu iespējamība nav paredzēta ne Sporta likumā, ne Grieķijas čempionāta nolikumā. Turklāt federācija jau norādīja savu pozīciju, ka "Lavrio" nedrīkst palikt elitē.

"Olympiacos" apvienojuši spēkus ar "Ermis Agias" klubu, kas arī vērsusies tiesā, jo kā trešā labākā otrās divīzijas komanda pēc nolikuma nopelnīja vietu elitē, taču tagad tai netiek pielaista. Līgas vadība jau sasaukusi īpašu sēdi, kas paredzēta rītdien.

"Olympiacos" vadībai papildu asinis uzdzen arī Rodas salas klubu, kas palika pēdējā vietā līgā un arī izkrita uz otro divīziju, taču nopirka vietu tajā no otrās līgas vienības "Holargos". Līdz ar to "Olympiacos" šī brīža situācijā ir vienīgā komanda, kas pazemināta uz otro līgu.

Vienlaikus ar cīņu par tiesībām spēlēt Grieķijas elitē Pirejas kluba vadība turpina aktīvi komplektēt sastāvu. Jaunākais papildinājums ir Ītans Haps - 23 gadus vecs amerikāņu centrs. 208 centimetrus garais spēlētājs šogad pabeidza Viskonsīnas universitāti, NBA draftā netika izvēlēts un pēc dalības Lasvegasas vasaras līgā piekritis "Olympiacos" piedāvājumam noslēgt līgumu uz divām sezonām.

Pēdējā koledžu sezonā Haps vidēji 32 minūtēs guva 17,9 punktus, izcīnīja 10,3 atlēkušās bumbas, atdeva 4,6 rezultatīvas piespēles, pārtvēra 1,6 bumbas un bloķēja 1,1 metienu. Haps tika pie divām nozīmīgām individuālajām balvām, tiekot nosaukts par koledžu basketbola labāko centru Basketbola Slavas zāles versijā un arī basketbola treneru asociācijas versijā.

     [+] [-]

, 2019-07-18 15:58, pirms 5 gadiem
Ļoti labi, ka mūsējie paspēja "aizbēgt" no turienes laicīgi!

     [+] [-]

, 2019-07-18 16:38, pirms 5 gadiem
Tas, kas tur notiek ir murgs kaut kāds. Kur problēmas piesaistīt ārvalstu tiesnešus. Kaut vai no Albānijas. Kāpēc jāpazemo Valsts TOP 2 klubs? Tas ļoti iedragā Grieķijas basketbola tēlu. Tiešām labi, ka mūsējie ir prom. Domāju, ka šim visam arī būs tādas sekas, ka spēlētāji īpaši negribēs tur spēlēt un vispārējais līmenis pazemināsies.
Un kas tas par centru - Haps? Kāpēc ar tik labām atzinībām netiek draftēts?

  +1 [+] [-]

, 2019-07-18 17:11, pirms 5 gadiem
Bons Reikers rakstīja: Tas, kas tur notiek ir murgs kaut kāds. Kur problēmas piesaistīt ārvalstu tiesnešus. Kaut vai no Albānijas. Kāpēc jāpazemo Valsts TOP 2 klubs? Tas ļoti iedragā Grieķijas basketbola tēlu. Tiešām labi, ka mūsējie ir prom. Domāju, ka šim visam arī būs tādas sekas, ka spēlētāji īpaši negribēs tur spēlēt un vispārējais līmenis pazemināsies.
Un kas tas par centru - Haps? Kāpēc ar tik labām atzinībām netiek draftēts?
Nu Oly sezonas laikā jau arī kā varoņi sūtija visus trīs mājas tālāk un jau sapņoja par Adrijas līgu. Tagad, kad aplauzās, tad mēģina tikt atpakaļ Grieķijas līgā.

  +1 [+] [-]

, 2019-07-18 21:35, pirms 5 gadiem
Kādēļ līgai būtu japazemo savi tiesneši viena prinča iegribām?
Ļoti pareizi izdarīja, ka uzmeta pašu metēju!